Įkraunama...
Įkraunama...

Ar/kaip maitinate aukles?

QUOTE(nnn @ 2007 12 06, 18:38)
Stengemes su aukle bendrauti kai su artimu zmogumi. Juk jis mano vaika priziuri. Taciau pastaruoju metu jau visai ant galvos uzlipo ir kas savaite vis nauji bajeriai.

blink.gif auklė svajonių pasaulyje blink.gif . Tokios sąlygos, toooks atlyginimas ir dar jį kelti doh.gif ?
Kažkaip man iš mistikos pasaulio. Sudaryti sąraš, ką ji valgys... Nu ką aš žinau...
O jau juo labiau, jei nufilmavot ir vaizdelis jums nepatiko, tai nėra kalbos apie tokią auklę...
Auklės maitinimas - tai susitarimo reikalas, bet kol kas neteko girdėti apie darbdavį, kuris rūpintsi savo darbuotojų maitinimu biggrin.gif .
Auklei mokam 900 Lt, pradėjus dirbti pasakiau, kad jei kas tiks mūsų šaldytuve, tai prašom imti, bet ji atsineša savo. Bent kol kas nepastebėjau, kad kažkas tuštėtų ar dingtų. Turint namie tris vaikus, tikrai neturiu nei noro, nei laiko galvoti apie šešto žmogaus maitinimą.

Atsakyti
Kadangi rasot,kad negirdejot apie darbdavi,kuris maitina savo darbuotoja tai parasau is savo patirties.
Vyro darbe(uzsiima stogu danga) darbdavys apmoka pietus kavineje kasdien(apie 10lt uz pietus),taip pat aprupina kava,arbata,tirpiomis sriubomis,sausianiais.I savaite sitam geriui yra skiriama 50lt(neskaitant pietu).
Ir kiek yra vyras dirbes kitose darbovietese,bent jau pietus apmokedavo visur...gal sekdavosi,gal,kad su uzsienio partneriais dirba,gal,bet tokiu reiskiniu daugeja rolleyes.gif
Nesakau,kad visur taip turi buti,bet taip yra,ne visur,bet yra smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 27 gruodžio 2007 - 15:56
Mes nemaitinam,bet taip susitarėm prieš priimant į darbą.Ji net nustebo,kai aš paklausiau,kaip bus su maitinimu ax.gif Aišku,kartais kuo nors pavaišinam,bet dažniausiai atsisako.
Atsakyti
Mūsų auklė pas mus per dieną būna apie apie 8 val., tačiua nei valgo, nei geria arbatos pas mus. Pati atsineša iš namų sau kokį sumuštinį,sausainį. 4u.gif
Nors, mes siūlėm valgyt viską, bet ji griežtai atsisakė.
Atsakyti
mes nemaitinam, nes vaika isvezu pas aukle. taip mum atkrenta gana nemaza dalis pinigu, kuriuos reiktu isleist aukles maistui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Do_do_do @ 2007 12 27, 15:44)
blink.gif auklė svajonių pasaulyje  blink.gif . Tokios sąlygos, toooks atlyginimas ir dar jį kelti doh.gif ?
Kažkaip man iš mistikos pasaulio. Sudaryti sąraš, ką ji valgys... Nu ką aš žinau...
O jau juo labiau, jei nufilmavot ir vaizdelis jums nepatiko, tai nėra kalbos apie tokią auklę...
Auklės maitinimas - tai susitarimo reikalas, bet kol kas neteko girdėti apie darbdavį, kuris rūpintsi savo darbuotojų maitinimu biggrin.gif .
Auklei mokam 900 Lt, pradėjus dirbti pasakiau, kad jei kas tiks mūsų šaldytuve, tai prašom imti, bet ji atsineša savo. Bent kol kas nepastebėjau, kad kažkas tuštėtų ar dingtų. Turint namie tris vaikus, tikrai neturiu nei noro, nei laiko galvoti apie šešto žmogaus maitinimą.

