Įkraunama...
Įkraunama...

Malta VI

QUOTE(citrinukas_zx @ 2013 09 02, 15:49)

Laba. Norejau paklausti sauletiakis matesi pro viesbucio langus? Ar kranto? smile.gif


hm, ot klausimas g.gif
mums pelėdoms saulėtekių nematyt... būtų saulėlydis - kitas reikalas... mirksiukas.gif

tikrai gražus vaizdas, įlanka, labai puikus, bent jau iš 5 a.
Atsakyti
QUOTE(svajos @ 2013 08 31, 00:32)
kazkuriai is jusu labai dekui uz nuoroda i shuttle autobusus, daug pigiau ir greiciau padesiancius nuvykti is aerouosto iki viesbucio, nes is patirties zinau kiek laiko ir nervu uzima naujo tasko paieska.

mes visur važiavom Arriva autobusais, atvykę tikrai greitai radom ir kur bilietai, ir kur stotelė, ir tie X-iniai autobusai dažnai važiuoja.

QUOTE(svajos @ 2013 08 31, 00:32)
kiek paskaitinejau tai susiplanavau i gozo sala su laiviuku i mdina-senaja sostine ir valletta-esama, o daugiau eisu kur akys veda arba uosle smile.gif

suprantu, kad čia pusiau juokais, bet jei rimčiau labai ten daug neprivaikščiosi. mes turėjom iliuzijų, kad vaikščiosim daug pėsčiom biggrin.gif bet atstumai žemėlapy realybėj truputį kitokie, patekti iš taško A į tašką B trunka gan ilgai. kas planuojat daug važinėtis autobusais, neprisiplanuokit per daug, nes važiavimas užima ne taip mažai laiko. važiuojant į atokesnius kampelius reikia atidžiai pasižiūrėti autobusų grafikus, nes važiuoja gan retai. iš esmės susisiekimas autobusais labai patogus ir aiškus, nepaisant kelių mūsų nugrybavimų biggrin.gif

QUOTE(svajos @ 2013 08 31, 00:32)
pirma karta vykstu i kelione viena sad.gif baisu kaaaaaaaaaaip

viskas bus gerai wink.gif 4u.gif

QUOTE(gummy bear @ 2012 07 02, 11:05)
Dar noriu pareklamuoti Crystal Palace pasticerija (kur pastizzi gamina). Rabate, stovejimo aiksteles gale (kur parkinasi visi i Mdina atvaziave), tam gale, kur Roman Villa.  Ten tradicine maltieciu arbatine. Vaizdas pobaisis, daug uzsienieciu nedrista ieiti, bet pastizzi ten turbut patys skaniausi visoje Maltoje! Verta pabandyti ir su zirniais, ir su suriu. Mes imam issinesimui ir einam i parka valgyti.

ačiū už reklamą 4u.gif pastizzi ten tikrai labai skanūs. iš principo, visur, kur valgėm, pastizzi buvo labai super, bet jau vien užėjimas į šitą užeigą buvo viena iš atrakcijų lotuliukas.gif be šitos rekomendacijos tikrai nebūčiau išdrįsus, o ir nepagalvosi, kad ten pastizzi kepa, iš išorės nepanašu. vietinių reakcija buvo faina mus pamačius smile.gif pardavėjas atrodė nustebęs, bet labai patenkintas biggrin.gif

QUOTE(Finna @ 2013 08 25, 04:00)
Keista g.gif  Mums su Ryanair lagaminus svėrė ir ne kartą.

rankinio bagažo? kiek su Ryanair esu skridus, niekad nesvėrė, tik yra prašę į tą narvelį įsprausti, ar telpa smile.gif

prabuvom 7 dienas Maltoj, tikrai nemažai pamatėm. summa summarum - patiko. jeigu atvirai, kažko tokio labai labai vow Maltoj nepamačiau blush2.gif, bet įspūdis tikrai geras. žmonės labai šilti.
ko liko gaila, kad prieš kelionę pražioplinom, jog į Hypogeum'ą reikia iš anksto bilietus užsibukinti doh.gif labai norėjom ten apsilankyti.

