Įkraunama...
Įkraunama...

Leisti į darželį, o gal neleisti?

QUOTE(Ajste @ 2013 05 29, 09:19)
Ilgaplauke, regis Jus visai nebeturite pakantumo Ados postams ir jos rasymo budui, viska suprantate labai tiesiogiai ax.gif  O ji dar ir sarkazmo mesteli, nes mato, kad visom jos mintim piktinates. Teisybes delei, turiu ja uzstot siek tiek, nes del gyvenimo Airijoj, ka citavote, tai ji tik norejo pasakyti, kad mokykloj anglu kalbos dorai neismoko per 7 metus, o PAgyvenusi Airijoj kelis menesius jau kalbejo gerai. O ne tai, kad isvis tik kelis menesius ten gyveno 4u.gif

Gerai tikslinu biggrin.gif
Mokyklje labai gerai simokau garmatika,jukrasiau isegzamino gavao10, supratau kalba,bet pati beveiknejkalbejau budavolabaisunku sakini suregsti,nes praktikos beveik nebuvo,Ir mokymosi priemones,kokia stadaturejom? kasetini magnetofona ir sovietinius vadovelius biggrin.gif
toliau aukstojau per metus(tie truko sisilaikyti reikiamus lygius) mus destytoja gananeblogai pralauze,dar geriau ismokau visa gramatika,sneketjaubuvo siek tiek geriau, bet visgi laisvai tikrai nesnekejau.
Po aukstosios is kart ejau dirbti anglu mokytoja vat su tokios zinom kaip buvo :)Siaip gramatika gana gerai asikinau vaikasm ir septintokai labai daug ismoko, deja, turejo nemazu spragu tongue.gif o jie ir buvo vyriausi mano mokiniai, tai man visiskai pakako mano ziniu biggrin.gif
Toliau isvaziavau I Airija ir ten parbuvau beveik 10 metu su pertraukom keliom. Taigi, ne kelis men,ne metus, o 10 m ir kitaip niekur niekada nerasiau doh.gif . Tik, kad per pirmus kelis menesius mano snekamoji kalba taip patobulejo, kaip nepatobulejo per 7m mokykloje , ta norejau pasakyti mirksiukas.gif
nesakau, kad teorijos nereikia, kad sakau, kad yra daug geresniu metodu ir mokymosi budu ,nei naudoja daugum amokytoju, tiek, kad dabar didesne laisve mokytojams ir galima naudoti ir ivairius vadovelius ir daug kitu priemoniu siais laikais 4u.gif
Taigi esmej ka norejau pasakyti siuo pvz(kur nuejot I asmeniskumus) kad kazka ismokti, reikia daugiau praktikos ir maziau teorijos,nei dazniausiai buna. Beja, rusu kalba irgi ,sparciai patobulejo Airijoj, nes ten turejom daug draugu rusu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2013 05 29, 21:13)
O visa kita praleidot, kur apie save rasiau?  g.gif
Kaip suprantu jus nei savo mama nepasitikt  doh.gif

Manau, bet kas kas dirbaAirijoj man pritartu,as ne koks isskirtinis atvejas, Jei verslinikas ,kuris sukure-pastate mietse visa gatve su parduotuvem,namais, restoranais irt.t. mieste einant su manim -paparsta padaveja, sveikinasi, manau, jis toks su visais zmonemis ir t.t. mirksiukas.gif

o ka jus apie save raset? g.gif kad pazinojot??? lotuliukas.gif

Nu pasitiketi yra viena, bet tikrai nelaikau saves pazystancia zmogaus, kuris sveikinasi ar paklausia kaip sekasi mano mamos lotuliukas.gif

pasisveikinti, ar persimesti zodziu kitu - nera lygu pazinoti ir suprasti kaip ta seima gyvena... Su manim direktore irgi sveikinasi, ir paklausia kaip sekasi, kartais net kaip mano vaikams ar vyrui sekasi pasidomi. Va klause kaip vasara planuoju praleist - tai cia jau mes pazystamos skaitomes ar kaip??? g.gif
Atsakyti
Draugelės ir nerealios prietelės irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2013 05 29, 20:33)
Gerai tikslinu biggrin.gif
Mokyklje labai gerai simokau garmatika,jukrasiau isegzamino gavao10, supratau kalba,bet pati beveiknejkalbejau budavolabaisunku sakini suregsti,nes praktikos beveik nebuvo,Ir mokymosi priemones,kokia stadaturejom?

