Įkraunama...
Įkraunama...

Kur gavote geriausią būsto paskolos pasiūlymą

QUOTE(mergyna su sijonu @ 2013 12 13, 12:20)
Avituke,
dekui uz issamu atsakyma  4u.gif  perkame ne is juridinio pardavejo,todel ir susitarti yra realu, kita vertus- ar turto vertintojai yra is banko ar galima rasti nepriklausomus objektyvumo delei?

paskolos dar neturime,todel tik domimes. tai kaip suprantu is pradziu duodama tik pirkimui + pradinis inasas savo,ir nusipirkus pradejus irengineti,vel pradinis insas remontui+paskola remontui?

Visi vertintojai yra "objektyvus", tiesiog bankai pateiks jiems priimtinu vertinimo agenturu imone. Jiems irgi labai svarbu, kad turtas butu ivertintas objektyviai, o ne kaina is lempos, kad daugiau paskolos gaut.

Paskola remontui tai daugelyje banku = vartojimo paskola su gal kiek geresnemis palukanomis, priklausomai nuo salygu.

Jei norite paskolos remontui busto paskolos salygomis, reikia tureti nekilnojamo turto. Reiskia arba jusu isgytas turtas turi paaugti verteje (persivertinat ir einat i banka su prasymu pasididinti paskola), arba turite NT numeris 2.
Atsakyti
Sveikos,
šiuo metu pradėjom kelią link savojo būsto. Ketiname imti 270 tūkst. paskolą, būtinai pasidalinsiu siūlomom maržom, kurių atsakymai kitą savaitę. O dabar norėjau pasidalinti informacija, kad Nordea banke iki sausio mėn pabaigos nėra mokesčio už būsto paskolos dokumentų parengimą. Gal kam ši info pasirodys vertinga blush2.gif Sėkmės visoms, kurios šiame kelyje 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Highlander: 13 gruodžio 2013 - 14:21
QUOTE(Avituke @ 2013 12 12, 18:49)
musu atveju tai apgauti banko nebuvo jokiu galimybiu, nes paskola dave tokia suma, kokia nurode turto vertintojai. Ir savininkas galejo rasyt kokia nori suma, vis tiek bankas dave tik pasitikedamas turto vertintojais. Toliau, savininkas jeigu yra juridinis asmuo, tai kaip jis gali pakelti fiktyviai kaina, o paimt maziau - juk jam mokesciu daugiau reikes moketi.

<...>

bankas paprastai ima ne tai kad "turto vertintojų nurodytą sumą", bet tą, kuri yra mažesnė" t.y. jei turto vertintojai įvertina daugiau - tai ima pirkimo kainą ir etc....
Atsakyti
QUOTE(mergyna su sijonu @ 2013 12 13, 13:20)
Avituke,
dekui uz issamu atsakyma  4u.gif  perkame ne is juridinio pardavejo,todel ir susitarti yra realu, kita vertus- ar turto vertintojai yra is banko ar galima rasti nepriklausomus objektyvumo delei?

paskolos dar neturime,todel tik domimes. tai kaip suprantu is pradziu duodama tik pirkimui + pradinis inasas savo,ir nusipirkus pradejus irengineti,vel pradinis insas remontui+paskola remontui?

Galima susirasti turto vertintoją nebūtinai banko siūlomą, bet reik klausti, ar jo vertinimą priims tam tikras bankas ax.gif
Bent jau kiek teko man susidurti, pirmiausia butas nuperkamas, o vėliau sudaroma sąmata remontui, pateikiama bankui, tuomet jis duoda paskolą remontui/įsirengimui ax.gif
Atsakyti
Sveikos, noriu pasiklausti gal jūs žinote gerų įvertintojų? Man reikia įvertinti namą, kur beskambinčiau prašo mažiausiai 650 lt.,iki 900 lt.,gal žinto pigesnių? Ir dar kas ėmėte iš SEB banko paskolą, ar jie jums siūlė savo vertintojus? Nes kaip mano atveju tai jie davė savo sarašą ir pasakė būtinai turi būti iš to sarašo kitaip netinka. Na bet ten kainos vertintojų tai atsiprašau.
Atsakyti
QUOTE(Drugeliss @ 2013 12 16, 14:35)
Sveikos, noriu pasiklausti gal jūs žinote gerų įvertintojų? Man reikia įvertinti namą, kur beskambinčiau prašo mažiausiai 650 lt.,iki 900 lt.,gal žinto pigesnių? Ir dar kas ėmėte iš SEB banko paskolą, ar jie jums siūlė savo vertintojus? Nes kaip mano atveju tai jie davė savo sarašą ir pasakė būtinai turi būti iš to sarašo kitaip netinka. Na bet ten kainos vertintojų tai atsiprašau.

Tokie yra įkainiai ir nieko čia nepadarysi , nemanau, kad gausite kažkur pigiau. Pasiguglinkite ir pamatysite. Nes man irgi šokas buvo tokias kainas išgirdus, bet pasidomėjau ir pamačiau, kad nieko nepritaupysiu. Svarbu bankui, kad tiktų, nes paskui dar du kart teks mokėti jei neduok die netiks "pigesnis" vertintojas
Atsakyti
QUOTE(Drugeliss @ 2013 12 16, 15:35)

Aš irgi maniau, kad kainos didelės už "popiergalį", bet kada atsiėmiau ataskaitą ir pamačiau, kokio ji storio, teko pripažinti, kad ne "popiergalis" ir žmogus tikrai prie jos padirbėjo, dėl ko ir kaina atitinkama ax.gif Bankams tinka vertintojų ataskaitos TIK iš jų pateikto sąrašo.
Atsakyti
QUOTE(Drugeliss @ 2013 12 16, 14:35)