3 naktis praleidom Vallettoj Grand Harbour Hotel (255 eurai). super, kambarys su vaizdu į uostą (vaizdas nerealus, pirmą vakarą atvykus, galėjomės grožėtis apšviestu Vittoriosa miestu (ten vyko miesto šventė), ir atrodė nesibaigsiančiais fejerverkais smile.gif), labai švaru, kondicionierius, erdvi vonia, faini pusryčiai, malonus personalas, labai ramu. iki stoties 5 min. kelio, dėl to susisiekimas super, kur nori ten važiuok.
po to 4 naktis buvom apsistoję Naxxar miestelyje Knights in Malta BB. labai faini šeimininkai (iš UK atvykę į Maltą gyventi), namas su nuostabiu kiemeliu, faini pusryčiai prie bendro stalo smile.gif tiesa, dušas buvo labai mažytis (lyginant su palociais Valletoj lotuliukas.gif) ir nebuvo kondiškės, tik vėjelis. pirmą naktį truputį kankinomės, bet vėliau išmokom tinkamai pajungti visų langų, durų ir vėjelio pajėgas ir viskas jau buvo ok biggrin.gif susisiekimo atžvilgiu šitas BB patogesnis keliaujantiems mašina, autobusais truputį sunkiau.

parašysiu dar rytoj apie aplankytas vietas, gal kažkam pravers.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monmorensi: 02 rugsėjo 2013 - 22:43
Labas, gal kas patartumėt kaip uzsakinėti vakarienę per www.dealtoday.com.mt kai vykstame su 5 metų vaiku, kuris beveik nevalgo smile.gif Na tikrai, dažnai būna taip, kad bare užsakius maisto vaikui, jis taip ir lieka nepaliestas. Tai kažin ar nieko tokio, jei užsisakytume vakarienes tik suaugusiems, o vaikui ne? Ir pasidalintume draugiškai smile.gif Gal Maltoje taip nepriimta?
Atsakyti
QUOTE(Rapale @ 2013 09 02, 23:20)
Labas, gal kas patartumėt kaip uzsakinėti vakarienę per www.dealtoday.com.mt kai vykstame su 5 metų vaiku, kuris beveik nevalgo smile.gif Na tikrai, dažnai būna taip, kad bare užsakius maisto vaikui, jis taip ir lieka nepaliestas. Tai kažin ar nieko tokio, jei užsisakytume vakarienes tik suaugusiems, o vaikui ne? Ir pasidalintume draugiškai smile.gif Gal Maltoje taip nepriimta?


aišku jokių problemų niekur nedaro dėl vaiko, niekur Europoj neteko susidurti... pasiimam maistą, paprašom dar vienos lėkštės ir viskas. visi supranta kad tie vaikai tai valgo tai ne...
pirkite tik suaugusiems ir viskas bus liuks , net neabejoju mirksiukas.gif

P.S. a, kai Sliemoj restrane vakarieniavom, ta administratorė sako jūs ne vietiniai, iš kur jūs radote šią firmą dėl nuolaidų... buvo tiesiog nustebusi, nes aplink vietiniai ateidavo su vaučeriais... biggrin.gif tai paaišinau, kad vietiniai rekomendavo, tai nusišypsojo.... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxxsaulyte: 03 rugsėjo 2013 - 09:08
Gal kas rezervavotes viesbuti per rusu puslapius oktogo.ru ozon.travel ar kitos? Ar patikimos firmos?
Atsakyti
mūsų vojažai: biggrin.gif

1 diena - atsigabenom į viešbutį Valletoj, pasivaikščiojimas po miestą. pati Valleta labai patiko, gatvelės, pats išplanavimas, vaizdai aplinkui. super.

2 diena - nuvažiavom į Blue Grotto ir kartu su minia kitų turistų pamatėm, kad nei viena valtis neplaukia. gal dėl to, kad pirmadienis g.gif beliko vaikščiojimas aplink ir maudynės. kažkas netoliese paskleidė gandą, kad valtys turėtų plaukti iš Ghar Lapsi biggrin.gif nusprendėm važiuot, išlipom stotelėj, kurioj reikėjo persėsti. autobusas taip ir neatvažiavo biggrin.gif (nei tada, nei po to kelias valandas jo nematėm), nusprendžiam eiti pėsčiom, eiti toloka. tikslą pasiekiam šiaip ne taip, bet...valtys ten irgi neplaukia biggrin.gif po maudynių ten važiavom į šventyklas, Hagar Quim ir Imnajdra (2 žmonėm 19 eurų (su audiogidu)). turbūt per daug tikėjausi, įspūdžio man jos nepadarė blush2.gif
grįžus į Vallettą norėjosi dar kažko, važiavom į Vittoriosa. ten po vakarykštės šventės viskas kaip išmirę, bet miestas gražus, pasivaikščiojam.