Apturejau su aukle keleta ilgu pokalbiu. stengiausi buti labai mandagi ir tolerantiska. Nu ir ka gi, neturim mes savo aukles. labai palengvejo, kad atleidom. Planavau pirma susirasti kita aukle, o po to jai pasakyti, kad po kokia 2 savaiciu mums jos paslaugu nereikia, taciau gavosi viskas spontaniskai. kadangi musu tetis buvo sventai isitikines, kad ji ne tiek valgo, o nesasi namo, tai viena diena paeme ir patikrino rankine. sake, kad jautesi, kaip vagis savo namuose ta darydamas, bet labai jau norejosi arba patvirtinti savo itarimus arba paneigti. ir ka gi - ten rado 3 jogurtus. moteriske aiskino, kad ji ten tuos 3 jogurtus isidejo tam, kad pasildytu ir vaikas nematytu. va kitais rytais, kai ta darydavo pries man isienant i darba, tai uztekdavo padeti arciau sienos ant virtuves stalvirsio. idomiai viskas skambejo, nes ir siap 3 jogurtu vienam vaikui perdaug, o be to jie yra duodami pusryciams. tuo tarpu 13 val jie vis dar buvo rankineje (mes ta diena buvom zadeje isleisti aukle anksciau namo, tai tikriausiai pasiruose is anksto). Galiausiai nesuprato, kodel del tu keliu litu mes padarem tokia tragedija ir jai liepem iskart rinktis daiktus ir daugiau nesirodyti. Veliau pasigedom indu, kitu smulkiu daiktu. galim sakyti, kad dalis ju namuose kazkur uzsimete, bet tikrai ne visi. Taigi, jeigu kas samdo ar tik ka pasamde aukle vardu Veronika, galit man rasyti i az ir as Jums papasakosiu ne tik ivairiu pasaliniu dalyku, bet ir vaiko prieziuros ypatumus (ka suzinojau palikusi pora dienu ijungta video kamera).

Beje, del kainos - gyvenam salia Vilniaus, taigi susirasti aukle zenkliai pigiau nelabai gaunasi. Dabar ieskausi, maziausia suma, kurios paprase - 1200 lt.
Atsakyti
QUOTE(nnn @ 2008 01 03, 17:10)
Apturejau su aukle keleta ilgu pokalbiu. stengiausi buti labai mandagi ir tolerantiska. Nu ir ka gi, neturim mes savo aukles. labai palengvejo, kad atleidom. Planavau pirma susirasti kita aukle, o po to jai pasakyti, kad po kokia 2 savaiciu mums jos paslaugu nereikia, taciau gavosi viskas spontaniskai. kadangi musu tetis buvo sventai isitikines, kad ji ne tiek valgo, o nesasi namo, tai viena diena paeme ir patikrino rankine. sake, kad jautesi, kaip vagis savo namuose ta darydamas, bet labai jau norejosi arba patvirtinti savo itarimus arba paneigti. ir ka gi - ten rado 3 jogurtus. moteriske aiskino, kad ji ten tuos 3 jogurtus isidejo tam, kad pasildytu ir vaikas nematytu. va kitais rytais, kai ta darydavo pries man isienant i darba, tai uztekdavo padeti arciau sienos ant virtuves stalvirsio. idomiai viskas skambejo, nes ir siap 3 jogurtu vienam vaikui perdaug, o be to jie yra duodami pusryciams. tuo tarpu 13 val jie vis dar buvo rankineje (mes ta diena buvom zadeje isleisti aukle anksciau namo, tai tikriausiai pasiruose is anksto). Galiausiai nesuprato, kodel del tu keliu litu mes padarem tokia tragedija ir jai liepem iskart rinktis daiktus ir daugiau nesirodyti. Veliau pasigedom indu, kitu smulkiu daiktu. galim sakyti, kad dalis ju namuose kazkur uzsimete, bet tikrai ne visi. Taigi, jeigu kas samdo ar tik ka pasamde aukle vardu Veronika, galit man rasyti i az ir as Jums papasakosiu ne tik ivairiu pasaliniu dalyku, bet ir vaiko prieziuros ypatumus (ka suzinojau palikusi pora dienu ijungta video kamera).

Beje, del kainos - gyvenam salia Vilniaus, taigi susirasti aukle zenkliai pigiau nelabai gaunasi. Dabar ieskausi, maziausia suma, kurios paprase - 1200 lt.

