QUOTE(Loranija @ 2013 07 26, 11:02)
Man sunkiausia būdavo susišnekėt po apsilankymų pas močiutes. Yapč pas anytą, nes jai ji vienintelė anūkė. Lepinama beprotiškai buvo, jau nekalbu apie tai, kad pirkdavo viską ko ji nori, bet ir darydavo viską ką nori: lovoj valgyt būdavo leidžiama, viskas paduodama ir t.t. Tai patikėkit, po tokio savaitgalio susišnekėt neidavo, viskas baigdavosi žodžiais "o močiutė leidžia". Aišku kalbėdavau su anyta, sakaudavu, kad neleistų tiek visko, nepirkinėtų vos pirštu parodžius, nu nieko nesakau, jei ten kokį kinderį ar ledų, bet kai vos ne kiekvieną kartą su nauju žaislu išeina tai o anyta niekaip nesuprasdavo, sakydavo "juk Gabrielytė nori, kaip galiu nepirkt, tegu džiaugias vaikyste"
Mėginkit dukrytei aiškinti, kad pas močiutę vienokios taisyklės, o pas jus namuose kitokios. Ir kai ji namuose turi laikytis jūsų taisyklių. Gal būt tai padės, jei jau neina su anyta susikalbėti.
QUOTE(rek @ 2013 10 16, 10:56)
oho koks tonas. na kiek esu skaicius, tai rupinimasis gyvuneliu duoda daugiau naudos nei zalos. istrigo neringos is telebimbam pasakymas, kazkur smestelejes, kad "vaikas, augines gyvuna ir juo rupinesis, niekada neskriaus kitu gyvunu". tai tiek. na is tiesu gal jis per mazas, kad rupintusi gyvuneliu. ir nera mano vaikas toks monstras ir as ne beprote kad pirkciau "gyvuna nukankinimui". gal pagalvokit ka ir kaip rasyt kita karta. sekmes
Na ko pykstat, juk pati parašėt kaip vaikas negražiai elgiasi, kaip mušasi, o paskui mintis, kad gal jam baseiną ar gyvūną nupirkti. Žinokit ir man skaitant pasirodė, kad norit jį apdovanoti. Tad nereikia pykti, jei žmogus drąsiai ir tiesiai išreiškė savo nuomonę?.. Nejau jis nebuvo teisus?..
Kas liečia konkrečiai gyvūną, tai jį reikia įsigyti tik tada kai vaikas supranta ir tikrai labai nori jo, o ne kad tėvai sugalvojo. Mano krikštasūnis norėjo šuniuko, vis užsimindavo, bet nebuvo didelio noro, gal labiau iš idėjos. Nupirko jam šuniuką, o jis paskui ir priekaištavo tėvams, kad kam jūs jį man pirkot, nusipirkot - tai auginkit, vedžiokit ir visai nenorėjo juo rūpintis. Teko šuniuką atiduoti, nes pasirodo kad vaikas dar ir alergiškas šuns kailiui