Įkraunama...
Įkraunama...

Ar/kaip maitinate aukles?

Man atrodo, kad protingiausia, kai yra susitariama is anksto, del to darbinantis reiketu tai aptarti, kad ne viena puse neliktu nuskriausta 4u.gif Mano nuomone,kai priziuri kudiki, kuris valgo kosytes ir misinukus, tai negi dar imsi sau atskirai kazka gamintis, tokiu atveju manau protingiausia kazka atsinesti. Bet jei vaikiukas didesnis ir tenka gaminti maista jam, o gal ir visai seimai, tada negrazu butu nepamaitinti ir aukles. Bet, velgi, kiekvienas atvejis kitoks 4u.gif
Atsakyti
Aukle dirbu jau apie 5 metus, ir kiek esu šeimų buvusi, visos vos ne liepdavo pas juos valgyt, sakė jauskis kaip namie. Tačiau dažniausiai tik užkasdavau, ir nešdavausi savo maistą. Arba kai gamindavau vaikučiui maistą, tai žinoma valgydavome kartu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tiga: 08 rugpjūčio 2011 - 13:47
cia labai priklauso nuo aukles. Mes turejome ir iki siol turime tik viena aukle. Tai ji is kart pasake, kad nori pas mus valgyti pusrycius. Susitarem, ka ji megsta, kad bus visada sumustiniams kazkas ir varske. Kaip ir neatrodo problema. Nepasakyciau, kad mus apvalgo, bet kartais jos elgesys erzina. Pvz. pasakai - saldytuve yra ungurio, galit pasivaisinti. Tai ji supranta, kad gali ji visa suvalgyti. Arba yra kazko skanaus (kepykleles duona, ranku darbo desra ar pan.), tai gali per pora dienu suvalgyti visa kepala duonos ar "sliosa" desros. Kadangi mes megstam apsipirkti viena kart per savaite, tai toks elgesys nervina, nes tada turi eiti vel i parduotuve vidury savaites. O priekaistauti, kad jus per daug duonos suvalgot, kazkaip irgi zema. Zodziu, noretusi supratingesnes ir kuklesnes aukles smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bacardi @ 2011 08 08, 15:48)
cia labai priklauso nuo aukles. Mes turejome ir iki siol turime tik viena aukle. Tai ji is kart pasake, kad nori pas mus valgyti pusrycius. Susitarem, ka ji megsta, kad bus visada sumustiniams kazkas ir varske. Kaip ir neatrodo problema. Nepasakyciau, kad mus apvalgo, bet kartais jos elgesys erzina. Pvz. pasakai - saldytuve yra ungurio, galit pasivaisinti. Tai ji supranta, kad gali ji visa suvalgyti. Arba yra kazko skanaus (kepykleles duona, ranku darbo desra ar pan.), tai gali per pora dienu suvalgyti visa kepala duonos ar "sliosa" desros. Kadangi mes megstam apsipirkti viena kart per savaite, tai toks elgesys nervina, nes tada turi eiti vel i parduotuve vidury savaites. O priekaistauti, kad jus per daug duonos suvalgot, kazkaip irgi zema. Zodziu, noretusi supratingesnes ir kuklesnes aukles smile.gif

Manau, kad aukle turetu pati atsinest maisto... g.gif gal jai reikia daug kartu valgyti( pvz, liga kokia) g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bacardi @ 2011 08 08, 16:48)

Jau,kad aukle negraziai elgiasi tai akivaizdu.
Bet dar keisciau man ,kada ji turi laiko,nes tiek suvalgyt,tai reikia tik sedeti ir valgyt
Pati dirbu aukle,visos seimos pacios siulo valgyti kartu su vaikuciu.
Nes vaikui juk pastoviai ruosi.
Bet atsisest ir valgyt,as paprasciausiai neturiu tam laiko.
Zinoma kazka i burna prabegdama isimeti,bet kartais pamirsti,kad ir kava pasidariusi esi.
Man kyla tokia mintis,kad mamytes perdeda ir raso ,kad tik rasyti.
Aciu dievui,kad man pasiseka su seimomis
Jauciuosi visur kaip namuose.
Tikiuosi ir toliau susirasti tokia seima,kuriai aukle bus ne tik samdomas zmogus,bet ir ju vaiko drauge.
Atsakyti
Aš prisiskaičiau ir pakraupau ... Na mums tikrai pasisekė su aukle. Mes leidžiame valgyti kiek nori, tik gražiai paprašėme nenešti maisto į savo namus smile.gif Esame patenkinti bei pasitikime ja smile.gif
Atsakyti
na, mes taip pat, kai priziuri vaikus ilgeliau-be kalbu-valgo pas mus, o jei porai valandu atbega, tai per pietus eina namuciu, bet cia jos toks noras, mes visuomet siulom likti, bet kadangi gyvena per viena nama-visuomet eina namo..o kai buna istisa diena-beabejo, maitinasi bendrai, kava , arbata, sausainiai, pyragai, viskas leidziama..man butu nejauku, jei aukle atsinestu savo maista, tada garantija 110 proc, kad mano vaikai savo drauge apvalgytu
Atsakyti
QUOTE(MEET @ 2011 08 12, 15:27)
tada garantija 110 proc, kad mano vaikai savo drauge apvalgytu

