Įkraunama...
Įkraunama...

Roma

QUOTE(Isila @ 2013 10 20, 20:56)
mano mintys tokiso pačios. Kažkaip pačiai neramu. Tikiuosi viskas bus gerai.. Susiplanuoji ir še tau kad nori  doh.gif


Gal bus viskas gerai. 4u.gif Pažiūrėkit į oficialius Romos turizmo puslapius, kai kada būna patalpinama informacija turistams, jei jau kaip. O šiaip apsižiūrėkit kitokias nuvykimo galimybes (autobusai, traukiniai - artimiausios kitos stotys, taxi). ir aišku, gal pinigėlių didesnį rezervą įsimeskit, jei kartais tektų kokiu taxi kur nenumatytai pavažiuoti. g.gif
Atsakyti
Mes pries pora dienu grizom is Romos.Skridom i Ciampino oro uosta.Maciau is jo i Termini stoti vaziuoja autobusai.Kaina 4 eurai.Mes vaziavom kitaip.Cotral autobusu iki metro stoties Anagnina(bilieto kaina 1.20). Autobusai vaziuoja kazkur kas pusvalandi,bet iseje is oro uosto iskart isedom.Iki metro atvaziavom labai greitai per 15 min.Ten nusipirkom metro bilietus stotyje esanciuose aparatuose.
Vienai dienai 6 eurai,3-16.50, savaitei -24 eurai.Su siuo bilietu galima vazineti visu transportu net traukiniu iki juros.
Viesbutis buvo netoli metro stoties,bet reikejo siek tiek pavaziuoti autobusu.Zodziu nuvaziavom per maziau nei valandele nuo islipimo is lektuvo.

Labai nustebino pinigu kaulintojai,kuriu pilna ir metro ir gatvese.Tikrai labai netiketa buvo.Dar labai erzino visokie babajai,kurie siulesi ikyriai nufotografuoti ir uz tai prase pinigu.Fotografavo net kai pasakem,kad nereikia,o po to leke is paskos ir prase euru,nes neva jau padare foto.Vos atsikratem.Tas pats ir prie didesniu metro stociu.Prieina su lapais ir tusinukais ir praso pasirasyti,tarkim,uz narkomanu gydymo kazkokia peticija.Priejus ir pasirasius irgi kaulina pinigus,dar parodo,kiek pries tai pasirase duoda.Ir nueiti nesmagu ir duoti nesinori,nes supranti,kad cia vos ne per prievarta praso doh.gif Prie Vatikano ir centre pilna ir juodziu, ir babaju,kurie ikyriai siulo salikus,skaras,rankines ir siaip visoki mesla.Jei tik paziuresi i juos,eis is paskos bent kelis metrus smile.gif
Del Vatikano,tai muziejus ir iejimas i Siksto koplycia nedirba sekmadieniais.Mes bilietu is anksto nepirkom.Mokejom jau ieje ,kaina 16 euru.Eile buvo nemaza,bet judejo greiciau ,nei atrode is pradziu.Eileje vis i akis lindo ivairus gidai siulantys ieti be eiles uz 33 eurus.Mano vyriskis jau buvo kaip ir sutikes su jais eiti,bet as atkalbejau.Paskui jau prie iejimo pamatem,kad jie ne be eiles ileidzia,o renka grupes ir tik tada eina.Zodziu to,kur mums siule be eiles eiti,grupe iejo kartu su mumis,tad nevertejo visai.
Bilietu i kolizieju irgi nerezervavom is anksto.Kaina 12 euru kasoje,bilietas galioja 2 dienas.Tad viena diena galima eiti i kolizieju,kita i Palatini ir Romos Forum(mes taip ir darem)
Dar aplankem Castel Sant'Angelo buvusi kalejima,kuris yra salia Vatikano.Pasikelus i apzvalgos aikstele,matosi lb grazus Romos vaizdai. Pirmadieniais nedirba.
http://www.rome.info...el-sant-angelo/

Taip pat kelemes i apzvalgos aikstele
http://www.tripadvis...Rome_Lazio.html
Kaina atrodo 7 eurai,labai grazus vaizdai.

Italiskos picos nuvyle,maistas irgi nekoks,nuo makaronu patiekalu,kildavo rugstys skrandyje.Tad nuo trecios dienos valgem kepta vista ir bulves biggrin.gif

Gerti gatvese nepirkom,nes kainos kandziojasi.Pirkom prekybos centruose,kuriuos sunkoka pastebeti is pradziu.Ten pvz min vandens buteliukas kainuoja 0.39,o gatveje nuo 1 euro ir daugiau.

