Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,24tema

QUOTE(goccia @ 2013 09 28, 17:03)
Mano kondicionierius pasibaige, tai reikes pabandyti nedideli kieki nenuplaunamo pasidaryti. Gal patiks rolleyes.gif
Dabartinis tai man labai patinka, bet kad gaila tu visu geriu, kurie i kanalizacija nubega doh.gif

Darausi ir aš nenuplaunamas priemones dėl to kad gaila nuplauti smile.gif Aliejų dedu iki 5 proc., su BTMS kremukus plaukams, o su Guar silk iš theherbarie geliukus, aš vadinu fluidus. Prikraunų gėrių, negaila biggrin.gif . Labai ilgam užtenka, kaip ir zydre tepu tik plaukus.
Atsakyti
QUOTE(Šarka-Li @ 2013 09 28, 18:22)
Temperaturos tikrai turejo buti vienodos.  o kas priskiriami aktyvanms??  blush2.gif  siaip dejau alijosiaus milteliu, ir juos raso kad deti i hidrolata apie 30l bet kaip as idesiu i toki jeigu man reikia vandenine dali ir aliejine kaitinti daugiau. nesupratau sitos vietos. tai as kai sujungiau aliejus ir vandeni, tuomet maisiau maisiau maisiau, ir jau i pravesuse mase sudejau tuos miltelius  g.gif  cia savo galva vadovavausi, tai gal ir blogai padariau  g.gif  o olivem 1000 dejau tiek kiek buvo parasyta, dariau pagal si recepta:http://naturaltouch.ucoz.net/load/veidui/kremas_jautriai_odai_raminantis_priesuzdegiminis/1-1-0-80  tik nedejau agurko ekst., ir dejau alyvuojiu skvalano plius. nedejau dar to eterinio, biosol ir bisabolol.

Yra aliejai, sviestai - riebaline faze, vanduo, hidrolatai, infuzai, nuovirai - vandenine faze ir sias dalis sujungiantis komponentas - emulsiklis: biciu vaskas, lecitinas, ivairus emulsiniai vaskai. Is siu triju komponentu gaunasi kremas. 4u.gif Visa kita, ka dedat i krema, tai jau aktyvus priedai, kurie dedami kazkokiu tikslu - kad oda drekintu, raminti, minkstintu ir pan.
Alavijo miltelius reikejo atskirai istirpinti nedideliam kiekyje vandenines fazes ir supilti, kai emulsja jau praveso. Prie kremo recepto, pagal kuri darete, butent taip ir yra parasyta 4u.gif
Ne tik alavijo ekstrakta, bet ir kitus miltelinius komponentus visada prasitirpinu nedideliam kieki vandenines fazes. Tiesiog taip sudeti milteliais greiciausiai neistirpo. Bet ar vanduo del to atsiskyrineja nezinau. Gal tiesiog per trumpai plaket rolleyes.gif

QUOTE(neringa.jn @ 2013 09 28, 21:41)
Darausi ir aš nenuplaunamas priemones dėl to kad gaila nuplauti  smile.gif Aliejų dedu iki 5 proc., su BTMS kremukus plaukams, o su Guar silk iš theherbarie geliukus, aš vadinu fluidus. Prikraunų gėrių, negaila  biggrin.gif . Labai ilgam užtenka, kaip ir zydre tepu tik plaukus.

As irgi vakar susimakalavau pirma bandyma nenuplaunamo. Alieju dejau nedaug - brokoliu al. 2.5%. Jei netiks kaip nenuplaunamas, sunaudosiu kaip nuplaunama biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2013 09 29, 08:21)
Yra aliejai, sviestai - riebaline faze, vanduo, hidrolatai, infuzai, nuovirai - vandenine faze ir sias dalis sujungiantis komponentas - emulsiklis: biciu vaskas, lecitinas, ivairus emulsiniai vaskai. Is siu triju komponentu gaunasi kremas. :4u:  Visa kita, ka dedat i krema, tai jau aktyvus priedai, kurie dedami kazkokiu tikslu - kad oda drekintu, raminti, minkstintu ir pan.
Alavijo miltelius reikejo atskirai istirpinti nedideliam kiekyje vandenines fazes ir supilti, kai emulsja jau praveso. Prie kremo recepto, pagal kuri darete, butent taip ir yra parasyta :4u:
Ne tik alavijo ekstrakta, bet ir kitus  miltelinius komponentus visada prasitirpinu nedideliam kieki vandenines fazes. Tiesiog taip sudeti milteliais greiciausiai neistirpo. Bet ar vanduo del to atsiskyrineja nezinau. Gal tiesiog per trumpai plaket :rolleyes:

Ačiū :4u:

O sakykite, ar taip sumaisiusi tuos alavijo miltelius hidrolate, ir supylus hirdolata su milteliais jau i pravesusi krema, nebus taip kad ant kremo susipils vanduo ir jis liks?
Kremas per nakti buvo saldytuve, tai ryte labai bijojau pasiziureti bet viskas ok, baltas, toks tobulas, kaip pirmasis, atrodo :wub: :lotuliukas: nu negaliu patiketi, kad pati pasigaminau sau krema B) ir kai plakiau, pasidare kremine konsistensija, o paskui taip vel lyg norejo issiskirt vanduo, bet plakiau ir issiplake. dabar jokio vandens nera. beje, dar klausimas - pagal ta recepta tai nezinau kiek ten to kremo, supyliau i indeli, nu ten gal 30g ir jo daug maz tik puse. tai kaip zinoti kiek ten kiekio bus to kremo, jeigu neraso prie recepto?
ir dar - arrow root galima gauti tik AZ? :hm
Papildyta:
Tiesa, kad kremą reikia laikyti šaldytuve, tą lyg ir žinau, o dabar aliejus, hidrolatus? (jeigu jie praimti ir jeigu nepraimti), taip pat taukmedzio sv, kakavos, vit E ir konservantus?
Atsakyti
QUOTE(Šarka-Li @ 2013 09 29, 11:07)
Ačiū  4u.gif

O sakykite, ar taip sumaisiusi tuos alavijo miltelius hidrolate, ir supylus hirdolata su milteliais jau i pravesusi krema, nebus taip kad ant kremo susipils vanduo ir jis liks?
Kremas per nakti buvo saldytuve, tai ryte labai bijojau pasiziureti bet viskas ok, baltas, toks tobulas, kaip pirmasis, atrodo  wub.gif   lotuliukas.gif nu negaliu patiketi, kad pati pasigaminau sau krema  cool.gif ir kai plakiau, pasidare kremine konsistensija, o paskui taip vel lyg norejo issiskirt vanduo, bet plakiau ir issiplake. dabar jokio vandens nera.  beje, dar klausimas - pagal ta recepta tai nezinau kiek ten to kremo, supyliau i indeli, nu ten gal 30g ir jo daug maz tik puse. tai kaip zinoti kiek ten kiekio bus to kremo, jeigu neraso prie recepto?
ir dar - arrow root galima gauti tik AZ?  g.gif
Papildyta:
Tiesa, kad kremą reikia laikyti šaldytuve, tą lyg ir žinau, o dabar aliejus, hidrolatus? (jeigu jie praimti ir jeigu nepraimti), taip pat taukmedzio sv, kakavos, vit E ir konservantus?

Pratirpinu labai mazam kieki nupiltam nuo hidrolato, kuris jau pasvertas sildymui. Sudedu, kai kremas pravesta, kartu su kitais aktyvais. Viskas issimaiso wink.gif
Tai matot per anksti supanikavot, kad atsiskiria vanduo. Sveikinu su pirmu kremuku 4u.gif
Jei imat kazkieno recepta, tai pagal sudetiniu daliu kieki matot kiek bus wink.gif Jei pati kuriat recepta, tai skaiciuojates viska tokiam kremo kiekiui, kiek ketinate gaminti. Aisku kazkiek lieka ant indeliu, ant irankiu.
As ir visas pasigamintas priemones, ir hidrolatus, ir aliejus, ir vit E laikau saldytuve.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo goccia: 29 rugsėjo 2013 - 16:24
QUOTE(goccia @ 2013 09 29, 17:23)
Pratirpinu labai mazam kieki nupiltam nuo hidrolato, kuris jau pasvertas sildymui. Sudedu, kai kremas pravesta, kartu su kitais aktyvais. Viskas issimaiso wink.gif
Tai matot per anksti supanikavot, kad atsiskiria vanduo. Sveikinu su pirmu kremuku 4u.gif
Jei imat kazkieno recepta, tai pagal sudetiniu daliu kieki matot kiek bus wink.gif Jei pati kuriat recepta, tai skaiciuojates viska tokiam kremo kiekiui, kiek ketinate gaminti. Aisku kazkiek lieka ant indeliu, ant irankiu.

Goccia, supratau. Darysiu dabar dar kartą tokį kremą - mamai pabandyti, tai žiūrėsiu gas gausis. Beje, H20 vistiek vos vos yra unsure.gif mano kreme. gal blogai, kad plaku šaukšteliu? bet dar nenoriu pirkti mikseriuko, kol neįsivažiavau, o gal mesiu, ir man nebepatiks kremus ir kt. priemones sau darytis biggrin.gif
Na vistiek as nesuprantu kaip man matyti pvz kiek g ar ml bus kremo tame alionuko kreme g.gif na aš tikrai prasta matematikė. kai turiu laisvą minutę mąstymams, tai galvoju, kaip man čia apskaičiuoti, nu tikrai galva nedirba ant to.