Namo tokie ikainiai, niekur jus pigiau nerasit. Dabar ieskojausi, tai pigiausi buvo 700. O bankai visi duoda savo sarasa, nes ne visi vertintojai turbut yra patikimi.
Atsakyti
Dėkui merginos už atsakymus ir patarimus smile.gif na ka teks vertinti tokiom kosminėm kainom, o kur dar visi kiti popierizmai ojojoj doh.gif
Atsakyti
Labas, kokias marzas dabar siulo bankai?
Atsakyti
Sveikos, merginos 4u.gif
Gal aš čia visai ne į temą rašau, labai nesupykite blush2.gif Man toks klausimas iškilo, kai imame paskolą iš banko butui pirkti, tą butą turime apdrausti tai sumai, koks yra paskolos dydis. Bankai, žinoma, pasiūlo savo draudimo varijantus, bet kažkaip man labai įtartinai jie atrodo g.gif Ir frančizė vos ne maximaliausia, kokią esu mačius, ir įmoka nėra maža. Žinoma, kartą į metus mokant labai nenuskriaus, bet nesinori būti durninamai. Norėjau pasiklausti, o jūs ėmėte banko siūlomus draudimo varijantus, ar draudėtės savarankiškai? Jei savarankiškai, gal pasidalintumėte patirtimi, kokias rinkotės bendroves (čia temoje, ar į privatą)? Ir dar klausimas: jūs draudėtės atkuriamai vertei, ar paskolos sumai?Jei atsakytumėte, būčiau labai dėkinga ax.gif Siunčių gerų linkėjimų ir sėkmės mums, kurie su tuo susiduria drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Highlander: 19 gruodžio 2013 - 17:33
QUOTE(Carpe diem @ 2013 12 12, 22:52)
Mes pvz. įsirenginėjam už savus, bet vis tiek imsim įsirengimui, kai baigsim, o tai bus gal po 8 mėn. nuo paskolos paėmimo, tai jei dar mokėti palūkanas už tą pažadėtą sumą  doh.gif

bet kai imsite remontui, jau negausite tokiu geru salygu, kaip kad butumet emusi iskart ir bustui ir remontui. jauciu dabar gausite kaip paprasta vartojamaji kredita ir palukanos bus atitinkamos. bet labai linkiu, kad taip nebutu. o kas nutiko, kad reikes skolintis? mes paemem paskola tik bustui, be remonto, o pas mus naujas kotedzas - sienos plikos, o is baldu tai turim tik telika:)) nu ir ka, siek tiek turejom savu, susimontavom sildymo sistema. laiptus kol kas naudojame tuos statybinius, laikinus uz 800lt.. is kiekvieno menesio algos vis kazka nusiperka, atsiremontuojam, padeda siek tiek minimaliai ir gimines. dabar va atsiremontavom wc, vonia ir savo kambari - baldus susivezem senus, nereikalingus is seneliu ir kelsimes. isivaizduojam, kad siuo metus baigsime pilnai viska atremontave, o per kitus susipirksime baldus. bet be paskolu:)

QUOTE(fuke @ 2013 12 13, 12:20)
kita vertus- ar turto vertintojai yra is banko ar galima rasti nepriklausomus objektyvumo delei?

1. turto vertintojai gauna licenzijas atlikti sita darba ir as esu tikra, kad neatsiras nei vienas vertintojas, kuris sutiks rizikuoti ir ivertinti didesne suma, nei yra reali verte.. taip kad atmeskit iskart sita varianta, susitaikykit su tuo, kad viskas bus svaru situo klausimu:)

2.musu tai iskart klause - ar turit pinigu remontui ar imsit iskart siek tiek daugiau? mes pasakem, kad turim pinigu ant remonto, nereiks paskolos didesnes uz busta. tada bankas liepe atnesti israsa is banko, kad savo saskaitoje turime 15proc busto vertes (pradini inasa) ir reikalavo tureti dar papildomus 30 tukst remontui. gavosi, kad mes turejome saskaitoje tureti 90 tukst.. ir visus situs pinigus turejome parodyti PRIES gaunant paskola.. jei nebutume tureje sios sumos, tai niekaip nebutume gave paskolos.. tai as neisivaizduoju, kaip cia sitoj vietoj as dar galejau apgauti banka. o visas pokstas buvo tame, kad inesus i saskaita 90 tukst. litu, iskart yra uzblokuojamos saskaitos, ir bankas tuoj pat reikalauja irodyti, is kur gavai tokia suma. bankai ne kvaili, cia lengvai neapgausi..

QUOTE(Amelita @ 2013 12 17, 11:11)
Labas, kokias marzas dabar siulo bankai?

mes gavom ar tai su 1,7 ar su 1,75 marza, emem is sebo.

QUOTE(Highlander @ 2013 12 19, 17:31)
kai imame paskolą iš banko butui pirkti, tą butą turime apdrausti tai sumai, koks yra paskolos dydis. Bankai, žinoma, pasiūlo savo draudimo varijantus, bet kažkaip man labai įtartinai jie atrodo  g.gif  Ir frančizė vos ne maximaliausia, kokią esu mačius, ir įmoka nėra maža. Žinoma, kartą į metus mokant labai nenuskriaus, bet nesinori būti durninamai. Norėjau pasiklausti, o jūs ėmėte banko siūlomus draudimo varijantus, ar draudėtės savarankiškai?

as manau, kad situs klausimus ne su mumis reikia aptarti, o su paciu vadybininku. jeigu jis sutiks, kad imtumete koki norit draudima - imkit. jeigu nesutiks, tai musu patarimai cia beverciai. musu atveju - emem ta draudima, kuri siule bankas.
Atsakyti