Įkraunama...
Įkraunama...

Ar/kaip maitinate aukles?

vis del to patarciau pradet ieskot kitos - juk samdai aukle ne tik del vaiko - svarbu ir geri santykiai, o ne trintis...
Atsakyti
Na su maistu ir mes turim patirties. Pries tai Igna kit aaukle priziurejo ir dar mergaite atsivesdavo, tai nespedavom maisto pirkti, o isejus priaiskino, kad per mazai jai valgyt buvo, bulkuciu per mažai, karbonadu triju abiem neužtekdavo ir pan... Darydavosi pusryčius, pietus ir vakariene, ir dar paaiskindavo kad mano vaikas suvalgo 2 sūrelius, kai prie manęs jis tik 0,5 suvalgydavo. dabartine aukle irgi jauciame, kad turime, tačiau žymiau mažiau... dabar galvoju, kad geriau vaika vesti pas aukle i namus, tai mžiau problemų kyla, o atlyginimą moki nustatytą, nes dabar tai nelabai žinom kiek ta auklė kainuoja ax.gif
Atsakyti
Mes tai susitarę, kad auklė pas mus viską valgys ir gers. Bet kažkaip vis turiu priminti, nes toks vaizdas, kad jinai beveik nieko nevalgo ir negeria. Tai kai primenu, kad viską valgytų, tai sako, kad jinai mažai valgo. tongue.gif Tai daugiau nieko ir nebesakau.
Atsakyti
Kazin ar jos visos problemos tik del maisto.... Kompleksiskai paziureciau i sia problema ir bandyciau keisti.
Zinau ka tai reiskia: pasakyti atia vienai, susirasti kita... Na bent yra tam tikrai pozymiai daug apibudinantys zmogu ir aisku jo galima santyki su vaiku, tad toliau gali buti tik problemos, o kam ju reikia, jei dar uz tai moki pinigus.
Pamenu, kai atrinkinejau aukles vienos pagrindinis klausimas buvo ar jai bus duota pavalgyti ir ko. Ai dar ar reikes vaika nesioti i ketvirta auksta, ar ji gali pati uzlipti. Apsispresti del sios aukles po jos isejimo net nereikejo.
Atsakyti
Mes turėjom jau ne vieną auklę - su pirma buvom susitarę, kad pas mus valgys pietus, tai ji valgydavo ir pusryčius, ir pietus, ir pavakarius, ir tikriausiai dar namo parsinešdavo... kažkoks košmaras, kai prisimenu, kad kiekvieną vakarą reikėdavo gaminti maistą vaikui rytojui ir auklei, nes ji nemokėjo net kiaušinienės išsikepti (jai buvo 35 m). Būdavo prigaminu, kaip man atrodo, dviem dienoms mums su vyru, o grižę iš darbo nerasdavom ką valgyti....Po to mes ją atleidom, ne dėl valgymo, bet dėl kitų priežasčių. Tai turėjom kitą, kuri vieną kartą pareiškė, kad pas mus nėra ko valgyti, nors buvau palikus dešrelių, o jai pavyzdžiui skaniau kepta lašiša....
Po to turėjom dar vieną, kuri nešdavosi savo maistą. Ir nesijaučiau aš nepatogiai, kad auklė nešasi maistą, juk mums ji negamindavo. O juk ir mūsų darbe niekas nemaitina.
Dabar bandom dar vieną auklę, tai sutarėm, kad pasidarys sumuštinių ar valgys tą ką vaikui padaro, nelabai aš norėjau su tuo sutikt, bet juk visada ieškai kompromiso.
Šiaip tai man labai jau keistai skamba pastovus auklių klausimas, o ar duosit valgyt, skamba taip, kad atrodo jos čia kaip į kokį kabaką ateina pavalgyt, o vaiko priežiūra tik tarp kitko....
Atsakyti
QUOTE(Shanti @ 2006 10 26, 17:15)
Mūsų auklė vakar tiek kirto, kad šiandien negalėjo ateit į darbą - skrandis sustojo. Net ir jai buvo per daug  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif juokas pro ašaras

na, tariantis su aukle ir mums tą klausimą aptarti teko. Bet kadangi dirbu pusdienį, per daug problemų ir neiškilo. Sutarėme, kad jei randa, tai ima iš šaldytuvo ką nori, bet specialiai aš maisto ruošti tikrai neruošiu, nemėgstu aš virtuvės ir viskas. Kavą arbatą žinoma ji geria, bet nepastebėjau kad piktnaudžiautų, atsineša savo maisto, kartais ir mums ką pagamina.
Atsakyti
Musu aukle valgo pas mus. Bet nedaug wink.gif Tikriausiai todel, kad saldytuve nera daug maisto - mes su vyru valgome sumustinius, uzplikomas koses, jogurtus ir t.t. Tik savaitgali pasigaminu kazko daugiau. Ji panasiai ir valgo - sumustinius, kartais kokios koses issiverda. Kartais net paraginu, kad valgytu ir nesikuklintu.

Tik kava labai greitai dingsta wink.gif Mes su vyru labai nedaug jos geriame, o aukle kiekviena diena po puodeli-du... Bet tegul tai buna didziausia musu problema tongue.gif
Atsakyti
na as pati dirbau aukle blush2.gif man irgi liepdavo valgyt, bet as nesu is tu rajuniu, tai ir man sakydavo, kad visa diena tikriausiai badavau lotuliukas.gif kiba, ka palikau saldytuve, ta pati ir radau blush2.gif o siaip, jei samdyciau aukle, tikrai nenoreciau, kad visa mano maista suestu atsiprasant doh.gif noreciau, kad aukle butu kaip mano sesuo - bet ko nevalgo, derina maista ir valgo ne po daug thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgytia @ 2006 10 24, 16:34)
Mes tai susitarę, kad auklė pas mus viską valgys ir gers. Bet kažkaip vis turiu priminti, nes toks vaizdas, kad jinai beveik nieko nevalgo ir negeria. Tai kai primenu, kad viską valgytų, tai sako, kad jinai mažai valgo.  tongue.gif Tai daugiau nieko ir nebesakau.

Mūsų auklė taip pat nieko nevalgo, na bent aš nepastebiu, kad valgytų, bet tai mane šiek tiek nervuoja blush2.gif . Ji daro mažiui valgyt, tai gal tada pavalgo g.gif Manau, jei žmogus dirba, tai turi pavalgyt
Atsakyti
Laba diena. Perskaiciau beveik visus pasisakymus ir pasidare ir juokinga, ir graudu. Pati esu abejonese, ar leisti auklei valgyti, ar geriau moketi daugiau pinigeliu. Tai kol ji nepradejo dar dirbti pas mane, tarsiuosi. Pati esu truputi dirbusi aukle ir tikrai nieko neapvalgydavau, o dar skusdavosi, kad nieko nevalgau. Zinoma, pinigeliu gaudavau mazokai, tai gal norejo kompensuoti maistu. Linkiu visoms sekmes su savo auklem 4u.gif
Atsakyti
nestuke.gif
Atsakyti
Aš savo auklei leidžiu valgyt bet ką - ką tik randa šaldytuve, bet ji kategoriškai atsisako - sako turi savo, ji taip pripratusi. Net arbatą savo nešasi doh.gif .
Man nesmagu, kad ji tempiasi maistą iš namų - kai galų gale jai juokingą sumą moku blush2.gif (300lt).
Atsakyti