Įkraunama...
Įkraunama...

Ar/kaip maitinate aukles?

QUOTE(sandddra @ 2007 05 22, 13:44)
Kai aš dirbau aukle, tai net arbatos nepasitaisydavau svetimuose namuose smile.gif Saugojau 1m.9mėn. mergytę ir kai išeidavom pasivaikščioti, užsukdavom pas mane į namus ir aš užkasdavau :)Na aišku, gerai, kad netaip toli ir gyvenom viena nuo kitos smile.gif Dirbdavau iki 16 ar 17 val. tai grįžusi po darbo vėl pavalgydavau smile.gif

verysad.gif Dar sakyčiau labai pasisekė,kad pasivaikščiojimus į savo namus su vaiku nesuupyko.Aš nesuprantu,kaip galima nesikalbėti su šeima,kurioje dirbi/si aukle apie maitinimą,kad net arbatos negali po to atsigerti.Galvoje netelpa,kad to galėtų neleisti.Pagaliau savo galima atsinešti ir paprašyti pasidėjimui šaldytuve vietos vienam kartui.Po to kitą dieną vėl atsinešti.Ką, blogai?Nesuprantu žmonių,paliekančių savo vaikus žmogui,kurio net žmogumi nelaiko.
Atsakyti
Vienoj seimoj dirbdama vaikams pietus gamindavau pati,aisku ir valgydavau .Sakydavo jog esu ju seimos nare,net atejusi rasdavau kava paruosta.Kitoj seimoj taip pat valgydavau,o jei maisto perdaug likdavo tai net klausdavo kita diena kodel nieko nevalgiau blush2.gif Kad ir duoda maista,kazkaip nepatogu budavo ryti be saiko.
Dar kitoj seimoj maisto neduodavo,tevams gryzus pietauti,gryzdavau pietu ir as.Bet kavos puodeli per diena isgerdavau(patys pasiule)
Atsakyti
QUOTE(Gyvatuke @ 2004 07 29, 21:42)
Na man iskilo toks klausimas. Pas mane aukle dirbs nuo 8 iki 14 val. Aisku tiek laiko nevalgiusi nebus. Dukryte mazute, turi savo maisteli, mes su vyru valgom na.. kaip cia issireiskus.. Sveikai, ar sportiskai, pns. Zodziu kruopos, liesa virta mesa, varske ir t.t.  Tai man idomu ar auklei  reikia pirkti specialiai maista, ir ar ji pasidarys pati ir t.t.  ir kiek dar mazdaug papildomai tai kainuos per diena.. (nes ir taip uz valanda jos nemazai nori.. ) g.gif
Kaip daro jusu aukles?
Gal ir durnas klausimas, bet.. man idomu.. g.gif  laugh.gif

Siūlyčiau,kad auklė valgytų ką randa jūsų,tačiau paaiškinkite,kad pageidautumėte ir savo prisidėti,nes atskirai gaminti neturite galimybės.O specialiai pirkti tiktų nebrangūs ir patogūs produktai:sūris(nebrangus,nedideliu kiekiu),dešra(nedaug,nebrangi),sviestas ar margarinas,kiaušiniai,pienas,duona,dešrelės(mažu kiekiu),mineralinis ar vanduo,kad karštą dieną visiems būtų ne problema.Tik nereikėtų akcentuoti auklei,kad jai perkate.Tiesiog pasiūlykite pasigaminti užkandžių(sumuštinių) iš esamų produktų.Tai ir gražus gestas ir patogu visiems,ir nebrangu.Sėkmės.
Atsakyti
QUOTE(12345 @ 2007 05 26, 18:15)
Siūlyčiau,kad auklė valgytų ką randa jūsų,tačiau paaiškinkite,kad pageidautumėte ir savo prisidėti,nes atskirai gaminti neturite galimybės.O specialiai pirkti tiktų nebrangūs ir patogūs produktai:sūris(nebrangus,nedideliu kiekiu),dešra(nedaug,nebrangi),sviestas ar margarinas,kiaušiniai,pienas,duona,dešrelės(mažu kiekiu),mineralinis ar vanduo,kad karštą dieną visiems būtų ne problema.Tik nereikėtų akcentuoti auklei,kad jai perkate.Tiesiog pasiūlykite pasigaminti užkandžių(sumuštinių) iš esamų produktų.Tai ir gražus gestas ir patogu visiems,ir nebrangu.Sėkmės.
Nesupyk,bet tavo komentaras gerokai paveluotas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vaiddda-d @ 2007 05 26, 19:18)
Nesupyk,bet tavo komentaras gerokai paveluotas mirksiukas.gif

Apgailestauju dėl to.Įdomu,kuo baigėsi.
Atsakyti
QUOTE(12345 @ 2007 05 26, 18:01)
verysad.gif Dar sakyčiau labai pasisekė,kad  pasivaikščiojimus į savo namus su vaiku nesuupyko.Aš nesuprantu,kaip galima nesikalbėti su šeima,kurioje dirbi/si aukle apie maitinimą,kad net arbatos negali po to atsigerti.Galvoje netelpa,kad to galėtų neleisti.Pagaliau savo galima atsinešti ir paprašyti pasidėjimui šaldytuve vietos vienam kartui.Po to  kitą dieną vėl atsinešti.Ką, blogai?Nesuprantu žmonių,paliekančių savo vaikus žmogui,kurio net žmogumi nelaiko.

