Įkraunama...
Įkraunama...

Leisti į darželį, o gal neleisti?

QUOTE(Ajste @ 2013 05 31, 00:17)
  Kad mūsų mokytoja nuolat kalbėtų angliškai nepamenu  g.gif  O vokiečių mokytoją turėjom super, ji išmokė ir gramatikos ir kalbėjimo, kas kaip antrai užsienio (mažiau pamokų), buvo labai geras rezultatas.

*** Tikrai garantuot dėl bendros/oficialios tvarkos negaliu. Buvusi klasiokė dirba sociologe, turi tą kažkokį sertifikatą iš universiteto ir pavaduoja rusų kalbos mokytoją. Ar galėtų nuolatos dėstyti, nežinau. Gal nuo mokyklos priklauso? Mažu kokiam mažam miestely į tai žiūrima paprasčiau, nes pasirinkimo kvalifikuotų mokytojų nėra didelio pasirinkimo? Čia tik mano pasvarstymai  ax.gif

Nu pagal vienos mokytojos mokymo metodus ar gebejimus negalima teigti, kad LT neismokoma anglu kalba iki to, kad vaikas galetu kalbeti, bendrauti uzsienio salyse. Ir pati minit, kad va vokieciu ismoke mirksiukas.gif

Drauge baige vokieciu filologe, kad turetu leidima oficialiai vertejauti - reikejo mokytis dar metus arba magistratura baigti g.gif Apie pedagogini darba - kad galejo ji atlikti bile kas, kas moka kalba - buvo senai. Siuo metu gali dar dirbti pedagogini issilavinima turintys asmenys, o tebesimokantys dalyko, kuri desto, nuo rugsejo nebebus galima ir taip...
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2013 05 31, 05:46)
Nu pagal vienos mokytojos mokymo metodus ar gebejimus negalima teigti, kad LT neismokoma anglu kalba iki to, kad vaikas galetu kalbeti, bendrauti uzsienio salyse. Ir pati minit, kad va vokieciu ismoke mirksiukas.gif
Drauge baige vokieciu filologe, kad turetu leidima oficialiai vertejauti - reikejo mokytis dar metus arba magistratura baigti g.gif Apie pedagogini darba - kad galejo ji atlikti bile kas, kas moka kalba - buvo senai. Siuo metu gali dar dirbti pedagogini issilavinima turintys asmenys, o tebesimokantys dalyko, kuri desto, nuo rugsejo nebebus galima ir taip...

Pagal vienos ir nesprendžiu, per 12 metų pakeičiau jų kokias gal 5 jei ne daugiau (keliose mokyklose įskaitant gimnaziją) g.gif Ir netgi neteigiu, kad nei viena nekalbėjo angliškai pamokų metu, tiesiog man tai neužsifiksavo ir tiek. Gal dėl to, kad atsimenu bendrą grupės lygį (buvau toj pačioj su visais išdykėliais nelabaii norinčiais mokytis), tai ir atrodo, kad su mumis angliškai nebūtų kalbėjus nuolatos ax.gif Vat kaip sakot vokiečių mokytoja išliko atminty, nes tikrai buvo kito kalibro pedagogas thumbup.gif
Apie nesugebėjimą susikalbėti kalbėjau iš patirties jau esant JK, kai pati vasarom uždarbiavau ir atvažiuodavo kitų moksleivių, studentų dirbti. Dar kartą pakartosiu, kad KAI KURIE, jokiais būdais ne visi, nesugebėjo susikalbėti nei vasaros pradžioj, nei pabaigoj, nors gyrėsi, kad kalbą moka, nes turi 10 mokykloj. Taip pat teko lbai gerai besimokinančiai pusseserei padėti su motyvaciniu (anglų kalba) ir buvo akivaizdžių spragų, kurių, mano supratimu tokiam lygyje besimokant, turėtų nebūti. Na čia gal atėję iš mano vėlesnės patirties, kai pagyveni šalyje ir matai ko reikia praktiškai ir mokykloje nemoko (iš asmeninės patirties). Vat pvz spelinguoti mūsų nemokino, o JK (ir kiek žinau JAV) tai vienas esminių dalykų. Be abejo, kadangi mokslus baigiau ne prieš metus ir ne du, daug kas gali būti pasikeitę, gi pas mus nuolat vyksta visokios pertvarkos, reformos, naujos metodikos, kiekviena mokykla turi savo viziją, kiekvienas mokytojas aiškinimo būdą, o kiekvienas vaikas skirtingai priima skirtingų formų informaciją (kas vizualią, kas garsinę ir t.t.). Taigi atvejų daug ir visokių, negalima bėdos suversti vien mokytojams ir tikrai nebandau to padaryti, tiesiog pasidalinau savo patirtimi 4u.gif
Draugės situacija buvo prieš 3 metus ir visų smulkmenų nežinau, todėl nesinori labai leistis į diskusijas, nes apsimeluosiu dar doh.gif Kaip sakiau, žinau tik tiek, kad baigė sociologiją, dirbo mokykloje ir pavadavo anglų kalbos mokytoją 4u.gif
Atsakyti
Reikia tiketis, kad DABAR gal geriau. As pati mokykla baigiau pries gera desimtmeti. Uz savo anglu kalba esu dekinga kelionems ir internetui, nes dave galimybe bendrauti. O mokykla -- nu gramatika, dialogai, zodziai, aisku tas reikalinga -- bet jei rezultatas -- parduotuvej susikalbet uztenka, ar kaip klasioke gyresi, kad pati savarankiskai kavos nusipirko pirma karta isvaziavus -- bet argi tai kalbos mokejimas? doh.gif

