Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,24tema

QUOTE(Šarka-Li @ 2013 10 02, 16:49)
Mergaitės, o gal žinote, koks aktyvus komponentas tiktų iš tarim aromanatura, vietoj to is AZ arrow root?

Žodžiu, bandau "sukurti" receptą, veido kremą riebiai, brandžiai odai  biggrin.gif  blush2.gif  jeigu kas galėsite, padėkite, pakomentuokite, aš visai žalia. iš klaidų - mokomasi.

Taigi, svajoju, rašausi štai taip:

Graikinių riešutų al. 3ml
Abrikosų kaul. al. 1ml
Puiklapių arba tamanu al. 1ml
Olivem 1000 1g
Arbatmedžio hidrolatas 10ml
Distiliuotas vanduo 3,5 ml
Glicerinas 0,5 ml
Vitaminas E 4lašai
Greipfrutų sėklų ekst. 4 lašai

Čia šituos rodmenis ml tai nurašiau praktiškai nuo alionuko bloge esančio kremo, nes nelabai man dar daeina kiek galima ko dėti... ir nežinau ar daeis  verysad.gif  bet man dar reikia kokio nors aktyvo kaip suprantu, nuo senėjimo, nes tai brandi oda.
Jeigu galite pasakykite, ar čia išeitų man kas nors.

Kremas, kuriame buvo naudota arow root pudra, turbut skirts riebiai odai. Tada jos funkcija buvo siek tiek sugerti riebalus. Galit naudoti ryziu pudra. Jeigu kremas buvo ne riebiai odai, tai gal buvo panaudota kaip tirstiklis. Tokiu atveju, jusu kremas be jos, greiciausiai bus truputi skystesnes konsistencijos.

Jusu ikeltas receptukas, sakyciau, tiesiog kremo baze. rolleyes.gif Reiketu kazkokiu aktyvu. Ir dabar jau po truputi orai salteja, tai gal neblogai butu truputi sviesto panaudoti (pvz. taukmedzio) 4u.gif
Atsakyti
[quote=Gutka,2013 10 02, 13:04]
[quote=gtn,2013 10 02, 05:58]
Drauge dare paakiu stangrinanti seruma is AZ, su akacijos milt. , haliuronu. Jai tempia paakiu zona. Idomu ar tai normalu, ar ne g.gif Sako, gal taip turi buti, vis gi stangrinantis biggrin.gif Ar bandet kuri naudoti akacijos milt.? 4u.gif

as dariausi, negadinkit merginos ingridientu su tais akacijos sakais, taip nemaloniai tempia, lyg dziovina, kazkokia kaip plevele man jausdavosi...brrr... niekaip neatradau bedos kol viena nare pasake kame gali buti beda ir kitas kremas be akacijos saku super gavosi ax.gif jei gerai pamenu neringa.jn sake kad deda i dantu pastas tuos sakus, o gal ne ji bijau primeluot ax.gif
[/quote]
Ne, akacijos sakų dantų pastoms nemėginau smile.gif Stovi jie pas mane, nusipirkau ir nenaudoju, dabar jau matau, kad ilgai stovės biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(meile0409 @ 2013 10 02, 08:28)
Labas rytas,

norejau paklausti, gal kas nors bandete daryti makiazo pagrinda is alieju?
Zinau, viena is Jusu daro pudras, tai net idomu pasidare, gal kas bandete darytis g.gif

Aš darausi birias pudras, jas šepetėliu tepu tiesiog ant įsigėrusio dieninio kremo. Kremą dažniausiai naudoju su atspalviu, lengvos konsistencijos.
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2013 10 02, 21:42)
Kremas, kuriame buvo naudota arow root pudra, turbut skirts riebiai odai. Tada jos funkcija buvo siek tiek sugerti riebalus. Galit naudoti ryziu pudra. Jeigu kremas buvo ne riebiai odai, tai gal buvo panaudota kaip tirstiklis. Tokiu atveju, jusu kremas be jos, greiciausiai bus truputi skystesnes konsistencijos.

Jusu ikeltas receptukas, sakyciau, tiesiog kremo baze. rolleyes.gif  Reiketu kazkokiu aktyvu. Ir dabar jau po truputi orai salteja, tai gal neblogai butu truputi sviesto panaudoti (pvz. taukmedzio) 4u.gif

