Įkraunama...
Įkraunama...

Ar/kaip maitinate aukles?

savo auklei pasakiau - šilto maisto nepažadu kad bus kasdien, bet ką randa, viską gali valgyti. po kiek laiko bešnekant ji užsiminė, kad atsineša sūrelį, kitą kartą - kad arbatos. aš išpūčiau aki- kaip tai??? kodėl iš mūsų nevalgot? tiesa, ji dirba pusę dienos. tai sako, jūs ir taip man pinigus mokat.... doh.gif ir jau kiek kartų jai tą patį sakau - imkit tą, imkit aną. tai koį saldainį, sausainį dar pasiima rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ivory @ 2007 10 24, 17:28)
savo auklei pasakiau - šilto maisto nepažadu kad bus kasdien, bet ką randa, viską gali valgyti. po kiek laiko bešnekant ji užsiminė, kad atsineša sūrelį, kitą kartą - kad arbatos. aš išpūčiau aki- kaip tai??? kodėl iš mūsų nevalgot? tiesa, ji dirba pusę dienos. tai sako, jūs ir taip man pinigus mokat.... doh.gif ir jau kiek kartų jai tą patį sakau - imkit tą, imkit aną. tai koį saldainį, sausainį dar pasiima rolleyes.gif

kadangi dirba tik pusė dienos, tai matyt nepatogu valgyti pas jus g.gif , bet arbatos ar kavos ir kokių sausainiukų prie jos tai, manau, neturėtų iš namų nešiotis schmoll.gif
Atsakyti
Musu auklei pasakyta, kad gali valgyt viska, ka randa namuose, tik mazokai ji valgo pas mus- desreliu, jei buna, sriubos pasisildo g.gif Tiesa sakant, tai as net nezinau, nes nelabai saldytuvo turini seku mirksiukas.gif O i saldytuva jai bet kokiu atveju tenka "ilisti", nes vaikui valgyt juk irgi ima rolleyes.gif
Taciau nematau nieko blogo, jei aukle ir pati atsinesa savo maisto ir valgo schmoll.gif Is tiesu retai kokiam darbe duodamas maitinimas. Tik nenorieciau, kad savo atsinestu maistu mano vaika valgydintu schmoll.gif
Taigi nematau cia problemos- kaip kam patogiau, taip ir tegul daro. Svarbu is anksto susitarti, kad paskui nesusipratimu nekiltu 4u.gif
Atsakyti
as auklei pasakiau valgyt viska, ka ras saldytuve, bet nedaug ji valgo. sriubos nesildo unsure.gif ryte pavalgo sumustiniu, paskui per pietus irgi koki sumustini ir viskas g.gif sako, kad tiesiog nenori rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos mamos,
perskaiciau sia tema visa, nes ji siuo metu mums aktuali, po menesiuko reiks aukles, jau dairomes. As vis sukau galva, kaip bus aukles maistu. suprantu tas mamas kurios leido auklei valgyti pries 3 metus (temos pradzia), bet kaip elgtis dabar, kai maisto kainos pakilo iki kosmoso? g.gif
Atsakymo turbut nera unsure.gif
reiks kazkaip tartis su aukleir kazka nuspresti kartu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Trumpute @ 2007 12 02, 14:11)
Sveikos mamos,
perskaiciau sia tema visa, nes ji siuo metu mums aktuali, po menesiuko reiks aukles, jau dairomes. As vis sukau galva, kaip bus aukles maistu. suprantu tas mamas kurios leido auklei valgyti pries 3 metus (temos pradzia), bet kaip elgtis dabar, kai maisto kainos pakilo iki kosmoso?  g.gif
Atsakymo turbut nera unsure.gif
reiks kazkaip tartis su aukleir  kazka nuspresti kartu  rolleyes.gif

