***** kokios problemos kvailos kyla... Man gaila aukliu kurioms moka po 2 litus uz valanda ir dar skaiciuoja kiek ko suvalge.... Dirbu aukle daugiau kaip metus ir tokiu nesamoniu niekad nebudavo.... Valgyt galiu kiek noriu ir ka noriu ir moka zmoniskai... Buna ryte atejus visiem atnesu ko nors skanaus,buna kad mane palepina vakare saldainiais, buna kad saldytuve vien tarakonas is bado pasikores, tai be jokiu problemu arba ka nors nusipirke pasigaminam arba i kavine einam.... ne karto nesulaukiau priekaisto kad kazka suvalgiau ar pan., atvirksciai- barasi kad nevalgau beveik... Paskaicius Jusu visus baerius tai atrodo, kad aukle tai ne zmogus... Linkiu Jums suprasti, kad kaip Jus elgsites su zmogumi, atitinkamai elgsis ir su Jumis (siuo atveju jusu vaiku)
Pagal susitarima, musu aukle ruosia pietus ir paietauja pas mus. Namuose daznai pietauju ir as, kartais ir vyras. Is ryto visada bunu suplanavus (pagal turimus produktus) kas bus pietums ir tai pasakau auklei, jei mesa su sriuba - dazniausiai bunu pradejus virti (isbrinkinus pupeles, atsildzius farsa ar zuvi)... Maista derinu pagal mazyle ir kazko ypatingo, sunkiau paruosiamo (cepelinu, suktinuku) neuzprasau. Kartais prasau, kad paruostu tik vaikiukui, o suaugusiems sugrizus paruosiu ka nors greito pati (kiausiniu, blynu...) o siaip sako, kad kartais geria arbatos, kai vaikas miega, jei norisi, kazko saldaus prie jos visada buna svetainej ant stalo... taciau per daug nepiknaudziauja nei saldumynais nei vaisiais... Manau jausciausi nejaukiai, jei bunantis mano namuose zmogus issitrauktu savo sumustinius - o be to, dar ir paauges vaikiukas gali pradet prasyti....
Kai priiminėjom auklę, iš anksto sutarėm, kad mokam sutartą valandinį moketį + galėjo valgyt viską, kas yra šaldytuve ir šiaip namie.
Tik bėda, kad ji valgė labai mažai, kartais prašydavome, kad ji nesikuklintų ir nebadautų, bet ji sakė, kad jai pakanka visko ir ji tikrai nebadauja.
Auklė buvo labai geros dūšios moteriškė, išsiskyrėm su ašarom, dar tik mėnuo praėjo kai vaikas darželin eina, bet aš vis pasiilgstu mūsų auklytės
Tik bėda, kad ji valgė labai mažai, kartais prašydavome, kad ji nesikuklintų ir nebadautų, bet ji sakė, kad jai pakanka visko ir ji tikrai nebadauja.
Auklė buvo labai geros dūšios moteriškė, išsiskyrėm su ašarom, dar tik mėnuo praėjo kai vaikas darželin eina, bet aš vis pasiilgstu mūsų auklytės
Mūsų mažylę taip pat prižiūri auklė.
Sutarėm, kad valgys tai, ką ras. Gyvename labai nepatogioje vietoje - arti neturime parduotuvės, tad ne visada ir randa ką Tada jauciuosi nepatogiai, nes ji taip pat žmogus, ir pavalgyti nori.
Nors jos darbu patenkinta nesu.....Bet mūsų neapvalgo...
Sutarėm, kad valgys tai, ką ras. Gyvename labai nepatogioje vietoje - arti neturime parduotuvės, tad ne visada ir randa ką Tada jauciuosi nepatogiai, nes ji taip pat žmogus, ir pavalgyti nori.
Nors jos darbu patenkinta nesu.....Bet mūsų neapvalgo...
Musu aukle valgo ka randa saldytuve ir tikrai neapvalgo. Mokam 3lt. jei su vienu vaiku buna ir 4 jei su dviem. O be to ji labai daznai laikosi dietu. Pas mus be dirbdama numete 20kg. Kiti galvoja , kad neduodam jai nieko valgyt
na as ir bandziau aukliaut svetimuos namuos...uzsieni..leido valgyt viska ka nori,bet man arba laiko nebudavo kol vaikas nemiegodavo,o jam uzmigus bijojau ka valgyt,nes atrodo pareis ir galvos kad as tik ir valgau..tai tik koki vaiko apgrausta pomidora ar sulciu pasimdavau..ir eidavau is nuobodumo namus plaut,nors man to daryt nereike..matyt itare kad nieko neimu,nes pries iseinant sodindavo prie stalo ir maitindavo..taip tesesi kokius 2 men,kol atsiveziau savo vaika ir aukliavau namuos..tiek tos mano patirties.