Griztant prie darzelio ir tam tikru deklaruojamu vertybiu, tipo kolektyvas, grafikas, atsiskyrimas nuo tevu -- buvau linka imetus. Niekas nekomentavo -- kam tos "vertybes" is tikruju svarbios -- sekmingam savarankiskam zmogui, ar.... ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Roadkill: 31 gegužės 2013 - 13:52
QUOTE(Roadkill @ 2013 05 31, 12:49)
Reikia tiketis, kad DABAR gal geriau. As pati mokykla baigiau pries gera desimtmeti. Uz savo anglu kalba esu dekinga kelionems ir internetui, nes dave galimybe bendrauti. O mokykla -- nu gramatika, dialogai, zodziai, aisku tas reikalinga -- bet jei rezultatas -- parduotuvej susikalbet uztenka, ar kaip klasioke gyresi, kad pati savarankiskai kavos nusipirko pirma karta isvaziavus -- bet argi tai kalbos mokejimas?  doh.gif

Griztant prie darzelio ir tam tikru deklaruojamu vertybiu, tipo kolektyvas, grafikas, atsiskyrimas nuo tevu -- buvau linka imetus. Niekas nekomentavo -- kam tos "vertybes" is tikruju svarbios -- sekmingam savarankiskam zmogui, ar.... ?

drinks_cheers.gif Tai dabar kavoms ir apsipirkimams kalbos beveik nereikia, susirodai pirštais jei ką lotuliukas.gif
Čia apie linką šitam poste?
QUOTE(Roadkill @ 2013 05 30, 11:51)
Ta prasme, seima, namai vaikus tiktai gadina irnesakyk.gif
http://renegadesblog...ool-of-thought/

Ką čia bepakomentuosi, kad nedaug kas pasakyta g.gif Tas komentaras, jei sakai, kad tau mokykla nepakenkė, tai esi taip sugadintas, jog nebesuprati to sugadinimo doh.gif Kas buvo 1800aisiais tai nesulyginsi su dabar. Juk dabar mokyklos, darželiai yra gerokai lankstesni, požiūris į vaiką (ir apskritai žmogų)pasikeitęs tiek iš tėvų, tiek iš valstybės pusės, į juos žiūrima kaip į mažas asmenybes, individus, daugiau dėmesio skiriama ugdymui ir auklėjimui, o ne aklam muštravimui, dresiravimui. Keičiantis laikams reikia mažiau fizinės darbo jėgos ir daugiau išradingų žmonių, žiūrinčių plačiau, turinčių naujų idėjų, inovatyvių sprendimų... Na bent man taip atrodo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2013 05 31, 14:52)
Čia apie linką šitam poste?