Gal galetumete pasakyti pavydzi,ka galeciau is aktyvu prideti? 4u.gif
Aciu del ryziu pudros patarimo,paieskosiu kur jos yra.
Atsakyti
[quote=zydrem,2013 10 02, 10:22]
kazka radau savo užrasuose ,net nežinau kuri cia buvo parašiusi
nuo RANDU
pirmas 2 savaites tik grynais EA galima tepti, geras derinukas (patikrintas) 1dalis miros EA + 4 dalys levandu EA. 3 kartus i diena. Tik jei puliuoja, itraukti arbatmedi. Pasku 2-3 savaites tepti EA 2 kartus dienoje, ir dar drekinamuoju kremu aplink randa, ne pati randa(!). Krema su 5% levandos ir miros. Na o paskui EA misiniu koki karta i diena + kremas jau visam plotui. Tokia sistema galioja svieziausiems randams. Laiku reikia griebstis

sitas jei neklystu saules/godos g.gif bet gal klystu blush2.gif
Neteko nudegimams ant veido daryti tepalų, tik rankoms, bet tikrai efektyvu :
visur literatūroj rekomenduoja pradžioje naudoti gryną levandų EA.
Mišiniai, dedami kaip kompresai ant nudegusių vietų:

1.EA levandų - 15l., morkų - 5l., 15ml migdolų aliejaus;
2. Kviečių gemalų al. 4 ml, tamanų al 3ml, EA levandų 2 ml, EA rožmedis 2 ml
3. EA levandų-5l., germaniškų ramunėlių 5l., romaniškų ramunėlių 5l., kraujažolės 5l. į 15-30ml bazės ( kviečių gemalų, tamanų, migdolų)
4. valg.š. bazės - 3 l. levandų EA ir 2 l. ramunėlių - dėti kaip kpmpresą ant nudegim

dar cia kazkik parašyta g.gif
https://www.facebook...67363603337195/
Erškėtuogių aliejus ir tinka apie ji paskaitykite
bet tepti reikės tikrai ne pora savaiciu kad pasimatytu rezultatas 4u.gif
Papildyta:

Labai visoms ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Šarka-Li @ 2013 10 02, 22:15)
Gal galetumete pasakyti pavydzi,ka galeciau is aktyvu prideti? 4u.gif
Aciu del ryziu pudros patarimo,paieskosiu kur jos yra.

aktyvūs komponentai
pakanka info prie kievieno produko
kofeinas ,hialuronas,niacinamido,silko milteliai

del ryziu pudros arba arow tai ji nera labai butina, pasidarykit be jos kremuka o veliau kada prisijungsit prie uzsakymo is AZ ir nusipirksit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2013 10 02, 22:57)
aktyvūs komponentai
pakanka info prie kievieno produko
kofeinas ,hialuronas,niacinamido,silko milteliai

del ryziu pudros arba arow tai ji nera labai butina, pasidarykit  be jos kremuka o veliau kada prisijungsit prie uzsakymo is AZ ir nusipirksit  4u.gif

Aciu 4u.gif o jeigu deciau prie riebios-brandzios odos kremo hialiurono r., tai ar nebus sviestas sviestuotas? nes jis suteikia drekinima kazkaip.

Beje, dar radau vienoje senesneje temoje kremo recepta, tik be tiksliu proporciju - vaikams nuo issutimu. Gal kas zinotumete proporcijas? Ten dedasi:
Taukmedis, Kokosas, migdolu al., medetku fitolis, cinko oksidas, pantenolis.
Atsakyti
QUOTE(Šarka-Li @ 2013 10 03, 10:33)
Aciu  4u.gif  o jeigu deciau prie riebios-brandzios odos kremo hialiurono r., tai ar nebus sviestas sviestuotas? nes jis suteikia drekinima kazkaip.

Beje, dar radau vienoje senesneje temoje kremo recepta, tik be tiksliu proporciju - vaikams nuo issutimu. Gal kas zinotumete proporcijas? Ten dedasi:
Taukmedis, Kokosas, migdolu al., medetku fitolis, cinko oksidas, pantenolis.

nelabai suprantu pirma klausima blush2.gif
visu pirma nei vienas naturalus aktyvas,aliejus ,hidrolatas nepanaikins jau esamu raukšliu g.gif karta Ramute rase oda reikia visų pirma drėkinti drėkinti ir dar kart drėkint ax.gif nors pas mane raukslių nelabai dar yra biggrin.gif bet as i savo krema dedu ir hialurono ir ar kelta aktyviu priedu rolleyes.gif kiekviena karta vis keiciu ju sudetis ir pan

del vaikciu tai cia nereikia tiksiu gramu galima pagal sita pasigaminti pridedant keleta lasu pantenolio ,as is akies tokius vaikams gamindavau cia nera vandens dalies emulsikliu nereikia tik sviestas ir aliejus ,tik reika visu pirma gerai taukmedi išsukti ir palaipsniui pilti alieju tai toks purus gaunasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2013 10 03, 12:52)
nelabai suprantu pirma klausima  blush2.gif 
visu pirma nei vienas  naturalus aktyvas,aliejus ,hidrolatas nepanaikins jau esamu raukšliu  g.gif karta Ramute rase  oda reikia visų pirma drėkinti drėkinti ir dar kart drėkint  ax.gif nors  pas mane raukslių nelabai dar  yra  biggrin.gif  bet as i savo krema dedu ir hialurono ir ar kelta aktyviu priedu  rolleyes.gif  kiekviena karta vis keiciu ju sudetis ir pan
del vaikciu tai cia nereikia tiksiu gramu galima pagal sita pasigaminti pridedant keleta lasu pantenolio ,as is akies tokius vaikams gamindavau cia nera vandens dalies emulsikliu nereikia tik sviestas ir aliejus ,tik reika visu pirma gerai taukmedi išsukti ir palaipsniui pilti  alieju tai toks purus gaunasi  smile.gif

