Įkraunama...
Įkraunama...

Ar/kaip maitinate aukles?

[quote=Palma,2004 08 24, 01:47]
valgyt neduoda, bet duoda valandos pertrauka, per kuria gali nueiti i valgykla/kavine/bistro ir pavalgyt karsto maisto.
mano aukle gali valgyti viska, ka tik nori ir randa wink.gif turejau ne viena aukle, bet nepasitaike dar ne vienos tokios edrios ir be supratimo, kad mano seima butu nors karta likus be vakarienes smile.gif kazkaip man atrodo per ziauru neleist valgyt ar liepti nestis savo sumustinius. ir "nenubiednejom" nuo to kol kas rolleyes.gif [/quote]
Nikitta, gerai kad tau nepasitaikė ėdri auklė biggrin.gif nes tuomet kitaip kalbėtumei. Aš pavyzdžiui neprieš kad auklė pas name valgytų, bet tiesa sakant aš mieliau pinigėlių pridėsiu, nes negali žinoti ką ji valgo ir pan. Pvz.: mes vegetarai, tai negi žmogų versi vien žoles graužti biggrin.gif
Beje prisiminiau mano brolis turėjo auklę, kuri mielai sutiko ne tik vaikui, bet ir jiems valgyti padaryti. Tai patikėkite auklė brolio šeimynai atsiėjo tikrai nepigiai. Pusės kilogramo kavos pakelis - trims dienoms, kilogramas sūrio (kuris valgomas tik per pusryčius) - 5 dienoms, o jau kaip ji indus plodavo tai galima tik įsivaizduoti, jeigu buteliuko Fairy užtekdavo tik savaitei.
[/quote]

tai gal namo nesdavosi?
biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 06 08, 13:25)
o kodel nepatikrinti......jei turi ne viena o daugiau rekomendaciju,tai galima paskambinti ir pabendrauti,vaizda tikrai galima susidaryti ar meluoja apie rekomendacijas ar isties vaikuti priziurejo butent tuose seimose.....jei kyla itarimas,galima pasiprasyti pas  seima i svecius...

Ne naglumas? biggrin.gif as nepriimciau namo belenkokio zmogaus i savo namus..svecius.
O zinot kodel? kokia mano aukle be butu fainulka,bet Jus esate man svetimas zmogus,kurio as nepazistu..ir nzn ka Jus ketinate daryt..gal apsiziuret ir apvogt biggrin.gif
Na daviau tik pvz...nieko apie Jus neturiu bloga wub.gif 4u.gif
Atsakyti
Musu aukle valgo tai, ka randa saldytuve ar pasigamina pas mus.
O kai rinkomes aukle, tai vaziavom pas kelias i namus, specialiai, paziuret kaip gyvena bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurelia @ 2004 07 30, 11:31)
as aukles neturiu, bet mano pusseseres aukle ziuri 1.5 metuku mergyte, nebuvo net diskusiju apie maista priimant ja i darba. Ji nieko is ju virtuves neima, net kava atsinesa savo, maista taip pat thumbup.gif
As irgi tokios aukles noreciau...nes neisivaizduoju savo reakcijos, kai nusipirkusi sau vakarienei ka nors skanaus is darbo parejusi nerasciau g.gif

Pritariu šiai nuomonei, juk jos taip pat gauna atlyginimą, tad koks nemokamas maitinimas dar gali būti, na suprantu, kava ar arbata, bet ne daugiau.
Atsakyti
Kadangi mūsų auklė dirba pusę dienos, tai aš jai pasiūlau kavos arba arbatos bei sumuštinį, sausaniu ir pan. Jokių karštų pietų ji pas mus nevalgo.
Atsakyti
Musu aukle dirba puse dienos, bet ta puse dienos - lygiai per pietus ispuola. Taremes, kad ji rinksis:
A) atsines savo maista ir musu nevalgys
B ) valgys musu, bet kai gamins sau, pagamins ir seimai.

Ji pasake, kad jei ji rinksis varianta B ), mes jai turetume primoketi uz papildoma darba - gaminima seimai (reikalavimas buvo pvz viena diena isvirti TIK sriuba, kita diena padaryti salotas, trecia diena papjaustyti ir i orkaite ideti kepti zuvi ar mesa....zodziu, elementarus, ilgo gaminimo nereikalaujantis maistas).
Pagalvojusi pati pasirinko varianta A), nes jai bus paprasciau. Gers tik kava/arbata.

