Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,24tema

QUOTE(Doviljana @ 2013 06 05, 17:04)
Sveikos mergaitės, seniai pas jus besilankiau  blush2.gif
Gal kuri iš jūsų bandėte gamintis prausimosi aliejų? Kiek žiūriu AZ putoklius-jie tinkami vandeninei fazei...Gal atradote su aliejais draugaujančių?

Tokiam reikalui naudojami polisorbatai 4u.gif
Atsakyti
Sveikos:)
Kadangi buvo nemažai kalbėta ir diskutuota apie konservantų naudojimą/nenaudojimą gaminiuose, dalinuosi nuoroda:

http://swiftcraftymo...vinegar-to.html

Aš esu lygiai tokios pačios nuomonės, kaip straipsnio autorė, ir į visus savo gaminius dedu bent jau minimalią dozę konservanto, nesvarbu, kad gaminu nedidelį kiekį ar žadu jį greit sunaudot.

Atsakyti
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2013 06 06, 10:23)
Sveikos:)
Kadangi buvo nemažai kalbėta ir diskutuota apie konservantų naudojimą/nenaudojimą gaminiuose, dalinuosi nuoroda:

http://swiftcraftymo...vinegar-to.html

Aš esu lygiai tokios pačios nuomonės, kaip straipsnio autorė, ir į visus savo gaminius dedu bent jau minimalią dozę konservanto, nesvarbu, kad gaminu nedidelį kiekį ar žadu jį greit sunaudot.

Na, šita nuoroda yra labai jau kontraversiška g.gif Pilnai sutinku dėl konservantų (svarbu tik iš baimės jų nepadauginti, t.y. laikytis gamintojų nurodymų), bet toliau tas straipsnis man nelabai patiko. Pagal jį mes negalim daryti jokių aliejinių ištraukų (kas mane labiausiai suerzino biggrin.gif ) ir viską tik pirkti, pirkti ir pirkti... Paskaičius dar ir komentarus, iškyla abejonių dėl autorės išeities taško teisingumo. Gal vis dėlto ne taip jau ir pavojinga tie maceratai, nes, kaip vienas komentatorius rašo, botulizmo bakterijoms vystytis reikalingas ne tik deguonies nebuvimas, ką užtikrina aliejus, bet ir vanduo, kurio nerandama maceravimo procese, jei maceruojama sausa žaliava. Na, žodžiu, reikalinga daugiau išmamančių žmonių nuomonė.
Atsakyti
QUOTE(krepsyte @ 2013 06 06, 09:43)
Na, šita nuoroda yra labai jau kontraversiška  g.gif Pilnai sutinku dėl konservantų (svarbu tik iš baimės jų nepadauginti, t.y. laikytis gamintojų nurodymų), bet toliau tas straipsnis man nelabai patiko. Pagal jį mes negalim daryti jokių aliejinių ištraukų (kas mane labiausiai suerzino  biggrin.gif ) ir viską tik pirkti, pirkti ir pirkti... Paskaičius dar ir komentarus, iškyla abejonių dėl autorės išeities taško teisingumo. Gal vis dėlto ne taip jau ir pavojinga tie maceratai, nes, kaip vienas komentatorius rašo, botulizmo bakterijoms vystytis reikalingas ne tik deguonies nebuvimas, ką užtikrina aliejus, bet ir vanduo, kurio nerandama maceravimo procese, jei maceruojama sausa žaliava. Na, žodžiu, reikalinga daugiau išmamančių žmonių nuomonė.


Na aš manau, kad darant aliejines ištraukas svarbiausia yra tai, kad medžiagos būtų 100 proc sausos. Darydama iš naminių žolių, aš pvž, tikrai nesu garantuota, kad ta medžiaga visiškai sausa - iš kur žinot, kad ten tikrai neliko nei kruopelytės vandens? Gal aš ir klystu smile.gif bet savos gamybos maceratus ir užpiltines labai retai dedu į kremus:)
Atsakyti
Manau, jei naminėje aliejinėje ištraukoje būtų vandens, tai matytųsi dugne, juk nesimaišo.
Atsakyti
QUOTE(Sidabražolė @ 2013 06 06, 10:59)
Manau, jei naminėje aliejinėje ištraukoje būtų vandens, tai matytųsi dugne, juk nesimaišo.


Na aš nekalbu apie didelį kiekį vandens, kuris matosi.
Atsakyti
QUOTE(neringa.jn @ 2013 06 05, 21:58)
Tokiam reikalui naudojami polisorbatai 4u.gif

dėkui 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
sakykite kas turėjote gal garinę sulčiavirę? O jos koks principas - ar netiktų hidroliatams?
http://akcijatau.lt/...tter=FA296439C2

Atsakyti
Gal ir nieko tokia sulčiaspaudė g.gif . tik man normaliai info apie ją neatidaro, Ausriness, kas ten jos viduje yra? Trys indai, vienas kiauraindis (vidurinis) ar kaip?


