Įkraunama...
Įkraunama...

Ar/kaip maitinate aukles?

QUOTE(charite @ 2010 03 28, 19:25)
Tiesa, aukles brolis atsidure ligonineje, tai aukle viena diena papietavo mano gaminto maisto (gaminau, kad butu ir sunums bei B, kai jie gris). Tada tiesiai paprase, kad leisciau jos broliui nunesti mano gamintus pietus, nes nieko gero ligonineje neduoda, o ji nespes namo grizti, kad pagamintu. Paprase po to, kai dukryte sladziai pamiegojo pietu miegelio, o ji turejao daugiau nei valanda laisvo laiko...

O ka jus i tai atsaket??? Gal: zinoma, imkit. Ir dar su sypsena (kad is skausmo iskreipta) veide? Jei taip, tuomet neturit del ko skustis. Aukle, pamacius, jog galima jus isnaudoti, isnaudos dar labiau.
I toki jos prasyma, as atsakyciau: Ne, as padariau savo vyrui ir vaikams, jiems irgi reikia valgyti, nieks be manes daugiau nepadarys, o apie tai, jog tureciau dar ir jusu broliui valgi paruosti, tiesiog nepagalvojau.

Keiskit aukle arba liaukities skundusis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leksa: 28 kovo 2010 - 19:42
QUOTE(Leksa @ 2010 03 28, 19:41)
O ka jus i tai atsaket??? Gal: zinoma, imkit. Ir dar su sypsena (kad is skausmo iskreipta) veide? Jei taip, tuomet neturit del ko skustis. Aukle, pamacius, jog galima jus isnaudoti, isnaudos dar labiau.
I toki jos prasyma, as atsakyciau: Ne, as padariau savo vyrui ir vaikams, jiems irgi reikia valgyti, nieks be manes daugiau nepadarys, o apie tai, jog tureciau dar ir jusu broliui valgi paruosti, tiesiog nepagalvojau.

Keiskit aukle arba liaukities skundusis.
As tik papasakojau, kokiu variantu buna doh.gif Nenorekit vien teigiamu atsilipeimu, taip nebuna mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano sūnų prižiūrėjo jauna panelė (25m.), ji mokėsi neakivaizdiniu ir dienos metu galėjo prižiūrėti vaiką smile.gif Esu labai patenkinta, ateidavo kiekvieną darbo dieną nuo 8 val ir būdavo iki 15 val. Pati nieko nevalgydavo, arba atsinešdavo savo. Vaikui visada būdavo valgyt padaryta, išvestas į lauką, su juo žaizdavo thumbup.gif tikrai matydavau ką jis išmoko, kaip su ja elgiasi, kaip ją pasitinka atėjusią. O mokėjom 700 lt.
Atsakyti
Charite, idomiai ir keistai atrodo Jusu situacija... kyla klausimas - kodel nenorite jos keisti??? juk mazajai tik 9 men! o pakeitus aukle, viskas gali apsisukti jums palankiu kampu wink.gif
Sekmes Jums ir neleiskite, kad kas staip skriaustu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tikrove @ 2010 03 30, 07:56)
Charite, idomiai ir keistai atrodo Jusu situacija... kyla klausimas - kodel nenorite jos keisti??? juk mazajai tik 9 men! o pakeitus aukle, viskas gali apsisukti jums palankiu kampu wink.gif
Sekmes Jums ir neleiskite, kad kas staip skriaustu  4u.gif
Nenorejau keisti, nes kudikis ir prie sitos sunkiai priprato, keitimas - papildomas stresas paciam kudikiui.
Bet ... siandiena ivyko tai, kas ivyko ir apverte mano poziuri. Regis, savavaliskas maitinimasis, laikrasciu skaitymas, kol zindau ar migdau kudiki, nezaidimas su kudikiu, nedarymas to, del ko tartasi, tebuvo tik gelytes blink.gif .
Jau atleidau ta savo valandine aukle be maziausio seselio abejones cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo charite: 30 kovo 2010 - 18:52
visiškai nematau problemos, kad auklė pas mus valgo. O šiaip, vaikui kiekvieną dieną buvo paliekama mėsytė, daržovės, vaisiai, ir aš auklei pasakiau, kad visas tas maistas vaikui ir jai. Tai ji savo augintų daržovių atnešdavo, kartais kokio sūrio įdomesnio, bet kas keisčiausia, nepastabėjau, kad ji valgytų vaiko sąskaita. Vaiko svoris labai gerai augo, kraujas geras buvo, ir netgi kelis kartus netikėtai grįžus namo pastebėjau, kad valgo vaikas, o ne ji. Aš jai pasakiau, kad viskas, kas šaldytyve, gali būt vartojama, bet tikrai ji jokio mūsų maisto nėra suvalgiusi. O mes su ja prieš darbą visada kavos išgerdavom, ir jai ne kartą pasakiau, kad kavos, arbatos gali gerti, kiek tik nori. Bet mačiau, kad savo lentynoje turėjo arbatos atsinešusi, cukraus.
Atsakyti
QUOTE(charite @ 2010 03 30, 19:49)
Jau atleidau ta savo valandine aukle be maziausio seselio abejones cool.gif

