Oj aš tai viską kitaip daryčiau
Nes kaip jau daug kartų minėjau, man palaidas šakdikas tvarkingiau žiūrisi ūkinėj, nors aišku gal ir nėra prasmės kartais jos daryt.... Apačioj per daug atidaromų spintukių, nepatogu..... Viršuj kažkaip nesulygiuota....
Orkaitės kelt nenorit aukščiau?
QUOTE(Teoleda @ 2013 05 30, 08:47)
Prie lango plautuvė tinka toms,kuros yra švaruolės-stropuolės.ar kurios tik kokį puodelį išsiplauna,o visa kita indaplovėje.Pas marčią name prie lango,šviesu,vaizdas gražus prieš akis,bet langas tai dažnokai apniauktas Kad ir stengiesi,vistiek jis apsitaško,o turint du pametinukus,su skuduru stovėt ir gaudyt tuos lašus tikrai nėra nei laiko,nei noro.taigi,dažnai vaizdelis būn ne koks.Kai planuos naują virtuvęmsakė jokiu būdu kriauklės po langu nedės.Bet man gražu vistiek
pritariu turėjau ir aš tokį gėrį
QUOTE(Mindija @ 2013 05 30, 09:00)
Va va, eikit į drabužinių temą, pasipasakokit ką priplanavot, tai gal ir aš kokią mintį nudžiausiu
Visai man su ja niekas nesigalvoja.
Na mano atveju buvo išeitys dvi: arba plautuvė prie lango, arba kaitlentė Svarsčiau labai ilgai, dar niekad taip sunku apsispresti nebuvo....
Papildyta:
Visai man su ja niekas nesigalvoja.
Na mano atveju buvo išeitys dvi: arba plautuvė prie lango, arba kaitlentė Svarsčiau labai ilgai, dar niekad taip sunku apsispresti nebuvo....
Papildyta:
Dėl drabužinės minčių 00000
Tada geriau plautuvė, negu kaitlentė Įsivaizduoju kaip atrodytų langas po kokių čeburekų kepimo
QUOTE(Teoleda @ 2013 05 29, 12:22)
Flirt virtuvės modelis labai gerai žiūrisi,bet man,ko gero,netilps as ir norėjau dešinėje kelt orkaitę,bet kad tas šaldikas visą reikalą gadina.Dviduba ūkine užgriozdins puse ploto.sukti po langu neišeina,nes per žemai palangė.Beja,esu mažo ūgio 158 ,jei apatines spinteles daryčiau 82?dabartines 86,bet nepykčiau,jei kiek žemiau būtų,ypač kai minkau tešlą Šaldytuvas bus įmontuojamas,orkaitė irgi.Suvartysit mane dabar,ale gartraukio žadu atsisakyt Dabar yra hansa pakabintas,na nenaudoju aš jo,tik elektrą suka,o naudos minimaliai.Ventiliacija praktiškai neveikia,ta anga jokios traukos neduoda.Ir žinot,išskyrus tai,kad dažniau pavalau viršų spintelių,kito diskomforto nejaučiu.užtai turėčiau lygias viršutines spinteles.Dar dėl kaitlentės nervas...stiklo keramikos bent šiuo metu neįpirksiu,stalviršis bus juodas,tai juoda ir kaitlentė,plautuvė,aš taip manau.O gal paprotinsit,ar balta kaitlentė ir balta kriaukle?Nu žodžiu....Pamenu Gaby kažkokią kaitlentę keikia,priimkit,jei nesunku,.kokios nepirkti tikrai
Papildyta:
Bus kita balta žiema-asmeniškai man gražiau,kai viskas vienoje linijoje,be abejonių dėčiau prie 3.9 sienos ir jokių užsukimų ir vikrantasų
Papildyta:
Bus kita balta žiema-asmeniškai man gražiau,kai viskas vienoje linijoje,be abejonių dėčiau prie 3.9 sienos ir jokių užsukimų ir vikrantasų
Atsiprašau, kad įkišiu savo traigrašį, užsimaniau indaplovės, tai persiplanuoju apatines spinteles, užsukau pasižvalgyti idėjų.
