Kremas be jokių konservantų - nedariau tyrimų, bet laikosi labai įvairiai. Turiu nesupelijusius, nesurūgusius trijų kremų mėginukus nuo 2012 09 mėn., laikiau ne šaldytuve, be jokių konservantų. Bet jie ir nenaudojami, pirštais liečiami nebuvo, tiesiog stebėjimui buvau pasidėjus. Dabar jau oksiduotais aliejais smirdi. Ilgai nesilaikys; jei ką blogo odai pajusit, ar pamatysit - išmesit tą kremą. Nieks negali tiksliai pasakyt, kiek laikysis, nes įtakos turi gamybos sterilumas arba ne, naudojami priedai. Kai kurie gedimą greitina, kiti - mažina. Negaminkit daug, tai gal ir susinaudos. Jei oda nėra labai sausa, galima šiek tiek degtinės, konjako pabaigoje įpilti. Procentas tikram konservavimui bus nepakankamas, bet visgi gedimą stabdys. Dar aš vieną tokį triuką naudoju kartais, kai noriu mažai konservuotas kad geriau laikytųsi: dezinfektanto Octenisept(iš vaistinės, mano galva būtina priemonė kiekvienoj namų vaistinėlėj) užpurškiu ant dangtelio vidinės pusės, visą jį kruopščiai išvalau, ir dar buteliuko ar indelio kraštą juo nuvalau.
Mėnuli, labai retai-labai mažai kremo paakiams su bičių vašku nepakenks, bet jei manot, kad ten nėra ką užkimšti, klystate. Yra kam užsikimšti, ir atrodo labai nemaloniai, tai vadinama ksanteliasma: http://dermnetnz.org...lasma-imgs.html
Lūpų balzamas, jei jame nebus vandeninės dalies, laikysis tiek, kiek trumpiausiai galiojantis jame esantis aliejus. Mišiniuose aliejai gali prailginti vieni kitų gyvenimą, ir pridėti antioksidantai taip pat.
Drauge dare paakiu stangrinanti seruma is AZ, su akacijos milt. , haliuronu. Jai tempia paakiu zona. Idomu ar tai normalu, ar ne Sako, gal taip turi buti, vis gi stangrinantis Ar bandet kuri naudoti akacijos milt.?
Ir i tema apie vaskus. AZ yra geliu vasko, raso, kad galima naudoti ir veidui. Neuzkimstu jis poras Ar vis del to naudoti geriau kuno kremams, zvakems, kvepalams, plaukams ir t.t.
Ir i tema apie vaskus. AZ yra geliu vasko, raso, kad galima naudoti ir veidui. Neuzkimstu jis poras Ar vis del to naudoti geriau kuno kremams, zvakems, kvepalams, plaukams ir t.t.
Sveikos, noriu paprašyti jūsų patarimo: bendradarbės mama pernai labai nusidegino veido odą, liko randai , kuriuos traukia, skauda. Perka Dermaxil ar kažkokį panašų tepaliuką ir moka po 150 lt savaitei oh . Gal galit patarti ką iš natūralių priemonių. Būčiau labai dėkinga. Ačiū.
Jau radau, kad galima naudoti tamanų aliejų , gal dar kas nors tiktų . Jūs čia daug visokių priemonių darotės gal kas patars
QUOTE(2Ditute @ 2013 10 02, 10:00)
Sveikos, noriu paprašyti jūsų patarimo: bendradarbės mama pernai labai nusidegino veido odą, liko randai , kuriuos traukia, skauda. Perka Dermaxil ar kažkokį panašų tepaliuką ir moka po 150 lt savaitei oh . Gal galit patarti ką iš natūralių priemonių. Būčiau labai dėkinga. Ačiū.
Jau radau, kad galima naudoti tamanų aliejų , gal dar kas nors tiktų . Jūs čia daug visokių priemonių darotės gal kas patars
kazka radau savo užrasuose ,net nežinau kuri cia buvo parašiusi
nuo RANDU
pirmas 2 savaites tik grynais EA galima tepti, geras derinukas (patikrintas) 1dalis miros EA + 4 dalys levandu EA. 3 kartus i diena. Tik jei puliuoja, itraukti arbatmedi. Pasku 2-3 savaites tepti EA 2 kartus dienoje, ir dar drekinamuoju kremu aplink randa, ne pati randa(!). Krema su 5% levandos ir miros. Na o paskui EA misiniu koki karta i diena + kremas jau visam plotui. Tokia sistema galioja svieziausiems randams. Laiku reikia griebstis
sitas jei neklystu saules/godos bet gal klystu
Neteko nudegimams ant veido daryti tepalų, tik rankoms, bet tikrai efektyvu :
visur literatūroj rekomenduoja pradžioje naudoti gryną levandų EA.