Nu ir parazitė blink.gif gun_bandana.gif . Ačiū Dievui atsikratėt. Sėkmės ieškant kitos mirksiukas.gif .
Atsakyti
Mes savo auklei siūlom valgyti pas mus pietus kasdien, bet pati griežtai nieko neima. Jei pridedi į lėkštę parėjęs pietauti, tai su dideliais atsikalbinėjimais suvalgo.
Bet kai šita auklė sirgo, porą savaičių turėjom kitą, tai labai juokinga priešingybė - tik atėjusi puldavo prie šaldytuvo ir šluodavo viską... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurelia @ 2004 07 30, 11:31)
as aukles neturiu, bet mano pusseseres aukle ziuri 1.5 metuku mergyte, nebuvo net diskusiju apie maista priimant ja i darba. Ji nieko is ju virtuves neima, net kava atsinesa savo, maista taip pat thumbup.gif
As irgi tokios aukles noreciau...nes neisivaizduoju savo reakcijos, kai nusipirkusi sau vakarienei ka nors skanaus is darbo parejusi nerasciau g.gif

Kazkaip paskaites postus susidariau pagyvenusios, edrios ir lietuviskai su akcentu kalbancios aukles:D
super kai pati maista nesasi.
Atsakyti
Kartą teko aukle padirbti. Šeima maloni pasitaikė. Irgi sakė, kad galiu pas juos valgyti, kas tik man šaldytuve tiks. Iš pradžių pavalgydavau, vėliau supratau, kad nėra jiems taip lengva gyventi ir ne dėl to, kad aš kažką valgau. Vistik šeima jauna, du maži vaikai... tai aš kazkaip nustojau valgyti.. Kartą, kitą per savaitę arbatos pasidarydavau ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(Trumpute @ 2007 12 08, 11:56)
kazkokia nesamone. Jus man parodykit darbdavi, kuris moketu atlyginima 1500 ir dar valgydintu  doh.gif Jau ir taip vienas is seimos nariu turi uzdirbt 3000, kad sumokejus auklei jam liktu tokia pati suma kaip jai. ir su ta suma jo niekas papildomai uz dyka nemaitina, kaip jis aukle. manau aukle turi tai suprasti, juk ne 600 gauna. Be to, manau, pratesus vaikucio auginimo atostogas, atsiras daugiau darbo ieskanciu aukliu, todel 1500 yra laaabai didelis atlyginimas. Dar pakelti??? na jau ne  schmoll.gif   tai kiek reikia uzdirbti tevams??? (nepamirskim daugelio isipareigojimu bankui uz ivairias paskolas).
Kazkokia aukliu etika taip pat juk turi buti.  unsure.gif

nu zinot, uz tooookiaaaa alga as aukle dirbciau parom smile.gif. blyn, pati gaunu tik 1000 lt valdiskame darbe, ir pachalinu su atsakomybe ir est nieks neduoda... o cia??????????????? nesamone, tokias algas auklems moketi. ir apskritai,manau, kad su aukle vaika galima palikti tik nuo 3 metu( ne veltui darboviete laiko darbo vieta tiek metu), nes tik toks vaikas,jau GALI pasakyti ka ir kaip su juo aukle DARO. as, asmeniskai, tik nuo 3 metu saviske paliksiu auklei, ir tai vyras dienos metu kontroliuos situacija daznai gryzdamas namo ir neduok dieve rasieme mergyte apsizliumbusia ar ji pati pasakys,kad nenori buti su aukle, tokia aukle atleisime jau ta pacia minute!. vaikai intuityviai jaucia kur geras ,o kur blogas zmogus, tik reikia jais pasitiketi ir ju paklausyti, o ne neigti. aisku, as cia kalbu apie vaika,kuris jau kalba ir samoningas yra, apie minimum 3 metuku vaika. o kai palieka 1 metuku auklei, tai man siaubu siaubas! blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Izabelaa: 01 gegužės 2008 - 17:50
Aš savo auklei Vilniuje moku 1100 Lt. ir valgo ji pas mane viską ką randa, geria kavą. O kaip vieną kartą atsitiktinai paaiškėjo, tai ir maudosi... Tikiuosi rūbų neskalbia g.gif Šito dar nežinau.
Tai kažkaip jaučiasi padidėjusios išlaidos maistui, tikrai jaučiasi...
Bet kadangi labai nepiktnaudžiauja (na gal tik pirmadieniais), tai gyvenam.

Ir šiaip auklė visai nieko. Iš pradžių požiūriai skyrėsi, bet po kelių pokalbių kažkaip susitvarkė. Rudenį dar kiek atlyginimą pakelsiu, vis gi jau du metus mano vaiką prižiūri, ir dar metus į darželį neleisim. Kažkaip visus trūkumus atperka meilė vaikui ir vaiko meilė jai.
Atsakyti