Ką čia bepakomentuosi, kad nedaug kas pasakyta  g.gif Tas komentaras, jei sakai, kad tau mokykla nepakenkė, tai esi taip sugadintas, jog nebesuprati to sugadinimo  doh.gif  Kas buvo 1800aisiais tai nesulyginsi su dabar. Juk dabar mokyklos, darželiai yra gerokai lankstesni, požiūris į vaiką (ir apskritai žmogų)pasikeitęs tiek iš tėvų, tiek iš valstybės pusės, į juos žiūrima kaip į mažas asmenybes, individus, daugiau dėmesio skiriama ugdymui ir auklėjimui, o ne aklam muštravimui, dresiravimui. Keičiantis laikams reikia mažiau fizinės darbo jėgos ir daugiau išradingų žmonių, žiūrinčių plačiau, turinčių naujų idėjų, inovatyvių sprendimų... Na bent man taip atrodo ax.gif

Bet taip pat pamineta, kad visas tas geris -- asmenybes lavinimas, kurybinis mastymas ir kt. Yra tik elitui, t.y. Visos tos privarcios super kietos mokyklos ir darzeliai. O va eilinei liaudzia valstybinis sektorius -- kur kiekvienoj valstybej pakankamas bardakas (ir vis dar sysiojimas pagal grafika, priverstinis pietu miegas, ir panasus fintai) -- bet kiek daug tikinciu kad butent tai yra didysis geris lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Roadkill @ 2013 05 31, 14:41)
Bet taip pat pamineta, kad visas tas geris -- asmenybes lavinimas, kurybinis mastymas ir kt. Yra tik elitui, t.y. Visos tos privarcios super kietos mokyklos ir darzeliai. O va eilinei liaudzia valstybinis sektorius -- kur kiekvienoj valstybej pakankamas bardakas (ir vis dar sysiojimas pagal grafika, priverstinis pietu miegas, ir panasus fintai) -- bet kiek daug tikinciu kad butent tai yra didysis geris  lotuliukas.gif

Hm, gal ir taip. Bet man toks įspūdis iš to kas kalbama, ne iš asmeninės patirties, kad geriausi rezultatai griežtesnėse įstaigose (darželiuose, mokyklose, universitetuose). Vat JK vis palinksniuoja katalikiškas mokyklas, kad ten tokie geri vaikų pasiekimai ir grižtesnė disciplina ax.gif O šiaip tema tokia gal filosofinė labiau, nes absoliučios lygybės tam tikrose srityse nebuvo, nebus ir kažin ar reikia g.gif Mano supratimu visad bus labiau pasiturintys ir biednesni, valstybė užtikrina, kad visi turėtų elementarius pagrindus, o kas išgali leidžia vaikus į tas šūstras ir brangias įstaigas. Ir visgi dalis tų, kurie biednesniųjų grupėj, norės kilti aukščiau, kažkas iš pasiturinčių nusmuks. Žiūrint iš kitos pusės galima sakyti, kad valstybė suinteresuota liaudies neišprusimu, nes tokią liaudį lengviau kontroliuoti. Juk tuo tikslu ir trėmimai vyko? Dar kitas aspektas, kad randant tinkamą disciplinos balansą, galima išlaisvinti žmogų užsiimti kūryba. Na aš esu kiek griežtesnio auklėjimo šalininkė, nes negaliu pakęst kai žmonė (vaikai ar suaugę) nemoka elgtis viešose vietose, nejaučia kitų žmonių erdvės ir pan. Ne tiek sysiojimas pagal grafiką, bet paskatinimas nueiti tam tikru laiku pvz prieš ėjimą į parką įgalina vaiką žaisti nesikenčiant eiti į wc. Tas pats pietų miegas yra gerai vaikui pailsėti, bet sutinku, kad turėtų būti lankstesnis jo taikymas. Pvz JK mūsų darželyje buvo atskiras kambarys su suklotais čiužinukais ir vaikai patys eidavo pamiegot kai užsinorėdavo thumbup.gif
Atsakyti
Susidubliavo postai doh.gif Persiprašau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ajste: 31 gegužės 2013 - 18:15
QUOTE(Roadkill @ 2013 05 31, 14:49)
O mokykla -- nu gramatika, dialogai, zodziai, aisku tas reikalinga -- bet jei rezultatas -- parduotuvej susikalbet uztenka, ar kaip klasioke gyresi, kad pati savarankiskai kavos nusipirko pirma karta isvaziavus -- bet argi tai kalbos mokejimas?  doh.gif

