Visada tardavausi,kad galeciau uzvalgyti is seimininku saldytuvo,niekada neprasiau pietu is triju patiekalu...Valgydavau ir buvau soti ir pastoviai gaudavau pastabas,kad nieko nevalgau,tuoj nusilpsiu,susirgsiu,ir nepajegsiu vaikuciu priziureti
[quote=Goba,2009 05 21, 19:02]
Gerbiamoji egesichora,kazkaip idomiai jus skaiciuojat 200lt dalinam is 3.60 gaunam 55.5 litrus benzino su 10 litru nuvaziuojam 100km tai su 55.5 litrais 555 km dalinam is 20 d.d gaunam 27.7km kasdien,taigi 13.875km i viena puse.virs 55 km vaziuojate... Ir nereikia sekti pasaku apie sena ir t.t.automobili(tipo daug ryjanti). Papasakokite savo pasakas kaimo bobutei,nes tikrai gerai ismanau automobiliuose,kadangi vyrui padedavau jais prekiauti ir net neisivaizduoju su kokiu ten lektuvu vazinejate Tiek plesdama is vaiku galetumete 3 Golfa nusipirkti(dabar 95m 1,9 D ir tvarkinga uz 3000-3500 rastumet. Beje,turbut pastoviai is svetimos kisenes pilate kura,jei,gyvendama Vilniuje leidziate sau tokia prabanga
Papildyta:
P.s. dideliame kamstyje galima ir isjungti varikli. O gal Jus...blondine...
Taigi,siulyciau,radus padoria moteri tikrai neversti jos savo maisto nesiotis,o susitarti,kad ji pagamintu jums vakariene ir tikrai visi tuo busite patenkinti. Zinoma,as ziureciau i zmogu ir nezymiai pastebeciau kaip ji gamina(ta prasme,ar higieniskai).
[/quote]
[/quote]
Tai super!!! Kada pirkote po 3.70 benzina? Ir dar 10l jusu vargse masinyte ryja...! O dar verkaite,kad blogai gyvenate ir maza aukliu alga..
Vadinasi man tai tikrai Jusu nepasivyti,nes sau tik 5 l dyzelino valgancia Toyota teleidziu.
Gerbiamoji egesichora,kazkaip idomiai jus skaiciuojat 200lt dalinam is 3.60 gaunam 55.5 litrus benzino su 10 litru nuvaziuojam 100km tai su 55.5 litrais 555 km dalinam is 20 d.d gaunam 27.7km kasdien,taigi 13.875km i viena puse.virs 55 km vaziuojate... Ir nereikia sekti pasaku apie sena ir t.t.automobili(tipo daug ryjanti). Papasakokite savo pasakas kaimo bobutei,nes tikrai gerai ismanau automobiliuose,kadangi vyrui padedavau jais prekiauti ir net neisivaizduoju su kokiu ten lektuvu vazinejate Tiek plesdama is vaiku galetumete 3 Golfa nusipirkti(dabar 95m 1,9 D ir tvarkinga uz 3000-3500 rastumet. Beje,turbut pastoviai is svetimos kisenes pilate kura,jei,gyvendama Vilniuje leidziate sau tokia prabanga
Papildyta:
P.s. dideliame kamstyje galima ir isjungti varikli. O gal Jus...blondine...
Taigi,siulyciau,radus padoria moteri tikrai neversti jos savo maisto nesiotis,o susitarti,kad ji pagamintu jums vakariene ir tikrai visi tuo busite patenkinti. Zinoma,as ziureciau i zmogu ir nezymiai pastebeciau kaip ji gamina(ta prasme,ar higieniskai).
[/quote]
[/quote]
Tai super!!! Kada pirkote po 3.70 benzina? Ir dar 10l jusu vargse masinyte ryja...! O dar verkaite,kad blogai gyvenate ir maza aukliu alga..
Vadinasi man tai tikrai Jusu nepasivyti,nes sau tik 5 l dyzelino valgancia Toyota teleidziu.
Matindavaus pati jei zinau ,kad noresiu valgyt,tai pati pries darba nusipirkdavau ko as noriu.. nemegstu valgyt ruosto valgio kitu namuose.. neabejoju,kad ruosia skaniai. bet mano tokia nuostata.
nes man uztenka ir obuoli suvalgyt darbe ir as jau patenkinta pilna energijos nu ne obuoli nu gal 3 obuolius
nes man uztenka ir obuoli suvalgyt darbe ir as jau patenkinta pilna energijos nu ne obuoli nu gal 3 obuolius
QUOTE(zivvilte @ 2009 05 21, 19:49)
ale cia kaip ziauriai
Kiekvienas sprendzia apie kita pagal savo sugedimo laipsni...
