Įkraunama...
Įkraunama...

Bulgarija - jūra, saulė, prinokę vaisiai....

O Bulgarijoje lietūs ilgi būna? Ryt skrydis, o jau sekmadienį lietų, griaustinį rodo.
Atsakyti
Būna.

Sėdim pietuose kurorte, vakar pusei dienos ir šiandien nuo ryto oras pagedo - vėsu (vaikai su megztukais), apsiniaukę, saulės nematyti ir panašu, kad gali lyti. Vakar jūroje negalėjom maudytis, nes buvo didžiulės bangos ir raudona vėliava.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 06 27, 09:26)
Vakar jūroje negalėjom maudytis, nes buvo didžiulės bangos ir raudona vėliava.

kriauklių prisirinkot? bigsmile.gif aš kaip kriauklių maniakė doh.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2013 06 27, 10:29)
kriauklių prisirinkot?  bigsmile.gif aš kaip kriauklių maniakė  doh.gif  ax.gif

Dukra renka . Mes pernai Kryme gražiausių kriauklyčių du maišus pririnkom - iki šiol stovi niekur nepanaudotos, tai dabar su kriauklėm jau atsargiau elgiamės biggrin.gif

Saire - mano asmenine nuomone, gražausi, įspūdingiausi Bulgarijos objektai yra toli nuo jūros. Tai jei norite nušauti du zuikius - ir pliažinio poilsio, ir kažką pamatyti, teks atostogoms pasiimti daugiau laiko ir nusiteikti didesnėms finansinėms išlaidoms (degalai, mašinos nuoma jei skrisite lėktuvu, papildomos nakvynės).
Bulgarijoje yra išties aukšti, įspūdingi kalnai snieguotom viršūnėm wub.gif , beje, mes mėtėmės gniūžtėmis užkilę viršun - bet sėdint pajūrio kurorte, tuo net nepatikėtum...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 27 birželio 2013 - 09:35
QUOTE(flight @ 2013 06 27, 09:32)
Dukra renka .  Mes pernai Kryme gražiausių kriauklyčių du maišus pririnkom -  iki šiol stovi niekur nepanaudotos, tai dabar su kriauklėm jau atsargiau elgiamės biggrin.gif

mano dvi dėžutės nepanaudotos, bet tikrai panaudosiu, tik dabar situacija tokia, kad kol kas sandėliuoju. galiu paimti ir tuos du maišus, jei nereikia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 06 27, 10:26)
Būna.

Sėdim pietuose kurorte, vakar pusei dienos  ir šiandien nuo ryto oras pagedo - vėsu (vaikai su megztukais), apsiniaukę, saulės nematyti ir panašu, kad gali lyti. Vakar jūroje negalėjom maudytis, nes buvo didžiulės bangos ir raudona vėliava.

verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
beje, pernai lauktuvių vežėm stikliukus ir pan tradicinių suvenyrų, bet žmonės labiausiai džiaugėsi kriauklėmis, tai šiemet aš draugėms tik kriauklių parvežiau, nieko nepirkau.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 06 27, 10:32)
Dukra renka .  Mes pernai Kryme gražiausių kriauklyčių du maišus pririnkom -  iki šiol stovi niekur nepanaudotos, tai dabar su kriauklėm jau atsargiau elgiamės biggrin.gif

Saire -  mano asmenine nuomone, gražausi, įspūdingiausi Bulgarijos objektai yra toli nuo jūros. Tai jei norite nušauti du zuikius - ir pliažinio poilsio, ir kažką pamatyti, teks atostogoms pasiimti daugiau laiko ir nusiteikti didesnėms finansinėms išlaidoms (degalai, mašinos nuoma jei skrisite lėktuvu, papildomos nakvynės). 
Bulgarijoje yra išties aukšti, įspūdingi kalnai snieguotom viršūnėm  wub.gif , beje, mes mėtėmės gniūžtėmis užkilę viršun - bet sėdint pajūrio kurorte, tuo net nepatikėtum...

o iš kurortų neorganizuoja į ten ekskursijų, ar labai toli?
Atsakyti
QUOTE(Amiala @ 2013 06 27, 10:34)

Amiala, pajūry orai greit keičiasi, pvz vakar ryte šalta ir debesuota, o popiet jau kepino saulė. Žiūrėsim kaip bus šiandien. Aišku, gaila, kai jūroje maudytis negalima, bet juk yra baseinai ekstra atvejui.

Pagaliau, pasiplanuokit per apniukusias dienas kokią ekskursiją, Varnoj yra delfinariumas ir akvariumas vaikams (nebuvom, tik žinau kad yra), va turiu darbo laikus ir kainas:

Akvariumas:
Kasdien 9:00 – 17:00 val., išeiginė - pirmadienis
Bilietai:
suaugę – 4 levai., vaikai nuo 7 iki 16 metų – 2 levai, nuo 3 iki 7 metų – 1 levas

Delfinariumas:

Pasirodymai iki liepos 8 d. - 10:30, 12:00, 15:30; vaikams iki 2 metų – nemokamai, 2-12 metų – 7 levai., suaugę – 10 лв.

