QUOTE(Šarka-Li @ 2013 10 12, 18:15)
Saule/Guoda, nuoširdžiausias ačiū už išsamų paaiškinimą! Vadinasi, dabar pirmiausiai turiu susikonspektuoti apie aliejus, kas kokiai odai tinka (ką ir pradėjau daryti). Kad su lentele reikia pažaisti, jau supratau
ech, tas naivumas, viskas iš pradžių neatrodo taip sudėtingai, o kaip čia vyraujantis posakis apie mišką ir medžius ir man tinka, kuo toliau, tuo medžių daugiau..
Toje lentelėje (lietuviškoje, jeigu kalbame apie tą pačią), ten ar ml įvesti reikia ar gramus? Ir nesuprantu, kokį skaičių kaip rinktis, bet kokį? svarbu, kad attiktų tas rūgščių balansas? Dėl sočiųjų skaičiuko supratau, bandysiu pasinaudoti patarimu
Aš naudoju labai seną rusišką lentelę, joje - ml, o lietuvišką mergaitės naują buvo padarę, ten tikriausiai gramai
, tiksliai nežinau.
Taip, kartais tenka pakoreguoti numatytą aliejinę dalį, jos svorį padidinti ar pamažinti, kad geriau išeitų... Tarkim noriu aliejinės dalies 14-16%, aliejų tokių ir tokių..., tada bandau skaičiuoti. Kartais išeina, o kartais keičiu aliejus arba jų procentą
, kai išsprendžiu šitą uždavinį, tada jau skaičiuoju vandeninę dalį, emulsiklius ir aktyvus.
Apie aliejus: į visu kremus veidui dedu simondsijų būtinai arba meadowfoam ( limanthes, kaip lietuviškai- nežinau), nes šie aliejai - vaškai; iš tų, kur labai daug polinesč. mano mėgiamiausi žalios kavos, juodųjų serbentų, gervuogių. Dar paskutiniu metu pamėgau pomidorų sėklų. Lazdyno riešutų universalus aliejus, nepalieka ryškios plėvelės, žiemai gerai makadamijų,...
Tai pradedu, sakysim, taip: simondsijų 4 g., agurkų 2 - , pomidorų - 2 ir t.t., sudedu 16 g ir žiūriu, kas išeina, tada kaitalioju......Sau veido kremus darau 12-16%, žiemą gal kiek daugiau - iki 20%