mane irgi laaaabai domina letaeige gaminamas pomidoru padazas! Noreciau konservuoto, kad ziema tureciau.
Vakar bandziau pagal viena tradiciskesni recepta gaminti, tik vietoj tradicinio lupimo,trynimo - spaudziau sultis (is pomidoru, papriku ir svogunu), o po to viriau su prieskoniais (malti pipirai, bazilikai, cinamonas, cukrus, druska). Po valandos virimo idejau acto ir cesnako (irgi ispaudziau sultis). Skonis, panasu, tikrai geras, gamyba maloni ir nevarginanti, bet skystas padazas labai gavosi (pagal recepta - verdant su tirsciais - turetu lyg ir sutirsteti...). Na, bet tikiuosi, laikysis per ziema!
Dar dariau pagal Kuvings recepta - is 4 pomidoru ir 0.5 svoguno ispaustas sultis viriau su maltais lauro lapeliais (virimo laikas nenurodytas, viriau gal 10min), po to ipyliau gal sauksta acto, medaus irgi panasiai, druskos truputi (kiekiai nebuvo pateikiami), paviriau 2min, tada supyliau 1 sauksta krakmolo, istirpinto truputyje sulciu. Suvalgem greitai ir skaniai!

O ir vitaminu, manau, daug issaugota. Tik daug nepasidarysi, nes nerekomenduoja laikyti ilgiau nei men

Gal nebent i saldikli deti toki?
Gal pasidalintumete pamastymais?