Niekad neziurejom i savo aukle kaip i kazkokia "rajune",kuri apvalgys mus,ar vaika.... (beje nemaitinom aukles,bet kazkaip saldytuve duonos riekiu neskaiciavom,nors vizualiai jos ir nedingdavo")....
Kiekvienas sprendzia apie kita pagal savo sugedimo laipsni...
Niekad neziurejom i savo aukle kaip i kazkokia "rajune",kuri apvalgys mus,ar vaika.... (beje nemaitinom aukles,bet kazkaip saldytuve duonos riekiu neskaiciavom,nors vizualiai jos ir nedingdavo")....
kaip maitinate aukles?
su saukstu
Jei auklei mokama kokie 500-600 simtai tai gal ir maitinimas turetu ieiti.. bet jei aukle gauna normalu atlyginima tai gal uztenka pavaisinti kava, vaisiais (tada tegu maitinasi savo isgalem) juk aukles ne vien milijonieriai samdo...
O zmoniu ojojoii kokiu yra ir ne visi sprendzia pagal save
QUOTE(Sanita @ 2009 05 28, 10:26)
kaip maitinate aukles?
su saukstu
Jei auklei mokama kokie 500-600 simtai tai gal ir maitinimas turetu ieiti.. bet jei aukle gauna normalu atlyginima tai gal uztenka pavaisinti kava, vaisiais (tada tegu maitinasi savo isgalem) juk aukles ne vien milijonieriai samdo...
su saukstu
Pas mus viena seima samde aukle,,siule valgyti kartu ,bet si atsisake,nes pati seima dalinai maitinosi is Karito gaunamais maisto produktais.
QUOTE(ivory @ 2007 10 24, 17:28)
savo auklei pasakiau - šilto maisto nepažadu kad bus kasdien, bet ką randa, viską gali valgyti. po kiek laiko bešnekant ji užsiminė, kad atsineša sūrelį, kitą kartą - kad arbatos. aš išpūčiau aki- kaip tai??? kodėl iš mūsų nevalgot? tiesa, ji dirba pusę dienos. tai sako, jūs ir taip man pinigus mokat.... ir jau kiek kartų jai tą patį sakau - imkit tą, imkit aną. tai koį saldainį, sausainį dar pasiima
Pas mus tas pats buvo. Leidau valgyti viską, ko būdavo šaldytuve (kažkokių super delikatesų patys nevalgome). Tai irgi - jei pasakydavau konkrečiai, valgykite tą ir aną (pvz. kepiau žuvies, dariau plovą ar viriau sriubą) tai dar paragaudavo truputį, jei nesukonkretindavau - tai ir nevalgydavo nieko, vis sakydavo - kad pati atsinešiau. Net kavos ir arbatos atsinešdavo
Gerai kai auklyte supranta ir normaliai maitinasi, t.y. nesuryja vaiko sureliu ar sveciam paruostu vaisiu....as tai va kitoki pavizdi turiu...kai auklyte ne tik pati valgydavo, bet ir namo maista nesdavo. Ir produktus tokius kaip kruopos ar makaronai megdavo nusipilti sau i maisiuka.....Va kokiu buna zmoniu...ir dar reiketu pridurti, kad ta auklyte buvo su gerom rekomendacijom, patirtim ir ne is pigiuju....
Maitinimas yra grynai susitarimo reikalas.
