Įkraunama...
Įkraunama...

Ar/kaip maitinate aukles?

QUOTE(Leksa @ 2012 01 10, 21:36)
gal namo nesasi? as tiek per diena tikrai nesuvalgyciau  schmoll.gif

Buna,kad ir vyrus bedarbius, ir vaikus savo aukles taip maitina...gal nesant namuose jos vyras ar vaikai atejo ,o ka,- patogu doh.gif gal dar uzkanda prie buteliuko su laipsniais doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Evi @ 2012 01 10, 16:49)
As irgi nesu labai patenkinta savo aukle. Kai priemem, paklause, ar gales pas mus valgyt. Atsakiau “zinoma”, butu nesamone jeigu vaikai valgo, o ji savo maista kremta. Turejau minty, kad pagaminta vaikams, tai prasom valgyti. Bet… labai pasijaute ant salutiniu produktu. Kai kuriu nebespeju pirkti. Perkames sestadieniais. Ypac pasijaute ant vaisiu. Nuperkam ivairiu vaisiu, kuriu musu seimai per akis uztenka savaitei (du vaikai, du suauge). Po jos vienos darbo dienos, kita dienai lieka vos keli vaisiai arba nieko nebelieka. Per diena, jeigu padeta, gali isnykti keliolika vienetu (obuoliu, bananu, kriausiu, apelsinu). Po viena du gal suvalgo vaikai, bet sitiek neturet saiko, tai siaubas. Neturiu as tiek nei laiko, nei pinigu pirkalioti kiekviena diena. Ar man, kaip mazam vaikui, jai sunormuoti kiekvienai dienai? Manau, kad kitos salygos jai dirbti pas mus yra pakankamai geros, taigi esu nusivylus.

As pati esu aukle,bet manau tokiai auklei,kuri valgo vaisius,reiketu isdrysti ir pasakyti,kad vaisiai yra skirti vaikams,o ne auklems.
Atsakyti
QUOTE(joanal @ 2012 01 11, 10:49)
As pati esu aukle,bet manau tokiai auklei,kuri valgo vaisius,reiketu isdrysti ir pasakyti,kad vaisiai yra skirti vaikams,o ne auklems.

reiktu, bet vis tas lietuviskas kuklumas...pati turejau tokai situacija. Nepasakiau doh.gif
Atsakyti
Kaip aukle, galiu pasakyti, kad viskas priklauso nuo zmogaus. Jei man pasakoma, kad gali viska valgyti, ka randi, tai ar galiu atsipjauti lasisos, uzsitepti ikru ar suvalgyti trecdali torto? Ar tikrai galiu imti viska? Ar imti ir nesti namo??? Bent jau man anei sazine, anei mano budas neleidzia to daryti. Reikia tureti saika, tuom ir vadovaudavausi: rieke duonos, truputis surio, vienas obuolys, makaronu-seima tikrai i bankrota nenueis. Stengiuosi niekada neimti brangesniu produktu, ar piktnaudziauti vaisiais, sultimis. Visada galima atsinesti savo namuose paruosto maisto: sriubos, koki patiekaliuka ir suvalgyti, kai vaikas miega.
Tik vienoje seimoje buvau maitinama pietumis. Mama palikdavo patiekala, reikedavo tik garpuodi/orkaite ijungti, tai ir valgydavome su burbuliu kartu.
O siaip, manau, aukles maitinti nebutina. Nebent yra susitarimas, kad aukle vaikui/seimai gamina, tai aisku gali ir pati suvalgyti.
Atsakyti
na zinai su tuo vaikui gamina.....jei vaikui kokie 2 metukai tai as jam paliksiu samti sriubos, viena kotletuka ir pora saukstu salotu. Jei iskaiciuot ir aukle tai kotletukus reik palikt jau tris. O kad aukle turi gamint vaikui tai man kazkaip net abejoniu nekyla. Tikrai nenoreciau maitint vaiko vakaryksciu maistu jei yra galimybe to nedaryt.
Atsakyti
O jeigu aukle yra ipareigota iskepti kotletu vakare griztanciai seimai? Nejaugi ir tada negalima?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnesa85 @ 2012 01 11, 18:54)
O jeigu aukle yra ipareigota iskepti kotletu vakare griztanciai seimai? Nejaugi ir tada negalima?smile.gif