3 diena - Pretty Bay Birzebbugoje. man labai patikęs pliažas biggrin.gif kitam gal nepatiktų, bo pliažas šalia aktyviai veikiančio uosto, bet man kai patinka visokios keistenybės, tai buvo labai labai gražu biggrin.gif aplankėm Ghar Dalam urvą (10 eurų dviems) ir jo mielą nedidelį muziejų. urvas nedidukas, bet visai nieko. važiuojam į Hypogeum'ą, ten nusivylimas, ką rašiau aukščiau. reik bukintis iš anksto. kaip perskaitėm po to nete, labai labai iš anksto. galima bandyti medžioti bilietus labai anksti ryte Vallettoje Taikomojo meno muziejuje, bet sakė, kad mažai vilties. aplankom St. Thomas Bay (nieko ypatingo) Marsaskaloje, po to į Marsaxlokk. ten labai labai patiko. daug vaikščiojom, valgėm žuvienę, super.

4 diena - aplankom St. John katedrą Vallettoje (12 eurų dviems), su Caravaggio paveikslais, labai gražu. vėliau atsikraustymas į Naxxar, paskui Rabat'as, Šv. Pauliaus katakombos (10 eurų dviems + euras už audiogidą) (įdomu), Mdina (super, labai labai patiko), Kankinimų muziejus (berods 8 eurai dviems) (rekomenduočiau nebent tiems, kurie niekad nėra buvę jokiam panašiam biggrin.gif , figūros visos dulkėtos, apmūsiję, visąlaik atrodė, kad tuoj prasidės alergija dulkėms lotuliukas.gif). vėliau važiuojam į Dingli Cliffs, reikia nemažai paėjėti iki jų. pakeliui pamatom pakelėj negyvą gyvatę, atrodo įkvepiančiai blink.gif lotuliukas.gif , plakatas šalikelėj skelbia, kad iki panoramic view liko 200 m. nei velnio biggrin.gif einam kokį kilometrą dar, ne mažiau. pagaliau olos ir saulėlydis. gražu, nors tikėjausi gal didesnio įspūdžio smile.gif
grįžus į Naxxar pamatom, kad vyksta vietinė šventė, groja orkestras, bažnyčia, apšviesta spalvotom lemputėm, šviečia kaip kalėdinis imbierinis meduolis smile.gif šaudė fejerverkai. fainai.

Papildyta:
5 diena - Gozas (keltas į abi puses dviems 18,60 euro + 1 kasininkės nusuktas euras biggrin.gif, gal netyčia). labai daug laiko praleidom prie Azure Window, plaukėm valtim (7 eurai dviems), labai patiko. vėliau - Xlendi Bay (gražu), valgėm vakarienę, po to Victorios Citadelė. gaila nebedirbo senasis kalėjimas, būtų įdomu apsilankyt buvę.

6 diena - Comino (perikėlimas dviems į abi puses 20 eurų). ten būtų idealu jei nebūtų turistų biggrin.gif labai labai gražu, bet tikras varlinykas. ėjom toliau, prie antrojo viešbučio (tokių namelių) berods St. Mary Bay, buvo beveik tuščias. gražus smėliuotas paplūdimys. prabuvom ten, pasivaikščiojom dar po salą. persikėlus atgal važiavom iki Popajaus kaimelio. į vidų eiti neplanavom, o ir nebebuvo laiko jau iki uždarymo, maudynės netoliese, daug fotografavimo smile.gif labai gražiai kaimelis atrodo iš toliau, nuotraukose net dar gražiau nei realiai smile.gif grįžtant dar aplankom Paradise Bay. kaip su tokiu pavadinimu tai šioks toks nusivylimas smile.gif paprastas mažutis žvyruotas (pagal juos - smėlinis) pliažas.

7 diena - Golden ir Ghajn Tuffieha pliažai. bent jau man žymiai gražesni nei Paradise. pabuvom, tada siaubingai apsiniaukė ir ... pradėjo lyti biggrin.gif aišku, neilgam smile.gif vėliau - Mosta Dome (labai įspūdinga, būtinai aplankykit) ir Harbour Cruise iš Sliemos (32 eurai dviems) (labai gražu nepaisant smirdžiuko Captain Morgain laivo biggrin.gif ) trumpas pasišopinimas, tada vakarienė Vallettoj. labai rekomenduoju San Giovanni restoraną St. John aikštėje priešais katedrą. Aštuonkojis in garlic ir maltietiškas triušis tiesiog nuostabūs. geras aptarnavimas, groja gatvės muzika, super.

