Įkraunama...
Įkraunama...

Ar/kaip maitinate aukles?

Niekada kasniu neskaiciuojam schmoll.gif Jei nieko daug saldytuve ir nebuna, sakau ai sugalvosit ka pasiimt, nes nera gi, kad visiskai nebutu maisto. Tai ji visada pasijuokia lotuliukas.gif lotuliukas.gif badu nemirsim.
Atsakyti
Įdomi diskusija bigsmile.gif
Vienu žodžiu žmogus visą dieną turi būti nevalgęs, arba savo sumuštinį praryti, kad neapvalgytų darbdavio.blink.gif
Mano giliu įsitikinimu auklė kaip ir jūsų vaikas turėtų valgyti už bendro stalo, nes kitu atveju vaikas gali augti egoistu- aš sotus, o tu mano brangi auklyte kamputį graužk džiuvesėlį...
Jei jau patikit auklei savo turtą - vaiką, tai patikėkit jai ir šaldytuvą. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 12 17, 02:14)
Aš visąlaik prašau, kad be jokios sąžinės graužaties auklytė valgytų kas paruošta ar ką gali surasti šaldytuve (o jame visada yra nuo įprasto maisto iki delikatesų), bet iš maisto kiekio matau, kad ji to prašymo neklauso g.gif Labai stebiuosi ir nejaukiai jaučiuosi dėl to, nes ruošdama maistą, visada priskaičiuoju ir auklytę, kad nesijausų nejaukiai..aš negaliu suprast, kaip tai visądien leisti ir šitaip nevalgyti g.gif

Na nustebau,o ka jus dar auklei ruosiat maista?
Suprantu kai darai vaikui valgyti tai ir pati pavalgai.
Ir tai niekados nesidedavau mesos.Pav. jeigu verdu sriuba su mesyte.
Atsakyti
QUOTE(joanal @ 2011 01 09, 19:06)
Suprantu kai darai vaikui valgyti tai ir pati pavalgai.
Ir tai niekados nesidedavau mesos.Pav. jeigu verdu sriuba su mesyte.

Specialiai,tai ne.Bet pvz. ruosiu seimai vakariene,gaminu daugiau,kad liktu siek tiek kitai dienai,nu va aukle pasisildys.Nereik zmogui galvot ka cia suvalgius.

Musu vaikas dar mazas,labai specifiskai jam gamina,tai nelabai tiktu auklei.

Bet visad yra saldytuve ko pavalgyt is saltu uzkandziu,ner bedos del to maisto.
Atsakyti
Turbut turi buti tas aukso viduriukas.
Man atrodo, kad irgi nelabai iseina, kad aukle savo maista nestusi. Pvz jei vaiaks vyresnis, kad ir 2-ju metu jei aukle nesis savo maista, vaikas matys kad aukle kita maista valgo ir jis pats nores. Negi auklei pasislepus valgyti.
Ir dar numanau, kad jei aukle visa darbo diena buna su vaikuciu (juk buna pas kitus kiek zinau aukles ir iki 8-iu vakaro nuo pat ankstyvo ryto prabuna), tai irgi nezmoniska vien sumustinius nestis.
Jeigu aukle prades delikatesus valgyti is saldytuvo (manau, kad retai taip buna), tai irgi nemalonu...
Arba jeigu auklytei maista mamyte specialiai ruosia, tai irgi manau, kad taip neturetu buti. Jeigu vakare tiesiog daugiau paruosia tai viskas liuks tada.
Mum taip gavosi, kad ne viena aukle turejom, tai per ta laika visaip darem ir vis delto gaunasi, kad saziningiau ir visiem paprasciau kai auklyte maistuka pasigamintu sau ir vaikuciui "is saldytuvo" smile.gif
Atsakyti
saviskei auklytei siuliau valgyti musu maista, kas yra saldytuve ta ir gali valgyti, bet irgi drovisi. Dazniausiai as is vakaro gaminu kitai diena, nes sriuba tarkim verdu dviems dienoms, na yra patiekalu kuriuos padaro auklyte, nes tarkim kai kurie patiekalai nebuna skanus pasildyti jau. Ir visada gaminu tiek, kad uztektu ir seimai ir auklytei, bet daznai nevalgo ji arba labai jau mazai. Atsinesa ir savo ji maisto, ir buna taip kad jei vaikas nori auklytes maisto ji duoda, na jei vaikui skaniau...ir vis sakau, nesidorvekit valgykit viska pas mus, bet .... smile.gif
Atsakyti
aukle jau 3 metai dirba, niekada nebuvo klausimu, duot ar ne..visada auklei liepiama valgyti kartu su mergaitem, jei gaminu as, gaminu tiek, akd uztektu visisms, jei aukle gamina-visada lprasau, kad nesidrovetu ir valgytu..pirmus metus, tai kaip ir rase viena mamyte, valge tik darzoves ir bulves, kad mergaitems uztektu, bet dabar jau apsiprato...kadangi gyvenam vienoje laiptineje, tai kai kepam pyraga, torta, visuomet nesam i sekanty auksta auklei...taip mes jau susigyvene ax.gif
Atsakyti
QUOTE(MEET @ 2011 01 10, 19:31)
, tai kai kepam pyraga, torta, visuomet nesam i sekanty auksta auklei...taip mes jau susigyvene ax.gif