Pradejo dirbti ji (jos darbas TIK su leliuku). Kadangi as bunu namuose, kai susirgo paauglys sunus, gaminau ir jam, tai ir auklei pasiuliau - negrazu gi valgyt patiems ir neduot.
Vaiks pasveiko, isejo i mokykla. Pagaminau plova - sau pietums ir vakarienei seimai. Aukle be kompleksu papietavo.
Kita diena zyvi kepiau - sako, gabaliuka paemiau...
Gavosi, kad jau du menesiai ji priziuri lelyte (as negaliu to daryti del stuburo problemu - nei pasilenkt, nei pakelt, kiekvienas judesys keldavo skausma - netgi valgio gaminimas; dabar sveikstu, bet kudikio pilnavertiskai negaliu priziuret), o as darau seimai valgyt, ir...jai. nedaug ji valgo, kukliai, bet... Ir atlyginima antroje savaiteje uz pastangas buvau pakelusi, ir pati vaikeli paziuriu, kol ji pietauja... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo charite: 25 kovo 2010 - 20:51
Jūs pati padarėte meškos paslaugą. Draugiškumas ir malonus žestas yra viena, o ji švelniai tariant prisitrynė prie situacijos ir naudojasi jūsų gerumu. Todėl priminkit jai buvusį susitarimą ir užteks "po truputį" maitinti. O jei darote nuolaidas, teks susitaikyti su amaru. Kam kelti atlyginimą?
Atsakyti
Gal ir nespejau visu pasisakymu perziureti,bet as turiu viena ir ,mano nuomone,logiskiausia iseiti. Tikrai musu darbe niekas uz dyka nemaitina.Taip kaip vaikams i mokykla dedame uzkandzius,vaikams skanesta kita i darzeli,ar galu gale patys nesames i darba kazka skanaus.....taip ir turetu aukle elgtis.Saldytuvai yra tikriausiai kiekvienuose namuose,ir mikro bangu krosneles taip pat.
O kas liecia gaminima ...man nesinoretu,kad man svetimas zmogus gamintu.As ir uz tai,kad vaikas valgytu jau paruosta mano pacios maista...kuri aukle tik pasildo
Atsakyti
Nagloku kai kuriu aukliu pasitaiko g.gif as ne mamyte, ir realiai net aukle galbut saves nepavadinciau.. aukliauju tik broliu namuose, tai be abejo ir situacija visai kita... kartais jie man duoda siek tiek pinigeliu (pavadinciau tai greiciau parama sesei-nes nedirbu, studijuoju tik..), kai jau daug dienu tenka paziuret (o ir valandos ilgos, kartais 12+)..
Bet norejau pasakyt tai, kad ir pas svetima zmogu aukliaudama (aisku, jei susitartume su seimininkais), jeigu pas ji valgyciau, visuomet bent kelis kartus per savaite kazkokiu produktu ar kazka pan i tuos namus nupirkciau. Mano nuomone, jeigu valgai ju maista (namie juk sutaupai, ane?..), tikrai gali ir ta seima pavaisint, ir vaikui kazka is savo pinigu pagamint.. Mano nuomone, arba nevalgyk nieko (arbata + kava tik), arba tada prisidek.
Ir as mielai pagaminciau valgyt ar netgi namus patvarkyciau (jeigu seimininkai to pageidautu) nereikalaudama papildomo atlyginimo g.gif ypac jei visai leliuka priziuri, taigi kol jis miega neturi realiai ka veikt... g.gif aisku visada viskas su protu ir ribom..
charite, kazkaip pati to nenoredama tikrai issilepinot aukle. Dar sveikatos neturedama pati vaika priziurit, kol ji pietauja! doh.gif naglumo virsune...
Atsakyti
QUOTE(charite @ 2010 03 25, 20:50)

Vaiks pasveiko, isejo i mokykla. Pagaminau plova - sau pietums ir vakarienei seimai. Aukle be kompleksu papietavo.

