Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,24tema

QUOTE(redazuka @ 2013 10 09, 20:10)
Gal geriau tada didelius švirkštus pirkti savo dantų pastai laikyti?  g.gif

Man visai pasiteisino toks indukas dantų pastai.
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2013 10 10, 11:25)
stai kur biznis  biggrin.gif ir jei ipakuota bus i maišeli  net indelis nekainuos , gramas AZ nekainuoja lito  ,ir tikrai net nuotraukos nepakeistos tokios pacios kaip AZ biggrin.gif 
oi tik nepagalvokit kad pavydžiu  blush2.gif tik taip kaina prajuokino  blush2.gif

drinks_cheers.gif
Buvo užsidegę man vieną savaitgalį išsivirti spalvotą muilą, pamaniau, nusiperku norimą oksidą LT ir verdu... Pradėjau ieškotis, radau tik šiame puslapyje, atsidariau AZ... blink.gif ohmy.gif ir supratau, kad galiu porą savaitėlių ir palaukti lotuliukas.gif
Atsakyti
Seniau naudojau toki indeli kaip Pimkie. Dabar nusipirkus Lietuvoje is drogo kelionini indeli su pompa (turbut kokiam losjonui skirtas). Jis nedidelis tik 50ml. Bet mes pasta laikome vonioje, tai, kad tikrai nesugestu daugiau ir nedarau. Tik nereikia per daug tirstos pastos padaryti. As pirma karta, kai dariau su celiulioze, tai tokia tirsta pasidariau, kad jokia pompa nebutu ispausdusi biggrin.gif
O plauku kondicionieriaus kadangi darau gerokai daugiau, tai naudoju buteliuka ir pompa is AZ. Cia verteju isverstas pavadinimas: siurblys skysto muilo formatas (24/410). Jos dvi yra skirtingo sriegio kakleliams.

Kad ellmuilas perpardavineja AZ prekes mes jau ne karta snekejom. Tiesiog kazkam patogiau LT nusipirkti, kad siustis nereiketu. Juk ir is JAV mazai kas siunciasi, nors net su visais mokesciais tarpininkems, prekes iseina pigesnes, nei LT 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Ramzetė @ 2013 10 10, 15:06)
ir supratau, kad galiu porą savaitėlių ir palaukti  lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2013 10 10, 09:52)
O fluida su kokiu emulsikliu darote? Patinka plaukams?

As darau su ksantanu, naudoju saknims daugiau, noriu visiem plaukam su BTMS nenuplaunama pabandyt, praeita dariau su 5% alieju, tai sunkino labai, reiks bndyt su 2.5%
Atsakyti
QUOTE(Nirida @ 2013 10 10, 20:16)
As darau su ksantanu, naudoju saknims daugiau, noriu visiem plaukam su BTMS nenuplaunama pabandyt, praeita dariau su 5% alieju, tai sunkino labai, reiks bndyt su 2.5%

Tai kaip as ir sakiau, cia svarbiausia nepadauginti alieju 4u.gif Man pasiseke, kad is pirmo karto pataikiau biggrin.gif
Atsakyti
Mergaites noriu paprasyti patarimo.
Turiu tymu linalol eterini alieju, ji naudoju pries sloga ir persalimus, ir sau ir vaikui, labai padeda sergame zymiai maziau.
Dabar mane vel uzpuole puline angina, noriu paklausti ar galiu si eterini alieju naudoti sau gerkles skalavimui, ar ji tiesiai i vandeni ir pamakalavus skalauti, ar reikia istirpdyti, turiu glicerina, ar piene ???
Aciu uz pagalba...
Atsakyti
QUOTE(Tubli @ 2013 10 12, 11:03)
Turiu tymu linalol eterini alieju, ji naudoju pries sloga ir persalimus, ir sau ir vaikui, labai padeda sergame zymiai maziau.
Dabar mane vel uzpuole puline angina, noriu paklausti ar galiu si eterini alieju naudoti sau gerkles skalavimui, ar ji tiesiai i vandeni ir pamakalavus skalauti, ar reikia istirpdyti, turiu glicerina, ar piene ???
Aciu uz pagalba...

kaip suprantu jus turite toki g.gif http://www.aroma-zon...thymlinalol.asp
jei jums padeda jis, tai skalaukit g.gif ant druskos istirpinkit eterini ir toki tirpalu skalaukit ax.gif druska ir labai gerai pati isbandziau neperseniausiai ,uzteko diena paskalauti ir viskas thumbup.gif as tai arbatmedzio lasinau
Atsakyti
QUOTE(Tubli @ 2013 10 12, 11:03)
Aciu uz pagalba...