Šv. Konstantine ir ELenoje yra Botanikos sodas:

09.00 - 19.30 val
Bilietai: suaugę – 2 levai., vaikai nuo 7 – 18 metų - 1.00 levas., išeiginė - pirmadienis.

Ikonų ekspozicija Святого Афанасия cerkvėje

Romėnų pirtys :
10.00- 17.00 val., išeiginė - pirmadienis. Bilietai - 4.00 levai., moksleiviams - 2.00 levai.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2013 06 27, 10:34)
beje, pernai lauktuvių vežėm stikliukus ir pan tradicinių suvenyrų, bet žmonės labiausiai džiaugėsi kriauklėmis, tai šiemet aš draugėms tik kriauklių parvežiau, nieko nepirkau.

Sveiki,
aš irgi pastebėjau, kad tradiciniais suvenyrais mažai kas džiaugiasi. Ir aš pati nelabai džiaugiuosi, kai gaunu lauktuvių suvenyrų. Gal todėl, kad jei aš ten nebuvau, iš kur man parvežė, tai ir jokių emocijų tada ax.gif
Iš Bulgarijos lauktuvėm vežiau prieskonius ir rožių muilus. Labiausiai pasiteisino prieskoniai: tiek lauktuvėms, tiek sau.
O kriaukles irgi vežuosi, bet sau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Amiala @ 2013 06 27, 10:40)
o iš kurortų neorganizuoja į ten ekskursijų, ar labai toli?

Organizuoja, bet ne į visur.
Kai kur autobusas tieisog nepravažiuotų (pvz., įspūdingas Buinovo tarpeklis).
Kai kur gal per toli ar keliai nepatogūs..
Kiek mačiau, veža į Krušunos krioklius, bet aš į juos patarčiau vykti ne autobusu ir ne savaitgalį - su mase žmonių laabai nepatogu, ten tokia kompaktiška, kamerinė aplinka, siauri tiltukai, laiptukai, o kai visi viens per kitą grūdasi, tai nei ką normaliai pamatysi, nei nusifotkinsi.
Netoli Krušunos krioklių yra kaimukas Черни-Осым (Cherni Osam), kuriame - Gamtos muziejus, t.y. iškamšų kolekcija. Nėra kažkas super įspūdinga, bet žvėrėlių daug, mūsiškiams patiko.

Nuo Burgo link Sofijos pusės yra greitkelis, kuriuo važiuoja daug turistinių-ekskursinių autobusų. Daug jų stoja papietauti tokioj pakelės užeigoj, gal vienintelėj didesnėj visam kely (ten sustojom ir mes), ji išoriškai atrodo gražiai, bet maistas kraupus, kainos - dar kraupesnės doh.gif Tai nerekomenduoju.

Lauktuves perku tik patiems artimiausiems. Tai maždaug žinau, kas kam patinka ir kas ką vertina. Pripirkau daug "rožinės" kosmetikos, kai ką ir pati jau išbandžiau. T.y., balzamai lūpoms, kūno kremas, rinkinys plaukams, atskirai kondicionierius plaukams (patiko), rožių vanduo (įdomus toks, gaivina ir truputį suteikia aromato). Vyno pirkom mažo nekurortinio miestuko parduotuvėlje, ten jis apie pusantro karto pigiau negu mažo nepopuliaraus kurorto pietuose parduotuvėlėje (kiek kainuotų Auksinėse kopose, net nedrįstu spėt...). Dar pirkom kažkokio įdomaus medaus ir uogienės, pirksim tipiškų bulgariškų saldumynų (nors man jie nėra labai skanūs).

Sau nusipirkau paplūdimio skėtį už 10 levų, labai patogu ir nereikia kaskart mokėti prie jūros, pavėsyje telpa du suaugę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 27 birželio 2013 - 10:02
QUOTE(flight @ 2013 06 27, 09:32)

Saire -  mano asmenine nuomone, gražausi, įspūdingiausi Bulgarijos objektai yra toli nuo jūros. Tai jei norite nušauti du zuikius - ir pliažinio poilsio, ir kažką pamatyti, teks atostogoms pasiimti daugiau laiko ir nusiteikti didesnėms finansinėms išlaidoms (degalai, mašinos nuoma jei skrisite lėktuvu, papildomos nakvynės). 
Bulgarijoje yra išties aukšti, įspūdingi kalnai snieguotom viršūnėm  wub.gif , beje, mes mėtėmės gniūžtėmis užkilę viršun - bet sėdint pajūrio kurorte, tuo net nepatikėtum...

Ačiū, flight. Mūsų poreikiai priklauso nuo 1.5 m. pupos, apsiribosim jūra ir kelių kilometrų spinduliu aplink ten, kur apsistosim. Reikia smėlio ir netoli oro uosto. Nežinom net kaip čia geriau keliaut- patiems skrist ar su organizatoriais?
Atsakyti