As irgi buvau ir esu auklyte
Teko garbe dirbti su nuostabia seima daugeliu aspektu, kas liecia maista... man buvo pasakyta: kad galiu valgyt ir gert ka tik randu saldytuve bet realiai maista nesdavausi sau atskirai, tik arbatos ar kavos karts nuo karto pasidarydavau. Vaikams maista gamindavau, jei jie tik noredavo - mielai ir pati pavaisindavau savo gerybemis. Beje, su vaikais kartu pramogavome virtuveje - kepeme picas, pyragus, sausainukus; per Velykas dazeme kiausinius kartu teveliams tai labai patiko, na o vaikams neisdildomi ispudziai taigi svarbiausia geros emocijos tiek is mazuju, tiek is teveliu puses
As irgi buvau ir esu auklyte
Teko garbe dirbti su nuostabia seima daugeliu aspektu, kas liecia maista... man buvo pasakyta: kad galiu valgyt ir gert ka tik randu saldytuve bet realiai maista nesdavausi sau atskirai, tik arbatos ar kavos karts nuo karto pasidarydavau. Vaikams maista gamindavau, jei jie tik noredavo - mielai ir pati pavaisindavau savo gerybemis. Beje, su vaikais kartu pramogavome virtuveje - kepeme picas, pyragus, sausainukus; per Velykas dazeme kiausinius kartu teveliams tai labai patiko, na o vaikams neisdildomi ispudziai taigi svarbiausia geros emocijos tiek is mazuju, tiek is teveliu puses
QUOTE(Tutikutė @ 2009 05 29, 10:25)
Gerai kai auklyte supranta ir normaliai maitinasi, t.y. nesuryja vaiko sureliu ar sveciam paruostu vaisiu....as tai va kitoki pavizdi turiu...kai auklyte ne tik pati valgydavo, bet ir namo maista nesdavo. Ir produktus tokius kaip kruopos ar makaronai megdavo nusipilti sau i maisiuka.....Va kokiu buna zmoniu...ir dar reiketu pridurti, kad ta auklyte buvo su gerom rekomendacijom, patirtim ir ne is pigiuju....
Nemalonu tokie poelgiai. O rekomendacijas, turbut kaip ir visiems, kaip reikia, taip paraso Juk turbut niekas nenesa blogu rekomendaciju.
QUOTE(Tasmania @ 2009 06 06, 16:43)
Nemalonu tokie poelgiai. O rekomendacijas, turbut kaip ir visiems, kaip reikia, taip paraso Juk turbut niekas nenesa blogu rekomendaciju.
o is viso kaip su tom rekomendacijom - juk kiekvienas gali prisirasyti kito vardu tu rekomendaciju ir kaip tu patikrinsi? Cia jau tavo sazines reikalas...
QUOTE(renateled @ 2009 06 08, 11:08)
o is viso kaip su tom rekomendacijom - juk kiekvienas gali prisirasyti kito vardu tu rekomendaciju ir kaip tu patikrinsi? Cia jau tavo sazines reikalas...
o kodel nepatikrinti......jei turi ne viena o daugiau rekomendaciju,tai galima paskambinti ir pabendrauti,vaizda tikrai galima susidaryti ar meluoja apie rekomendacijas ar isties vaikuti priziurejo butent tuose seimose.....jei kyla itarimas,galima pasiprasyti pas seima i svecius...manau,jei aukle ten dirbo ir dirbo gerai,tai seima abejoju ar atsakys susitikti juk geram zmogui visada norisi padeti susirasti darbeli...ypac jei su tuo zmogum ilga laika bendradarbiavai ir patikedavai brangiausia savo turta savo vaika.....o atejus gi matosi ar isties turi vaikuti,ar tinkamo amziaus vaikas ir t.t...is smulkmenu galima susidelioti vaizda.
Tikrinti BUTINA. Teko savo kailiu "nudegti". Kai rinkomes valandine aukle,kelios atejusios uztikrino,kad su rekomendacijom viskas gerai,kad atnes ir pan. Pasakiau,kad "ant popieriaus" mums ju nereikia,geriau lai duoda buvusiu seimininku telefona. Tai dvi aukles iskart atkrito apsimelavusios (nors viena is ju garantuotai jau butume prieme). Kai kita diena netiketai paskambinus paprasiau buvusios seimos telefono,pasimete ir pradejo meluot,kad negali staigiai duot,kad isvaziavus ir pan. Kai galiausiai dave,niekas tuo numeriu neatsiliepe,galiausiai isvis atjunge rysi. O kita buvo apsiskelbus,kad dirbo aukliu firmoj. Tai labai paprastai isaiskejo melas,paskambinus i ta firma,.paaiskejo,kad ji toli grazu ten dirbo labai trumpa laika ( o tvirtino,kad 6 metus),ir kad buvo labai nekokie atsiliepimai is seimu.
Taip kad tikrinkit butinai. Tiketi tuo,ka sneka,galbut ir lengva,bet labai nemalonu,kai isaiskeja melas...
Taip kad tikrinkit butinai. Tiketi tuo,ka sneka,galbut ir lengva,bet labai nemalonu,kai isaiskeja melas...