Įkraunama...
Įkraunama...

Roma

user posted image

Ir toliau diskutuojame apie šį nuostabų miestą wub.gif smile.gif

2 tema
1 tema

Šiek tiek naudingos informacijos!

Bilietų ieškome: http://www.ryanair.com ir http://wizzair.com

Apgyvendinimo ieškome: https://www.airbnb.com/ bei www.booking.com

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Javute: 22 gegužės 2013 - 18:02
Mes siuo metu Romoje, planavome siandien vaziuoti prie juros i Sperlonga, bet isgasdino oru prognoze, ir pasilikome mieste. Is ryto buvo labai karsta, danguje nei debeselio, mintyse keikiausi, kad nesu prie juros, na o siek tiek po pietu pradejo lyti, ir diena subjuro. Siek tiek pradziuvo , ir vel pradejo smarkiai lyti, grizom i buta slapiom kojom. Nepaisant lietaus, aplankeme zoologijos soda, bilietas kainavo 14 eur, pamatem daug gyvunu, kadangi oras buvo prastas,tai bent eiliu niekur nebuvo :-) sakyciau visai gerai praleidom laika ten.
Atsakyti
Sios dienos delfi yra straipsnis apie Roma, kur ispejama del ypatingai dideliu vagysciu vatikano siksto koplycioj, koliziejiui ir prie travi fontanu. Turistai ten netenka zado bei budrumo, o tada vagims labai paprasta suktis. Jie yra apvoge netgi daugybe gidu. Na beto, tose vietose visada labai daug zmoniu, susigrudimai,apsistumdymai...
Bukite budrios. Nieko negali but bjauriau kaip pasijusti apsvarintu ir likti be dokumentu, pinigu uzsienyje.




Perkeliau savo rasyta ispejima is praeitos jau uzdarytos temos. Manau, kad tai labai svarbu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R&D: 23 gegužės 2013 - 07:07
Ak prisiminiau, norinciom pamatyti popieziu sekmadieni rekomenduojama eiti i Petro aikste. Ten zmoniu buna daug, bet juos idomu stebeti: piligrimai idomiais drabuziais, rukancios vienuoles, kunigai su keistomis sutanomis. Jei norite popieziu pamatyti is arti jums mojant - siulau eiti prie tvoreles, ten po pamaldu jis pravaziuoja savo karietoje ir visiems mojuoja. Jei busite bent pora metru nuo tvoros nieko nesimatys, visi kaip isproteje spieciasi, mociutes skeciais apdauzo, kad tik priartetu prie jo. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pasauliete: 23 gegužės 2013 - 12:43
Turiu bilietukus į Romą birželio 18-22 d. yahoo.gif Ketiname vykti visa šeima, planuoju kelionę po truputį... Gal galit patarti, kas turit panašios patirties, ar su mažyliu patogiau iš oro uosto vykti su Leonardo express, ar neverta, ir pataupant galima važiuot autobusu? Esmė ta, kad mažis nelabai ramiai sėdintis ax.gif O dar po ilgos kelionės į Vilnių mašina ir lėktuvu iki Romos, kažin kaip bus g.gif Pamačiau, kad laiko atžvilgiu traukinys tik 20 min greitesnis bet žymiai brangesnis. Ką manot?
Atsakyti
String, keliavau su panasaus amziaus vaikeliu. Tikrai nesigailiu, kad emiau autobusa. Turistai draugiski, visi puole ja kalbinti, o ir jai patiko demesys bei vaizdai uz lango. Mes pirkom is anksto ryanair siulomus autobuso bilietus po 4eurus, teko eileje stoveti 1.5 val. O salia buvo eile i kitos kompanijos autobusa, jie vietoj pardavinejo bilietus taip pat po 4eurus, tik ju eile zyyyyymiai trumpesne buvo ir judejo greiciau. smile.gif
Atsakyti
Na, mes jau grizome is Romos ax.gif noriu siek tiek ispudziu parasyti, gal kam bus idomu.
Is Fumicino oro uosto vaziavome traukiniu, bet ne i termini, kaip buvome planave, o iki Trastevere stoties, is jos tramvajumi pavaziavome iki Argentina stoteles, ir tada jau ejome pesciomis iki musu gyvenamosios vietos (prie piazza Navona). Paskutine minute si marsruta radau knyguteje roma top 10.
Pazistami pries menesi buvo, sake autobusai pabrange ir mokejo 6 eur, mes mokejome uz traukini 8 eur. Traukinys pajudejo praktiskai is karto, jokiu eliu, o mums laikas buvo svarbus.
Traukinio bilietelius BUTINA pazymeti pries ilipant i traukini! Yra tokie aparaciukai geltoni, arba raudonai zali, paciame traukinyje ju nera, galima gauti bauda.
Tramvajus buvo ant tiek pilnas, kad net pasisukti negalejome, tad vaziavome zuikiais biggrin.gif (isedom i viena, pavaziavom, bilieteliu aparato neradome, tada islipom ir laukem kito, tas buvo dar pilnesnis, na stengemes tikrai ax.gif )
Bilietukai transportui - kadangi laiko turejome pakankamai, tai visur vaiksciojom pesciomis, Roma nedidele, atstumai nebaisus, taigi per savaite isnaudojom tik po 2 bilietelius (iki juros ir atgal).
Knygute Roma top 10 - baisus deficitas, taigi atsisiunteme angliska varianta is ebay. Labai padejo daugeliu atveju, tik susisiekimo zemelapis buvo gan prastas (nebuvo smulkiai surasytos autobusu, metro stoteles, kas labai padeda orientuotis pvz.kiek stoteliu reikia pavaziuoti – gerai, kad MB turejo telefone visko prisisiuntes).
Gyvenome pakankamai netoli piazza Navona, nuomavomes butuka (per airbnb). Buvome is anksto per street view apsiziureje, kaip atrodys musu gatve ir i kurias duris eiti, vos tik jas suradome, mus is karto atpazino ir pasitiko seimininkas, taigi sita dalis praejo labai sklandziai 4u.gif gyvenome italiskame name su graziu vidiniu kiemeliu, pristatytu dviraciu, ir 3 katinais, kurie pas mus ateidavo wub.gif
Vatikanas. Ieje i Sv.Petro bazilika neradome kur yra tie garsieji laiptai uzlipti i kupola, tad nukeliavome i Vatikano muzieju. Turejome rezervuotus bilietus, taigi ejome be eiles, eile tikrai laaabai ilga buvo. Is visu pusiu siule uz 25 eur eiti su gidu be eiles. Prie iejimo musu atsispausdintu lapu niekas netikrino, neskanavo (beje velavom pagal rezervuota laika), tiesiog nuzvelge ir ileido. Iejus kaireje buvo kasos isigyti rezervuotus bilietus (po 20 eur) , taciau mes apsidaireme ir nuejome toliau, prie paprastu bilietu kasu, ir mokejome iprasta kaina (po 16 eur), t.y.4 eur rezervacijos mokescio nemokejome. Ten zmoniu daug, tvarkos nera, tai lyg ir pasiseke mums ax.gif
Isejus is muziejaus i laiptus jau nebeileido. Atejome kita diena, ir kaip tycia popiezius laike misias Sv.Petro aiksteje, ir vel i kupola uzkilti neteko doh.gif Aisku misios irgi neeilinis reikalas (vyksta treciadieniais, jei popiezius nebuna isvykes, zmoniu labai daug, pilnutele aikste).
Siulau – rezervuokit vieta i muziejus, jei eile bus maza, tu lapu nerodykit, o gal pasiseks kaip mums i paprastu bilietu kasa patekti. Taip pat siulau is anksto apsiziureti Vatikano plana, kur eiti, ten jokiu zenklu beveik nera, tikrai painu, pvz uzkilimas i laiptus parodytas is bazilikos vidaus, o buvo is lauko. Mums tas nezinojimas labai sukliude.
Labai idomu paziureti i sveicaru gvardijos karius, kurie saugo vatikana. Jie stovi kaireje bazilikos puseje, as kuri laika ten pastovejau, maciau kaip keiciasi pamaina, kaip bendrauja su norinciais praeiti ir t.t. Taip pat maciau, kad norintiems duoda 'pakvietimus' i treciadienio popieziaus misias, na matyt tas aktualu tiekms, kas nori anksciau ateiti ir gauti sedimas vietas misioms.
Sant‘Angelo pilis – atejome i pavakare, prie iejimo stovejo darbuotojas ir pardavinejo bilietus, bet as buvau isitikinusi, kad uzkliti ant stogo galima nemokamai. Kol pasidairem ir pasitarem, darbuotojas kazkur isejo, tai mes ejom ir praejom, gavosi nemokamai biggrin.gif
Jura – buvom suplanave vaziuoti i Sperlonga, bet kadangi subjuro orai, pasiryzom nuvaziuoti tik i Lido di Ostia. Velgi knyguteje radau marsruta, is Piramide stoties traukiniu vaziavome link juros, pravaziavome ir Ostia Antica – galioja tie patys bilieteliai kaip ir mieste. (Beje iki Termini taip nei karto ir nenuvaziavome, susigalvodavom artimesniu marsrutu). Lido di Ostia pasitaike labai vejuota diena, net saule negelbejo, vaziavom beveik is karto atgal i Roma.. verysad.gif Bet geru oru ten turetu buti labai neblogai, tik papludimiai visur aptverti ir sunkoka surasti nemokama.
Maistas. Per savaite suradome nemazai geru vieteliu, labai praverte Tripadvisor programele telefone. Pvz budami Trastevere su ja susiradom ledaine, apie kuria daug geru atsiliepimu, ilgokai teko jos paieskoti, bet kai suradom ir nusipirkom ledu supratom – buvo verta ieskoti. Grizom ta pacia diena dar karta tu nuostabiu ledu.
Taip pat trastevere yra picerija, vadinasi Dar Poeta, ji tokioj mazoj gatvelej, patys praejome ir nepastebejome, o po to jau su Tripadvisor grizom, uzsisakem po pica, ir likom suzaveti!
Rekomenduoju, kitokios picos nei visoje Romoje (jie patys taip skelbiasi), labai skanu, zmoniu daug. Jei MB, kuris negali ziureti i cukinija, apsilaizydamas valge mano pica su cukinija, tai jau kazkas. Kainos: pica 7,5 eur arba 9 eur, tiesa jokiu makaronu ar kitokiu karstu patiekalu ten nera.
Pvz.prie namu radome kavinuke, kurioje gerdavome capuccino po 1 eur (stovedami prie baro, kaip ir visi italai), o kitur kava buvo brangesne.
Daiktus labai saugojome, berods prie Trevi fontano, kol fotografavomes, salia prisedo neaiskus tipas, tai neziopsojome ir pasitraukeme tolyn.
Na gal tiek ax.gif jei kam idomu, galiu ir konkreciai parasyti, kur valgeme ir kaip patiko, siaip stengemes ir nuotraukas patiekalu daryti, ir i tripadvisor sukelti, parasyti komentarus, kad kitiems keliautojams palengvintumem pasirinkima ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nepasimetusi @ 2013 05 26, 23:03)
Na gal tiek  ax.gif  jei kam idomu, galiu ir konkreciai parasyti, kur valgeme ir kaip patiko, siaip stengemes ir nuotraukas patiekalu daryti, ir i tripadvisor sukelti, parasyti komentarus, kad kitiems keliautojams palengvintumem pasirinkima  ax.gif

