Įkraunama...
Įkraunama...

Lėtaeigės sulčiaspaudės receptai

Noriu suzinoti, gal yra gaminanciu patiekalus naudojant letaeige sulciaspaude. Nekalbu apie sultis, domina padazai, ledai, sriubos. Noriu bandyti gaminti kecupa, isspaudziant pomidorus, svogunus, paprikas per tyres sieta, uzvirinti, prideti prieskoniu...atkristu didziulis pomidoru lupimo, troskinimo, blenderiavimo darbas doh.gif gal bandete kazka panasaus?? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 04 birželio 2013 - 11:51

Pomidorų pasta:
2-4 vidutinio dydžio pomidorai
2 skiltelės česnako
salierų lapų (nedaug)
kvepiantys pipirai, druska (galima naudoti ir kitus mėgstamus prieskonius)
Išspausti pomidorus (be žievelės), česnakus,ląsteliena panaudoti sudėti prieskonius,laikyti šaldytuve.

Pati dar nebandžiau kol kas
Atsakyti
Pats geriausias dalykas spausti pomidorus su letaeige sulciaspaude visokiems kecupams,sultims su tirstumu,ir siaip,as spaudziu visokioms virtoms misrainems,nes nereikia nei lupti,visos seklos palieka atskirai,ir labai daug issispaudzia...tiesiog nuostabu thumbup.gif
dar spaudziu visokias uogas be kauliuku uogienems,arba kai neverdu uogu,o darau tik drebucius..obuoliu tyrele darau..nei obuoliu lupti,nei seklu imti..labai daug laiko atsimeta drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Burbė @ 2013 05 29, 13:17)
Noriu suzinoti, gal yra gaminanciu patiekalus naudojant letaeige sulciaspaude. Nekalbu apie sultis, domina padazai, ledai, sriubos. Noriu bandyti gaminti kecupa, isspaudziant  pomidorus, svogunus, paprikas per tyres sieta, uzvirinti, prideti prieskoniu...atkristu didziulis pomidoru lupimo, troskinimo, blenderiavimo darbas doh.gif  gal bandete kazka panasaus?? 4u.gif

Butent toki padaza ir padariau,greitai,skanu..tik dar pridejau ciliuku nemazai wub.gif
Atsakyti
mane irgi laaaabai domina letaeige gaminamas pomidoru padazas! Noreciau konservuoto, kad ziema tureciau.
Vakar bandziau pagal viena tradiciskesni recepta gaminti, tik vietoj tradicinio lupimo,trynimo - spaudziau sultis (is pomidoru, papriku ir svogunu), o po to viriau su prieskoniais (malti pipirai, bazilikai, cinamonas, cukrus, druska). Po valandos virimo idejau acto ir cesnako (irgi ispaudziau sultis). Skonis, panasu, tikrai geras, gamyba maloni ir nevarginanti, bet skystas padazas labai gavosi (pagal recepta - verdant su tirsciais - turetu lyg ir sutirsteti...). Na, bet tikiuosi, laikysis per ziema!
Dar dariau pagal Kuvings recepta - is 4 pomidoru ir 0.5 svoguno ispaustas sultis viriau su maltais lauro lapeliais (virimo laikas nenurodytas, viriau gal 10min), po to ipyliau gal sauksta acto, medaus irgi panasiai, druskos truputi (kiekiai nebuvo pateikiami), paviriau 2min, tada supyliau 1 sauksta krakmolo, istirpinto truputyje sulciu. Suvalgem greitai ir skaniai! smile.gif O ir vitaminu, manau, daug issaugota. Tik daug nepasidarysi, nes nerekomenduoja laikyti ilgiau nei men sad.gif Gal nebent i saldikli deti toki?
Gal pasidalintumete pamastymais? ax.gif
Atsakyti