QUOTE(pikkolo @ 2013 06 04, 13:33)
Kažkaip įdomiai gaunasi, kai tik spaudoj parašo kokį skandalingą įvykį iš darželio, čia SM'e labai dažnai pradedama ginti auklėtoja (kaip ir dabar), ale vaikas prisigalvojo/prisifantazavo. Taip, sutinku, kad vaikai kažkur iki 8 metų gyvena fantazijų pasaulyje ir dažnai tikrai neatskiria kur tiesa, o kur fantazija. Bet ar niekada nepagalvojote, kad ištikrųjų galėjo būti taip kaip pasakoja vaikai? Kad auklėtoja smurtavo prieš vaikus? Juk ne šiaip sau turbūt kiti tėvai atsiėmė vaikus, jei jau ta auklėtoja buvo vaikų mylima, tai taip karštai tėvai nesureaguotų.
Papildyta:
Ne toks senas įvykis, kur auklėtoja vaikus uždarė tualete
http://www.delfi.lt/...s.d?id=61337577 Bet likę tėvai auklėtoją gyrė ir vaikų neatsiėmė.
Betgi tas pats straipsnis nemini jokių buvusių ar esamų nusiskundimų prieš tą auklėtoją. Neaišku ar tėvai tiesiog sureagavo ar vaikų atsiklausė pirmiau kaip jiem ta auklėtoja. Ir netgi atsiklausiant reikia palikti atvirą klausimą, o ne nukreipti vaiką į tą pusę, kad "aš noriu girdėti, kad tau ta auklėtoja nepatinka". Manau daugeliu atveju mamos patikėtų vaiku, o ne auklėtoja. O ypač kai kalbama apie smurtą. Bet kaip žmogui iš šalies žinoti kas vyksta? Kaip žinot, kad tas vaikas nėra mėgstantis pafantazuoti, mama išpučianti burbulą iš nieko, auklėtoja visus prigrasinusi, su vadovybe susigiminiavusi? Gi niekas neprisipažins
Ir iš kitos pusės, kas atsitiks vaikui jei paaiškės, kad melavo? Išbars, gal diržo gaus nuo tėvų, gal atsiprašys auklėtojos ir pan. Bet juk tas pats lietrytis pirmam puslapį neberašys, kad va kaip istorija baigėsi, jau nebe skandalas, neįdomu
Reputacija sugadinta su visam, visad bus šnibždančių už nugaros, kad tu vaikų skriaudikė. Jei kalta, tai gal ir nusipelno kažkokių nuobaudų, bet kokio griežtumo, vėlgi svarstytina, sakyčiau priklauso nuo to ar pirmas nusižengimas, nusižengimo sunkumas ir t.t.t. Bet toj situacijoj tai nieko neišpeši
Bent aš taip manau
O aš dar iš to straipsnio nevisai supratau ar iš jos vaikus dabar atsiėmė ar nuo rudens nesusidaro nauja grupė? Ar ir tas ir tas? Nes jei teisingai suprantu ji priešmokyklinukų auklėtoja, reiškias su vaikais dirba tik vienerius metus?
Laimės niekam nėra pažadėta. Gyvenimas kiekvienam skiria laiko ir erdvės. Pats žmogus turi pasirūpinti kuo juos užpildyti.