O pati Roma suzavejo,nesuprantu tu zmoniu,kur sako,kad nieko ypatingo.Ir Trevi fontanas tikras meno kurinys su savo pakiliai nuteikiancia aura(vakare zmoniu simtai,tai gali nebuti vietos ir kur priseti) ir tie patys Spanish Steps,kuriuos daug kas peikia.Visas senamiestis kaip istisas muziejus,net paprastuose kiemeliuose galima pamatyti ir fontanu,ir skulpturu ,ir raiziniu ant sienos.
Oras buvo nuostabus.Grizom spalio 16.Vakare 20 val oro temperatura dar buvo +23.
Prajuokino italu apranga.Lauke 25,o jie apsimuturiave saliksias,pirstinem,kepurem,ilgais batais ir vilnonem kojinem smile.gif iskart matydavosi metro,kur turistai,kur vietiniai.
Keleta metu gyvenau Londone,bet Romos grozio nera net ko lyginti ax.gif
Atsakyti
Nepasisekė jums su makaronais.
Mes kiek valgėm restoranuose, tai visur skanu. Nors skaniausia buvo tolėliau nuo centro. Kitur neblogai, bet arba porcijos mažesnės, ar puse midijų neprasidariusių, tik vienam maloniam restoranėlyje makaronai su žuvim buvo neskanūs, kaip makaronai su tefteliais doh.gif
Atsakyti
Sakykite, kur bilietus perkate į koliziejų?
Atsakyti
QUOTE(violence @ 2013 10 21, 21:38)
Sakykite, kur bilietus perkate į koliziejų?


mes pirksim čia , rašo, kad oficialus psl.
Atsakyti
Del tu parasu ir pinigu rinkimo pries narkotikus tai as pabaigoje kai tik jie prisokdavau sakydavau kad narkotikai man patinka biggrin.gif tai juos ismusdavo is veziu ir palikdavo mus ramybeje keistai ziuredami biggrin.gif
Atsakyti
Streikas: penktadienį ir Romoj, ir Milane vyko streikas. Gerai, kad gyvenom pas žmones per Airbnb, mus įspėjo, kad Trenitalija streikuos, geriau niekur toliau nevažiuoti, likti pačiam Milane. Matėm ir streikuojančiuosius su vėliavom ir policiją prie La scalos ir Vitorio Emanuele.

user posted image

user posted image

user posted image

O vakare norim važiuoti namo, mūsų linija metro važiuoja, bet ne į tą atšaką. Laukiam laukiam, per garsiakalbį kažką itališkai vis suburbuliuoja, nusprendžiam, kad nieko nebus, paeisim gabaliuką ir lauksim autobuso. O jo irgi - nėra ir nėra. Ėjom pėsčios nepilnus 5 km.
Šeštadienį vakare atskridom į Romą, tiesiai iš oro uosto į nakvynės vietą. Klausiam, kaip čia dėl streikų. Sako, vakar buvo. Sekmadienį nuo pietų vaikščiojom po miestą, matėm, kad policijos nemažai lankomesnėse vietose, kažkokioj aikštėj ir įtartinai daug jos, stop juostos, bet kai mes ten pirmą dieną, tai manėm, gal visada čia taip, visgi žmonių srautas didelis, tvarką palaikyti reikia. Nieko įtartino nematėm, tik mamos išsigandusios pirmadienį vakare skambino, klausė, kas dedasi.

Bet šiaip nemalonus dalykas tas nevažiuojantis metro, ypač jei reikia nusigaut į kitą miestą ar dar baisiau - spėti į oro uostą.
Atsakyti
QUOTE(alyvose @ 2013 10 24, 19:58)
Streikas: penktadienį ir Romoj, ir Milane vyko streikas.