Jūsų atveju dėl gartraukio- būna įmontuojami ištraukiami gartraukiai. Jie yra tokio pačio gylio kaip viršutinės pakabinamos spintelės, vienas iš pvz. http://www.kainos.lt...f3-647x-p103781 yra be abejo ir kitų, tiesiog pas men toks, tai lengviausia ir parodyti
Dėl juodo stalviršio- nedėčiau niekada gyvenime, todėl, kad ant jo bet koks trupinėlis ar šluostės ruožas matysis kaip nežinau kas. Pabandykite pati patrupinti duonos ant juodo, balto ar šiek tiek margo paviršiaus- skirtumas matomumo akivaizdus. Sakau iš draugų patirties.
Nu apsiteršiau drabužinių temoj, galit eit MINČIŲ gaudyt
QUOTE(Teoleda @ 2013 05 29, 15:23)
Mindija,dėkui,gerai pabraižėt,apie tai ir kalbėjau baldžiui,bet sakė,kaitlentė negerai prie šaldytuvo,o virš plautuves būtina džiovykla.
O kodėl kaitlentė negerai prie šaldytuvo? Juk neprisiglaudus, vistiek bent keli cm būtų atstumas Apie džiovykas irgi temose kalbėta, kad reik darytis kur patiems patogu, būk tai virš plautuvės ar stalčiuje prie jos
QUOTE(Teoleda @ 2013 05 30, 06:47)
Prie lango plautuvė tinka toms,kuros yra švaruolės-stropuolės.ar kurios tik kokį puodelį išsiplauna, o visa kita indaplovėje.Pas marčią name prie lango,šviesu,vaizdas gražus prieš akis,bet langas tai dažnokai apniauktas Kad ir stengiesi,vistiek jis apsitaško,o turint du pametinukus,su skuduru stovėt ir gaudyt tuos lašus tikrai nėra nei laiko,nei noro.taigi,dažnai vaizdelis būn ne koks.Kai planuos naują virtuvęmsakė jokiu būdu kriauklės po langu nedės.Bet man gražu vistiek
Aš tai manau, kad priklauso ir nuo plautuvės gylio bei čiaupo Jei baisiai taškaisi, tai matysis ir ant sienų, ne tik ant lango. Pas vieną giminaitį buvo plautuvė prie sienos, bet visad matydavosi kada jis plaudavo ką, o kada žmona
QUOTE(Sonie @ 2013 05 30, 06:54)
Sveikos
na va, pabraize mums virtuves plana, kuriuo as visiskai neesu patenkinta kazkaip nekaip man atrodo... tik niekaip nesugalvoju ka keist... Padesit?
na va, pabraize mums virtuves plana, kuriuo as visiskai neesu patenkinta kazkaip nekaip man atrodo... tik niekaip nesugalvoju ka keist... Padesit?
Ir man nepatinka kaitlentė su plautuve taip arti viena kitos Prie plautuvės net nėra vietos "pasidžiaut" indams jei labai reikėtų (didelėm skardom ar pan). O dėl kampinės spintelės, tai pasisvarstykite ar patogus bus priėjimas/ką ten laikysite. Neaukštam žmogui sunkaiu pasiekt kamppo viršų Ir po plautuve darykite stalčius
QUOTE(Sonie @ 2013 05 30, 07:57)
I kuria puse trauktumet?
Virtuve mano mazyte, 6.65 kv.m. Iejimas gaunas is desinio kampo. Dar pabraize kita varianta. Sis man priimtinesnis, tik vat nezinau del kaitlentes ir kriaukles. Saldytuvo vistik nusprendeme neintegruot....
Kuris Jums geresnis?
Virtuve mano mazyte, 6.65 kv.m. Iejimas gaunas is desinio kampo. Dar pabraize kita varianta. Sis man priimtinesnis, tik vat nezinau del kaitlentes ir kriaukles. Saldytuvo vistik nusprendeme neintegruot....
Kuris Jums geresnis?