Zydrem, aš turėjau omenyje, kad hialiurono r. berods drėkina odą, tad jeigu žmogaus oda (šiuo atvėju mano anytos biggrin.gif ) ir taip riebi, tai ar nebus, kad aš dar tą jos odą pariebinsiu pridėdama į kremą hialiurono r.? ar supratot ką noriu pasakyti dabar? 4u.gif
o kaip man dabar įdomu pasidarė kiek Jums metų, kad jau aktyvus nuo raukšlių dedat blush2.gif blush2.gif blush2.gif biggrin.gif šiaip realiai kažin nuo kiek reikia? Gal čia Agnė/Ramutė geriau žinotų....?
Ačiū už kremo nuorodą, jaučiu reikės pasidaryti. 4u.gif Dar kažkada sakiau klausiu irgi dėl vaiko - jam yra atopinis dermatitas, aišku kuris labiau pasireiškia šaltuoju metu, gal sakyčiau seborėjinis, bet alergologė pernai neleido daug ko valgyti. Tačiau vasarą - jokių bėrimų, išsausėjimų. Gal knisdama temas rasiu kokį receptą nuo to.
Atsakyti
Del metu- tai po metų kitu ir mocute jau tapti galiu lotuliukas.gif papuls sunaitelis kokiai mergeliai ir viskas biggrin.gif

tikrai nebus sviestas sviestuotas jei hialurono idesit i uosvienes krema ,as dar ir kofeino ar dar kazko deciau ,aliejus reikia parinkti kurie labiau tinka riebesniai odai g.gif ir aisku ta arow pudra nepamaišytu g.gif

del dermatito tai tikrai nemažai prirašyta prisneketa merginu ,kap tokiu problemu neturejau tai nelbai ka galiu ir patarti g.gif tas kitas alioniuko vaikiškas kremas ir neblogas ,ne vienam drauges vaikiukui esu darius ir dar fb grupei yra receptukas https://www.facebook...39646092775613/
Atsakyti
Sarka-Li kodel jus nusprendet, kad drekinantis priedas riebina oda? Drekinimas tai ne lygybe riebinimui. Jums tiesiog reikia rinktis lengvesnius aliejus, mazesni ju pocenta deti. Kad lengvesnis kremas butu. Tokiai odai as nesu dariusi, bet gal deciau algo-zink (is AZ) ir kokios pudros (arrow, ryziu), kad blizgesi sumazinti. Is ea berods ylangai reguliuoja sebumo issiskyrima...
O drekinimas reikalingas visiems odos tipams. Ir riebi oda gali buti dehidratuota. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2013 10 03, 15:49)
Sarka-Li kodel jus nusprendet, kad drekinantis priedas riebina oda? Drekinimas tai ne lygybe riebinimui. Jums tiesiog reikia rinktis lengvesnius aliejus, mazesni ju pocenta deti. Kad lengvesnis kremas butu. Tokiai odai as nesu dariusi, bet gal deciau algo-zink (is AZ) ir kokios pudros (arrow, ryziu), kad blizgesi sumazinti. Is ea berods ylangai reguliuoja sebumo issiskyrima...
O drekinimas reikalingas visiems odos tipams. Ir riebi oda gali buti dehidratuota. 4u.gif

Ačiū 4u.gif gerai, kad apie EA parašėt, turėsiu omenyje. iš AZ greit nieko negausiu, nes turbūt niekas neužsako dabar. o tiesa, kaip žinoti, kas yra "lengvesnis" aliejus? g.gif
Mergaitės, turbūt aš jau tikrai įkyrėjau, bet pasakykit, kaip suprasti tą procentų paskaičiavimą, kiek ko dėti į kremą? nes aš to neperpratau. skaitau dabar laisvą minutę turėdama 19 temą, ir užsirašau ką nors ką gero randu wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šarka-Li: 03 spalio 2013 - 14:57
Zydrem, baisiai smalsu pasidarė, tai kuris čia sūnaitėlis tokių ketinimų turi? Negi vienas iš tų dviejų, kur vieni palikti mašinoj verkia? blink.gif
Atsakyti