PAGALIAU.... biggrin.gif
Atsakyti
Atsiprasau, jei ne i tema, bet pas mus panasi problema su namu seimininke:)
Musu seimininke priziuri uosvius, tai prisivalgo tiek (per 5 d. valandas),kad namie daugiau tikrai nieko nevalgo. Tai ima nervas,kad akivaizdziai naudojasi visu geriu. Cia kalba eina ne apie gailejima,bet tiesiog apie isnaudojima.Keista, kad ji tas valandas tik prie puodu ir praleidzia, o namu tvarkymui laiko nelabai lieka doh.gif
Todel darau gudriau, kavos palieku labai nedaug, vaisiu - taip pat.....
Atsakyti
aš aukliauju beveik 20m,bet iš savo šeimininkų jei ir susilaukdavau priekaištų dėl maisto,tai tik dėl to,kad mažai valgau.Dažniausiai klausdavo,ar man netinka jų meniu ax.gif bet paskaičius šitą forumą pasijutau tiesiog apsirijėle-radus naują šeimą nešiuosi butelį su vandeniu-arbatai biggrin.gif
Labai mėgstu gamint,o gamindama-kramtyt.Ir nebūtinai ikrus,ar lašišą-skridinėlį morkos,kopūsto atplaišėlę,dažnai ragauju verdamus patiekalus...žodžiu,dabartinėms potencialioms darbdavėms atrodyčiau kaip bandanti pavalgyti "avansu" svetimo sąskaita
Atsakyti
QUOTE(Skiautelė @ 2010 03 31, 22:32)
-radus naują šeimą nešiuosi butelį su vandeniu-arbatai biggrin.gif

g.gif g.gif g.gif nea, mazoka schmoll.gif gi per visa diena vistiek nors karta sisiojat, o tai jau didesnes vandens sanaudos. Teks visa kibiriuka nestis.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2010 04 02, 20:39)
g.gif  g.gif  g.gif nea, mazoka  schmoll.gif gi per visa diena vistiek nors karta sisiojat, o tai jau didesnes vandens sanaudos. Teks visa kibiriuka nestis.

lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sarkazmas užskaitomas, bet valgymas valgymui nelygus. Pas mus buvo ne viena auklė, visos jos buvo maitinamos, tačiau viena valgydavo daugiau nei du vyrai kartu sudėjus. Jos gabaritai buvo atitinkami biggrin.gif Visos kitos "padorumo" ribose. Tad yra skirtumas, kai maitini 4 ir kai turi rūpintis 5 galvom su kaupu. Finansinė išraiška taip pat ne paskutinėje vietoje.
Atsakyti