I ta pacia tema papasakosiu bajeri biggrin.gif

Musu sunus,atsisveikinant su aukle (siuo metu ji jau nebe jo aukle,o seses,kuriai metukai,bet ji buvo pries tai jo aukle 4 metus) visad ideda jai ka nors namo "lauktuviu" arba,"kad turetu ka uzkast jeigu isalks vaziuodama namo",tai obuoli,tai banana,tai apelsina.Bet taip stabiliai,kasdien smile.gif

Man grazu ziuret.Ir i ju rysi ir i mano berniuko globejiskuma,nora pasirupinti,pasidalint ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Blueta @ 2011 01 11, 00:28)
I ta pacia tema papasakosiu bajeri  biggrin.gif

Musu sunus,atsisveikinant su aukle (siuo metu ji jau nebe jo aukle,o seses,kuriai metukai,bet ji buvo pries tai jo aukle 4 metus) visad ideda jai ka nors namo "lauktuviu" arba,"kad turetu ka uzkast jeigu isalks vaziuodama namo",tai obuoli,tai banana,tai apelsina.Bet taip stabiliai,kasdien  smile.gif

Man grazu ziuret.Ir i ju rysi ir i mano berniuko globejiskuma,nora pasirupinti,pasidalint  ax.gif

Labai gražu skaityti, vaikutis reiškias gerose rankose buvo globojamas, jei turi tokių gražių savybių. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2011 01 28, 22:09)
vaikutis reiškias gerose rankose buvo globojamas, jei turi tokių gražių savybių.  smile.gif

Na,as tai noreciau tiketi,kad tas savybes ir nora pasidalinti iskiepijom mes biggrin.gif

O va,kad jis nori dalintis su aukle, jau rodo,kad ji tikrai buvo jam gera.
Atsakyti
QUOTE(joanal @ 2011 01 09, 19:06)

QUOTE(bitutė @ 2011 01 10, 14:20)
Arba jeigu auklytei maista mamyte specialiai ruosia, tai irgi manau, kad taip neturetu buti. Jeigu vakare tiesiog daugiau paruosia tai viskas liuks tada.

Aš dažniausiai neruošiu maisto 'kitai dienai' ar iškart dviems dienoms. Maistą šeimai aš ruošiu tą pačią dieną, ryte, prieš išeidama į darbą ir žinodama, kad visą dieną namuose bus su sūneliu auklytė, tai visada ją priskaičiuoju kaip šeimos narį ir jei pvz. palieku patroškinti orkaitėje kokius kepsniukų pusgaminius, tai skirta ne tik mums visiems, bet ir jai. Sriubos verdu irgi tiek, kad būtų 5 žmonėms, o ne mūsų šeimai. Ir aišku viskas kas šaldytuve, spintelėse - irgi gali valgyti.
Atsakyti
Visos auklytes kiek turejom galejo valgyti ir gali tai ka randa saldytuve. Negi vaikui pasildzius ziures ir valgys sumustini kai sis kotletuka su sriuba? Kai darau seimynai tiesiog paruosiu siek tiek daugiau, jei ta diena turi ateit auklyte.Buvo pora kart kai vaikai nenorejo sriubos tai ji pakepe blynu ir visi pavalge ir mums paliko smile.gif Nematau tame bedos, aukle kaip seimos narys, isskirti nesinori schmoll.gif
Atsakyti