nu pradziai parduotuveje, kavineje isdryst kazko paprasyt, mieste kelio pasiklaust - ir suprast atsakyma - vaikui nemanau kad yra mazai... Ir as tai laikau kalbos zinojimu ir naudojimu. Juk nekalbu apie suaugusiji, baigusi mokykla, bet manau sunus Uk kalbes kai baigs mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Ajste @ 2013 05 31, 18:41)
kad valstybė suinteresuota liaudies neišprusimu, nes tokią liaudį lengviau kontroliuoti. Juk tuo tikslu ir trėmimai vyko?

Na aš esu kiek griežtesnio auklėjimo šalininkė, nes negaliu pakęst kai žmonė (vaikai ar suaugę) nemoka elgtis viešose vietose, nejaučia kitų žmonių erdvės ir pan.

Pvz JK mūsų darželyje buvo atskiras kambarys su suklotais čiužinukais ir vaikai patys eidavo pamiegot kai užsinorėdavo  thumbup.gif

nu nesamone - valstybe savu zmoniu netreme - treme okupantai (Rusu, Vokieciu o ne paciu lietuviu). Jei valstybei nerupetu isprusimas - nebutu tiek demesio skiriama svietimui 4u.gif

butent, ziauru kai vaikas jauciasi tik pats sau svarbus doh.gif

nu jo - o kiek 4-5-6 patys savo noru nueina gult rolleyes.gif ? o kiek paskui kokia 17 val isterijas kelia nes pervarge? g.gif Mano 7mete - niekad nenoretu pokaicio miegot, ir namie niekad nemigdau - nes cia ji tiek neisvargsta, o va darzely visada miega ir uzmiega, nors jei leistu rinktis - aisku nesirinktu... Siandien isleistuves sventem, ekskursijoje visa diena - duko, siuto - aisku pietu nemiegojo. Rezultatas - pervargo, vakare asaru pakalnes - vakariene negera, vanduo blogas, ir aplink visi negeri, dabar miega, sokineja is miegu, sneka... rolleyes.gif Darzely budavo renginiu ir ispudingu - bet kai pamiega - vakarais tokiu cirku nebuna rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2013 05 31, 23:36)
nu jo - o kiek 4-5-6 patys savo noru nueina gult rolleyes.gif ? o kiek paskui kokia 17 val isterijas kelia nes pervarge? g.gif

Matot, UK, vaikai miegot eina 19-20 val. 21-a val, jau yra labai vėlu.
Papildyta:
QUOTE(Ajste @ 2013 05 30, 19:05)
Apie tokią gėdą, pirmąkart girdžiu  g.gif  Daug įmonių turi darbininkų, elementarios nekvalifikuotos darbo jėgos, kurie uždirba minimumą. Juk versle ir pelnas yra svarbu, daug kas bando sumažinti išlaidas, vat tuo tikslu ir į visokias kinijas eksportuoja gamybą ar kokius skambučių centrus  ax.gif  Ir iš kitos pusės, kodėl turėtų žmogus gėdytis, kad už savo uždirbtus pinigus nusippirko prabangų automobilį? Darbas nėra gėda, už darbą mokami pinigai, o ką uždirbi išleidi kam nori  4u.gif

