Įkraunama...
Įkraunama...

Ar/kaip maitinate aukles?

QUOTE(Nikutė @ 2012 12 02, 13:58)
o sneka buvo ar maitina ir man keista netodel, kad aukle maitina(jai yra sriubos. koks kotletas ir panasiai) o tuom, kad auklem perka specialiai, tik tokia duona,ar tevai vegetarai, o auklei mesos gabaliuka,ar kokiu bandeliu kur tevai savo vaikams neperka

o koks skirtumas, kokia duona, ar tai mėsa, ar bandelė? sumoje išeina tas pats, nes nesuvalgyta sriuba ar kotletai lieka kitiems šeimoms nariams, taip kad niekas nenuskriaustas..
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 10 28, 13:15)
Žinokit būna tokių darbų, kur maitina  bigsmile.gif
O su tuo atsinešimu tai irgi gali pasitaikyt keblu. Mano buvusi kaimynė nemažai aukliavo, tai pasakojo, kad savo maistą nešdavosi ir... alkana likdavo, nes... vaikas jos maisto išsiprašydavo.

Juokas juokais , bet mano anytai taip ir yra , vaikas jau didelis - pietų nebemiega - tai tenka dalintis wub.gif nevalgysi juk tuolete pasislėpęs ... o dirba pilna darbo dieną .
Atsakyti
Samdydama auklę sutarėm, kad pusryčiais ir pietumis pasirūpinsiu aš (t.y. visą laiką turėsiu maisto, kad ji galėtų pasiruošti, ką nori). Galiu pasakyti, kad dabar gailiuosi... Nesitikėjau, kad dabar teks triskart per savaitę maišus maisto pirkti ir į namus tempti (Anksčiau prekindavausi kartą per savaitę.)

Išlaidos išaugo iki dangaus doh.gif Panelė auklė laikosi kažkokios specialios dietos, kemša mėsą, tuną ir daržoves su vaisiais. Neprasideda nei su košėm, nei su sriubom, nei su makaronais, ar kotletais... tik gryni produktai!, na ir dar tie sveikuoliški sausainiai su obuoliais ir razinomis (be cukraus, be riebalų, be konservantų, randami tik specialiose parduotuvėse) kurių sušveičia pusantro kilogramo per dvi savaites.

Ką gi, sutarėm tai sutarėm, aš jai nieko nesakau, bet dabar tenka taupyti šeimos sąskaita, (mes su vyru savaitę valgom sriubą iš vištienos nugarkaulių (kilogramas - 3 Lt), daržovių ir makaronų). Brangių produktų nebeperkam.

PS per mėnesį jai moku apie 1700 Lt (pagal Meksikos pragyvenimo lygį, tai daug)

Naujam žmogui ieškoti nėra nei laiko, nei sąlygų. Dar kažkiek pakentėsim iki vaikų darželio. Bet kad pasimokiau, tai visam laikui doh.gif
Atsakyti
Na cia tai virsune rolleyes.gif Reiktu jai pasakyti kad maista zadejot bet tokio pat lygio kuri valgo jusu seima, prasom imti, o jei netinka tai sveikatingumo batonelius tegul pati atsinesa rolleyes.gif Nes jus net savo seimai to negalit leisti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lynete @ 2012 12 23, 20:40)
Na cia tai virsune  rolleyes.gif Reiktu jai pasakyti kad maista zadejot bet tokio pat lygio kuri valgo jusu seima, prasom imti, o jei netinka tai sveikatingumo batonelius tegul pati atsinesa  rolleyes.gif Nes jus net savo seimai to negalit leisti  doh.gif

tiek to, auklė tik 4 mėnesiams, beliko pora savaičių.. pakentėsim ax.gif bet ateičiai tai jau būsiu paruošusi labai detalų kontratą. būna gi žmonių su išskirtiniais poreikiais doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Virdzinija @ 2012 12 23, 21:51)
tiek to, auklė tik 4 mėnesiams, beliko pora savaičių.. pakentėsim  ax.gif bet ateičiai tai jau būsiu paruošusi labai detalų kontratą. būna gi žmonių su išskirtiniais poreikiais doh.gif

