Įkraunama...
Įkraunama...

Roma

QUOTE(Laukinukee @ 2013 11 05, 16:55)
Gal kas papaskotu patogumo atzvilgiu, i kuri oro uosta geriaus kristi? I ta kur skrenda wizzair, ar ryanair? Kuris arciau miesto? Ir ar is abieju veza ir i abu atveza autobusai (tokie kaip Paryziaus Bove, jei kas buvo)? Ar jei nera taip toli nutole nuo miesto?

Mes tai su Ryanair i Champino skridom, su autobusais iki miesto centro jokiu problemu nebuvo 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo selė: 07 lapkričio 2013 - 03:02
QUOTE(selė @ 2013 11 07, 04:02)
Mes tai su Ryanair i Champino skridom, su autobusais iki miesto centro jokiu problemu nebuvo  4u.gif



Netgi ryte? Nes skrendant atgal i Vilniu, labai ankstyvas skrydis.
Atsakyti
QUOTE(Laukinukee @ 2013 11 07, 10:35)
Netgi ryte? Nes skrendant atgal i Vilniu, labai ankstyvas skrydis.


Išskrendant iš Romos anksti ryte, 06:30, taip pat nesudėtinga nusigauti iki Ciampino oro uosto (tas pats galioja ir Fiumicino) autobusu. Yra bent du autobusai - terravision. eu ir sitbusshuttle.com. bilietus galima įsigyti internete, autobusuose. geriausia internetu. kaina - 4 eur, ne internetu - 5 eur. pirmas autobusas išvyksta 04:30, kitas - 04:50 iš Termini geležinkelio stoties prieigų. Tad patogiausia bent paskutinę naktį praleisti netoli stoties, arba vykti taksi iki termini, nes miesto autobusai tuo metu dar nevažiuoja.

Atvykstant į ar išvykstant iš Ciampino, ne taip anksti galima pasinaudoti ir pigesniu variantu. Iš čiampino oro uosto išvyksta taip pat ir AT-RAL autobusas, pavežėjantis iki artimiausios metro A (raudonos) linijos stotelės Anagnina,.Autobuso kaina -1,20 eur, plius metro bilietukas -1,50 eur., galiojantis 100 min nuo pažymėjimo. Taip pat šis autobusas pavėžina ir iki šalia esančio ciampino miestelio traukinių stoties, kur traukinys iki Termini stoties nuvyks per maždaug 15 -20 min. Traukiniai kursuoja kas 10-15 min. Kaina taip pat 1,50 eur. galioja tas pats bilietas kaip ir metro.
Atsakyti
Sveiki,
gal galetumet patarti del viesbucio centre Romoj, busim 2, trys naktys. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukinukee @ 2013 11 05, 18:55)
Gal kas papaskotu patogumo atzvilgiu, i kuri oro uosta geriaus kristi? I ta kur skrenda wizzair, ar ryanair? Kuris arciau miesto? Ir ar is abieju veza ir i abu atveza autobusai (tokie kaip Paryziaus Bove, jei kas buvo)? Ar jei nera taip toli nutole nuo miesto?


Fiumicino yra pagrindinis Romos oro uostas, didelis, kelių terminalų, nemažais keleivių srautais, daug parduotuvių, maitinimo įstaigų, šiek tiek toliau nuo miesto.
Ciampino oro uostas yra arčiau miesto, mažytis, aptarnaujantis pagrinde Ryanair skrydžius. Toks labai basic. Nuo lėktuvo iki išėjimo iš oro uosto labai trumpas kalias. Fiumcino paeisite šiek tiek ilgiau, kol išeisite. tiesa, wizzair iš lėktuvo pagrinde laipina per galeriją (rankovę).
Susisiekimas su miesto cento patogus iš abiejų. Terravision autobusu pasieksite termini iš abiejų. kaina 4-5 eur, iš fiumicino važiuoja 50-60 min, iš Ciampino apie 40 min. Fiumicino dar turi tiesioginį leonardo express traukinį, kelionė trunka 30 min, išvyksta kas 30 min, kaina -14 eur.
smile.gif

QUOTE(solciukas @ 2013 10 30, 14:06)
Norėjau pasiteirauti, ar Romoje pirmą mėnesio sekmadienį yra nemokamų lankytinų objektų, kokie jie? Nes, pavyzdžiui, Vatikano muziejus ir Siksto koplyčia nedirba sekmadieniais.


Į Vatikano muziejų įėjimas nemokamas paskutinį mėnesio sekmadienį. Dirba berodz 9-14 val. susirenka daug žmonių. Deja, neteko girdėti, kad Romoje muziejai būtų už dyką pirmą sekmadienį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukinukee @ 2013 11 07, 08:35)
Netgi ryte? Nes skrendant atgal i Vilniu, labai ankstyvas skrydis.