dar būtų gerai ir lietuvių k. gramatiką pasikartot. Ar jūs pažiūrit, kaip pati rašot - viena, kai praleidžiama kokia raidė, įveliama klaidelė, o kita - kai šifruot visą tekstą reikia (ir dar tokiom paklodėm rašomą).
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2013 05 29, 21:33)
*Mokyklje labai gerai simokau garmatika,jukrasiau isegzamino gavao10, supratau kalba,bet pati beveiknejkalbejau budavolabaisunku sakini suregsti,nes praktikos beveik nebuvo,Ir mokymosi priemones,kokia stadaturejom? kasetini magnetofona ir sovietinius vadovelius biggrin.gif
toliau aukstojau per metus(tie truko sisilaikyti reikiamus lygius) mus destytoja gananeblogai pralauze,dar geriau ismokau visa gramatika,sneketjaubuvo siek tiek geriau, bet visgi laisvai tikrai nesnekejau.
**Po aukstosios is kart ejau dirbti anglu mokytoja vat su tokios zinom kaip buvo :)Siaip gramatika gana gerai asikinau vaikasm ir septintokai labai daug ismoko, deja, turejo nemazu spragu  tongue.gif o jie ir buvo vyriausi mano mokiniai, tai man visiskai pakako mano ziniu  biggrin.gif
***Toliau isvaziavau I Airija ir ten parbuvau beveik 10 metu su pertraukom keliom. Taigi, ne kelis men,ne metus, o 10 m ir kitaip niekur niekada nerasiau doh.gif

*Ir jus sakotes esate labaiii gabi??? Nezinau kokioje kaimo troboje jus mokino,bet...mokykloje ismokstama ne tik gramatika,bet ir skaityti,versti tekstus ir t.t. ,tuo labiau ismokti kalbeti,kai mokytojas visada kalba TIK anglu k.(l. retai iterpdamas lietuviu kelis zodelius),ypac vyresnese kl.,nes egzamina reikia laikyti. Net ir soviet. laikais mus taip mokino,gal tik knygu maziau buvo,bet viska mokindavo ne ka prasciau ,nei dabar.
O aukstojoje net ir sov. l.paraleliai galima ismokti kelias kalbas. Taip,kad jusu pagiros nelabai tike.
** Teologija baigus,galima mokykloje mokinius mokinti anglu k.(ir jau septintokus???),paciai pagrindu neturinciai g.gif blink.gif Ir dar sugebate smerkti visus pedagogus,kurie ,apart jusu TIK rekia??? Aciu d.,kad nei as,nei mano vaikas nesutiko tokios "ale mokytojos" wink.gif bash.gif
*** Jums tapatu tie 10 meteliu,ale gyvenimo Airijoje, su 1,5 metu ir daugiau pertraukomis. Tai cia jus skaitotes,kad gyvenote Airijoje??? Ir dar,man visiskai dzin,bet ten buvote pasalpiniai(ir girtis,kad ten VISA LAIKA dirbote,bent sau nebemeluokite (kadangi atmintimi nesiskundziu,tai jusu postai neleis sumeluoti) cool.gif )