Tiesiog aukle susirado neblogai apmokama darba su bonusais.
Del 2 savaiciu aisku kad neapsimoka draskytis.
Atsakyti
Mano nuomone, auklytė gali pati atsinešti pavalgyti,tik gal kavos gali išgerti pas šeimininkus. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nuotakele @ 2013 02 15, 15:29)
Mano nuomone, auklytė gali pati atsinešti pavalgyti,tik gal kavos gali išgerti pas šeimininkus. smile.gif

Jeigu aukle ateina keliom valandom,tai zinoma gali atsinesti....bet jei dirba nuo 7 ryto iki 18 vakaro,tai turetu nestis puodus su sriuba ir siltu patiekalu? O gal jai uzteks tik atsigerti kavos per visa diena?
Atsakyti
QUOTE(Virdzinija @ 2012 12 23, 19:38)
Samdydama auklę sutarėm, kad pusryčiais ir pietumis pasirūpinsiu aš (t.y. visą laiką turėsiu maisto, kad ji galėtų pasiruošti, ką nori).

Bet tai nu ir auklės naglumas. g.gif
Pati esu auklė, ir nors man leidžia valgyti ir imti ką tik noriu kažkaip sąžinė neleidžia imti brangesnių produktų, valgau tai, ką valgo vaikutis.
Žinoma ir jums pamoka, kad geriau neprisižadėti tokių dalykų, nes pasinaudodama tokia sakyčiau nebloga proga, auklė naglumo vedama visai neblogai pagyvens, ko galbūt paprastai sau neleidžia.
Atsakyti
QUOTE(nuotakele @ 2013 02 15, 15:29)

Jei iš tiesų kaip rašote galvojate apie šeimininkų pinigus, atsineškite ir termosą su kava. Kodėl nepaskaičiuojate kiek jiems kainuos per mėnesį ar metus jūsų nekalti keli puodeliai per dieną? O jei jie negeria kavos arba jų kava daug brangesnė, nei įsivaizduojate?

Viskas yra susitarimo reikalas, negali būti kažkokių rekomendacijų tuo klausimu.
Atsakyti
QUOTE(Virdzinija @ 2012 12 23, 20:38)
Samdydama auklę sutarėm, kad pusryčiais ir pietumis pasirūpinsiu aš (t.y. visą laiką turėsiu maisto, kad ji galėtų pasiruošti, ką nori). Galiu pasakyti, kad dabar gailiuosi... Nesitikėjau, kad dabar teks triskart per savaitę maišus maisto pirkti ir į namus tempti (Anksčiau prekindavausi kartą per savaitę.)

drinks_cheers.gif Su ta pačia problema susidūriau ir aš pati. Tiesiog nepagalvojau net, kad tiek gali kainuoti maitinimas. Daugiau tokios klaidos, jeigu samdyčiau auklę, nedaryčiau-tikrai tarčiausi, kad ji neštųsi savo maistą rolleyes.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agrefa: 16 vasario 2013 - 18:35
Šiaip turiu klausimą samdančioms - visur, bet kokioj darbovietej, darbuotojas išleidžiamas papietauti - darbas nepabegs, ir jo tikrai nereikia per tą pietų pertrauką "saugoti". O ką daryt auklei, jeigu vaikas nemiega peitų miego - kaip pavalgyti auklei SAVO atsinešto maisto (jeigu jau sutarta su šeimininkais, kad auklė nešasi savo maistą)? Juk jeigu vaikas mato, kad ji valgo, jam irgi norisi, kaip gi nepasidalinsi - kodėl auklė turi savo sąskaita maitinti svetimą vaiką? Teoriškai, jeigu žmogus pas jus aukliauja nuo 7 iki 18, privalot suteikti jam laisvą valandą pavalgyti. Kas tą valandą prižiūrės jūsų vaiką - jeigu pas šeimininkus nėra noro dalinti savo maistu? Nelogiška gaunas kažkaip.
P.S. Turiu auklę, maitinam - problemų nematau. Bet šiaip įdomios nuomonės kitų..
Atsakyti