Įkraunama...
Įkraunama...

Ar/kaip maitinate aukles?

QUOTE(Leksa @ 2012 08 31, 18:37)
tikrai neduociau pinigu papildomai, nei sutarta alga. Nebent premija uz gera darba, bet tikrai ne tam, kad eitu pirktis maisto (dar klausimas ar tikrai maista perka). Jau geriau desros ir duonos turet saldytuve ir pasiulyt sumustini susitept (pati tokiam darbe dirbu, kur tik sumustinius pietum atsinest galim, tai tragedijos tame nematau).

Kartais saldytuve truksta pvz. pieno ar jogurto vaikui, arba jos kava pasibaige - tada ji prasosi pinigu, ir atsinesa ceki ir graza. Cekyje visada buna bent 2 bandeles ir kokie nors meduoliai. Aisku geriau man paciai laiku lankytis parduotuveje ir tokiu budu uzsitikrinti kad visko visada butu, bet deja ne visada turiu laiko, ir del to gaunasi tokios papildomos islaidos aukles all inclusive maitinimo poreikiams.
Atsakyti
Sakyčiau, teks sukaupti visą drąsą ir pagaliau mandagiai pasakyti, kad toks elgesys jums netinka. Juk auklė dirba už atlyginimą, ne už bandeles. Jei nesurandat bendro sutarimo - auklių ir daugiau yra aplink.
Atsakyti
as irgi manyciau, kad reikia tiesiog pasakyti, kas blogai ir megint issprest problema, nes savaime tai neissispres. O jei turesit kita aukle, tai surasykit viska sutarty. Na, gal juokingai skambes "aukle gali gerti seimininku kava", bet gi sutartis jums, o ne parodai mirksiukas.gif
Atsakyti
tiesa sakant pasiskaiciau jusu pokalbius ir net nebuciau pagalvojus kad kyla tokiu problemu...nu pas mane ateidavo aukle sakykim,be patirties,tai kavos arbatos tikrai pasiulydavau,bet valgyti kazkaip ne...nu gal delto kad puse dienos tik dirbdavo pora kart i savaite...bet vistiek.....maistas brangus,jei pati buciau aukle pasiimciau su savimi pietus SAVO...kai dirbi kad ir po 12 val pamainom,niekas darbe nemaitina, o del pertraukos tikrai juk vaikas miega...
Atsakyti
Žinokit būna tokių darbų, kur maitina bigsmile.gif
O su tuo atsinešimu tai irgi gali pasitaikyt keblu. Mano buvusi kaimynė nemažai aukliavo, tai pasakojo, kad savo maistą nešdavosi ir... alkana likdavo, nes... vaikas jos maisto išsiprašydavo. Sakė, mamos gamintas tikrai neskanus buvo, tai ir ji nevalgė, o valgyti pasislėpus vonioj nenorėjo. Tada turėjo neštis jau sau ir vaikui, o čia vėl išlaidos (auklei). Ir, beja, girdėjau, kad dar kažkam taip buvo, tai reiškia tai ne išimtis.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 10 28, 11:15)
Žinokit būna tokių darbų, kur maitina  bigsmile.gif
O su tuo atsinešimu tai irgi gali pasitaikyt keblu. Mano buvusi kaimynė nemažai aukliavo, tai pasakojo, kad savo maistą nešdavosi ir... alkana likdavo, nes... vaikas jos maisto išsiprašydavo. Sakė, mamos gamintas tikrai neskanus buvo, tai ir ji nevalgė, o valgyti pasislėpus vonioj nenorėjo. Tada turėjo neštis jau sau ir vaikui, o čia vėl išlaidos (auklei). Ir, beja, girdėjau, kad dar kažkam taip buvo, tai reiškia tai ne išimtis.

Auklė gali pietauti vaikui miegant pietų miegelio jei dirbama visą pilną dieną.
O dėl darbų,kur maitina tikrai yra nemažai drinks_cheers.gif
Atsakyti
Teko dirbti aukle keliose šeimose, tad problemų dėl valgymo niekad nekildavo. Kadangi prižiūrėdavau jau vyresnius vaikus ( nuo 3metų), tai jie valgydavo jau tą normalų maistą: sriubytės, mėsytė ir t.t. Tad turėdavau pašildyti maistą, duoti vaikui ir pavalgyti pati. Net kai ateidavau aprodydavo kas šaldytuve, sakydavo va sausainių, pyrago yra,imk valgyk, arbatos išsivirk. Jie galėjo sau tą leisti ir tiek. Aišku, jei šeima samdosi tą auklę už paskutinius pinigus ar tiesiog skaičiuoja kiekvieną centą , normalu kad nenorės maitint auklės. Tiesiog čia kiekvieno susitarimas smile.gif
Atsakyti
Vaikai labai dažnai nori paragauti to, ką auklė atsineša sau. Negalėčiau nepasidalinti. Problema kyla tuomet, kai šeima savo vaikus maitina visai kitaip, nei aš sau pasiruošiu. Auklės atlyginimas nelabai leidžia pirktis, tarkime, ekologiškų produktų, jautienos ir pan.
Atsakyti
Mes su savo aukle nebuvom aptarusios sio klausimo, tai situacij dabar tokia, kad jinai ima is saldytuvo tai, ka nori ir valgo tiek, kiek nori doh.gif ir ner kaip pasakyt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(marijaaa @ 2012 11 03, 11:46)
Mes su savo aukle nebuvom aptarusios sio klausimo,

o kodėl neaptarėt? Galvojot, kad auklė nešis savo maistą, valgys mažai ar tiesiog nežinotoj, kad reikia viską aptart? Šiaip smalsu...
Atsakyti
paskaicius kaikuriuos postu apsalau, duoti auklei pinigu, kad nusipirktu bandeliu, meduoliu, auklei pirkti atsikirai kava g.gif ( suprantu jai tevai geria brangia, tada auklei pigesne perki).
ydomu kur tokios darbovietes kur matina nemokamai g.gif gal ligonines, darzelis g.gif ?
kiek pati dirbus esu, tai vienintele maxima maitino,kitose darbovietese yra virejas, bet uz maisto produktus tekdavo uzsimoketi, simboliskai 2-5lt. ( cia buvo pries 5m), bet visteik mokedavau. o ci maitinini ir privalai ziureti,ka aukle valgo, nes kitaip is bado dar nusbaigs lotuliukas.gif
Atsakyti
Na, mes savo auklei visada pasiūlome pietus, tai kai kada pavalgo, kai kada ne... Aišku, ji gyvena netoli, tik per aukštą, bet būna juk kad ir mūsų mažylį pasiima pas save, tai jis irgi pas ją valgo... Na, iš tikrųjų nematau čia problemos, kad auklė gali apvalgyti, juk košės ar sriubos dubenelis nedaug kainuoja... Ar ten televizoriaus jei 1 val pažiūrės... Aišku, jei pradėtų reikalauti, kad nupirk man tą ar aną, tikrai nesutikčiau, nes manau, kad aš neprivalau darbuotojui pirkti maistą pagal pageidavimus. Tiesiog mūsų santykiai su aukle labai geri, šilti ir jos nekeisčiau į nieką. smile.gif
Atsakyti