Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,24tema

QUOTE(Sidabražolė @ 2013 10 03, 16:00)
Zydrem, baisiai smalsu pasidarė, tai kuris čia sūnaitėlis tokių ketinimų turi? Negi vienas iš tų dviejų, kur vieni palikti mašinoj verkia? blink.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif ne as dar viena turiu greit bus 15m
Papildyta:
QUOTE(Šarka-Li @ 2013 10 03, 15:56)

Mergaitės, turbūt aš jau tikrai įkyrėjau, bet pasakykit, kaip suprasti tą procentų paskaičiavimą, kiek ko dėti į kremą? nes aš to neperpratau. skaitau dabar laisvą minutę turėdama 19 temą, ir užsirašau ką nors ką gero randu  wub.gif

net nežinau kaip čia suprantamai paaiškinti g.gif viskam savas laikas ,man ir pačioj pradžioj atrodė viskas kosmosas biggrin.gif bet su laiku gaminant pagal kitu merginu parašytus receptus tapo aiškiau , studijuokit AZ produktus bent tuos ka zadate pirkti ,prie ju parasyta koki procenta naudoti ir kur naudoti ,prie emulsikliu yra bendros formules kiek alieju,vandens reikia ,reikia labai nemažai laiko skirti "sedejimui prie kompo" ir rinkti info doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2013 10 03, 16:48)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif ne as dar viena turiu greit bus 15m
Papildyta:

net nežinau kaip čia suprantamai paaiškinti  g.gif  viskam savas laikas ,man ir pačioj pradžioj atrodė viskas kosmosas  biggrin.gif bet su laiku gaminant pagal kitu merginu parašytus receptus tapo aiškiau , studijuokit AZ produktus bent tuos ka zadate pirkti ,prie ju parasyta koki procenta naudoti  ir kur naudoti ,prie emulsikliu yra bendros formules kiek alieju,vandens reikia ,reikia labai nemažai laiko skirti "sedejimui prie kompo" ir rinkti info  doh.gif

Tai va, turbūt taikyklės kažkokios nėra, reikia pačiai sėdėti ir mokintis/gilintis su savo proteliu. Kitas niekas į galvą neįdės. Labai tikiuosi, kad man šis noras ilgai neišblės blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Šarka-Li @ 2013 10 03, 17:05)
Tai va, turbūt taikyklės kažkokios nėra, reikia pačiai sėdėti ir mokintis/gilintis su savo proteliu. Kitas niekas į galvą neįdės. Labai tikiuosi, kad man šis noras ilgai neišblės  blush2.gif

ka galiu pasakyti iš savo varpinės biggrin.gif tikrai taip jei bus noras gamint naudoti savo gamintus produktus viska perprasit su laiku mirksiukas.gif cia kaip koks hobis jei tau jis patinka tai ieškai/seki naujoves ir t.t. pati turiu dar pora patinkančių užsiėmimų ax.gif doh.gif per tuos užsiėmimas ir nekišu nosies i muilų gaminimą ,nebent paroj dar atsirastu papildomų valandėlių biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2013 10 03, 18:21)
ka galiu pasakyti iš savo varpinės  biggrin.gif  tikrai taip jei bus noras gamint naudoti savo gamintus produktus viska perprasit  su laiku  mirksiukas.gif  cia kaip koks hobis jei tau jis patinka  tai ieškai/seki naujoves ir t.t. pati turiu dar pora patinkančių užsiėmimų ax.gif  doh.gif per tuos užsiėmimas ir nekišu nosies i muilų gaminimą ,nebent paroj dar atsirastu papildomų valandėlių  biggrin.gif

Ačiū, žydrem 4u.gif skaitau skaitau...skaitau... biggrin.gif

Noriu kreiptis į Agnė/Ramutė, Jūsų blog'e radau apie pastą indaplovei. Noriu paklausti , nesupratusi dėl muilo: ar jis turi būti būtinai gamintas namie? Ar galiu kokiu kitokiu pakeisti, skystu. (PVz dabar turiu alepo namie).
Atsakyti
QUOTE(Šarka-Li @ 2013 10 04, 17:08)
Ačiū, žydrem  4u.gif  skaitau skaitau...skaitau...  biggrin.gif

Noriu kreiptis į Agnė/Ramutė, Jūsų blog'e radau apie pastą indaplovei. Noriu paklausti , nesupratusi dėl muilo: ar jis turi būti būtinai gamintas namie? Ar galiu kokiu kitokiu pakeisti, skystu. (PVz dabar turiu alepo namie).

