QUOTE(liusi @ 2005 06 09, 12:07)
Musu aukle valgo pas mus. Man maisto tikrai negaila, bet siek tiek vargina, kad kiekviena diena turi eiti i parduotuve ir visada ziureti, kad saldytuve butu ka valgyti. Pardej be 50 litu nieko nenupirksi, taip gaunasi, kad mes tikrai daug pinigu isleidziam maistui. Kiekviena diena perkam mesa, suri, duona, vaisius ir t.t. Aisku is to pavalgo ir vaikas, kartais ir mums patiems lieka.
As neisivaizduoju tik, kaip pas jus gali buti maisto vaikui, o auklei ne. Juk vaikas ta pati valgo is esmes, gal tik kitaip pagaminta. Pvz. mesa ar jogurtai ar darzoves. Juk visi tai gali valgyti.
Manyciau, kad kai ieskosiu kitos aukles (nes musiske laikinai) geriau mokesiu gerokai daugiau, bet kad pati nestusi maista, nes tikrai nusibosta galvoti, ka cia dar nupirkus.
keistos tos aukles man kartais. pati dirbau aukle ir valgyt leido visose trijose seimose. pirmoje gamindavau visiems, nors kartais nelabai budavo is ko

jeigu ko trukdavo, eidavau i parduotuve ir pirkdavau, juk su vaikuciu vistiek eidavom pasivaiksciot, o parduotuve salia parko

jei ka nebrangaus, ar ka labiau sau is savu pinigeliu, jei labiau vaikuciui ar seimynai ceki parnesdavau

na, juk buna taip suplanuota vakarienei pvz bulviniai blynai, o aliejaus ner

as suprantu jie zmones uzimti, mudu su leliuku praeidami uzeinam ir nuperkam

visai normalu juk taip. dabar pati esu mamyte ir sunku butu sukti galva, ka valgys aukle ar pan. kitoj seimoj manes is karto paklause, ka as megstu ir pan. na si seima buvo uzsienyje, taigi jie is vis suko galva ar as valgysiu, o gal man ju maistas netiks. as nesu isranki, nebuvau ir labai drasi, ale paskui pora kartu nuvazziavom apsipirkt kartu, tai as atskiran krepselin isimeciau vaisiu ir darzoviu, seiminike nustebo, ka gi as cia darau

sakau noris man, tai nusipirksiu. sako kodel nieko nesakei, viska susikrove savo vezimelin, smulkiai prie kiekvienos lentynos isklausinejo kas skanu, kas nelabai. nuo to karto pirkdavo ne 3 vienodus jogurtukus, bet po keturis (vaikuciai buvo 3

), nes aukle vyriausia dukra

, nors tarp musu tik 8 metu skirtumas

tiesa, sitoj seimoj gaminti praktiskai nereikejo, nes vakariene gamindavo seimininkas, mane taip primaitindavo, kad neidavo pabegt nuo stalo, kol lekste nebudavo tuscia, o jei uzsizioplinedavau ar koki leliuka maitindavau, tai atsisukus antra porcija rasdavau

trecioj seimoj irgi mane maitino

virti taipogi leido sau, nes ir lelytei darzoviu kosyte virti pietukams buvo mano pareiga. ir visada palikdavo pinigeliu ant telefono staliuko, jei ko noretusi bevaiksciojant lauke, ar koki produkta but uzmirse nupirk. nedrasu is pradziu buvo, ale, vis ragindavo, klausdami, ka gi tu veiki, kol lelyte laukutyje miega 2 valandas, juk senamiestyje gyvenam, negi nesinori kavutes isgerti ir pyrageli suvalgyti, tai kartais leisdavau sau

visada saskaitele padedavau ant to paties staliuko kur gulejo pinigeliai. seimininkai juokaudavo, kad pirma kart surado zmogeliuka, kuris svetimus pinigus taupo
tokia mano patirtis

Startas 04.04.2016