Va kaip gali buti unsure.gif Bet pvz., Vestuvini torta Romoje saugo visada daug pareigunu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo selė: 26 spalio 2013 - 11:29
Mes vakar vakare jau sėkmingai grįžom. Viskas puiku. Tik orų prognozės melavo. Karšta ir jokio lietaus. Vakar buvo net 26 pavėsy. Mane tai ganėtinai vargino. Nesu karščio megėja.
Galėsiu papasakoti daugiau kai šiek tiek viskas susigulės.
Šįryt atsibudau savo lovoj ir net pikta pasidarė, kad ne Romoj wub.gif
Papildyta:
QUOTE(maybe24 @ 2013 10 21, 16:14)

Labai nustebino pinigu kaulintojai,kuriu pilna ir metro ir gatvese.Tikrai labai netiketa buvo.Dar labai erzino visokie babajai,kurie siulesi ikyriai nufotografuoti ir uz tai prase pinigu.Fotografavo net kai pasakem,kad nereikia,o po to leke is paskos ir prase euru,nes neva jau padare foto.Vos atsikratem.Tas pats ir prie didesniu metro stociu.Prieina su lapais ir tusinukais ir praso pasirasyti,tarkim,uz narkomanu gydymo kazkokia peticija.Priejus ir pasirasius irgi kaulina pinigus,dar parodo,kiek pries tai pasirase duoda.Ir nueiti nesmagu ir duoti nesinori,nes supranti,kad cia vos ne per prievarta praso  doh.gif Prie Vatikano ir centre pilna ir juodziu, ir babaju,kurie ikyriai siulo salikus,skaras,rankines ir siaip visoki mesla.Jei tik paziuresi i juos,eis is paskos bent kelis metrus  smile.gif

Juodžių ir prekiautojų daug, bet jie tikrai ne įkyrūs. Svarbu nerodyti susidomėjimo, sakai NO ir eini toliau. Mačiau kaip moteris pačiupinėjo skarą, tai paskui neatstojo kelis metrus. Mes nekreipėm į juos dėmesio ir nei vienas nelindo į akis. Net ir rožių siūlytojai neįkyrėjo.
Atsakyti
Mums irgi tas pats - galva palinguoji, kad "ne", ir niekas nesikabina labai. Dar juokinga ir pikta buvo, kad tokiam karšty vidury dienos tas skaras kaišiojo doh.gif mes ilgom rankovėm, su kelnėm, o tie dar skaras siūlo, su jom stovi. Va maudymosi kostiumėlį, trumpą sijonėlį ar palaidinę ant petnešėlių pasiūlytų, tai pagalvočiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saulėlydis* @ 2013 10 27, 10:53)

Papildyta:

Juodžių ir prekiautojų daug, bet jie tikrai ne įkyrūs. Svarbu nerodyti susidomėjimo, sakai NO ir eini toliau. Mačiau kaip moteris pačiupinėjo skarą, tai paskui neatstojo kelis metrus. Mes nekreipėm į juos dėmesio ir nei vienas nelindo į akis. Net ir rožių siūlytojai neįkyrėjo.

Na ,matyt,as jautriau reaguoju,nes nepakenciu,kai man kazkas brukama per prievarta.
jie ten prekiauja nelegaliai,nes vos tik pasirodydavo policija,jie griebdavo viska ka turi i ranka(pvz visas 30 rankiniu) ir eidavo pirmyn lyg niekur nieko,o pravaziavus policijai vel grizdavo ir tiesdavo savo pigius nekokybiskus daiktus.pvz prada rankine uz 20 euru doh.gif

Pirkom suvenyrus salia Vatikano,tai priejau prie to,kur maziausiai erzino smile.gif be to jis buvo italas,todel daugiau snekejo,nei siule kazka ikyriai.
Italijoje esu atostogavusi anksciau,Portofino kurorte,ten nieko panasaus nebuvo,todel ir matosi skirtumas ax.gif
Beje,dar turiu pastebejima apie pesciuju perejas Romoje biggrin.gif Ten kol nepradei eiti,nestoja ne viena masina,o vos praeini puse kelio,vaziuoja vos ne ant koju.Taip ,kad Lietuvoje dar visai gera situacija.
Atsakyti
QUOTE(alyvose @ 2013 10 27, 16:11)
Mums irgi tas pats - galva palinguoji, kad "ne", ir niekas nesikabina labai. Dar juokinga ir pikta buvo, kad tokiam karšty vidury dienos tas skaras kaišiojo  doh.gif mes ilgom rankovėm, su kelnėm, o tie dar skaras siūlo, su jom stovi. Va maudymosi kostiumėlį, trumpą sijonėlį ar palaidinę ant petnešėlių pasiūlytų, tai pagalvočiau  biggrin.gif


Trečiadienį vakare nukrito keli lašai lietaus, tai juodžių asortimentą iš karto papildė skėčiai lotuliukas.gif
Atsakyti