Plutuvę prie lango su padėklu į kairę (kampą), aišku jei reikia padėklo, kaitlentę per vieną spintukę į kairę ir galėtumėt daryt dvidurę kampinę (turėtų būti pigiau negu tie išvažiuojantys mechanizmai).
QUOTE(burundukas @ 2013 05 30, 08:39)
Dėl juodo stalviršio- nedėčiau niekada gyvenime, todėl, kad ant jo bet koks trupinėlis ar šluostės ruožas matysis kaip nežinau kas. Pabandykite pati patrupinti duonos ant juodo, balto ar šiek tiek margo paviršiaus- skirtumas matomumo akivaizdus. Sakau iš draugų patirties.
Manau betkuris vienspalvis stalviršis trupinių ir dėmių atžvilgiu yra "blogiau" negu margesnis Vat aš labai tikiuosi, kad medis buts pats geriausias visų trupinių ir panašių gėrybių slėpimui
QUOTE(bus kita balta ziema @ 2013 05 29, 21:42)
dar iskilo klausimas... yra garstraukiui ta skyle sienoje... kazi ar ne geriau tie angliniai filtriukai... senuose namuose tos ventiliacijos angos nuo amziaus gal uzsinesa, abejoju ar kas valo pravalo ir nezinau oi nezinau, kaip tada tas gartraukis veiks
oi su tom ventiliacijos angom kiek mes turejom vargo issikvietem, kad atvaziuotu isvalyti, tai atvaziavo, lipo ant stogo, bildejo bildejo, grize sako dabar bus viskas ciki, gartraukis trauks kaip priklauso.nu ir ka, mes pradejom remontus, kadangi ventiliacijos anga vienoj pusej, o kaitlente kitoj reikejo zemint lubas ir taip paslept gofra. meistrai sako, reikia ta ventiliacijos anga padaryt auksciau, o senaja uztvarkysim.jie pradeda gresti vienoj vietoj, kitoj virs ventiliacijos angos, o tas greztuvas atsiremia i siena.pasirodo , kad musu ventiliacijos anga uzmurita tai kvietem meistrus,kurie su specialiu kazkokiu vandens greztuvu isgreze tiesiogiai skyle per siena i lauka.tada dejosi specialus antgalis, galiausiai groteles is lauko puse ir tada jau galejom pajunti gartrauki
Šiuo metu reikia apsispręsti dėl virtuvės koncepcijos, t. y. preliminaraus išdėstymo per daug nesigilinant į visas smulkmenas (reikia apsispręsti dėl apšvietimo ir elektros taškų).
Planas toks:
Raudonas taškas reiškia, kad toje vietoje yra vanduo. Gartraukiui anga dar nenumatyta, bet turėtų būti prie 3 m pločio sienos.
Dabar virtuvės ir svetainės erdvė yra bendra, bet aš norėčiau virtuvę dalinai atskirti nuo svetainės. Atsisakau papildomų sienelių mūrijimo ir galvoju, kad tą dalinį erdvių atskyrimą daryti aukštų spintų pagalba.
Konkrečios buitinės technikos nesame išsirinkę, bet šie dalykai bus: el. kaitlentė, orkaitė, indaplovė, neįmontuojamas dviduris šaldytuvas/šaldiklis.
Pirminis mums pasiūlytas variantas:
Mane toks išplanavimas tenkina tik iš dalies - aukštos spintos atskiria erdves, bet pasiūlytas įmontuojamas šaldytuvas, per mažai darbinio paviršiaus.
Galvoju, kad dvidurį šaldytuvą statyti tarp aukštų spintų, praėjimui į virtuvę liktų apie 2,40 m., orkaitę montuoti arba vienoje iš aukštų spintų, arba jai ieškoti kitos vietos.
Kadangi trūksta stalviršio, gal geriau pratęsti apatines spinteles iki langų kampo? Beje, prie kampinio lango galvojau statyti apvalų stalą pusryčiams, kurį, esant daugiau svečių, būtų galima išskleisti ir pastatyti prieš vidurinį svetainės langą.