Matot, Anglija ir Airija labai skiriasi. Airija kaip didelis kaimas, ten santykiai tarp žmonių šiltesni. Ir, tų taisyklių tikrai nepritaikysi įmonėms, dirbančioms Londone, kokiame nors Sičio rajone rolleyes.gif Tokie rajonai, labiau amerikietiški, kur viskas susiveda į pinigus... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2013 05 31, 21:36)
nu jo - o kiek 4-5-6 patys savo noru nueina gult rolleyes.gif ? o kiek paskui kokia 17 val isterijas kelia nes pervarge? g.gif Mano 7mete - niekad nenoretu pokaicio miegot, ir namie niekad nemigdau - nes cia ji tiek neisvargsta, o va darzely visada miega ir uzmiega, nors jei leistu rinktis - aisku nesirinktu...

na mano keturmetė ir nemiega dieną. Kaip Limcamca minėjo, tiesiog anksčiau vakare eina gult. Bet eina ganėtinai savo noru.. pasisako, kad pavargus ir nori miego. Mažoji taip pat. Darželyje, būdama maždaug trijų, pasisakydavo, kad pavargus ir nori pagulėt, ne miegoti.
Kažkaip manau, kad, jei duodi vaikui pasirinkti, jis pats išmoksta reguliuotis savo miego režimus.. čia juk irgi savarankiškumo ugdymas rolleyes.gif darželyje taip pat matau trimečius, kurie sakos, kad nori pailsėti/pamiegoti vežime dieną.
Atsakyti
QUOTE(madrugada @ 2013 06 01, 21:13)
Kažkaip manau, kad, jei duodi vaikui pasirinkti, jis pats išmoksta reguliuotis savo miego režimus.. čia juk irgi savarankiškumo ugdymas  rolleyes.gif darželyje taip pat matau trimečius, kurie sakos, kad nori pailsėti/pamiegoti vežime dieną.

nzn - mano vaikai dar metuku budavo, knapsedavo is nuovargio - bet nesami miegot verkdavo, net uzmige ant sofos ir nesami i lova sakydavo nenoriu miegoti, nemiegosiu lotuliukas.gif Retai kada pasakydavo - jog nori miego... Esu bandzius ir neguldyt - uzmigdavo 6, nubusdavo 9 - tada tusykis iki 12, kartais net iki 2 val doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2013 05 31, 00:17)
Kad mūsų mokytoja nuolat kalbėtų angliškai nepamenu  g.gif  O vokiečių mokytoją turėjom super, ji išmokė ir gramatikos ir kalbėjimo

Tikrai garantuot dėl bendros/oficialios tvarkos negaliu. Buvusi klasiokė dirba sociologe, turi tą kažkokį sertifikatą iš universiteto ir pavaduoja rusų kalbos mokytoją. Ar galėtų nuolatos dėstyti, nežinau. Gal nuo mokyklos priklauso? Mažu kokiam mažam miestely į tai žiūrima paprasčiau, nes pasirinkimo kvalifikuotų mokytojų nėra didelio pasirinkimo? Čia tik mano pasvarstymai  ax.gif

Matyt jusu angliste dirbo tik del val.,o ne myledama darba,ir nuo tokiu pedagogu,nukentedavo mokiniu zinios blush2.gif Privacioje tokias is karto vytu lauk !

Jau visa sistema parase Kriiste...nezinau kaip ten ji galejo dirbti(gal tik pazistamu deka blink.gif ),bet tokiu nesamoniu negirdejau. wink.gif
Papildyta:
QUOTE(madrugada @ 2013 06 01, 21:13)
Kažkaip manau, kad, jei duodi vaikui pasirinkti, jis pats išmoksta reguliuotis savo miego režimus.. čia juk irgi savarankiškumo ugdymas  rolleyes.gif darželyje taip pat matau trimečius, kurie sakos, kad nori pailsėti/pamiegoti vežime dieną.

Pati suvokiate ka parasete ??? Gal vertetu pasidometi aplamai vaiko psichologija,ka reiskia savarankiskumas ir jo ugdymas ir aplamai ,ar tikrai manote,kad trimetis-keturmetis gali sugebeti reguliuotis savo miega,gyvenima??? Jei jis pats "nugriuna",tai jus jau vadinate "savarankiskumu" ir "reguliavimu"(idomus zodis biggrin.gif )wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilgaplaukė: 01 birželio 2013 - 22:56