Nu mes irgi, kai priemem dirbti musu auklyte is pradziu sakem valgyti viska, ka randa. Bet paskui truputi "pakoregavom" si sakini, nes atsitiko taip, kad "isnyko" mano brangus suris, sveciams nupirktas pries kelias dienas, o as tai pastebejau jau kai reikejo ant stalo det mirksiukas.gif . Paskui pradejom pirkti pigesni alieju, nes geras labai greitai baigdavosi, o siaip tai daugiau nelabai kuo galiu skustis. Tik karta radau is mano aisbergo salotos isvirta svieziu kopustu sriuba lotuliukas.gif lotuliukas.gif Svarbiausia pasisneketi, kad isvengtumet panasiu nesusipratimu ir viskas bus gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
Turiu ateinančią valandinė auklę dukrytei, ji pabūna apie 5 valandas, tai rimto maisto pas mus nevalgo, bet visada turiu ant stalo kokių sausainių, pyrago (dažnai ir pati iškepu), arbatos, kavos - sakau, kad kol mažoji miega, pasivaišintų. smile.gif
Atsakyti
Stengemes su aukle bendrauti kai su artimu zmogumi. Juk jis mano vaika priziuri. Taciau pastaruoju metu jau visai ant galvos uzlipo ir kas savaite vis nauji bajeriai. o konkreciai su aukles maitinimu mano patirtis tokia: iskart sutarem, kad as jai maisto nedarysiu, bet produktu pirksiu. Paklausiau, ar yra kokiu nors specialiu pageidavimu. Ji pasake, kad turi tik viena pageidavima - nurode duonos rusi, kuria tik viena ji valgo. visas kita nesvarbu, ji prisitaikys. po keliu savaiteliu darbo paklausiau, ar ja tenkina toks maistas, kokia perkam. Atsake, kad taip. Pirmus kelis men viskas ejosi gerai - kazka zmogus valgo, matosi, kad maisto mazeja, bet normos ribose. Matosi, kad mazeja saldumynu, bet normos ribose. Po to istorija pasisuko idomia vaga - pradejo dingti saldainiai dideliais kiekiais. ir ne tie paprasti (karvute, anansiniai, irisai), o tokie kaip Rafaelo, Ferrero Roche, ranku darbo sokoldas. Mes paprastai turim tokiusaldainiu bent po kelias dezutes - tam, kad atejus netiketiems sveciams butu kuo pavaisinti. galvojau, moteris per savaite-dvi atsivalgys ir apstos. ne, neatsivalge. Iseiti radom tokia - nuo siol saldainiai pas vyra bagazineje. be rysio, bet ka daryti, jeigu nesusipranta.
veliau prasidejo maisto kiekiu didejimas. ir dar nebutu taip pikta, kad maisto kiekiai didetu, bet valgymas mazdaug taip. mes 7dieni nuperkam maisto savaitei. Zalios mesos, mesos gaminiu, vaisiu, darzoviu, pieno produktu, miltiniu gaminiu ir pan. ir produktu su ilgesniu galiojimu - rukytos mesos, vakumuotu suriu, silkiu ir pan. Tai aukle nustojo visai sua gamintis. valgyti pirmadieni pradeda nuo salto rukymo produktu ir delikatesu. kam jai kotletus keptis, jeigu galima rukyta kalakuto krutinele ar vistos sparnelius rukytus suvalgyt, o vaika pamaitinti pieniskomis desrelemis. tada pereina prie karsto rukymo produktu, surio ... apie koki ketvirtadienio vakara jau mazdaug buna "Damusta" ilgiau stovintys produktai, tada penktadieni jau bando imti mesa is saldiklio, kuria as kokia antradieni buvau sukisusi, o dali greciau gendanciu produktu jau ismetus. Zodziu, dabar jau jauciuosi isnaudojama akivaizdziai. bent jau man tai atrodo tikrai nenormalu, nes tikrai manau, kad jos maitinimas jau kainuoja daugiau negu puse jos algos. o moku as jai 1500 ir dar sia savaite pparase, kad pakelciau. Tiesa, musu namo mikroklimatas suprastejo ir cukrus garuot pradejo. Ir valgyti pradejo taip: pusryciai, pietus, pusvalandis pries man griztant vakariene, kelios kavos pertraukeles su uzkandziai+ kas kokia antra diena kavos pertrauka su kaimynu aukle.