Mišiniai, dedami kaip kompresai ant nudegusių vietų:
1.EA levandų - 15l., morkų - 5l., 15ml migdolų aliejaus;
2. Kviečių gemalų al. 4 ml, tamanų al 3ml, EA levandų 2 ml, EA rožmedis 2 ml
3. EA levandų-5l., germaniškų ramunėlių 5l., romaniškų ramunėlių 5l., kraujažolės 5l. į 15-30ml bazės ( kviečių gemalų, tamanų, migdolų)
4. valg.š. bazės - 3 l. levandų EA ir 2 l. ramunėlių - dėti kaip kpmpresą ant nudegim
dar cia kazkik parašyta
https://www.facebook...67363603337195/
Erškėtuogių aliejus ir tinka apie ji paskaitykite
bet tepti reikės tikrai ne pora savaiciu kad pasimatytu rezultatas
Papildyta:
QUOTE(gtn @ 2013 10 02, 06:58)
Drauge dare paakiu stangrinanti seruma is AZ, su akacijos milt. , haliuronu. Jai tempia paakiu zona. Idomu ar tai normalu, ar ne Sako, gal taip turi buti, vis gi stangrinantis Ar bandet kuri naudoti akacijos milt.?
tikrai buvo kalbeta kad akaciju milteliai labai tempia turiu nusipirkus bet taip ir nepanaudoju
Randams italiniu slamuciu eterinis (veikia ir senus randus) ir ersketuogiu al.
QUOTE(goccia @ 2013 10 02, 11:37)
Randams italiniu slamuciu eterinis (veikia ir senus randus) ir ersketuogiu al.
bet kaip suprantu tai nelabai ka turi visa reikei pirkti as tokiu atveju rasyciau į kvapunamus i prasyciau kad sumaišytu nedideli kieki nezinau kaip Vilniuje ten darbuotojos bet, Kaune tai bent anksčiau ,dirbo nepatyrusi moteris tai nepatartu
[quote=gtn,2013 10 02, 05:58]
as dariausi, negadinkit merginos ingridientu su tais akacijos sakais, taip nemaloniai tempia, lyg dziovina, kazkokia kaip plevele man jausdavosi...brrr... niekaip neatradau bedos kol viena nare pasake kame gali buti beda ir kitas kremas be akacijos saku super gavosi jei gerai pamenu neringa.jn sake kad deda i dantu pastas tuos sakus, o gal ne ji bijau primeluot
as dariausi, negadinkit merginos ingridientu su tais akacijos sakais, taip nemaloniai tempia, lyg dziovina, kazkokia kaip plevele man jausdavosi...brrr... niekaip neatradau bedos kol viena nare pasake kame gali buti beda ir kitas kremas be akacijos saku super gavosi jei gerai pamenu neringa.jn sake kad deda i dantu pastas tuos sakus, o gal ne ji bijau primeluot
[quote=Gutka,2013 10 02, 14:04]
[/quote]
Įkišiu ir aš savo trigrašį apie visas tas "gum". Kiek skaičiau aprašymų ir bandžiau pati, tai visi šitie ingredientai, kurie žadama, kad duos momentinį stangrinimą ir tuo pačiu raukšlių lyginimą, būtent ir duoda tempimą: xantanas, guar gum, acacia gum ir pan. (galėčiau pratęsti: linų gelis, gysločio gelis, kuris tarp kai kurių prancūzių populiarus kaip "anti-rides", kiaušinio baltymas (pabandykite leisti jam nudžiūti ant veido). Pagalvokime pačios kaip tai veikia: bet kuris iš čia minėtų gelių, džiūdamas sudaro plėvelę, vadinasi ir duoda tą tempimą. Vieninteliai konjac root milteliai, kurie irgi naudojami kaip gelintojai ir + drėkiklis ir pan. man nedavė tempimo jausmo, bet jei jo padaugini į kremą, tai irgi užtepus ant veido voliojasi po pirštais.
Taigi bent jau mano išvada, nesižavėti gelintojų žadamu efektu iškarto pastangrinti odą ir išlyginti raukšles
[/quote]
Įkišiu ir aš savo trigrašį apie visas tas "gum". Kiek skaičiau aprašymų ir bandžiau pati, tai visi šitie ingredientai, kurie žadama, kad duos momentinį stangrinimą ir tuo pačiu raukšlių lyginimą, būtent ir duoda tempimą: xantanas, guar gum, acacia gum ir pan. (galėčiau pratęsti: linų gelis, gysločio gelis, kuris tarp kai kurių prancūzių populiarus kaip "anti-rides", kiaušinio baltymas (pabandykite leisti jam nudžiūti ant veido). Pagalvokime pačios kaip tai veikia: bet kuris iš čia minėtų gelių, džiūdamas sudaro plėvelę, vadinasi ir duoda tą tempimą. Vieninteliai konjac root milteliai, kurie irgi naudojami kaip gelintojai ir + drėkiklis ir pan. man nedavė tempimo jausmo, bet jei jo padaugini į kremą, tai irgi užtepus ant veido voliojasi po pirštais.
Taigi bent jau mano išvada, nesižavėti gelintojų žadamu efektu iškarto pastangrinti odą ir išlyginti raukšles
Aciu, merginos
As sau darau tokia http://translate.goo...gg#FDT_oil-free
Man nesausina odos, gerai dengiasi. Tik atspalvio gal sunkiau tinkama nutaikyti
Yra ir kitokiu variantu, pvz. http://translate.goo...aLLw#fond_teint
QUOTE(meile0409 @ 2013 10 02, 08:28)
norejau paklausti, gal kas nors bandete daryti makiazo pagrinda is alieju?
Zinau, viena is Jusu daro pudras, tai net idomu pasidare, gal kas bandete darytis
Zinau, viena is Jusu daro pudras, tai net idomu pasidare, gal kas bandete darytis
As sau darau tokia http://translate.goo...gg#FDT_oil-free
Man nesausina odos, gerai dengiasi. Tik atspalvio gal sunkiau tinkama nutaikyti
Yra ir kitokiu variantu, pvz. http://translate.goo...aLLw#fond_teint
Mergaitės, o gal žinote, koks aktyvus komponentas tiktų iš tarim aromanatura, vietoj to is AZ arrow root?
Žodžiu, bandau "sukurti" receptą, veido kremą riebiai, brandžiai odai jeigu kas galėsite, padėkite, pakomentuokite, aš visai žalia. iš klaidų - mokomasi.
Taigi, svajoju, rašausi štai taip:
Graikinių riešutų al. 3ml
Abrikosų kaul. al. 1ml
Puiklapių arba tamanu al. 1ml
Olivem 1000 1g
Arbatmedžio hidrolatas 10ml
Distiliuotas vanduo 3,5 ml
Glicerinas 0,5 ml
Vitaminas E 4lašai
Greipfrutų sėklų ekst. 4 lašai
Čia šituos rodmenis ml tai nurašiau praktiškai nuo alionuko bloge esančio kremo, nes nelabai man dar daeina kiek galima ko dėti... ir nežinau ar daeis bet man dar reikia kokio nors aktyvo kaip suprantu, nuo senėjimo, nes tai brandi oda.
Jeigu galite pasakykite, ar čia išeitų man kas nors.
Žodžiu, bandau "sukurti" receptą, veido kremą riebiai, brandžiai odai jeigu kas galėsite, padėkite, pakomentuokite, aš visai žalia. iš klaidų - mokomasi.
Taigi, svajoju, rašausi štai taip:
Graikinių riešutų al. 3ml
Abrikosų kaul. al. 1ml
Puiklapių arba tamanu al. 1ml
Olivem 1000 1g
Arbatmedžio hidrolatas 10ml
Distiliuotas vanduo 3,5 ml
Glicerinas 0,5 ml
Vitaminas E 4lašai
Greipfrutų sėklų ekst. 4 lašai
Čia šituos rodmenis ml tai nurašiau praktiškai nuo alionuko bloge esančio kremo, nes nelabai man dar daeina kiek galima ko dėti... ir nežinau ar daeis bet man dar reikia kokio nors aktyvo kaip suprantu, nuo senėjimo, nes tai brandi oda.
Jeigu galite pasakykite, ar čia išeitų man kas nors.
QUOTE(krepsyte @ 2013 10 02, 12:35)
bet man tie akaciju milteliai ir kreme labai jautesi, buvo neimanoma naudoti, jei dedu ksantano ar guaro taip nebuna as bandziau ir daugiau deti ir ciut ciut, ir kaitinau kad gerai istirptu niekaip nesusikalbejau visos priemones lauk meciau