as kazkur turejau ir su sviestmedziu, tik nzn kurioj dezej reiketu ieskoti po kraustymosi Ramzete man atrodo nuorodos nera i lentele, merginos buvo pasidariusios pacios lenteles su alieju informacija... pataisykit jei klystu
Laba diena,
kaimynas man dave tuscia kori alieju turiu, roziu vandens turiu. Kori islydysiu, bus vaskas, tikiuosi. Noriu pasigaminti kokio nors veido kremo, bet neturiu svarstykliu. Kaip atmatuoti tinkama vasko kieki be svarstykliu. Tarkim kiek gramu bus arbatinis saukstelis vasko. Arba kiek gramu bus arbatinis saukstelis hidrolato, arba aliejaus. Kaip atmatuoti be svarstykliu. Ir kas is mano turimu alieju: arbatmedzio, kvapiuju pelargoniju, arbuzu, tamanu, lazdyno riesutu, arganu, ar ersketroziu galetu buti naudojamas kaip konservantas kremui? Ta prasme turi nors kiek konservuojamuju savybiu, kad kremas galetu stoveti ilgiau nei savaite
kaimynas man dave tuscia kori alieju turiu, roziu vandens turiu. Kori islydysiu, bus vaskas, tikiuosi. Noriu pasigaminti kokio nors veido kremo, bet neturiu svarstykliu. Kaip atmatuoti tinkama vasko kieki be svarstykliu. Tarkim kiek gramu bus arbatinis saukstelis vasko. Arba kiek gramu bus arbatinis saukstelis hidrolato, arba aliejaus. Kaip atmatuoti be svarstykliu. Ir kas is mano turimu alieju: arbatmedzio, kvapiuju pelargoniju, arbuzu, tamanu, lazdyno riesutu, arganu, ar ersketroziu galetu buti naudojamas kaip konservantas kremui? Ta prasme turi nors kiek konservuojamuju savybiu, kad kremas galetu stoveti ilgiau nei savaite
Dar karta bandau klausti apie arrow root, jo gauti galima tik AZ?
Zydrem aš turiu štai ką:
Levandų, pipirmėčių, rožių hidrolatus.
Avokadų, jojobos, argano, sezamų, alyvuogių, abrikosų kauliukų, kokosų al.
Taumedžio sv., kakavos sv.
Alyvuogių skvalaną, alyvuogių emulsiklį, olivem 1000, pantenolį, ekolog. prausiklio/šampūno bazę, medaus miltelius, alavijo miltelius, pušų EA.
Zydrem aš turiu štai ką:
Levandų, pipirmėčių, rožių hidrolatus.
Avokadų, jojobos, argano, sezamų, alyvuogių, abrikosų kauliukų, kokosų al.
Taumedžio sv., kakavos sv.
Alyvuogių skvalaną, alyvuogių emulsiklį, olivem 1000, pantenolį, ekolog. prausiklio/šampūno bazę, medaus miltelius, alavijo miltelius, pušų EA.
QUOTE(mėnulis @ 2013 10 01, 16:01)
Laba diena,
kalbeta ne karta kad biciu vaska nerekomenduojam i veido kremus del to kad užkimsti veido poras,
konservantas yra konservantas is jusu paminėtu niekas neprailgins galiojimo kremo
Šarka-Li manau kad tik AZ tos pudros yra pirk cia LT lyg nemaciau
del kremuko vakare parašysiu gal až
QUOTE(zydrem @ 2013 10 01, 16:11)
kalbeta ne karta kad biciu vaska nerekomenduojam i veido kremus del to kad užkimsti veido poras,
konservantas yra konservantas is jusu paminėtu niekas neprailgins galiojimo kremo
kaip gaila bet maciau pilna kremu receptu ir su bisciu vasku tai vistiek darysiu, kad ir ranku krema ziemai, nors noreciau veidui...tik liko klausimas kaip atsverti kieki be svarstykliu. ar galite parasyti, tarkim valgomasis saukstas kiek yra gramo to biciu vasko. arba arbatinis saukstas, nors mazdaug. Beto turbut jei darysiu krema paakiams su biciu vasku, jis nieko neuzkims.
QUOTE(mėnulis @ 2013 10 01, 16:17)
kaip gaila bet maciau pilna kremu receptu ir su bisciu vasku tai vistiek darysiu, kad ir ranku krema ziemai, nors noreciau veidui...tik liko klausimas kaip atsverti kieki be svarstykliu. ar galite parasyti, tarkim valgomasis saukstas kiek yra gramo to biciu vasko. arba arbatinis saukstas, nors mazdaug. Beto turbut jei darysiu krema paakiams su biciu vasku, jis nieko neuzkims.
mano supratimu kremas bus persunkus paakiu odai nežinau bandykit paskui parašysit kaip
kas del ranku/ kuno kremu tai man tinka/ patinka biciu vaskas
as biciu vaska susitarkavusi per burokine tarka man taip patogiau gal suprasit ka is foto
ai šaukštelis nuo vaistu ten kur vaskas ideta 5ml
Gutka man nereikia paskaiciavimu. Pati susidelioju is norimu alieju PAsidariau ir su tais 8 plius dar skvalanas, o kieki maza dariau - pabandymui, tai aliejus lasais lasinau
Menulis. Rankom ziemai su buciu vasku labai geras kremas. Kunui galite krema pasidaryti, taip pat lupu balzama. Veidui greiciausiai nebus gerai su biciu vasku, o tuo labiau paakiams - per sunkus bus
Menulis. Rankom ziemai su buciu vasku labai geras kremas. Kunui galite krema pasidaryti, taip pat lupu balzama. Veidui greiciausiai nebus gerai su biciu vasku, o tuo labiau paakiams - per sunkus bus
QUOTE(Gutka @ 2013 10 01, 13:37)
...Ramzete man atrodo nuorodos nera i lentele, merginos buvo pasidariusios pacios lenteles su alieju informacija...
QUOTE(mėnulis @ 2013 10 01, 16:01)
...kiek gramu bus arbatinis saukstelis hidrolato, arba aliejaus. Kaip atmatuoti be svarstykliu...
Nežinau ar padės, bet užrašuose štai ką radau:
3 arbatiniai šaukšteliai = 1 šaukštas
1 valgomasis šaukštas = 15 ml
1 arbatinis šaukštelis = 5 ml
1/2 arbatinio šaukštelio = 2,5 ml
1/4 šaukštelio = 1.25 ml
88 lašai = 1 arbatinis šaukštelis
nenusiminkit gal as pas save kazka rasiu gal kitos merginos i az brukstels del lenteliu nes mes lyg keitemes info
QUOTE(Gutka @ 2013 10 01, 17:55)
nenusiminkit gal as pas save kazka rasiu gal kitos merginos i az brukstels del lenteliu nes mes lyg keitemes info
Būtų super
Ačiū zyrem