Zodziu, nusprendziau su ja pasikalbeti rimtai ir pasakyti, kad nuo siol ji kiekviena penktadienio vakara tures sudaryti sarasa produktu, kuriuos pageidauja, kad as nupirkciau jai kitai savaitei. as jai visa ta supirksiu, bet musu maisto prasau neliesti, nes mes norime tureti galimybe su vyru planuoti, ka valgysim grize is darbo. na, nebent jos maistas i gala savaites baigsis. bet tada i tai ji turi atsizvelgti planuodama kitos savaites pirkiniu krepseli. paziuresiu, ar i ji pateks tokie dalykai kaip vytinta desa, rukyta kalakutiena, salto rukymo jautienos/kiaulienos ispjova, maskarpones suris, ajeru duona, coca Cola, Rafaelo, kava 3 in 1, misraines is maksimos, persimonai, persikai, melionai, vistu sparneliai... jeigu jai nepatiks mano taisykles, galim atsisveikinti, kadangi tai ne pagrindinis jos minusas, o pastaruoju metu su vaiku visai nebendrauja. Tiksliau bendrauja tik kas pusvalandi issakomais draudimais. Zinau, nes kamera buvom palike. Itariau, kad yra problemu, bet negalvojau, ka tokio masto. Taigi maisto problema cia tik antrine, bet tema buvo butent apie tai.
Uzmetykit mane akmenimis, sakykit, kad as mama "Skrudze", bet as manau, kad ji tiesiog jau nejaucia saiko ir mumis naudojasi. ir kazkurioje vietoje turi buti riba tarp to kiek galima leisti auklei ir ko jau jai nevalia daryti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nnn: 06 gruodžio 2007 - 18:45
QUOTE(nnn @ 2007 12 06, 10:38)
Stengemes su aukle bendrauti kai su artimu zmogumi. Juk jis mano vaika priziuri. Taciau pastaruoju metu jau visai ant galvos uzlipo ir kas savaite vis nauji bajeriai. o konkreciai su aukles maitinimu mano patirtis tokia: iskart sutarem, kad as jai maisto nedarysiu, bet produktu pirksiu. Paklausiau, ar yra kokiu nors specialiu pageidavimu. Ji pasake, kad turi tik viena pageidavima - nurode duonos rusi, kuria tik viena ji valgo. visas kita nesvarbu, ji prisitaikys. po keliu savaiteliu darbo paklausiau, ar ja tenkina toks maistas, kokia perkam. Atsake, kad taip. Pirmus kelis men viskas ejosi gerai - kazka zmogus valgo, matosi, kad maisto mazeja, bet normos ribose. Matosi, kad mazeja saldumynu, bet normos ribose. Po to istorija pasisuko idomia vaga - pradejo dingti saldainiai dideliais kiekiais. ir ne tie paprasti (karvute, anansiniai, irisai), o tokie kaip Rafaelo, Ferrero Roche, ranku darbo sokoldas. Mes paprastai turim tokiusaldainiu bent po kelias dezutes - tam, kad atejus netiketiems sveciams butu kuo pavaisinti. galvojau, moteris per savaite-dvi atsivalgys ir apstos. ne, neatsivalge. Iseiti radom tokia - nuo siol saldainiai pas vyra bagazineje. be rysio, bet ka daryti, jeigu nesusipranta.