O jei pagaminat maista, pavalgot (aukle tuomet gal ne virtuvej sedi?), maista i saldytuva, o pati i lova? Na, kazin ar tokia izuli butu, kad po saldytuva knistusi? Lengviau nuo stalo pasiimt paragaut, nei list i saldytuva, detis i lekste...
Atsakyti
Dar variantas, savaitės pabaigoje, pasakyt, kad štai Jūs pas mus maitinotės, tai aš iš jūsų algos išskaičiavau 20 Lt. Gal nustos bent valgyt.
Bet, žinokit, geriau vaikui bus priprast prie naujo žmogaus, nei pakest Jūsų nepasitenkinimą. Jūs gi vis dar maitinate ir visos nuotaikos persiduoda jam. 1-2 dienos pripratimui, tai ne 1-2 menesiai nemegstamo zmogaus ir jusu blogos nuotaikos pakentimo.
Atsakyti
QUOTE(Blobse @ 2010 03 27, 15:45)
Dar variantas, savaitės pabaigoje, pasakyt, kad štai Jūs pas mus maitinotės, tai aš iš jūsų algos išskaičiavau 20 Lt. Gal nustos bent valgyt.
Bet, žinokit, geriau vaikui bus priprast prie naujo žmogaus, nei pakest Jūsų nepasitenkinimą. Jūs gi vis dar maitinate ir visos nuotaikos persiduoda jam. 1-2 dienos pripratimui, tai ne 1-2 menesiai nemegstamo zmogaus ir jusu blogos nuotaikos pakentimo.
As apie tai masciau, bet... Nera auklei didelis jos atlyginimas uz 6 valandas, kad isskaiciuociau. Be to, ji nevalgo itin daug. Nomaliai. Be to, prie sios aukles mazyte pratinau daugiau nei savaite. Labai sunkiai. Bijau, kad kudikiui bus nemenkas stresas, jei vel teks pratintis prie naujo zmogaus verysad.gif
Tiek jau to tas valgis - jei zmogus dirba, stengiasi. As pamazu imu stipreti, jau lengviau prasieinu - net kryksciau is laimes, kai isstovejau (kad ir su skausmais) 45 minutes.
Bet liudniausia, kad si aukle su kudikiu ima kalbeti tik kai zino, jog as girdziu, arba kai lelyte ima verkti. Is esmes beveik jokiu zaidimu (net mano rodomu) nezaidzia, tik del akiu minute kamuoliuka paridena ar zaisliuka parodo, po to man aiskina, kad lelyte nezaidzia, jai neidomu doh.gif
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 03 26, 16:43)
Jūs pati padarėte meškos paslaugą. Draugiškumas ir malonus žestas yra viena, o ji švelniai tariant prisitrynė prie situacijos ir naudojasi jūsų gerumu. Todėl priminkit jai buvusį susitarimą ir užteks "po truputį" maitinti. O jei darote nuolaidas, teks susitaikyti su amaru.  Kam kelti atlyginimą?
Vat kvaila buvau, paskubejau atlygi pakelti - mat buvau suzaveta, kai moteris puole daryti tai, del ko ne nesitareme - geles tvarkyti, kambarius plauti (taremes tik del dukrytes kambario), suni vedzioti... Bet, ilgainiu, per pora artimiausiu savaiciu, tie iniciatyvus darbai nunyko. Tiesa, karta per pora savaiciu aukle papildomai savo iniciatyva pravalo virtuve ir laiptus. Bet...
Siek tiek sustiprejus, siandiena, kol B su dickiais buvo baznycioje, pazaisdama virtuveje su mazele, padariau elementoriskus pusrycius, da ir mazyte pamaitinau.
Pamaniau, kad tiek bunant su vaiku, tiek sedint valanda ar daugiau, kol jis miega, atsiranda laisvo laiko, kurio aukle neisnaudoja ne 30 proc. Na kiek atima dulkiu ir vaiko kambario grindu sluostymas karta savaiteje, arba suns isvedimas (ta ji savo iniciatyva daro), kai dukryte miega?

Tiesa, aukles brolis atsidure ligonineje, tai aukle viena diena papietavo mano gaminto maisto (gaminau, kad butu ir sunums bei B, kai jie gris). Tada tiesiai paprase, kad leisciau jos broliui nunesti mano gamintus pietus, nes nieko gero ligonineje neduoda, o ji nespes namo grizti, kad pagamintu. Paprase po to, kai dukryte sladziai pamiegojo pietu miegelio, o ji turejao daugiau nei valanda laisvo laiko...

QUOTE(kapitonozmona @ 2010 03 27, 08:17)
...man nesinoretu,kad man svetimas zmogus gamintu.As ir uz tai,kad vaikas valgytu jau paruosta mano pacios maista...kuri aukle tik pasildo
Kai vaikuciui 9 menesiai, nesinori is vakaro gaminti maista, kuri reiktu sildyti. Geriau pvz. ,,svieziai" isvirta morka ar svieziai nuluptas obuolys blush2.gif O gaunasi, kad aukle atbuna tikraja to zodzio prasme su vaiku, o as gaminu pietus, vaikui maisteli, nors...taremes kitaip cool.gif
QUOTE(aridax @ 2010 03 27, 11:24)
charite, kazkaip pati to nenoredama tikrai issilepinot aukle. Dar sveikatos neturedama pati vaika priziurit, kol ji pietauja!  doh.gif naglumo virsune...

Kazkaip savaime taip gavosi - zmogus is pat pradziu emesi daryti papildomai nemazai ka - tai kodel gi nepasidziaugus ir nepaskatinus kazkuo doh.gif Kita vertus, visada vyliausi, kad zmogus, matydamas, kaip man sunku eiti, stoveti, tures bent kiek sazines unsure.gif
Atsakyti