QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 05 28, 09:48)
Ačiū, už nuorododą, paskaičiau
Kaip supratau ji labai įdomiai gamina - sušaldo šviežius augalus(kad daugioua flavonoidų išsisikirtų), užpila spirito-vandens skiediniu, tada laiko, po 12 dienų ? (2ia tiksliai nesupratau) spiritą nugariną ir tik tada įmaišo gliceriną
Pas tave glicerino tiesiog daugoka bus, jei pradžioj irgi su glicerinu buvo užpilta. Tikriausiai viskas gerai, bet aš pradėjau vengti didesnių jo kiekių, kai paskaičiau, kad esant sausam orui glicerinas drėgmę iš odos ištraukia
Kaip supratau ji labai įdomiai gamina - sušaldo šviežius augalus(kad daugioua flavonoidų išsisikirtų), užpila spirito-vandens skiediniu, tada laiko, po 12 dienų ? (2ia tiksliai nesupratau) spiritą nugariną ir tik tada įmaišo gliceriną
Pas tave glicerino tiesiog daugoka bus, jei pradžioj irgi su glicerinu buvo užpilta. Tikriausiai viskas gerai, bet aš pradėjau vengti didesnių jo kiekių, kai paskaičiau, kad esant sausam orui glicerinas drėgmę iš odos ištraukia
Ai, šiek tiek, atrodo, "patobulinau" jos metodą Aš paprastai vadovaujuosi jos šituo būdu (aprašymas prie HAG) http://www.100100pla...e-11988832.html, bet vėliau pasiskaičius pradėjau nugarinti spiritą ir papildyti glicerinu (kaip kad ji daro vėlesniuose metoduose). Kaip ji, kad ir rašė, vieni aktyvai tirpsta glicerine, kiti - vandenyje, treti - spirite geriau. Todėl sujungus visus tris tirpiklius, didžiausia tikimybė išgauti daugiausia aktyvų. Bet man nepatinka spiritas (nors jis yra ir konservantas), todėl jį stengiuosi nugarinti. Kartais pasilieku tokį koncentratą, o kartais atstatau kiekį glicerinu (tada pažymiu ant etiketės, kad papildomai įdėta glicerino). Pirmuoju atveju gaunasi tirštokas sirupas, kurį kartais sunku įmaišyti į gaminį, o antruoju atveju, jis žymiai patogesnis naudojimui. Pastarojo į kremus ir pan. dedu ne daugiau 5 proc., t.y. naudoju jį taip, kaip naudočiau gryną gliceriną, tik "paturbintą"
Dėl to puslapio metodo. Taip sumaišo šaldytus augalus 1/2 dalis augalų+1/4 spirito+1/4 vandens. Šildo 40 laipsnių temperatūroje 12 h (ne dienų), paskui filtruoja, paskui garina ir atstato kiekį glicerinu.