Įkraunama...
Įkraunama...

Ar/kaip maitinate aukles?

QUOTE(Puikutė @ 2007 02 02, 10:41)
mama gauna pietu pertrauka, per kuria gali iseiti pavalgyti

Taip, darbdavys skiria laiką per kurį darbuotojui numatoma galimybė pavalgyti, bet nereikėtų to painioti su įsipareigojimu maitinti darbuotoją iš savo lėšų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2007 02 02, 18:07)
Taip, darbdavys skiria laiką per kurį darbuotojui numatoma galimybė pavalgyti, bet nereikėtų to painioti su įsipareigojimu maitinti darbuotoją iš savo lėšų  ax.gif

as nepainioju, bet jeigu tu nemaitini, skiri laika per kuri aukle galetu grizt namo ar kur nueiti papietauti smile.gif
Atsakyti
Ko gero situacija priklauso nuo pacio zmogaus.
Mano istorija tokia, kadangis pinigu ne kalnai, kai samdziau pirma aukle - sutareme kad maista nesasi savo, o arbata/kava/cukrus - prasom. Na ir kas nutiko.... Mergina valgydavo po 4-6 kartus i diena, arbatos/kavos greit nebeliko, atsiprasant tualetinio popieriaus kiekviena diena po ritineli, uz vandeni saskaita blink.gif Tai labai dziaugiausi kad sutariau nors maista savo nestis. Nors is paziuros ne neitartum kad tiek cepelinu telpa per diena smile.gif bo kuda kaip dviratis.
Na, su antra irgis taip tariausi - maistas savo, kava/arbata/cukrus musu.... Bet dabar mielai pasiulau atverti saldytuvo dureles, ir visada nuperku saisainiuku prie kavos... Nes nu moteris wub.gif ....man kaip mama... O mamos nevalia alkanos palikt smile.gif
Tad kaip kokis zmogus, kaip kokia pinigine situacija.
Linkejimai!
Atsakyti
QUOTE(jka @ 2007 03 21, 13:35)
.... Mergina valgydavo po 4-6 kartus i diena, arbatos/kavos greit nebeliko, atsiprasant tualetinio popieriaus kiekviena diena po ritineli, uz vandeni saskaita  blink.gif  Tai labai dziaugiausi kad sutariau nors maista savo nestis. Nors is paziuros ne neitartum kad tiek cepelinu telpa per diena  smile.gif bo kuda kaip dviratis.

..oi kokia pažįstama situacija, tik mes buvom sutarę, kad auklė valgys mūsų maistą....tai mums su vyru grįžus iš darbo valgyti jau nebūdavo ką.... biggrin.gif , nors kiekvieną vakarą prigamindavau kalnus.... Toliau samdydama aukles tos klaidos jau nepakartojau - maistas būdavo jų.
Atsakyti
Manoji auklė dirba tik iki pietų, tai su valgiu problemų kaip ir nėra. Nors sakiau, kad gali imti kavą, arbatą ar iš šaldytuvo ką nori, bet ji moteriškė labai paprasta, kaimietė. Jei įduodu pyrago, tai parsineša namo smile.gif .
Atsakyti
Jei jusu auklyte dirba pilna darbo diena, o jus negryztate namo visa diena, manyciau galima butu palikti porcija maisto leksteleje i saldytuva ideti pasakyti kad yra ir ner problemu vyro maistas nesuvalgytas ir visi ramus blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(flag @ 2007 04 11, 20:54)
Jei jusu auklyte dirba pilna darbo diena, o jus negryztate namo visa diena, manyciau galima butu palikti porcija maisto leksteleje i saldytuva ideti pasakyti kad yra ir ner problemu vyro maistas nesuvalgytas ir visi ramus  blush2.gif  4u.gif

...sutinku, kad problemu nebutu, bet ne visi supranta, kad jei saldytuve yra maisto nebutina visa ji suvalgyti thumbup.gif
Cia pas mus buvo toks labai isskirtinis avejis, manau, - aukle kuda kaip dviratis, bet gali suvalgyt 4 kotletus (didelius, -vyras 2 suvalgo) ir pan... Manau, kad ne tik valgydavo pati, bet ir seimai vakariene parnesdavo....
Atsakyti
QUOTE(jka @ 2007 03 21, 14:35)
Ko gero situacija priklauso nuo pacio zmogaus.
Mano istorija tokia, kadangis pinigu ne kalnai, kai samdziau pirma aukle - sutareme kad maista nesasi savo, o arbata/kava/cukrus - prasom. Na ir kas nutiko.... Mergina valgydavo po 4-6 kartus i diena, arbatos/kavos greit nebeliko, atsiprasant tualetinio popieriaus kiekviena diena po ritineli, uz vandeni saskaita  blink.gif  Tai labai dziaugiausi kad sutariau nors maista savo nestis. Nors is paziuros ne neitartum kad tiek cepelinu telpa per diena  smile.gif bo kuda kaip dviratis.
Na, su antra irgis taip tariausi - maistas savo, kava/arbata/cukrus musu.... Bet dabar mielai pasiulau atverti saldytuvo dureles, ir visada nuperku saisainiuku prie kavos... Nes nu moteris wub.gif  ....man kaip mama... O mamos nevalia alkanos palikt smile.gif
Tad kaip kokis zmogus, kaip kokia pinigine situacija.
Linkejimai!