poster_offtopic.gif ... idomu kiek gi si moteris gali tureti lakios fantazijos g.gif biggrin.gif
Atsakyti
Kalbos mokėjimas tai ir gali būti kelių lygių. Dabar kai kuriose mokyklose labai stipriai mokina ir nebe tik gramatikos, visokie ITLSai it t.t. Ir visgi daug kas priklauso nuo mokytojų, kaip jie mokina, kiek seka numatytą programą ir nuo pačių vaikų, kiek imlūs ir pan. Betgi igeri pažymiai ar įvertinimai patys iš saves nieko nereiškia schmoll.gif Aš visad buvau gabi kalboms ir dėl tam tikrų aplinkybių gyvenime, į pirmą klasę atėjau kalbėdama trim kalbom (lietuvių, rusų ir lenkų), tėvelių dėka jau ir anglų bei vokiečių kalbas buvau girdėjus ir žinojau keletą žodžių, galėjau pasisveikinti ir pan, artai 3 ar 4 klasėj prsidėjo anglų kalbos pamokos, gal 7toj vokiečių ax.gif Žodžiu savu laiku kalbėjau ir skaičiau keliom kalbom, nors mokykloj taipogi gaudavau gerus ir geriausius įvertinimusbet gramatika visų šlubavo ir po šiai dienai šlubuoja doh.gif Atvykus į JK šnekamoji kalba gerokai patobulėjo ir turėti pagrindai padėjo thumbup.gif O šlubuojanti gramatika nesutrukdė baigti universiteto blush2.gif Trumpai tariant teoriją žinoti būtina ir ji palengvina praktiką, bet reikia ne tik žinoti, bet ir mokėti pritaikyti.
Tai pačiais studentavimo laikais dirbau valytoja ir teko valyti gan šūstrose įmonėse ir viešbučiuose cool.gif Taigi iš mano patirties jei užtinki kokį darbuotoją, tai nuo jo asmenybės priklauso kaip elgsis, kas ignoruoja, kas šypteli, kas pasitraukia nuo stalo, kad galėtum išvalyti. Pagal taisykles būdavo griežtai draudžiama valytojams patiems kalbinti įmonės darbuotojus, netgi prašant pasitraukti (tiesiog apvalai aplinkui), į kabinetus eiti negalima jei ten žmogus ir t.t. Pačių didžiausių bosų kabinetai būdavo valomi rytais ir niekad jų nematydavai schmoll.gif Labiausiai kalbinti ir plepėti linkę žmonės viešbučiuose, kai ateini į kambarį, o jie nenori niekur eiti, bet leidžia tvarkyt kambarį, tai ir paplepa apie savo keliones, ką veikia šitam mieste ir pan. Tekę sutikti labai įdomių žmonių, profesorių, menininkų, žymių gydytojų thumbup.gif Iš esmės, daugelis žmonių labai mandagūs ir malonūs, jei mato kad esi nevietinė, bet kalbi angliškai, tai ir pakalbina. Socialioj aplinkoj nemažai pasiturinčių žmonių yra labai paprasti žmonės, bendrauja paprastai, nėra pasikėlę. Bet tai sakyčiau kultūrinis dalykas arba asmenybės bruožas g.gif Na pvz šiek tiek pažįstu porą bankininkų prekiaujančių akcijom, nu nagli kaip tankai doh.gif Betgi jų darbe tai privalumas. Taigi esu tikra, kad ir toj pačioj Lietuvoj yra pasiturinčių žmonių, kurie nėra pasikėlę, nesišvaisto pinigais ir savo šeimų taip pat auksais nekarsto ir belenkiek pinigų neduoda ir su eiliniais darbuotojais bendrauja kaip su lygiais tongue.gif

Beje, nežinau ar tai taikytina moksleivių mokymui, bet universitete kaip vieną iš papildomų dalykų (bent jau būdavo) galima mokintis užsienio kalbą aukštesniu lygiu ir gauti sertifikatą leidžiantį vertėjauti. Jei nesupainiojau kažko ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Roadkill @ 2013 05 29, 13:32)
Mokykloje mokoma rasyti, o he bendrauti. Jeigu zmogus neturi galimybiu ta kalba bendrauti, visas jo mokslas tera teorija.

Norite pasakyti, išmokusi LT anglų kalbą, ir nuvykusi į angliakalbę šalį, mokysitės ja kalbėti iš naujo? Tikrai netiesa schmoll.gif