turejau kaimyne aukle, tai panasu atveji turejo. Vienoj seimoj nesdavosi sau pietus, tai vaikas visuomet jos maisto prasydavo, o ta ir dalindavosi. Grizdavo namo alkana, nes vaikui skirto maistuko nevalgydavo - sake, neskanus budavo. Tai teko nestis sau ir vaikui pietus. Juokinga, bet ir graudu.
Atsakyti
QUOTE(Blueta @ 2011 01 09, 21:27)
Specialiai,tai ne.Bet pvz. ruosiu seimai vakariene,gaminu daugiau,kad liktu siek tiek kitai dienai,nu va aukle pasisildys.Nereik zmogui galvot ka cia suvalgius.

Musu vaikas dar mazas,labai specifiskai jam gamina,tai nelabai tiktu auklei.

Bet visad yra saldytuve ko pavalgyt is saltu uzkandziu,ner bedos del to maisto.

Na tai nereikia laukti, kol pati išdrąsės, nes gal ir neišdrąsės. Pasakykit konkrečiai: „Štai čia Jums tas ir tas. Pasišildykit ir valgykit“.
Atsakyti
QUOTE(ferari @ 2011 03 22, 15:31)
o jei vaikai dar tikkoses valgo biggrin.gif

tai ir aukle tegu smile.gif
siaip man ir paciai toks atviras klausimas su tais aukliu maitinimais....Gerai pagalvojus, kai eini i darba tai pas reta darbdavi net kava ir arbata nemokamai....daugiausia visur savo reik nestis. O jau pietu tikrai nieks nesiulo. Einant kazkur pietauti, kaip minimum 10 lt tenka isleist. Jei aukle valgo seimos maista, tai visai nemenkai susitaupo. Negaila zinoma, bet tai kainuoja ir manau tada jau neteisinga auklei moketi 1500 i menesi. Tik tiek kad aukle neturi galimybes iseiti kazkur pietauti, tai neisvengiamai arba savo turi nestis arba jau kartu valgyt.

Beje, del tu apvalgymu cia kazkuri aukle rase, kad mamos gal raso kad tik rasyt. Zinokit turejom trumpai viena tokia mergicka vasarai. Niekad nebuciau patikejus kad esama tokiu nekukliu, o gal nesupratingu zmoniu. Tikrai apvalgydavo doh.gif Pries tai esam dvi tureje - nebuvo problemos del to. Jei yra nupirkta pvz obuoliu kg, tai pasivaisina vienu, nu max jau du paima ir viskas. O ana viena du tepalikdavo biggrin.gif
Atsakyti
As irgi nesu labai patenkinta savo aukle. Kai priemem, paklause, ar gales pas mus valgyt. Atsakiau “zinoma”, butu nesamone jeigu vaikai valgo, o ji savo maista kremta. Turejau minty, kad pagaminta vaikams, tai prasom valgyti. Bet… labai pasijaute ant salutiniu produktu. Kai kuriu nebespeju pirkti. Perkames sestadieniais. Ypac pasijaute ant vaisiu. Nuperkam ivairiu vaisiu, kuriu musu seimai per akis uztenka savaitei (du vaikai, du suauge). Po jos vienos darbo dienos, kita dienai lieka vos keli vaisiai arba nieko nebelieka. Per diena, jeigu padeta, gali isnykti keliolika vienetu (obuoliu, bananu, kriausiu, apelsinu). Po viena du gal suvalgo vaikai, bet sitiek neturet saiko, tai siaubas. Neturiu as tiek nei laiko, nei pinigu pirkalioti kiekviena diena. Ar man, kaip mazam vaikui, jai sunormuoti kiekvienai dienai? Manau, kad kitos salygos jai dirbti pas mus yra pakankamai geros, taigi esu nusivylus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evi: 10 sausio 2012 - 14:50
QUOTE(Evi @ 2012 01 10, 14:49)
gali isnykti keliolika vienetu (obuoliu, bananu, kriausiu, apelsinu).

gal namo nesasi? as tiek per diena tikrai nesuvalgyciau schmoll.gif
Atsakyti