Mūsų auklė irgi valgo ką randa , kiek nori ir kada nori . Kažkaip nesijaučiu kad butume apvalgyti . Kaip tik man buna malonu pavišinti , kai turime ką nors skanaus , ir torto visada paliekam jei iš vakaro buvo balius ir per šventes įdedu kokį skanuminą . Ji mums kartais valgyt padaro , jei tuo momentu nieko nėra
Šiap man atrodo viskas nuo žmogaus priklauso ir jo kulturos , jei auklė nepiknaudžiauja tai ir problemos nera jei žmogus užkanda
Bet va sutikau buvusią bendradarbę , kuri šio momento auklė dirba vienoj šeimoj . Tai ji pasigyrė kad turi labai gerus šeimininkus , penktadienį brendžio taurelė įpylą , šaldytuvas pilnas delikatesų ir jį net namuose valgyt nedaro ir jos dukra penktuokė irgi užeina papietauti. Tai man atvirai sakant pasidarė gaila šeimininku , nes ir mamytė ir dukrytė tokios apkunios , mėgstančios pavalgyti moteriškės ir kaip aš supratau šeimininkai net ne žino kad auklė savo dukra maitina pas jos
Bet tokiom gali ir neleisti , tai vistiek pasivaišins , ne pradėsi gi produktų persverinėti grižus Ir galu gale kas čia per santykiai
O savo auklei man maisto negaila , aš net nepastebiu kas suvalgyta o kad paskutinis kąsnį suvalgytum , tai taip dar nėra buves
Šiap man atrodo viskas nuo žmogaus priklauso ir jo kulturos , jei auklė nepiknaudžiauja tai ir problemos nera jei žmogus užkanda
Bet va sutikau buvusią bendradarbę , kuri šio momento auklė dirba vienoj šeimoj . Tai ji pasigyrė kad turi labai gerus šeimininkus , penktadienį brendžio taurelė įpylą , šaldytuvas pilnas delikatesų ir jį net namuose valgyt nedaro ir jos dukra penktuokė irgi užeina papietauti. Tai man atvirai sakant pasidarė gaila šeimininku , nes ir mamytė ir dukrytė tokios apkunios , mėgstančios pavalgyti moteriškės ir kaip aš supratau šeimininkai net ne žino kad auklė savo dukra maitina pas jos
Bet tokiom gali ir neleisti , tai vistiek pasivaišins , ne pradėsi gi produktų persverinėti grižus Ir galu gale kas čia per santykiai
O savo auklei man maisto negaila , aš net nepastebiu kas suvalgyta o kad paskutinis kąsnį suvalgytum , tai taip dar nėra buves
QUOTE(tiramisu @ 2006 05 29, 12:44)
nenorėčiau, kad mano auklė taip elgtųsi.. o ir kitoj temoj skaičiau, kaip netikėtai grįžus mamytė rado visą auklės šeimą bepietaujančią.. neprideda garbės auklėms tokios personos, oi neprideda..
QUOTE(saintlina @ 2006 05 29, 16:46)
nenorėčiau, kad mano auklė taip elgtųsi.. o ir kitoj temoj skaičiau, kaip netikėtai grįžus mamytė rado visą auklės šeimą bepietaujančią.. neprideda garbės auklėms tokios personos, oi neprideda..
nesu pries, kad aukle pavalgytu... bet tikrai ne viska, ka randa saldytuve... gal jusu saldytuvuose nieko tokio nera, ko butu gaila, bet pvz. pas mane namie 2 saldytuvai ir tikrai ten ne virvigalis kabo tegu valgo, normalu maista. nenumirciau, jei ten ir kokio pelesinio surio ar ikru uzkastu, svarbu, kad saiko neprarastu. nes dazniausiai taip buna, kad kai ateina zmogus is kitos aplinkos, pamato visokius "delikatesus", kazkas ten susisuka ir pradeda sluot viska podriad prarades saika...
va kaip tik drauge iesko naujos aukles, tai skundes, kad jau pirma diena atejus is agenturos nauja aukle, pirma ka padare - tai atsidare saldytuva, paziuret kas valgyt yra, nes pagal kontrakta jai valgyt priklauso o paskui tik nuejo su vaiku susipazinti
Kažkaip aš auklei ir neminėjau, ka galima valgyi o ką ne . Bet pastebėjau , kad lašišos , pelesinį sūrį ar ikrus ar dar ką nors iš brangesniu dalykėliu ji ir nelėčia . Aš atvirkščiai kartais jai prieš išeidama pasiulau , kad pasivaišintu , bet jei ji ir pasivaišino , tai tiek kad aš ne labai pastebiu . man atrodo jei auklė nachališkai elgesi , jūs jos nepakeisit ar maitynsit ar ne . Norės tai ir šampuno nupils , ir milteliu išneš ir tualetinio popieriaus nuvynios .
Jei aš pastebėčiau , kad mano auklė piknodžiauja mano pasitykėjimno , gal kitos ieškočiau . Vistiek gi ir būtą palieki , ir raktus ir masė kitu daiktu
Jei aš pastebėčiau , kad mano auklė piknodžiauja mano pasitykėjimno , gal kitos ieškočiau . Vistiek gi ir būtą palieki , ir raktus ir masė kitu daiktu
Kas liečia maistą, tai su aukle sutarėm iš karto, kad ji gali valgyti viską, ką randa šaldytuve. Iš anksto perspėjau, kad namuose retai ras karšto maisto, t.y. tokio, kuris būtų pagamintas iš vakaro ir paliktas pasišildymui, kadangi gaminu tik vienam kartui, nes antrą kartą kažkaip nėra mėgėjų tą patį valgyti. Problemų dėl maisto valgymo kaip ir nekyla, na, bent jau man nieko nesako, nes šaldytuve visada randa ką suvalgyti, tačiau kas liečia tvarką.. oi oi oi.. nelabai smagu grįžus namo ant stalo rasti auklės apgraužtą obuolį...neišpsiplautą puodelį po kavos gėrimo...