Stalas:
Virtuvės stilių įsivaizduoju tokį:
T. y. kiek galima vientisiau atrodančios spintelės/stalčiai, pageidautina be atvirų lentynų (nebent viena-receptų knygoms), spalvą rinksimės panašią į uosį.
Ką manote apie tokį išplanavimą? Gal pasirinkti kažkokį kitą variantą kasdieniams pusryčiams/pietums?
Planas toks:
Raudonas taškas reiškia, kad toje vietoje yra vanduo. Gartraukiui anga dar nenumatyta, bet turėtų būti prie 3 m pločio sienos.
Dabar virtuvės ir svetainės erdvė yra bendra, bet aš norėčiau virtuvę dalinai atskirti nuo svetainės. Atsisakau papildomų sienelių mūrijimo ir galvoju, kad tą dalinį erdvių atskyrimą daryti aukštų spintų pagalba.
Konkrečios buitinės technikos nesame išsirinkę, bet šie dalykai bus: el. kaitlentė, orkaitė, indaplovė, neįmontuojamas dviduris šaldytuvas/šaldiklis.
Pirminis mums pasiūlytas variantas:
Mane toks išplanavimas tenkina tik iš dalies - aukštos spintos atskiria erdves, bet pasiūlytas įmontuojamas šaldytuvas, per mažai darbinio paviršiaus.
Galvoju, kad dvidurį šaldytuvą statyti tarp aukštų spintų, praėjimui į virtuvę liktų apie 2,40 m., orkaitę montuoti arba vienoje iš aukštų spintų, arba jai ieškoti kitos vietos.
Kadangi trūksta stalviršio, gal geriau pratęsti apatines spinteles iki langų kampo? Beje, prie kampinio lango galvojau statyti apvalų stalą pusryčiams, kurį, esant daugiau svečių, būtų galima išskleisti ir pastatyti prieš vidurinį svetainės langą.
Stalas:
Virtuvės stilių įsivaizduoju tokį:
T. y. kiek galima vientisiau atrodančios spintelės/stalčiai, pageidautina be atvirų lentynų (nebent viena-receptų knygoms), spalvą rinksimės panašią į uosį.
Ką manote apie tokį išplanavimą? Gal pasirinkti kažkokį kitą variantą kasdieniams pusryčiams/pietums?
Vinniepooh,
O Jusu spinteles virsuj po 1000 nėra perdidelės? Ir regis kampai liks neišnaudoti Jei nenorite, kad virtuvė matytųsi iš svetainės, tai nereikia tęsti iki lango, bet stalviršio prailginimui aš iki pat kampo statyčiau spintukes ir tada plautuvę patraukčiau toliau nuo kampo
O Jusu spinteles virsuj po 1000 nėra perdidelės? Ir regis kampai liks neišnaudoti Jei nenorite, kad virtuvė matytųsi iš svetainės, tai nereikia tęsti iki lango, bet stalviršio prailginimui aš iki pat kampo statyčiau spintukes ir tada plautuvę patraukčiau toliau nuo kampo
QUOTE(Ajste @ 2013 05 30, 16:07)
Vinniepooh,
O Jusu spinteles virsuj po 1000 nėra perdidelės?
O Jusu spinteles virsuj po 1000 nėra perdidelės?
ne, pas mane dar didesnės, po 1200, viskas gerai
rodausi savo kūrybą...aišku kaip visada viskas vyko paskubom, tik vėliau pastebėjom minusų. Bet yra kaip yra
QUOTE(Ajste @ 2013 05 30, 16:07)
Na mano irgi po 105cm, man patinka, o ypač išvaizda
QUOTE(Mazgelis @ 2013 05 30, 17:13)
rodausi savo kūrybą...aišku kaip visada viskas vyko paskubom, tik vėliau pastebėjom minusų.
Laaaaaaabai graži plokštė, kažko tokio ir norėjau, tik paskui pasirinkau neva pigesnę, nors nė velnio ne pigiau gavosi O tokia būtų dauuug labiau derėjus prie planuojamų tamsių baldų svetainėje.... Kokia čia?
Ir kokie minusai?