veliau prasidejo maisto kiekiu didejimas. ir dar nebutu taip pikta, kad maisto kiekiai didetu, bet valgymas mazdaug taip. mes 7dieni nuperkam maisto savaitei. Zalios mesos, mesos gaminiu, vaisiu, darzoviu, pieno produktu, miltiniu gaminiu ir pan. ir produktu su ilgesniu galiojimu - rukytos mesos, vakumuotu suriu, silkiu ir pan. Tai aukle nustojo visai sua gamintis. valgyti pirmadieni pradeda nuo salto rukymo produktu ir delikatesu. kam jai kotletus keptis, jeigu galima rukyta kalakuto krutinele ar vistos sparnelius rukytus suvalgyt, o vaika pamaitinti pieniskomis desrelemis.  tada pereina prie karsto rukymo produktu, surio ... apie koki ketvirtadienio vakara jau mazdaug buna "Damusta" ilgiau stovintys produktai, tada penktadieni jau bando imti mesa is saldiklio, kuria as kokia antradieni buvau sukisusi, o dali greciau gendanciu produktu jau ismetus.  Zodziu, dabar jau jauciuosi isnaudojama akivaizdziai. bent jau man tai atrodo tikrai nenormalu, nes tikrai manau, kad jos maitinimas jau kainuoja daugiau negu puse jos algos. o moku as jai 1500 ir dar sia savaite pparase, kad pakelciau. Tiesa, musu namo mikroklimatas suprastejo ir cukrus garuot pradejo. Ir valgyti pradejo taip: pusryciai, pietus, pusvalandis pries man griztant vakariene, kelios kavos pertraukeles su uzkandziai+ kas kokia antra diena kavos pertrauka su kaimynu aukle.
Zodziu, nusprendziau su ja pasikalbeti rimtai ir pasakyti, kad nuo siol ji kiekviena penktadienio vakara tures sudaryti sarasa produktu, kuriuos pageidauja, kad as nupirkciau jai kitai savaitei. as jai visa ta supirksiu, bet musu maisto prasau neliesti, nes mes norime tureti galimybe su vyru planuoti, ka valgysim grize is darbo.  na, nebent jos maistas i gala savaites baigsis. bet tada i tai ji turi atsizvelgti planuodama kitos savaites pirkiniu krepseli.  paziuresiu, ar i ji pateks tokie dalykai kaip vytinta desa, rukyta kalakutiena, salto rukymo jautienos/kiaulienos ispjova, maskarpones suris, ajeru duona, coca Cola, Rafaelo, kava 3 in 1, misraines is maksimos, persimonai, persikai, melionai, vistu sparneliai... jeigu jai nepatiks mano taisykles, galim atsisveikinti, kadangi tai ne pagrindinis jos minusas, o pastaruoju metu su vaiku visai nebendrauja. Tiksliau bendrauja tik kas pusvalandi issakomais draudimais. Zinau, nes kamera buvom palike. Itariau, kad yra problemu, bet negalvojau, ka tokio masto. Taigi maisto problema cia tik antrine, bet tema buvo butent apie tai.
Uzmetykit mane akmenimis, sakykit, kad as mama "Skrudze", bet as manau, kad ji tiesiog jau nejaucia saiko ir mumis naudojasi. ir kazkurioje vietoje turi buti riba tarp to kiek galima leisti auklei ir ko jau jai nevalia daryti.

as labai persiprashau mamu, nes esu ne LT ir aukles neturiu rolleyes.gif bet paskaiciau, tai cia jau ribos gerokai perzengtos , ir, nelabai suprantu kaip Jus tokia aukle pakenciat doh.gif sekmes ir stiprybes Jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nnn @ 2007 12 06, 19:38)
Zodziu, dabar jau jauciuosi isnaudojama akivaizdziai. bent jau man tai atrodo tikrai nenormalu, nes tikrai manau, kad jos maitinimas jau kainuoja daugiau negu puse jos algos. o moku as jai 1500 ir dar sia savaite pparase, kad pakelciau.

kazkokia nesamone. Jus man parodykit darbdavi, kuris moketu atlyginima 1500 ir dar valgydintu doh.gif Jau ir taip vienas is seimos nariu turi uzdirbt 3000, kad sumokejus auklei jam liktu tokia pati suma kaip jai. ir su ta suma jo niekas papildomai uz dyka nemaitina, kaip jis aukle. manau aukle turi tai suprasti, juk ne 600 gauna. Be to, manau, pratesus vaikucio auginimo atostogas, atsiras daugiau darbo ieskanciu aukliu, todel 1500 yra laaabai didelis atlyginimas. Dar pakelti??? na jau ne schmoll.gif tai kiek reikia uzdirbti tevams??? (nepamirskim daugelio isipareigojimu bankui uz ivairias paskolas).