Sidabražolei reikia išsitrinti savo SM AŽ, nes jau pilnutėle, negaliu laiškelio nusiųsti , tad rašau čia:
Padariau šiandien pradinį kremo užterštumo testą. Tikiuosi viską teisingai atlikau. Kremą pagaminau, dalį kremo perkėliau į indelį, o į likusią dalį įkišau testą. Jį ištraukiau tokį kremuotą ir įkišau į testo indelį (gal reikėjo nuvalyti doh.gif )Kremas paprastas su emulsiniu vašku ir levandų eteriniu aliejumi. Konservantų nenaudojau, tik tiek kiek buvo 2,5 ml alavijo gelyje naticide ir dar į distiliuotą vandenį įpyliau 5 ml koloidinio sidabro. Galvoju dabar gal likusi kremą palikti ant spintelės ir po mėnesio testą pakartoti. O gal kremą laikyti šaldytuve?
O kaip traktuoti tyrimus? Kurie rezultatai būtų labai blogi/ užteršti? Koks leistinas taršos kiekis? Gal žinot?

Po 24 val. padarysiu nuotrauką, po 2 dienų, 4 dienų ir 7 dienų.
Tada po 1 mėn. viską pakartosiu.

Gerai būtų, kad kas nors kas darys testus tą patį padarytu su kremų, kuriame naudotas konservantas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo redazuka: 07 birželio 2013 - 20:04
... kas ten jos viduje yra? Trys indai, vienas kiauraindis (vidurinis) ar kaip?

nežinau kas ten viduje, nesu tokios turėjus, todėl ir klausiu, gal kas turi, ar tiktų jo darbo principas.
Iš esmės tik tiek rašo: "sulčių talpos tūris 4,3 l (24 x 11 cm);
vaisių talpos tūris 7,7 l (25,5 x 16 cm);
vandens talpos tūris 2,4 l (25,5 x 16 cm)."
Atsakyti
QUOTE(ausriness @ 2013 06 07, 21:56)
... kas ten jos viduje yra? Trys indai, vienas kiauraindis (vidurinis) ar kaip?

nežinau kas ten viduje, nesu tokios turėjus, todėl ir klausiu, gal kas turi, ar tiktų jo darbo principas.
Iš esmės tik tiek rašo: "sulčių talpos tūris 4,3 l (24 x 11 cm);
vaisių talpos tūris 7,7 l (25,5 x 16 cm);
vandens talpos tūris 2,4 l (25,5 x 16 cm)."

Apatiniame inde kaista vanduo, viršutiniame inde - uogos-vaisiai. Sultys išsiskiria nuo karštų vandens garų ir subėga į vidurinį indą, kažkiek garų patenka kartu su sultimis.
ten ne distiliatas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 08 birželio 2013 - 08:36
Išsitryniai AŽ, bet manau, kad ir kitiems gali būti įdomūs rezultatai, tai rašom čia. Kaip tik pati planuoju šiandien padaryti pirminį testą. Kremą konservavau 0,6 proc. Cosgard.

Dėl rezultatų interpretavimo: čia nustatysim bendrą mikroorganizmų skaičių. Dauguma mūsų aplinkoje esančių mikroorganizmų yra nekenksmingi, arba "geriečiai", jų yra daugybė ir jie tikrai pakliūva į gaminį. Juk net ir sterilizuojant priemones, gaminame nesterilioje aplinkoje.
Produkte neturi būti patogeninių mikroorganizmų (coli, stafilokokų, salmonėlių ir kt.), kurių mes šiuo testu neiškiriam. Čia HN dokumentas:
http://sena.sam.lt/l...normos?id=24312

Pagal dokumentą, leidžiamas 1 g ar 1 ml produkto bendras mikrobiologinis užterštumas nuo 10 kvadratu iki 10 kubu vienetų mikroorganizmų. Bet šis dydis nustatomas laboratorijose, tam tikromis apibrėžtomis sterilumo sąlygomis, tam tikrais standartizuotais metodais, tam tikroje stabilioje temperatūroje ir pan. Be to, negalime tksliai įvertinti namų sąlygomis paimto mėginio kiekio. Taigi mūsų duomuo nebus toks patikimas, jį galima vertinti tik kaip orientacinį.

Kitoje testo juostelės pusėje turi užaugti mielių ir pelėsių grybeliai. Pelėsis yra kenksmingas dėl išskiriamų mikotoksinų. Mielės greitina produkto rūgimą, candida yra kenksmingas. Taigi šių geriau, kad nepakliūtų.
Atsakyti