QUOTE(ada21lt @ 2013 05 29, 20:55)
Gal nustebsit bet Airijoj tie milijonieriai gana paprasti zmones ir apie kai kuriuos tik veliau suzinojau kokius turtus valdo biggrin.gif , jau kai bendravom senokai ,nes is isvaizdos, dirbamo darbo  niekaip nepasakysi. Pvz vyro bosas,turejo seimos imone, dirba pats direktorium, zmona- sekretore, sunus- stalius, dukra- prekiu uzsakinetoja, nu ir ka atrodo nupaprasti verslininkai, visada bendrauja  ir t.t.t tik veliau suzinojom,kad vieni is turtingiausiu tos grafystes zmoniu biggrin.gif ir daug tokiu ir mano bose, ir namo savininkas, ir keli klijantai is restorano, kur dirbau.Visu vaikaiir jie patys dirba "juodus "darbus, kas susije su ju verslu, pvz musu restorano savininke reikia -eidavo girndis sveisti, indus plauti ,o siaip kas dien su mumis dirbo kaip padaveja,turtas vertinamas keliais milijonais, bet juos visus ir uzsidirbo. Dauguma su kuriais bendravau uzsidirbe patys ir nepamirse dar zmoniskumo, taigi nera ko stebetis  mirksiukas.gif Manomama tebedirba paprasciausia valytoja ofise ir ka tas virsininkas didziausias-savininkas milijardierius, imones jo po vsia Europa, ten ofisas per 3 aukstus,labai graziai pabendrauja su mama, aisku neplepa kas dien prie kavos puodelio, bet jei mama uzeina tvarkyti kabineta ar siaip kur prasilenkia kokiam poilsio kambari visada uzkalbina. Ir ka jo dukra irgi paprasciasuia vadybininke dirba.  Ir mama sako, ka pastebejau is to darbo, kad kuo didesnis bosas, kuo turtingesnis zmogus, tuo paprastesnis, ir net visa aplinka paprastesne tongue.gif Toliau dar vieans viesbucio savinkas, jo dukra priimamajam dirba. Dar sesuo dirbo viename darbe, kur bosas berastis ,o milijonierius sukures toki versla smile.gif Nu uzteks pavyzdziu? g.gif

Milijonierius kaip sakoma ir Afrikoje milijonierius hihihi.gif hihihi.gif hihihi.gif

O, jei rimtai, tai išvykus iš LT, tikrai nustebina tas įmonių vadovų, bosų požiūris į paprastus darbuotojus. Nes, elementariai yra kitoks požiūris, kur žmogus supranta, kad visus turtus jam, ne naminukas neša, o būtent tie darbuotojai. Gėdų gėda didžiausia, jei pats važinėji prabangia mašina, o darbuotojai tik minimumą gauna.
Bet, ADA21, ką aš jums noriu pažymėti. Jūs rašote, kad dirba visi ir vadovas, ir žmona, ir vaikai. Argi tai nėra vaikų apribojimas? Ribos? Suvaržymas? Gal jam tuo metu naktiniame klube norisi tūsytis? Norint, kad jūsų vaikai sėkmingai va, taip, dirbtų kartu su jumis, turite juos mokyti nuo vaikystės. Ir, tie mokslai, panašiai tokie ir yra, kad ne visada ir viskas sukasi aplink tave, yra kiti žmonės, pareigos, darbai ir reikalai, kurie gal nemalonūs ar nenori atlikti, bet privalai. Jeigu jūs vėjus keliate, dėl sysiojimo pagal grafiką, tai duodu 99 proc. jūsų vaikai kartu su jumis tikrai nedirbs schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(Ajste @ 2013 05 30, 11:50)
Taigi esu tikra, kad ir toj pačioj Lietuvoj yra pasiturinčių žmonių, kurie nėra pasikėlę, nesišvaisto pinigais ir savo šeimų taip pat auksais nekarsto ir belenkiek pinigų neduoda ir su eiliniais darbuotojais bendrauja kaip su lygiais  tongue.gif

Tikrai taip drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2013 05 30, 11:30)
Norite pasakyti, išmokusi LT anglų kalbą, ir nuvykusi į angliakalbę šalį, mokysitės ja kalbėti iš naujo? Tikrai netiesa  schmoll.gif