Daug apie anginos gydymą eteriniais al. parašyta K.Shnaubelto knygoj. ten tokie receptai: kai labai smarkus paūmėjimas 1,0ml kalninių dašių , 1,0 ml timolio tipo čiobrelių, 5 lašai gvazdikėlių ( mišinys 20 kartų); švelnesnis - 1,0ml linalolio tipo čiobrelių ir 1,0 ml tujanolio tipo čiobrelių.
Bet kurį iš šių mišinių naudoti taip: po 2 lašus ant anglies tabletės ir laikyti burnoje kol ištirps, 3-4 kartus dienoje.

Tikrai labai padeda thumbup.gif , pernai panaudojo šeimoj žmogus, kuriam niekas nepadėdavo nuo anginos, ir nuo pavasario iki dabar nebesirgo angina 4u.gif
Tik tas pirmas mišinys - tai jau super turbo bigsmile.gif labai labai stiprus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 12 spalio 2013 - 12:02
Noriu pakalusti Jūsų labai man svarbaus klausimo. Aišku, tikėtina kad apie tai jau kalbėta, nors gal aš paklausiu kiek itaip, arba kitaip sakant, atsakymo dar nerandu. doh.gif
Taigi, jeigu aš teisi, tai poli nesočiųjų ir mono nesočiųjų rūgščių turi būti panašiai, t.y. apylygiai. O jeigu daugiau gaunasi apyligiai poli nesoč. ir sočiųjų, tai jau vadinasi sunkus aliejus, taip suprasti? Nes atrodo, kokius dabar turiu aliejus, bandau įvesti į lentelę, ir vistiek kad ir kiek įvesčiau, man nesigauna panašiai, o juk pvz 14 ir 60 tai skirasi. (čia tik pvz).
taigi, pvz sugalvojau deti avokado, abrikosu kauliuku ir migdolu al. ar jie nedera? nepagaunu vis dar kampo verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šarka-Li: 12 spalio 2013 - 16:48
QUOTE(Šarka-Li @ 2013 10 12, 17:27)
Taigi, jeigu aš teisi, tai poli nesočiųjų ir mono nesočiųjų rūgščių turi būti panašiai, t.y. apylygiai. O jeigu daugiau gaunasi apyligiai poli nesoč. ir sočiųjų, tai jau vadinasi sunkus aliejus, taip suprasti? Nes atrodo, kokius dabar turiu aliejus, bandau įvesti į lentelę, ir vistiek kad ir kiek įvesčiau, man nesigauna panašiai, o juk pvz 14 ir 60 tai skirasi. (čia tik pvz).

Kad būtų aiškiau parašysiu pavyzdį:

aliejų sudėtis : arganų 5 ml
simondsijų 5 ml
kivi 3 ml
spanguolių sėklų 2 ml
linų sėmenų 3 ml;
aliejinė dalis - 18 ml (nes mano lentelė padaryta ml) arba maždaug 16 g, arba 16%;t.y. gana " liesas" kremas;
riebiųjų rūgščių pagal skaičiuoklę 43/46/10 (poli/mono /soč).
Rūgštys skaičiuojasi visų aliejų bendrai, mažai yra aliejų, kuriuose iš karto būtų maždaug vienodi kiekiai poli/mono.
Kad gauti norimą santykį reikia gerokai "pažaisti" su skaičiukais lentelėje smile.gif ir dar reikia žinoti, kokie aliejai geriau tinka konkrečiai odai, o tada iš jų komponuoti.
Aš stengiuosi, kad sočiųjų skaičiukas neviršytų 10, nes jei daugiau - man jau smarkiai ant veido jaučiasi plėvelė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 12 spalio 2013 - 17:06
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 10 12, 17:47)
Kad būtų aiškiau parašysiu pavyzdį:

aliejų sudėtis : arganų 5 ml
                      simondsijų 5 ml
                      kivi            3 ml
                      spanguolių sėklų 2 ml
                      linų sėmenų  3 ml;
aliejinė dalis - 18 ml (nes mano lentelė padaryta ml) arba maždaug 16 g, arba 16%;t.y. gana " liesas" kremas;
riebiųjų rūgščių pagal skaičiuoklę 43/46/10  (poli/mono /soč).
Rūgštys skaičiuojasi visų aliejų bendrai, mažai yra aliejų,  kuriuose iš karto būtų maždaug vienodi kiekiai poli/mono.
Kad gauti norimą santykį reikia gerokai "pažaisti" su skaičiukais lentelėje  smile.gif ir dar reikia žinoti, kokie aliejai geriau tinka konkrečiai odai, o tada iš jų komponuoti.
Aš stengiuosi, kad sočiųjų skaičiukas neviršytų 10, nes jei daugiau - man jau smarkiai ant veido jaučiasi plėvelė.

Saule/Guoda, nuoširdžiausias ačiū už išsamų paaiškinimą! Vadinasi, dabar pirmiausiai turiu susikonspektuoti apie aliejus, kas kokiai odai tinka (ką ir pradėjau daryti). Kad su lentele reikia pažaisti, jau supratau 4u.gif ech, tas naivumas, viskas iš pradžių neatrodo taip sudėtingai, o kaip čia vyraujantis posakis apie mišką ir medžius ir man tinka, kuo toliau, tuo medžių daugiau..
Toje lentelėje (lietuviškoje, jeigu kalbame apie tą pačią), ten ar ml įvesti reikia ar gramus? Ir nesuprantu, kokį skaičių kaip rinktis, bet kokį? svarbu, kad attiktų tas rūgščių balansas? Dėl sočiųjų skaičiuko supratau, bandysiu pasinaudoti patarimu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Šarka-Li @ 2013 10 12, 18:15)
Saule/Guoda, nuoširdžiausias ačiū už išsamų paaiškinimą! Vadinasi, dabar pirmiausiai turiu susikonspektuoti apie aliejus, kas kokiai odai tinka (ką ir pradėjau daryti). Kad su lentele reikia pažaisti, jau supratau  4u.gif ech, tas naivumas, viskas iš pradžių neatrodo taip sudėtingai, o kaip čia vyraujantis posakis apie mišką ir medžius ir man tinka, kuo toliau, tuo medžių daugiau.. 
Toje lentelėje (lietuviškoje, jeigu kalbame apie tą pačią), ten ar ml įvesti reikia ar gramus? Ir nesuprantu, kokį skaičių kaip rinktis, bet kokį? svarbu, kad attiktų tas rūgščių balansas? Dėl sočiųjų skaičiuko supratau, bandysiu pasinaudoti patarimu  4u.gif

Aš naudoju labai seną rusišką lentelę, joje - ml, o lietuvišką mergaitės naują buvo padarę, ten tikriausiai gramai ax.gif , tiksliai nežinau.
Taip, kartais tenka pakoreguoti numatytą aliejinę dalį, jos svorį padidinti ar pamažinti, kad geriau išeitų... Tarkim noriu aliejinės dalies 14-16%, aliejų tokių ir tokių..., tada bandau skaičiuoti. Kartais išeina, o kartais keičiu aliejus arba jų procentą g.gif , kai išsprendžiu šitą uždavinį, tada jau skaičiuoju vandeninę dalį, emulsiklius ir aktyvus.
Apie aliejus: į visu kremus veidui dedu simondsijų būtinai arba meadowfoam ( limanthes, kaip lietuviškai- nežinau), nes šie aliejai - vaškai; iš tų, kur labai daug polinesč. mano mėgiamiausi žalios kavos, juodųjų serbentų, gervuogių. Dar paskutiniu metu pamėgau pomidorų sėklų. Lazdyno riešutų universalus aliejus, nepalieka ryškios plėvelės, žiemai gerai makadamijų,...
Tai pradedu, sakysim, taip: simondsijų 4 g., agurkų 2 - , pomidorų - 2 ir t.t., sudedu 16 g ir žiūriu, kas išeina, tada kaitalioju......Sau veido kremus darau 12-16%, žiemą gal kiek daugiau - iki 20%
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 12 spalio 2013 - 17:41