O kodėl ta auklė turi kepti kotletus visai šeimai? Tai vaikas tuo metu ką veikia? Ir aš niekaip nesuprantu, kur auklė turi pavalgyti visą dieną būdama svetimoj vietoj. Man tai niekada nebūtų gaila kažkokio kotleto ar sumuštinio, kavos nu nežinau dar ko.
Atsakyti
QUOTE(Agnesa85 @ 2012 01 11, 18:54)

galima. Susitarimo reikalas zinoma, tiesiog norejau pasakyt kad aukles maitinimas neturetu but savaime suprantamas dalykas. Nei manes nei mano vyro darbdavys nemaitina doh.gif
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 01 11, 21:55)
galima. Susitarimo reikalas zinoma, tiesiog norejau pasakyt kad aukles maitinimas neturetu but savaime suprantamas dalykas. Nei manes nei mano vyro darbdavys nemaitina  doh.gif

bet jus turit laiko pietums,galite iseiti is darbo vietos ir nueiti papietauti.o auklei ka daryti?palikti Jusu vaika mieganti ir eiti valgyti kur i kavine?ar nestis savo maista?tada ir mokekite jai salyginai daugiau,jei ji negali Jusu maisto paimti,kad ir ziuri visa diena Jusu vaika.abejoju as,kad Jus visa diena sedite be maisto smile.gif
priziurejau keleta dienu vaika...matyt tevai buvo nepasiturintys,saldytuvas visa laika tuscias,tik vaikui palikta maisto.atsinesiau savo maista-ka Jus manot?tas vaikas labai greitai uzuode maisto kvapa,kad ir buvo lovoj, ir atejo i virtuve doh.gif nu negi valgysi,o vaikui neduosi...taip net kalbos negali buti.na ir ka,vaikas suvalge savo maista ir dar mano puse.nesamone,mano manymu. blink.gif
o dabar kitoj seimoj mama visada sako-imk maista,valgyk,nesedek alkana.na aisku,neimi skanestu,tai vaikui nupirkta,tai ir pasidarai arbatos,sumustiniu su mesyte ir tiek.ir tai atsiklausi ar gali paimti.kazkaip bedu dar nebuvo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 01 11, 21:55)
galima. Susitarimo reikalas zinoma, tiesiog norejau pasakyt kad aukles maitinimas neturetu but savaime suprantamas dalykas. Nei manes nei mano vyro darbdavys nemaitina  doh.gif

Apgailėtinos tokios kalbos, pasmerkiančios nuolatinei auklių kaitai. Kai tokia nuostata šeimoje, į ją ateis nebent tokia auklė, kuriai visai badas beldžiasi į duris, todėl sutiks valgyti savo atsineštą maistą nuo jūsų vaikų slapčia, kur nors tualete ar vonioje. Jei negalite samdytis auklės - pati būkite su savo vaikais arba stokitės į eilę darželyje, o nestatykite savęs į tokią apgailėtiną situaciją.

Kadangi dirbu valandine aukle greta savo mėgstamo darbo, šios problemos neiškyla, bet kiek per 20 metų darbo stažą teko patirti, nepasitaikė nei vienos šeimos, kad prižiūrint vaiką visą dieną ligos atveju nepasiūlytų normalaus maisto ar nepaliktų produktų ką nors greitai pagaminti vaikui ir pasigaminti sau. Niekada neičiau dirbti į tokią šeimą, kuri turėtų nuostatą, kad darbdavys maitinimo neteikia. Ir ne dėl maisto, o dėl paties požiūrio į save ir auklę. Nesinori pačiam tapti vergu, pradėjus bendrauti su vergais. Juk ne veltui dar romėnai sakydavo, kad atidavus vaiką auklėti vergui - jūsų vaikas taps irgi vergu.
Atsakyti
QUOTE(aushra1 @ 2012 01 12, 11:07)
Apgailėtinos tokios kalbos, pasmerkiančios nuolatinei auklių kaitai. Kai tokia nuostata šeimoje, į ją ateis nebent tokia auklė, kuriai visai badas beldžiasi į duris, todėl sutiks valgyti savo atsineštą maistą nuo jūsų vaikų slapčia, kur nors tualete ar vonioje. Jei negalite samdytis auklės - pati būkite su savo vaikais arba stokitės į eilę darželyje, o nestatykite savęs į tokią apgailėtiną situaciją.

Va cia tai apgailetina kalba g.gif Kiek turejau aukliu, niekada nemaitinau ir ne del to,kad gaila, o del to, kad neturiu tiek laiko, kad gaminciau maista ir vaikui ir auklei. Zinoma, jei yra vaisiu,saldainiu ar sausainiu - visada buvo galima imti.
Aukle ateina i darba uz kuri gauna atlygi ir maistu turi pasirupinti pati. Zinoma kas kaip nori, tas taip susitaria 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2012 01 12, 12:42)
Va cia tai apgailetina kalba  g.gif Kiek turejau aukliu, niekada nemaitinau ir ne del to,kad gaila, o del to, kad neturiu tiek laiko, kad gaminciau maista ir vaikui ir auklei. Zinoma, jei yra vaisiu,saldainiu ar sausainiu - visada buvo galima imti.
Aukle ateina i darba uz kuri gauna atlygi ir maistu turi pasirupinti pati. Zinoma kas kaip nori, tas taip susitaria  4u.gif

O kaip maitinate vaiką ir šeimą, jei negaminate maisto?

Kiekvienas esame vertas tokių žmonių, kuriuos sutinkame, ir su kuriais pasiliekame ilgesnį ar trumpesnį laiką.
Atsakyti