kaip tau nebus kuda jei visa diena vien arbata alki malsindavo biggrin.gif
Atsakyti
Mes tai susitarem kad aukle valgys musu maista, kol kas viskas tvarkoj. Net nepastebiu ar ji valgo ar ne, toks jausmas kad is vis alkana sedi. g.gif Retkarciais net paskambinu jai pasakau kad pavalgytu.
Atsakyti
QUOTE(j7777 @ 2007 04 12, 13:43)
Mes tai susitarem kad aukle valgys musu maista, kol kas viskas tvarkoj. Net nepastebiu ar ji valgo ar ne, toks jausmas kad is vis alkana sedi. g.gif  Retkarciais net paskambinu jai pasakau kad pavalgytu.

Nusprendžiau pasisakyti ir aš iš auklės pozicijos. Prieš pirmąjį savo vaikutį teko dirbti aukle. Buvom sutarę maitinimą. Bet "gera" situacija buvo... Šeima KARTAIS tik gamindavosi vakarienę, tad pagaminto maisto kitą dieną nebūdavo. Et, tiek to, vis tiek vaikiukui gamint turėdavau aš. Bet būdavo KARTAIS net tokia situacija, kai mamytė pasakydavo: "pagamink KĄ NORS". O šaldytuve be sviesto ir praimto šampano butelio ar vyno daugiau nieko nėra doh.gif Iš ko??? Apie mano valgį net kalbos nebelikdavo. doh.gif Tylėjau. Nors labai skaudu buvo. Rasdavau kokių makaronų tai vaikiukui ir sau išvirdavau, o jei jų nebūdavo, tai būdavo vaikui Hipp košyčių... Kažin, man irgi jas reikėdavo valgyt? g.gif Bet visada būdavo palikta vaikui glaistytų sūrelių. Tada mąstydavau, kad kita mano vietoj tyčia tuos sūrelius už mažiuką sukirstų, bet aš negalėjau, nes gaila mažylio. verysad.gif O pats geriausias "pokštas" būtent tas, kad mamytė klausdavo: "Ar valgei ką nors?" doh.gif g.gif
Paskui prasidėjo tokie "bajeriukai" kaip cukraus nebuvimas namie. Tęsdavosi savaitėmis tokie pokštai. Sakydavo: "va, šaldytyve yra balto šokolado, mes pamiršom cukraus, tai su juo saldinamės..." doh.gif O aš tuo metu jau laukiausi pirmus mėnesius... Tai man vien nuo tokios minties bloga likdavo... doh.gif

Žodžiu, verkt norėjosi nuo tokios situacijos..., nuo tėvų nesupratingumo... doh.gif Po pusmečio darbo išėjau iš tos šeimos, nes atsineštais sumuštiniais vien nestuke.gif neturėtų maitintis. Be to taip ir nesitarėm... schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lialka: 22 balandžio 2007 - 10:01
QUOTE(Lakūdra @ 2007 04 12, 11:15)
kaip tau nebus kuda jei visa diena vien arbata alki malsindavo biggrin.gif

Tiesa pasakius buvau keleta kartu "nesavo" noru likusi namuose. Tai broleli, kai pamaciau kiek kartu ir po kiek ji niam daro, ir dar kokie patiekalai! ... swoon.gif
Todel labai dziaugiausi, poto kai pamaciau, kad sutariau atsinesti savo maista. Tik buvo gaila, kad laikas skirtas vaikui buvo praleidziamas savo skrandzio reikmem...
As tikrai nesu pries aukliu maitinima, tiesiog manau, kad cia yra kiekvienos seimos finansines isgales.

Atsakyti
Hm... mūsų auklė pusryčiauja-pietauja-vakarieniauja (dirba nuo 9 iki19) pas mus namuose. Na taip tarėmės. Mano vyras tik nustebęs, kad ji net iš namų nepusryčiavus išlekia smile.gif Neskaičiuoju aš jos kąsnių, valgo ką nori. O kai žinau, kad šaldytuve vakuumas - palieku šiek tiek pinigų, kad kažką nusipirktų pietums (gamina ir vaikui).

Vienas tik pastebėjimas. Kadangi auklė labai plepi, tai prasitarė: jos draugė neva pasakė, kaip čia jai gerai, maistas nekainuoja. o jinai mat atsakė: "aha, penkios dienos - o savaitgalis?"
Kai kuriems žmonėms, pastebėjau, visada kažko truksta...
Atsakyti