Nea, ryte tai problema nusigauti i oro uostą, tik taxi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(linole @ 2013 09 21, 10:25)
Dar aš į traukinių temą klausimėlį turiu:
Pagavome nebrangius Intercity bilietus iš Romos į Neapolį.


4u.gif


Sveiki, gal pamenate kiek kainavo bilietas. Randu už 19 eur, tai kažin gera kaina ar būna dar geriau g.gif (noretusi pigiau smile.gif )
Atsakyti
QUOTE(Himeko @ 2013 11 10, 12:22)
Sveiki, gal pamenate kiek kainavo bilietas. Randu už 19 eur, tai kažin gera kaina ar būna dar geriau  g.gif (noretusi pigiau smile.gif )


Su intercity iš Romos į Neapolį kainavo 9 eur į vieną pusę vienam žmogui.

Manau, jei kaina 19 eur, tada rinkitės greitąjį Freccia traukinį (Frecia Rossa ar Freccia Argento).

Intercity traikinys iš Romos į Neapolį važiuoja 2 valandas. Man per brangu atrodo už 19 eur kainą intercity imti. Tada jau geriau Regionale, kuris važiuoja pusvalandžiu ilgiau, bet kainuoja 11,20 eur. Nors aišku, Regionale bus daugiau bardako.
O Freccia greitieji traukiniai 1 valandą 10 min važiuoja. Tai jei mokėti 19 eur, tai tik su Freccia.

Mano reportaže - Čia apie Intercity.
Čia - greitasis Frecciaargento.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linole: 10 lapkričio 2013 - 12:23
QUOTE(Himeko @ 2013 11 10, 13:22)
Sveiki, gal pamenate kiek kainavo bilietas. Randu už 19 eur, tai kažin gera kaina ar būna dar geriau  g.gif (noretusi pigiau smile.gif )


Trenitalia turi visai fainą konkurentą riedantį naujais patogiais greitaisiais traukiniais italotreno.it, į napoli atvaziuoja per 1 val. 8 min.. mačiau jų rytinis traukinys kainuoja 14 eur. tiesa, išvyksta iš roma tiburtina stoties, kuri 4 metro B linijos stotelėmis toliau nuo termini. Pasižvalgykite, gal ši stotis jums patogesnė nuo gyvenamosios vietos.
Atsakyti
Sveikos, keliautojos, ruošiuosi į Roma vasario mėnesį ir iškilo klausimas dėl tų teravision autobusų. Iš oro uosto į Romą kaip ir viskas aišku smile.gif o štai dėl gryžimo iš Romos į oro uostą tai norėjau pasitikslinti. Kiek supratau tie autobusai iš Romos važiuoja nustatytu grafiku, pvz. tarkim 16 val 30 min., tai tuo laiku iš Termini i oro uostą pajudės tik vienas autobusas ar keli? nes gi i lėktuvą norės suspėti apie kokie 200 žmonių, o autobuse telpa tik apie 50 turbūt... Nes pvz Paryziui jei gerai atsimenu, tai tam tikru metu vienas po kito pajudėdavo keli autobusai, o kaip Romoje?
Dėkoju labai atsakiusioms 4u.gif
Atsakyti
Mes į Romą skrendam jau antrą kartą. Įsimylėjau šį miestą ir jaučiuosi lyg grįždama namo smile.gif. Skrendam su Wizzair, nes daug patogesnis kelionės laikas (išvykimo-atvyko) prasme. Ši kelionė numatyta pabaigti apžiūrėti neapžiūrėtus praeitą kartą kampelius ir apsipirkti. Šį kartą į outlet nevažiuosim, lėksim iki vietinių prekybos centrų ir į kelias vietines parduotuves. Gal kas žinote parduotuvėlių kur galima būtų įsigyti geros kokybės drabužių, batų? Priešais Trevi fontanus yra batų parduotuvėlė, būtinai ten užsukite. Nerealios kokybės itališki batai. Mokėjau 35 EUR ir po dviejų sezonų nešiojimo, jie kaip nauji... smile.gif
Atsakyti
Metro stovi atrodo nekaltos išvaizdos merginos, o iš tiesų jos yra profesionalės kišenvagės... unsure.gif Neminėsiu kokiai etninei grupei priklauso, nes nenoriu būti apkaltinta rasizmu, bet manau suprantate apie ką kalbu. cool.gif

Patarimas - kai Romoje važiuosite metro, būkite labai atsargūs, saugokite savo pinigines ir kitus vertingus daiktus.Metro kišenvagiai yra labai įžūlūs.



P.S.Norėjau įkelti foto, nepavyko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ginestra: 21 lapkričio 2013 - 17:51