Na aš ne dėl to nepasitaisydavau arbatos, jog man neleisdavo, tačiau man pačiai kažkaip nemalonu būdavo vartoti svetimus produktus. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sandddra @ 2007 05 27, 18:50)
Na aš ne dėl to nepasitaisydavau arbatos, jog man neleisdavo, tačiau man pačiai kažkaip nemalonu būdavo vartoti svetimus produktus.  mirksiukas.gif

Syprantu,tik,kai leidžia ar psiūlo,tai natūralu saikingai pasinaudoti.Man taip atrodo.Kitas reikalas,kai pasiūlo,o paskui pamatai,kad tik pasiūlė,o realiai nieko nėra valgomo,tik vaikams.Tada piktoka būna-kam siūlo,jei po to tyčia neduoda ir ne vargšai regis.Aš nesuprantu tokio požiūrio.Kaip ir nesuprantu auklių ateinančių apsiryti svetimu maistu.Sumuštinis,kava,sriubytė,dešrelės-ar to nepakanka užvalgyti?Manau-kuklumas puošia.
Šiaip palaikau,kad savo visada skaniau.
Atsakyti
Mūsų auklė pati paprašė leisti pačiai nešiotis maistą ir už dieną primokėti 1 lt doh.gif Sutarėm, kad pridedu tam tikrą sumą prie savaitės ir ji atsineša. Tai mačiau nešasi ne tik sumuštinius, bet ir savo arbatą, cukrų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2007 05 29, 09:31)
Tai mačiau nešasi ne tik sumuštinius, bet ir savo arbatą, cukrų  smile.gif

as ko gero is saviskes pasijuokciau kad lai dar ir bandeni su elektra atsinesa ax.gif
Atsakyti
Visada sakau, kad maniškė valgytų, ir kavos, ar arbatos gertų, bet ji - ne. Atsineša sumuštinukų. Na, arbatos gal kokios pasidaro.
Atsakyti
O mano aukle tai valgo viska ka randa saldytuve. Patys jai pasakem, kad gali valgyti viska ka tik nori.....tik pasigaminti reikes paciai, nes man jau nebebuna kada.....Tai visada priperku jai ir mesos (zalios, kad issikeptu ar kotletukus pasidarytu), visada yra pieno produktu, dar perku surelius ir jogurtus (nes zinau, kad juos megsta) ir visada yra obuoliu, bananu......Bet zinokit, kartais zmones prie gero pripranta ir pradeda to nebevertinti verysad.gif Neseniai per aplinkinius suzinojau, kad aukle zvalgosi kitur darbo, nes pagal ja pilnas maitinimas ir 4 lt. per valanda jau per mazas uzmokestis..... verysad.gif , nors pradzioje paty tik dziaugesi kokias mes geras jai salygas siulom verysad.gif Buna gi zmoniu nedekingu...
Atsakyti
QUOTE(laime2 @ 2007 05 30, 15:43)
O mano aukle tai valgo viska ka randa saldytuve. Patys jai pasakem, kad gali valgyti viska ka tik nori.....tik pasigaminti reikes paciai, nes man jau nebebuna kada.....Tai visada priperku jai ir mesos (zalios, kad issikeptu ar kotletukus pasidarytu), visada yra pieno produktu, dar perku surelius ir jogurtus (nes zinau, kad juos megsta) ir visada yra obuoliu, bananu......Bet zinokit, kartais zmones prie gero pripranta ir pradeda to nebevertinti verysad.gif Neseniai per aplinkinius suzinojau, kad aukle zvalgosi kitur darbo, nes pagal ja pilnas maitinimas ir 4 lt. per valanda jau per mazas uzmokestis..... verysad.gif , nors pradzioje paty tik dziaugesi kokias mes geras jai salygas siulom verysad.gif  Buna gi zmoniu nedekingu...

Kaip sakoma: įleisk kiaulę į baržnyčią, ji ir ant altoriaus užlips. unsure.gif Gal pabandykit susitarti, kad pakeliat kažkiek algą, o valgyti tegul nešasi pati g.gif Brangoka auklė gaunasi doh.gif
Atsakyti