Gal dar kuri nors turite, žinote, kremą ne per sudėtingiausią - brandžiai odai? būčiau dėkinga jeigu pasidalintumėte receptu. žiūrėjau AZ, bet tai vis kažko neturiu. nebežinau, o gal jau klausiau šito klausimo g.gif doh.gif

zydrem aptikau tamstos blogą thumbup.gif thumbup.gif aišku iš nuorodos ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šarka-Li: 30 rugsėjo 2013 - 16:11
QUOTE(Šarka-Li @ 2013 09 30, 17:11)

Gal dar kuri nors turite, žinote, kremą ne per sudėtingiausią - brandžiai odai? būčiau dėkinga jeigu pasidalintumėte receptu. žiūrėjau AZ, bet tai vis kažko neturiu. nebežinau, o gal jau klausiau šito klausimo  g.gif  doh.gif

jus parsykit ka turit 4u.gif

del plaktvelio tai su juo tikrai labai skiriasi kaip dirbi ax.gif
Atsakyti
merginos pakibau ant reklamos ir jau kelinta savaite suku galva kas tas cinko piritionas, neva nuo pleiskanu ax.gif reklamavo sampuna su cinko pirirtionu ir mastau kas cia per cinko forma? gal kuri ka gero pakomentuos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gutka @ 2013 09 30, 17:54)
merginos pakibau ant reklamos ir jau kelinta savaite suku galva kas tas cinko piritionas, neva nuo pleiskanu  ax.gif  reklamavo sampuna su cinko pirirtionu ir mastau kas cia per cinko forma? gal kuri ka gero pakomentuos?  g.gif

Turiu, siunčiausi iš Aroma-vitos. Parsisiuntusi gal prieš pusantrų metų gaminau, o paskui numečiau, gal nepatiko - nebepamenu, o ir nereikia man biggrin.gif . Kiek pamenu, jis tirpsta tik šarminiuose produktuose, aš plaukams naudoju skysto muilo būdu verdamą šampūną, tai man tiko. Pasiskaityk daugiau jų puslapyje 4u.gif
Atsakyti
Merginos, kai skaiciuojat aliejine dali pagal rugsciu lentele, jums irgi nepavyksta is keliu al. viska susideliot? Dabar skaiciavau, tai kad visi skaiciukai man patiktu, gavosi is 8 alieju doh.gif

QUOTE(Šarka-Li @ 2013 09 30, 17:11)

Na vistiek as nesuprantu kaip man matyti pvz kiek g ar ml bus kremo tame alionuko kreme  g.gif  na aš tikrai prasta matematikė. kai turiu laisvą minutę mąstymams, tai galvoju, kaip man čia apskaičiuoti, nu tikrai galva nedirba ant to.

Taigi paprasciau nebuna - sudedat visas dalis ir gaunat mase 4u.gif
Jei recepte nurodyta kiekiai vienu daliu gr kitu ml. Pasiskaiciuojat ml i gramus ir matot. Jusu naudotam recepte vanduo ml, tai tiek ir bus gramais, nes vandens tankis mazdaug 1 (prie aukstesnes temp. keliom simtosiomis mazeja). Jei bus aliejai nurodyti ml, tai noredama gauti mase, turi dauginat is tankio. Skirtingu al. tankis siek tiek skiriasi. Svyruoja nuo 0.9 - 0.97. Jei norit labai tiksliai pasiskaiciuoti, tai tanki susirast pades visagalis google. AZ prie alieju yra nurodytas tankis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo goccia: 01 spalio 2013 - 04:59
aciu neringai.jn 4u.gif visai apleidau muilo virima tai pagalvot reikia ar man to cinko piritiono reikia biggrin.gif goccia tu cia kalbi apie poli ir mono rugsciu balansa? jei taip man berods is 5-6 alieju gavosi smile.gif
Atsakyti
Taip apie poli ir mono biggrin.gif
Vasarinis mano irgi berods is 6 buvo. O dabar saltesniems orams jau planuojuos, tai idejau daugiau taukmedzio sviesto ir isemiau ryziu branduoliu al., kurio parametrai palyginti vienodi, tai vel subalansuoti visa receptuka buvo labai sunku ax.gif

Gutka nepasiduok reklamoms mirksiukas.gif
O as kaip tik siandien susiplanavus muila maisyt. Irgi jau kelis men. nemaisius ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo goccia: 01 spalio 2013 - 08:17
QUOTE(goccia @ 2013 10 01, 05:56)
Merginos, kai skaiciuojat aliejine dali pagal rugsciu lentele...

Ar galima būtų nuorodėlę į šia lentelę? ax.gif 4u.gif
Atsakyti