Aš tokia senobiška, kad neprisiverčiu indaplovės naudoti... Kol į ją sukraunu ir iškraunu, man ramkom greičiau gaunasi, bet plaunu skystu muilu. Tai pastai, jei gerai pamenu, skystą muilą ir naudojau, sumaišius su druska ir gaunasi tokia košė, dar lyg ir sodos dėjau... Pabandykit, druska vandenį minkština, soda plauti padeda, turėtų ir kiti skysti muilai tikti, kodėl ne. Nors stengiausi receptą sudarinėdama kai ką pritaikyt labiau skalbimui mašina, putojimo nedidinau sąmoningai.

Va skalbimo mašina tai tikrai antrus metus rūbus savo skystu muilu plaunu ir nesigailiu, nei mašina sugedo, nei rūbams kas nutiko (tik vilnai žinoma muilas netinka), irgi tokiu pačiu principu: pigi druska pora šaukštų - į skalbinių minkštiklio slyrelį, iš AZ natrio perkarbonato šaukštas (kaip baliklis, dėmių valiklis) į skalbimo miltelių skyrių, ir skysto muilo kiek reikia. Visi skalbiniai minkšti ir pačiule kvepiantys (muile yra eterinio), jokių minkštiklių nebeperku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 04 spalio 2013 - 17:48
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 10 04, 18:46)
Aš tokia senobiška, kad neprisiverčiu indaplovės naudoti... Kol į ją sukraunu ir iškraunu, man ramkom greičiau gaunasi, bet plaunu skystu muilu. Tai pastai, jei gerai pamenu, skystą muilą ir naudojau, sumaišius su druska ir gaunasi tokia košė, dar lyg ir sodos dėjau... Pabandykit, druska vandenį minkština, soda plauti padeda, turėtų ir kiti skysti muilai tikti, kodėl ne. Nors stengiausi receptą sudarinėdama kai ką pritaikyt labiau skalbimui mašina, putojimo nedidinau sąmoningai.

Va skalbimo mašina tai tikrai antrus metus rūbus savo skystu muilu plaunu ir nesigailiu, nei mašina sugedo, nei rūbams kas nutiko (tik vilnai žinoma muilas netinka), irgi tokiu pačiu principu: pigi druska pora šaukštų - į skalbinių minkštiklio slyrelį, iš AZ natrio perkarbonato šaukštas (kaip baliklis, dėmių valiklis) į skalbimo miltelių skyrių, ir skysto muilo kiek reikia. Visi skalbiniai minkšti ir pačiule kvepiantys (muile yra eterinio), jokių minkštiklių nebeperku.

Nestebina manęs Jūsų "senobiškumas", nes mano teta irgi sako, jog kol ji į indaplovę indus sukraus, tai greičiau viską pati išplaus. biggrin.gif na, man tai indaplovė, gėėėėris thumbup.gif blush2.gif jeigu tiks kaip sakot bet koks muilas, gal pabandysiu. ax.gif
O del skalbimo mašinos, irgi suviliojot, tik kol kas neturiu to perkarbonato. bet visgi, gal reikės ir apie muilų gamybą paskaityti kada, jau galvoju g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šarka-Li: 04 spalio 2013 - 19:40
Sveikos 4u.gif ilsitės visos, turbūt, savaitgalis... rolleyes.gif

Aš su klausimu, kaip visada..