Sveika, man norėtųsi gal konkrečiau, kur ką skanaus valgėt, jei nesunku, parašyk 4u.gif
Ir dar - isinuomavom butą via la spezia gatvėje, atrodo blush-anim-cl.gif2
: Kaip aiškino šeimininkai, vieta gera, 15 min. pėščiom iki Koliziejaus, 1 km nuo termini stoties. Per google street view bandėm žiūrėt, na ką aš žinau... Rajonas kaip rajonas... Ar žinot, gal kas, kas tai per vieta galėtų būti? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo String: 27 gegužės 2013 - 08:31
QUOTE(Lina63 @ 2013 06 05, 18:03)
Sveikos merginos, ir mes ką tik iš Romos! Visų pirma, labai didelis ačiū visoms, nes tik šio forumo dėka labai labai daug pamatėm ir sutaupėm pinigėlių. Įspūdžius aprašysiu vėliau. Jei kas domina klauskit  ax.gif

Man šiaip tai viskas įdomu blush2.gif Ar su vaikais keliavot? Baisiai karšta bastytis po miestą? Šiaip ar taip, laukiu įspūdžių ax.gif
Atsakyti
Sveikutės, dar kartą. Mes keliavom 4, aš su vyru ir 17, 18 metu vaikais. Anokie čia vaikai, biggrin.gif jau visi suaugę. Bet kaip minėjo ir kitos, reik žiūrėti kokias nuolaidas duoda muziejai, kartais duoda šeimai, kartais geriau pirkti tik suaugusiems nes kai kuriuose muziejuose vaikai iki 17 metų įleidžiami nemokamai: nemokamai vaikus iki 17 leidžia į Koliziejų, Angelų tvirtovę, Borgezes villa. Beje apie vilą, butinai rezervuotis bilietus, kitaip neileidžia. Šiaip tai iki 24 irgi bilietai pigesni, reik pasižiūrėt, ir kaip viena mamytė sakė, drąsiai reikalaut. rolleyes.gif

Trumpas kelionės prisiminimas: skydis su ryanair mums 4 - 1500, viešbutis tarp termini ir koliziejaus -3500 su pusryčiais 7 naktims, iš campino oro uosto su Teravision, atgal taip pat, bilietus rezervavom internetu, taupom po 2 eurus žmogui grįžimui, nes jei pirksit toj teravision kavinej, bus ne 4, o 6 €, laikus reik rinktis, bet ryte mes atejom anksčiau ir leido važiuot. Dar apie transporta, mes buvom savaitę, tai jei nenorit vaikščiot, arba toli viešbutis tai labai apsimoka pirkt savaitei bilietuka, kaina 23 €. Spresti jums, mes vaikščiojom savom kojytem, nes ištikrųju atstumai ten nėra tragiški.
Turiu tokį svarbų pastebėjimą, perkant bilietus i kolizieju, tuo paciu galit lankytis ir Palatino kalvose, ir kažkodėl visi laukia didelėse eilėse prie koliziejaus( na jos juda pakankamai greit, bet pusvalanduka vis vien luktelsit, jei neilgiau) o tuo tarpu keliose vietose Palatino kalvose galima nusipirkti bilietus ir ieiti, be jokių spusčių. Niekas nepaprotino, pamatem patys kai išeidinejom. Tai norėjau pasidalinti šia info, mums aisku pasiseke, kol laukem žaibai ir lietus pylė, tai ta eilė po stogu neprailgo biggrin.gif Šiaip oras puikus vaikščio, palyginus su Lietuva ten šalta, koks 18-20, bet vaikščiot idealu. Nors italai tai ir su megztukais ir striukėm ir demisezoniniais batais, sušalėliai blush2.gif
Atsakyti
O mes išėję iš Koliziejaus gerokai pastovėjome eilėje į Palatino kalvą, kol pamatėme, kad turintys bilietus gali eiti be eilės .
Atsakyti
Tai jus tikriausiai ejot ten kur nukreipia visus i kaire nuo koliziejaus ax.gif O iejimai dar gal du ar trys yra tikrai, man atrodo mažiausiai buvo tai Via dei Fori Imperiali gatvej.
Papildyta:
Tęsiant pastebėjimus: apie Vatikaną, tikrai labai gerai rezervuotis bilietus, eilės nėra, o paskui vis vien sumeta i bendras kasas, tai jau jusu reikalas ar rodyti rezervuotus ir moketi +4€, ar sakyti kad nori bilieto ir tiek. Apie greitesni isejima i Petro baziliką, tos gerosios dureles tai ziurint nuo altoriaus puses desineje.

Tęsiant pastebėjimus: apie Vatikaną, tikrai labai gerai rezervuotis bilietus, eilės nėra, o paskui vis vien sumeta į bendras kasas, tai jau jūsu reikalas ar rodyti rezervuotus ir mokėti +4€, ar sakyti kad norit bilieto ir pirkti už 16 eur. Apie greitesni išėjimą i Petro baziliką, tos gerosios durelės tai žiūrint nuo altoriaus pusės dešinėje. Na žodžiu, įeinate pro dureles esančias aloriaus kairėje, tada pereinat visa koplyčią, ir tos dureles dešinėje, žodžiu, mums būnant ten vedė visas grupes su gidais. Buvau supratus, kad ten eit nereikia tai išėjom ten kur parašyta i Petro bazilika, bet paėjėjus supratom, kad bus blogai, grįžom su didžiuliais vargais nes apsauga nenorejo atgal leist, pasiseke del invalidų, prasmukom nepastebeti, o tada už vienos salės tiesus per lauką išėjimas i baziliką, bet ten mes vieni buvom tokie, daugiau tik grupės buvo.
Atsakyti