Kazkokia aukliu etika taip pat juk turi buti. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(nnn @ 2007 12 06, 19:38)
veliau prasidejo maisto kiekiu didejimas. ir dar nebutu taip pikta, kad maisto kiekiai didetu, bet valgymas mazdaug taip. mes 7dieni nuperkam maisto savaitei. Zalios mesos, mesos gaminiu, vaisiu, darzoviu, pieno produktu, miltiniu gaminiu ir pan. ir produktu su ilgesniu galiojimu - rukytos mesos, vakumuotu suriu, silkiu ir pan. Tai aukle nustojo visai sua gamintis. valgyti pirmadieni pradeda nuo salto rukymo produktu ir delikatesu. kam jai kotletus keptis, jeigu galima rukyta kalakuto krutinele ar vistos sparnelius rukytus suvalgyt, o vaika pamaitinti pieniskomis desrelemis.  tada pereina prie karsto rukymo produktu, surio ... apie koki ketvirtadienio vakara jau mazdaug buna "Damusta" ilgiau stovintys produktai, tada penktadieni jau bando imti mesa is saldiklio, kuria as kokia antradieni buvau sukisusi, o dali greciau gendanciu produktu jau ismetus.  Zodziu, dabar jau jauciuosi isnaudojama akivaizdziai. bent jau man tai atrodo tikrai nenormalu, nes tikrai manau, kad jos maitinimas jau kainuoja daugiau negu puse jos algos. o moku as jai 1500 ir dar sia savaite pparase, kad pakelciau. Tiesa, musu namo mikroklimatas suprastejo ir cukrus garuot pradejo. Ir valgyti pradejo taip: pusryciai, pietus, pusvalandis pries man griztant vakariene, kelios kavos pertraukeles su uzkandziai+ kas kokia antra diena kavos pertrauka su kaimynu aukle.
Zodziu, nusprendziau su ja pasikalbeti rimtai ir pasakyti, kad nuo siol ji kiekviena penktadienio vakara tures sudaryti sarasa produktu, kuriuos pageidauja, kad as nupirkciau jai kitai savaitei. as jai visa ta supirksiu, bet musu maisto prasau neliesti, nes mes norime tureti galimybe su vyru planuoti, ka valgysim grize is darbo.  na, nebent jos maistas i gala savaites baigsis. bet tada i tai ji turi atsizvelgti planuodama kitos savaites pirkiniu krepseli.  paziuresiu, ar i ji pateks tokie dalykai kaip vytinta desa, rukyta kalakutiena, salto rukymo jautienos/kiaulienos ispjova, maskarpones suris, ajeru duona, coca Cola, Rafaelo, kava 3 in 1, misraines is maksimos, persimonai, persikai, melionai, vistu sparneliai... jeigu jai nepatiks mano taisykles, galim atsisveikinti, kadangi tai ne pagrindinis jos minusas, o pastaruoju metu su vaiku visai nebendrauja. Tiksliau bendrauja tik kas pusvalandi issakomais draudimais. Zinau, nes kamera buvom palike. Itariau, kad yra problemu, bet negalvojau, ka tokio masto. Taigi maisto problema cia tik antrine, bet tema buvo butent apie tai.

As patarciau jums keisti aukle,nes sita jau tikrai isnaglejo.Sekmes jums ieskant kita aukle.
Atsakyti
QUOTE(nnn @ 2007 12 06, 18:38)
Stengemes su aukle bendrauti kai su artimu zmogumi. Juk jis mano vaika priziuri. Taciau pastaruoju metu jau visai ant galvos uzlipo ir kas savaite vis nauji bajeriai.

doh.gif doh.gif doh.gif Nu be žodžių, ir kaip jūs tai pakenčiat blink.gif Kalbėkitės!!!!!!!
Atsakyti