https://www.uogauoga...;category_id=10
Gal žinote, kokias proporcijas galima būtų dėti šiam kremui? Ir kažką skaičiau kad iš spanguolių galima pasidaryti sultis (jeigu gerai pavadinau) ir naudoti kosmetikoje, bet nelabai supratau... užkaitinti, steriliai uždaryti, kaip naudoti, kur laikyti?? ar aš sapnuoju g.gif kaip tik turiu namie spanguolių šiek tiek. Ačiū.
Atsakyti
sveikos, esu biškiuką nauja su kremais, norėčiau jūsų pagalbos, noriu padaryti rankų kremą savo draugui dovanų. gaminau kremus šaltuoju būdu (t.y. nekaitinant). Dėčiau sviestmedžio sviestą, skystų aliejų. Gal galit patart kokiom proporcijom reiktų dėti ir kokie EA geriausiai tiktų. sau darydama vis rozmarino EA padauginu, nors man jis patinka. Vaikinui galvoju gal labiau tiktų citrusiniai vaisiai, greipfrutas ar kažkas panašaus. Be to, įdomu, kokį konservantą jūs naudojat? aš turėjau vitaminą E, bet jis kažkaip keistai smirdėt pradėjo, nepamenu ar iš pradžių jau buvo toks, kažkoks geltonas tamsiai pasidarė, gal sugedo?
perku produktus iš bio-kosmetikos, tai ten iš konservantų tik greipfrutų ekstraktas yra, ar tinka jis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ievuzas: 05 spalio 2013 - 16:59
QUOTE(ievuzas @ 2013 10 05, 17:57)
sveikos, esu biškiuką nauja su kremais, norėčiau jūsų pagalbos, noriu padaryti rankų kremą savo draugui dovanų. gaminau kremus šaltuoju būdu (t.y. nekaitinant). Dėčiau sviestmedžio sviestą, skystų aliejų. Gal galit patart kokiom proporcijom reiktų dėti ir kokie EA geriausiai tiktų. sau darydama vis rozmarino EA padauginu, nors man jis patinka. Vaikinui galvoju gal labiau tiktų citrusiniai vaisiai, greipfrutas ar kažkas panašaus. Be to, įdomu, kokį konservantą jūs naudojat? aš turėjau vitaminą E, bet jis kažkaip keistai smirdėt pradėjo, nepamenu ar iš pradžių jau buvo toks, kažkoks geltonas tamsiai pasidarė, gal sugedo?
perku produktus iš bio-kosmetikos, tai ten iš konservantų tik greipfrutų ekstraktas yra, ar tinka jis?

Tai apie ka jus kalbate - NE kremas! Kreme yra vandenine dalis. O cia sviestu ir alieju misinys. Jeigu i sviestmedi su aliejais, isukti siek tiek vandens, tai jau bus toks riebus riebus "ale kremas". Butent taip ziemai, kai salciai, vaikui darau zandams.
Vit E galejo oksiduotis. Ir vit E ne konservantas. Jis antioksidantas. Jei darote sviestu ir alieju misini (be vandenines dalies) jums konservanto ir nereikia. Vit e ir dedam aliejams apsaugoti nuo oksidacijos. Bet jei jusu vit e pats oksidavosi, tai jau nebeatliks savo funkcijos.Mano vit e labai tirstas, rudas (is Akomos). Nezinau koks jusu. Jeigu skiestas saulegrazu al. arba trigliceridais, tai turetu buti sviesesnis.
Citrusiniai ea gali dirginti ir beabejo jie ilgai kreme neisliks.As i ranku krema dedu kelis lasus, bet derinyje su kitais.
Atsakyti
na, Kvapų namų kursuose, toks mišinys buvo vadinamas kremu. Veidui gaminom su hidrolatais, bet jų nekaitinom. man būtent ir įdomu sužinoti, kokie EA mišiniai gerai dera.
vit E pas mane irgi rudas ir toks klampus, koks įdomu jo galiojimo laikas yra, nes ant buteliuko nerašo.
Atsakyti
Tai tada butent tas variantas, kaip as vaikui darau. Sviestmedis prijungia nedideli kieki vandenines dalies. Tokiu atveju reiketu konservanto, nes jau yra vanduo. As naudoju Cosgard is AZ.
Del eteriniu alieju kvapu ir ju misiniu, tai labai individualu. Kas vienam patinka, kita gali ir supykinti ax.gif
Ranku krema senai dariau, bet jei atmintis nepaveda dejau benzoina ir apelsinus 5fold. Apelsinai per laika nusigaruoja 4u.gif Benzoinas saldus, tai vyrui gal nelabai rolleyes.gif Nors maniskis tuo ranku kremu (su biciu vasku) ziema veida tepasi ir jam pats geriausias kremas biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos. Aš su klausimu. Jeigu kremo sudėtyje pvz yra procentai, tai kaip juos paversti gramais? Aš pasidariau veido šveitiklį alionuko , ir kiek procentų, tiek ir gramų dėjau, nežinau ar gerai, bet gavosi atrodo geras blush2.gif

Beje, vėliau parašyčiau kremo sudėtį kokį dariau, jeigu galėtumė, pratestuosit ar ko ten ne per daug, ne per mažai ir ar iš vis - gerai blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti