Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,24tema

QUOTE(Šarka-Li @ 2013 10 07, 11:00)
Sveikos. Aš su klausimu. Jeigu kremo sudėtyje pvz yra procentai, tai kaip juos paversti gramais? Aš pasidariau veido šveitiklį alionuko , ir kiek procentų, tiek ir gramų dėjau, nežinau ar gerai, bet gavosi atrodo geras  blush2.gif

Beje, vėliau parašyčiau kremo sudėtį kokį dariau, jeigu galėtumė, pratestuosit ar ko ten ne per daug, ne per mažai ir ar iš vis - gerai  blush2.gif  biggrin.gif

Siunciau Jums lentele, atsiuskit man i pasta recepta, uzpildysiu lentele, tada bus aiskiau, ten surasius procentus, is karto uzsipildo 100 g, 50 g, 30 g.
Atsakyti
QUOTE(mairux @ 2013 10 07, 11:35)
Siunciau Jums lentele, atsiuskit man i pasta recepta, uzpildysiu lentele, tada bus aiskiau, ten surasius procentus, is karto uzsipildo 100 g, 50 g, 30 g.

va va, ačiū, taip ir padarysiu 4u.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Nežinau, ar šitoj temos aš "Į temą"... Turiu klausimą dėl naminio kremo probleminei (spuoguotai) odai. Bandžiau tept kvapų namuose šaltu būdu gamintus kremus - per riebu. Tada banžiau purkšt hidrolatu ir tept kokį aliejuką ant viršaus (pvz jojoba), bet, matyt, kad ir tas poras užkemša. Gal yra kokių kitų būdų be aliejaus kremą pasigamint, pvz iš namie turimų maisto produktų? Kaukės netinka (šiaip tinka tik pora kartų per savaitę), nes man reikia kasdienio produkto, kurį veidą nusiprausus būtų galima tept, nes po plovimo veido odą traukią.

Va su kokiom tiradom.... blush2.gif Ačiū bent už kantrybę skaitant 4u.gif
Atsakyti
Na ka, kremas su Olivem 1000 ir vel nepraejo bandymo. ax.gif Jus kai su juo gaminat, tikrai nejauciat vasko? Dariau pagal ta pati recepta kur su prolipidu darau ir kuris man tikrai tinka. O su olivem eilini karta nepatiko. Galvoju, gal cia mano oda islepinta, tai daviau draugei meginuka ir ji dar turejo meginuka kremo su lecitinu ir cukraus esteriu, tai sake nera ka lyginti. Vienareiksmiskai uz antraji varianta rolleyes.gif

O va nenuplaunamas kondizionierius tikrai bus kartojamas. Tikrai patiko. Ir kodel anksciau tokio nepasidariau rolleyes.gif Tik kita karta skystesni darysiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2013 10 09, 08:15)
Na ka, kremas su Olivem 1000 ir vel nepraejo bandymo.  ax.gif Jus kai su juo gaminat, tikrai nejauciat vasko? Dariau pagal ta pati recepta kur su prolipidu darau ir kuris man tikrai tinka. O su olivem eilini karta nepatiko. Galvoju, gal cia mano oda islepinta, tai daviau draugei meginuka ir ji dar turejo meginuka kremo su lecitinu ir cukraus esteriu, tai sake nera ka lyginti. Vienareiksmiskai uz antraji varianta rolleyes.gif

O va nenuplaunamas kondizionierius tikrai bus kartojamas. Tikrai patiko. Ir kodel anksciau tokio nepasidariau rolleyes.gif  Tik kita karta skystesni darysiu smile.gif

O aš paskutinį dariau su Olivem ir makalavau taip, kaip prolipid'ą - apie 30 sek. su blenderiu, o po to netvarkingais judesiais su šaukšteliu ir ilgiau negu paprastai gaminant su Olivem (bet ne pusė val. biggrin.gif ). Man kremas pasirodė savo struktūra lyg ir panašus į kremą su prolipid ax.gif Juk abu sudaro lameliarinę struktūrą... arba bent jau turi sudaryti g.gif Apie pojūčius ant odos daug komentuoti negaliu, nes oda nėra kaprizinga, todėl gerai toleruoja ir Olivem ir Prolipid. Aišku, jei aliejinė dalis nėra didelė.
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2013 10 09, 07:15)
Na ka, kremas su Olivem 1000 ir vel nepraejo bandymo.  ax.gif Jus kai su juo gaminat, tikrai nejauciat vasko? Dariau pagal ta pati recepta kur su prolipidu darau ir kuris man tikrai tinka. O su olivem eilini karta nepatiko. Galvoju, gal cia mano oda islepinta, tai daviau draugei meginuka ir ji dar turejo meginuka kremo su lecitinu ir cukraus esteriu, tai sake nera ka lyginti. Vienareiksmiskai uz antraji varianta rolleyes.gif

O va nenuplaunamas kondizionierius tikrai bus kartojamas. Tikrai patiko. Ir kodel anksciau tokio nepasidariau rolleyes.gif  Tik kita karta skystesni darysiu smile.gif

Man irgi nelabai patiko Olviem1000, is pradziu galvojau, kad alieju nepataikau, bet dabar vel gaminau, atrodo neriebus, o pasitebus vakare, ryte oda buna riebaluota. O koks cia kremas su lecitinu ir cukraus esteriu? Cukraus esteris tai ester de sucre is AZ?
Ir dar, gal galima placiau apie nenuplaunama kondicionieriu, turbut kazka praleidau...
Atsakyti
O kas tas prolipid? kaip vaskas?
Atsakyti
QUOTE(krepsyte @ 2013 10 09, 07:42)
O aš paskutinį dariau su Olivem ir makalavau taip, kaip prolipid'ą - apie 30 sek. su blenderiu, o po to netvarkingais judesiais su šaukšteliu ir ilgiau negu paprastai gaminant su Olivem (bet ne pusė val.  biggrin.gif ). Man kremas pasirodė savo struktūra lyg ir panašus į kremą su prolipid  ax.gif Juk abu sudaro lameliarinę struktūrą... arba bent jau turi sudaryti g.gif  Apie pojūčius ant odos daug komentuoti negaliu, nes oda nėra kaprizinga, todėl gerai toleruoja ir Olivem ir Prolipid. Aišku, jei aliejinė dalis nėra didelė.

As tai pagalvojau, gal kaip tik reikejo didesnes aliejines dalies, kad labiau patiktu. rolleyes.gif (buvo 16.5% alieju ir 2% squalane emulsiklio 5%) su prolipidu toki darausi ir net labai kremas patinka. O su olivem 1000 toks tempimo jaumsas. Lyg vaskas sustingo ir neina net raumenis pajudinti unsure.gif dar su kazkokiu vasku man taip buvo. Berods su montanovu. Nes jo irgi nebenaudoju po poros bandymu.
Gal ir su kitais emulsikliais taip butu, bet kitu vienu beveik nenaudoju, o derinu dazniausiai su cukraus esteriu. Nors su montanovu ir derinyje su esteriu nepatiko ax.gif

QUOTE(mairux @ 2013 10 09, 07:56)
Man irgi nelabai patiko Olviem1000, is pradziu galvojau, kad alieju nepataikau, bet dabar vel gaminau, atrodo neriebus, o pasitebus vakare, ryte oda buna riebaluota. O koks cia kremas su lecitinu ir cukraus esteriu? Cukraus esteris tai ester de sucre is AZ?
Ir dar, gal galima placiau apie nenuplaunama kondicionieriu, turbut kazka praleidau...

Tai gal per daug kremo tepate? Man veidas riebaluotas nebuna net nuo dabar i lauka naudojamo kremo su 30% alieju. Tepu ant toniku apipurkstos odos, kremo reikia labai mazai.
taip ester de surce.
Apie nenuplaunama kondicionieriu as nesenai klausiau merginu, kaip naudoja ir kiek % alieju deda. Ar neapsunkina joms plauko. Daugiau berods ir nesnekejom rolleyes.gif

QUOTE(Šarka-Li @ 2013 10 09, 14:34)
O kas tas prolipid? kaip vaskas?

tai emulsinis vaskas. To apie kuri kalbejome pilnas pavadinimas - prolipid141 4u.gif
Atsakyti
kazkada olivem buvo mano favoritas, ir dabar patinka bet pabandzius krema su prolipid nesinori nieko kito... pasidariau db su olivem laukiu kada sunaudosiu nes vel noriu su prolipid ax.gif as nebandzius cukraus esterio , gal patiktu visai.... norisi naujoviu kazko man biggrin.gif goccia ar jus darete pagal zydrem recepta nenuplaunama kondicionieriu ? smile.gif
Atsakyti
Paklausiu banaliai turbut, kaip tikinti stebuklu lotuliukas.gif

O kai jus kuriate savo krema (dabar iskilo man dilema), tai kaip ismokote derinti aliejus (cia turbut tas variantas kai reikia atsirinkti koki krema darai, pvz sausai odai, ir kas tai odai tinka tuos ir dedi kelis aliejus?), bet kaip suzinoti, kiek procentu deti vieno ir kito aliejaus, va kur klausimas unsure.gif
Atsakyti
Gutka ne neziurejau jokio recepto. Pati sumakalavau. Ten gi svarbiausia alieju nepadauginti ir tiek mirksiukas.gif Dabar tepu kondicionieriu ir negaila, kad ten kruvos geriu prikrautos ir kad jo kaina didesne uz veido krema biggrin.gif

Sarka-Li seniau dedavau pagal savo nuoziura sunkesniu maziau, lengvesniu didesni kieki. Dabar kai turiu rugsciu skaiciuokle i ja delioju aliejus, kol gaunu norimus skaiciukus mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo goccia: 09 spalio 2013 - 14:45
Su prolipid nebandziau, bet man olivem patinka. Savo sausai odai naudoju su 30% alieju. Vasara tiko sunflower, bet dabar su juo jauciu tempima, tai pasidariau su olivem. Draugei dariau kelis kremukus, ir is karto pajuto tepdama ant odos, kad emulsikliai yra keiciami biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gtn: 09 spalio 2013 - 15:16