Jei auklė labai valgi, galima pirkti pigesnius produktus Mūsų viena buvo labai apvali, bet žmogus sugebėdavo pagaminti iš to, kas šaldytuve (o ten nelabai kas - bet padorumo ribose) puikiausių patiekalų. Ir aš iš jos mokiausi
QUOTE(Ama @ 2010 11 08, 11:16)
Jei auklė labai valgi, galima pirkti pigesnius produktus Mūsų viena buvo labai apvali, bet žmogus sugebėdavo pagaminti iš to, kas šaldytuve (o ten nelabai kas - bet padorumo ribose) puikiausių patiekalų. Ir aš iš jos mokiausi
O tai jei apvali, reiškia daug suvalgys reiks manekenes samdyt
Pasmus auklytė išbūna 4-6 valandas per dieną. Būnu palikusi maisto ne tik vaikams, bet ir jai pavalgyti. Be to iškart pasakiau, kad galima imti bet kokį maistą ir pavalgyti. Bet nei viena auklytė nevalgydavo, tik arbatos išgeria.
Mes su aukle sutare, kad ji ir valgyti paruosia, tai ka padaro, ta ir valgo. Kartais ir as pati pagaminu, tai pakvieciu pavalgyti. Bet visada pasiulau ir pyragaiti ar koki uzkandi iki pietu. Niekada neziuriu kiek isisdeda i lekste. Nors seniau kai gamindavau uztekdavo dviem dienom, dabar jau nebe Ir visada sakau, ka matote, galite valgyti, bet ji visada atsiklausia.
Nu pasimečiau jau juodai. Kai dirbau pusė dienos, tai išgerdavau 1 puodelį kavos ir viskas, daugiau net ir nenorėdavau nieko. Tačiau vėliau teko dirbti po 9 val., pati dukra (kitaip sakant šeimininkė; aš prižiūriu jos tėvelius, o ne vaikiukus) siūlo man valgyti viską. Na aš ir maitinuosi, aišku lašišos ir ikrų neliečiu, o šiaip tai pietus valgau ( kadangi seneliukai seni tai nuolat būna iškeptų kotletų ir sriubos, tai jei šildau kotletus ir verdu bulves, aš tevalgau tik bulves užsipylus padažo, jei sriubą, tai ją valgau irgi) ir priešpiečius (įprastai geriu kavą ir kažkas saldesnio: vafliai, būna pyrago ar šiaip kokį sumuštinį). Šeimininkė šiaip vis klausia ką aš valgau, sako kad visai nieko nevalgau. Na man tai užtenka pilnai to maistelio ale čia paskaičiau, tai nė nebežinau - gal pats laikas neštis sumuštinius? Gal ji irgi tik iš mandagumo siūlo? Būdavo, kad paprašydavo manęs padirbti ir per išeigines, duodavo man dvigubai už tokią dieną, bet aš neimdavau, sakiau ale koks čia tas sunkumas to darbo, kad dvigubai. Tai ji man prie savaitės atlyginimo prideda šokolado plytelę, sako nešk vaikams...
pas mus aujkle dirba 3 metus, ir man net minciu niekada nebuvo skaiciuoti jai maista ar visai nesiulyti ir neduoti...ji turi bedu su skrandziu, tad kai padarau ka su kecupu ar astriau, jai visuomet pasulua pasiimti, tai kas jai tinka...tuiomet ji valgo ar megstamus kiausinius, ar pasigamina ka pati, ar is saldytuvo pasiima, jei buna pas mus kelias valandas, pietu bega namo, kol vaikiukai miega, tada jei reikia vel ateina, mat, tai tas pats namas, tyad bedu nera..bet jei ri ateina vakare, kai mums po darbu reikia kur isvaziuot abiem kartu, visada siulau vakariene, as labai parstai jausciausi, jei ji nestusi sumustinius ar butu nevalgius...nezinau, turbut as taip aukleta..bet tokiu dalyku neskaiciuoju
QUOTE(lelijabalta1 @ 2010 11 26, 20:55)
manau, kad jei siulo, tai nuosirdziai. Jei nenoretu, kad valgytumete, tai is pradziu butu ir pasakius, jog maitinimas savo, be to, ir neklaustu ka valget/ar valget.
aš nešuosi ir valgau savo maistą, nors mamytė ir sakė, kad valgyčiau tai ką randu šaldytuve.. Kavos irgi atsinešu..
QUOTE(Eimy @ 2010 12 15, 13:41)
aš nešuosi ir valgau savo maistą, nors mamytė ir sakė, kad valgyčiau tai ką randu šaldytuve.. Kavos irgi atsinešu..
Geriausia,jei yra galimybe,is namu nestis,tik kokiu uzkandziu ir kavos_arbatos pas darbdavius isgert.Ypac,jei yra kokiu sveikatos problemu,kai reikia daug kartu valgyt- pavyzdziui,cukrinis diabetas,dar kas nors.Negi imsi ,jei daug kartu reik valgyt-is darbdaviu maista?
Aš visąlaik prašau, kad be jokios sąžinės graužaties auklytė valgytų kas paruošta ar ką gali surasti šaldytuve (o jame visada yra nuo įprasto maisto iki delikatesų), bet iš maisto kiekio matau, kad ji to prašymo neklauso Labai stebiuosi ir nejaukiai jaučiuosi dėl to, nes ruošdama maistą, visada priskaičiuoju ir auklytę, kad nesijausų nejaukiai..aš negaliu suprast, kaip tai visądien leisti ir šitaip nevalgyti
QUOTE(Rasma @ 2010 12 17, 00:14)
Aš visąlaik prašau, kad be jokios sąžinės graužaties auklytė valgytų kas paruošta ar ką gali surasti šaldytuve (o jame visada yra nuo įprasto maisto iki delikatesų), bet iš maisto kiekio matau, kad ji to prašymo neklauso Labai stebiuosi ir nejaukiai jaučiuosi dėl to, nes ruošdama maistą, visada priskaičiuoju ir auklytę, kad nesijausų nejaukiai..aš negaliu suprast, kaip tai visądien leisti ir šitaip nevalgyti
As lygiai taip pat.Musiske tai valgo,bet kukli jinai,neturi mados imti kazkoki imantresni produkta,nors siulau.
Man sunku isivaizduoti,kad aukle nestusi savo maista.Nu jetus,kaip ji ten valgytu kazka is savo rysulelio
dar isivaizduoju,kad pvz. mano vaikas uzsimanytu to ka ji ten valgo (nugi cekava vaikui butu),paprasytu duot
QUOTE(Blueta @ 2010 12 18, 18:27)
As lygiai taip pat.Musiske tai valgo,bet kukli jinai,neturi mados imti kazkoki imantresni produkta,nors siulau.
Man sunku isivaizduoti,kad aukle nestusi savo maista.Nu jetus,kaip ji ten valgytu kazka is savo rysulelio
dar isivaizduoju,kad pvz. mano vaikas uzsimanytu to ka ji ten valgo (nugi cekava vaikui butu),paprasytu duot
Vaikučiui visada skaniau pas kitus