8 diena - prieš išvažiuojant dar aplankom Vallettą, pažiūrim Malta Experience filmą apie Maltos istoriją (20 eurų dviems). tikrai įdomus. galima pasirinkti iš daugelio kalbų, yra ir rusiškai, jei kam angliškai ar vokiškai netinka.

kaip jau rašiau, labiausiai gaila neaplankyto Hypogeum'o, tada Blue Grotto (ją šiek tiek atpirko plaukiojimas prie Azure Window ir plaukimas atgal iš Comino pro Comino olas). labiausiai patikę - Valleta, Mdina, Marsaxlokk ir Gozo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monmorensi: 03 rugsėjo 2013 - 14:26
QUOTE(xxxsaulyte @ 2013 09 03, 09:06)
aišku jokių problemų niekur nedaro dėl vaiko, niekur Europoj neteko susidurti... pasiimam maistą, paprašom dar vienos lėkštės ir viskas. visi supranta kad tie vaikai tai valgo tai ne...
pirkite tik suaugusiems ir viskas bus liuks , net neabejoju mirksiukas.gif

P.S. a, kai Sliemoj restrane vakarieniavom, ta administratorė sako jūs ne vietiniai, iš kur jūs radote šią firmą dėl nuolaidų... buvo tiesiog nustebusi, nes aplink vietiniai ateidavo su vaučeriais...  biggrin.gif tai paaišinau, kad vietiniai rekomendavo, tai nusišypsojo.... biggrin.gif


Labai ačiū už atsakymą 4u.gif Taip ir padarysime, nes kiek gi tas vaikas suvalgo... doh.gif Kaip gerai, kad kažkas įdėjo tą nuolaidų puslapio nuorodą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rapale @ 2013 09 04, 00:41)
Labai ačiū už atsakymą  4u.gif  Taip ir padarysime, nes kiek gi tas vaikas suvalgo... doh.gif    Kaip gerai, kad kažkas įdėjo tą nuolaidų puslapio nuorodą  4u.gif


Cia kalbate apie nuolaidu puslapi Tai "dealtoday.com.mt"?
Atsakyti
QUOTE(citrinukas_zx @ 2013 09 04, 08:19)
Cia kalbate apie nuolaidu puslapi Tai "dealtoday.com.mt"?



Taip 4u.gif
Atsakyti
Patarkit kuriame mieste geriau imti viesbuti? Kurie miestai fainesni? Sliema-Slima ar Qavra-Bugiba? Ir kaip tie rusu tinklalapiai siulantys viesbucius?
Atsakyti
QUOTE(citrinukas_zx @ 2013 09 04, 10:08)
Patarkit kuriame mieste geriau imti viesbuti? Kurie miestai fainesni? Sliema-Slima ar Qavra-Bugiba? Ir kaip tie rusu tinklalapiai siulantys viesbucius?


Qavra nebuvau, nepasakysiu...

O Sliema, St.Julian ir Valeta - jie visi "trijuose pirštuose" vadinamuose su įlankomis - man pasirodė kad jie labiausia apgyvendinti, daugiausia turistų, visko....
Taip kad koks poilsis vakare domina, gal taip...

Nes tuose trijuose minėtuose , bent pabaigoje rugpj buvo pilna ir vietinių ir turistų, promenados, gatvės pilnos... mirksiukas.gif

P.S. man nepatinka vasarą Palanga, bet ten nepriminė ir netrukdė gausa... mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Rapale @ 2013 09 03, 22:41)
Labai ačiū už atsakymą  4u.gif  Taip ir padarysime, nes kiek gi tas vaikas suvalgo... doh.gif    Kaip gerai, kad kažkas įdėjo tą nuolaidų puslapio nuorodą  4u.gif


tikrai super psl., pirkom tris vaučerius - sutaupyta apie 120 eur. O ką, liuks thumbup.gif
Atsakyti
Sveiki, i Malta jau irgi skrisim su seima po poros savaiciu. Norejau paklausti ar perkant is dealtoday galima atsiskaityti per lietuviska bankininkyste ar reikia tureti specialia kortele atsiskaitymams internetu? 4u.gif ax.gif
Atsakyti