Jeigu mokymasis apsiribojo vien tiktai mokykla - tikrai taip. Ypac tas budinga vyresnes kartos zmonems. Jaunimui lengviau, nes keliones, ir internetas, ir siaip daugiau gyvo prisilietimo prie tos kalbos. O vyresniems tikrai sunku, nors anglu kalba mokesi netgi universitetuose.
Bet, ADA21, ką aš jums noriu pažymėti. Jūs rašote, kad dirba visi ir vadovas, ir žmona, ir vaikai. Argi tai nėra vaikų apribojimas? Ribos? Suvaržymas? Gal jam tuo metu naktiniame klube norisi tūsytis? Norint, kad jūsų vaikai sėkmingai va, taip, dirbtų kartu su jumis, turite juos mokyti nuo vaikystės. Ir, tie mokslai, panašiai tokie ir yra, kad ne visada ir viskas sukasi aplink tave, yra kiti žmonės, pareigos, darbai ir reikalai, kurie gal nemalonūs ar nenori atlikti, bet privalai. Jeigu jūs vėjus keliate, dėl sysiojimo pagal grafiką, tai duodu 99 proc. jūsų vaikai kartu su jumis tikrai nedirbs  schmoll.gif

Bet tie zmones dirba pirmiausiai sau.. Ir tie vaikai -- juk seimos bizis priklauso/priklausys jiems. O va tas sysiojimas pagal grafika tai tikrai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Roadkill @ 2013 05 30, 12:52)
Jeigu mokymasis apsiribojo vien tiktai mokykla - tikrai taip. Ypac tas budinga vyresnes kartos zmonems. Jaunimui lengviau, nes keliones, ir internetas, ir siaip daugiau gyvo prisilietimo prie tos kalbos. O vyresniems tikrai sunku, nors anglu kalba mokesi netgi universitetuose.

nesamone, aisku, jei zmogus anglu kalba mokesi pries 30-40 metu - ir paskui absoliuciai jos niekur nenaudojo - tai ir uzsimirsta tokie dalykai... Bet jei svieziai mokiusis, ir isvykus i UK, tos kalbos adaptacinis periodas tikrai greiciau baigiasi mirksiukas.gif , Sunus tera 8tokas, anglu jam gan silpnai sekasi - tik 8 teturi, o bet, taciau, kai buvome UK - jis ir suprato ka jam sake, ir apsipirkinejoo pats savarankiskai, ir maciau kaip su pardaveja aiskinosi - pagal savo pajeguma, bet nestovejo kaip ozys ziuredamas i naujus vartus - vistik ir zodynas jau kazkiek yra ir suvokimas...
Atsakyti
Kad būtų kiek į temą, tai norėjau pareplikuoti. Ar nemanote, kad nevesdami vaikų į darželį, kolektyvą, kur labiau skatinamas savarankiškumas, atsakomybė, daug kas susiję su komunikacijos subtilumais ir t.t., apie ką daug rašyta, vaikui skiepija infantilumą?
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2013 05 30, 12:38)
Kad būtų kiek į temą, tai norėjau pareplikuoti. Ar nemanote, kad nevesdami vaikų į darželį, kolektyvą, kur labiau skatinamas savarankiškumas, atsakomybė, daug kas susiję su komunikacijos subtilumais ir t.t., apie ką daug rašyta, vaikui skiepija infantilumą?

Ta prasme, seima, namai vaikus tiktai gadina irnesakyk.gif
http://renegadesblog...ool-of-thought/
Atsakyti
Čia tavo komentaras, ne mano. Nerašiau, kad gadina, bet yra grėsmė infantilumui, jo įsivešėjimui.
Papildyta:
Ir darželį lankantys gyvena namuose, turi šeimą, turi ne mažiau šeimos. Bet būtent įvairovė gyvenime yra kiek kitokio lygio. Ir nepasakokit apie būrelius, kad ten taip pat kolektyvas ir vos ne analogiškas bendravimas kaip darželiuose, gerai? Nes tai yra nesąmonė, tik iliuzija, toms mamoms, kurios neskiria kolektyvų ir turinio. Kelis kart per savaitę po pusvalandį - valandą ir kasdien nuo ryto iki vakaro arba po pusdienį, bet kasdien - tai ne tapatu. Niekada joks būrelis neatstos tokio kolektyvo dvasios ir turinio. Kadangi vaikai nuo trejų metų lankė įvairius, bet ilgalaikio termino būrelius, skirtingos veiklos (kalbos, menai, sportas), iki dabar lanko, tai pakankamai gerai žinau kas yra kas. Ir kuo skiriasi darželio, mokyklos ir užklasinės veiklos kolektyvai, koks ryšys ir koks santykis.
Atsakyti