Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,24tema

Lūpų balzamus sukietina bičių vaškas, įvairūs augaliniai, gėlių vaškai (būna tarkim migdolų, jojobos kieta forma, kandelilų, rapsų, sojų, mimozų ir t.t.; rožių, jazminaičių, tuberozų ir kitų gėlių - dar ir kvepia), tirštikliai (cetilo alkoholis, stearino rūgštis).
Aš kaitalioju receptus, nes ingerientų turiu labai įvairių, tai norisi visus išbandyti. Kartais net nusibosta jau galvoti, ką su kuo geriau derint...
Jei imsi gaminti, viskas susinaudos, jei ne veidui, tai kūnui. Jei man kas nelabai tinka ar patinka, tada primakaluoju kūnui daugiau, o to ingrediento nebeperku. Tik nedaug tokių yra...
Sėkmės gamybose 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 09 22, 14:00)
Lūpų balzamus sukietina bičių vaškas, įvairūs augaliniai, gėlių vaškai (būna tarkim migdolų, jojobos kieta forma, kandelilų, rapsų, sojų, mimozų ir t.t.; rožių, jazminaičių, tuberozų ir kitų gėlių - dar ir kvepia), tirštikliai (cetilo alkoholis, stearino rūgštis).
Aš kaitalioju receptus, nes ingerientų turiu labai įvairių, tai norisi visus išbandyti. Kartais net nusibosta jau galvoti, ką su kuo geriau derint...
Jei imsi gaminti, viskas susinaudos, jei ne veidui, tai kūnui. Jei man kas nelabai tinka ar patinka, tada primakaluoju kūnui daugiau, o to ingrediento nebeperku. Tik nedaug tokių yra...
Sėkmės gamybose 4u.gif

Ačiū už komentarą 4u.gif

Man dar sunku bus, dar nežinau daug sudedamųjų dalių ką kas daro. skaitysiu temas, gal ką įdomaus rasiu, o kaip kitaip ax.gif gerai Jums, kai jau mokate pasigaminti iš turimų žaliavų viską, o aš žiūriu į receptus. Tikiuosi, neapleis noras gaminti... rolleyes.gif P.S Gal galėtumėt rekomenduoti, arba kuri kita galite - noriu kokio veido toniko arba makiažo valiklio. Jie sudėtingai daromi? Žiūrėjau Jūsų blog'e, alionos, lyg neradau g.gif
Atsakyti
Balzamui, kad kietesnis butu dekit sviestu daugiau nei skystu alieju. Man labai patinka kakavos sviestas. Nuo jo balzamas svelniai sokoladu kvepia wink.gif

Tonikas paprasta todel turbut nelabai kas ir apraso. Galit tiesiog hidrolatu purkstis. Arba praturtinti ji kokiais drekinanciais, tirpiais vandenyje priedais. 4u.gif
Makiaza galit aliejum valyti. Berods abrikosu kauliuku tam tikslui merginos naudoja. Nuvalo ir tusa. Gal parasys kas is naudojanciu rolleyes.gif

Sarka-Li patarsiu kaip as is pradziu dariau. Norint gaudytis kokie ingridientai kam labiau tinkami, ka daro. Tiesiog nuejau i AZ puslapi, ejau per visus produktus ir pasikonspektavau senovisku metodu - i sasiuvini. wink.gif LAiko siek tiek uzeme, bet uztat jau pasikonspektavus kazkas liko galvoje, bet dar ir zvilgteldavau gana daznai. Ir dabar kartais tuos uzrasus atsiverciu, kai noriu panaudoti reciau naudojama ingridienta wink.gif
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2013 09 22, 16:52)

Sarka-Li patarsiu kaip as is pradziu dariau. Norint gaudytis kokie ingridientai kam labiau tinkami, ka daro. Tiesiog nuejau i AZ puslapi, ejau per visus produktus ir pasikonspektavau senovisku metodu - i sasiuvini. wink.gif LAiko siek tiek uzeme, bet uztat jau pasikonspektavus kazkas liko galvoje, bet dar ir zvilgteldavau gana daznai. Ir dabar kartais tuos uzrasus atsiverciu, kai noriu panaudoti reciau naudojama ingridienta wink.gif

drinks_cheers.gif as ir panasiai biggrin.gif bet kaip mano rastas buna net ir man pačiai neiskaitomas tai as i vorda deja ir spausdinau ,kur produktas tirpsta ,kiek jo galima naudoti ,su kuo dera ir pan
pradžiai galima ir is aromanatural ziureti, skaitinėti ir informacijos nemažai prie produktu http://www.aromanatural.lt/gamyba.html
Atsakyti
Goccia, zydrem 4u.gif bandysiu ir aš taip padaryti hihihi.gif
na o del toniko - tai suprantu, kad galiu purkštis veidą hidrolatu (ką ir darau), bet aš norėčiau pasigaminti pati. Kažką va iš tokių: (nors kai kurie tik hidrolatas ir glicerinas.) https://www.uogauoga...ui/tonikai.html

Atsakyti
Tai ta ir sakau, kad cia nera ka gaminti. wink.gif Jei norit butent tokio, koki jos gamina, tai imat savo megstama hidrolata ipilat glicerino (tik nepadauginkit glicerino!!!) sumaisot ir viskas. As nenaudoju veidui glicerino. Drekinimui dedu hialurono r., alavijo ekstrakta. Glicerino ir taip buna hidroglicerininiuose ekstraktuose.
Siaip tonikas bent jau pas mane, tai toks gaminys is akies. Idedu to ano, kaskart vis skirtingas buna....Kazkada buvau pasidarius toki, kuris labai labai patiko, bet kad niekad nesirasau ka dedu, tai ir nepamenu ka tiksliai dejau. Daugiau toks nebepavyko... doh.gif

Konspektuose as irgi kaip zydrem zymejausi koki procenta naudoti, kur tirpsta, kam skirtas, ka duoda plaukam, odai ir pan. Tikrai pradzioj labai padejo. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2013 09 22, 20:16)
Tai ta ir sakau, kad cia nera ka gaminti. wink.gif Jei norit butent tokio, koki jos gamina, tai imat savo megstama hidrolata ipilat glicerino (tik nepadauginkit glicerino!!!) sumaisot ir viskas. As nenaudoju veidui glicerino. Drekinimui dedu hialurono r., alavijo ekstrakta. Glicerino ir taip buna hidroglicerininiuose ekstraktuose.
Siaip tonikas bent jau pas mane, tai toks gaminys is akies. Idedu to ano, kaskart vis skirtingas buna....Kazkada buvau pasidarius toki, kuris labai labai patiko, bet kad niekad nesirasau ka dedu, tai ir nepamenu ka tiksliai dejau. Daugiau toks nebepavyko...  doh.gif

Konspektuose as irgi kaip zydrem zymejausi koki procenta naudoti, kur tirpsta, kam skirtas, ka duoda plaukam, odai ir pan. Tikrai pradzioj labai padejo. wink.gif

Tai tuomet aš nelabai suprantu, kam jos parduoda ta hidrolatą su glicerinu, na nebent hidrolatą pačios gamina. Bet kaip pvz tai uogos parduoda vien tik baltąjį molį, arba sviestmedžio sviestą. Tai kaip suprasti, negi ir pastarąjį jos pačios gamina?? g.gif
Atsakyti
To ko gaminti nereikia, jos tiesiog supilsto, sufasuoja mazesniais kiekiais ir perparduoda.

Jus anksciau klauset del galiojimo. Mes tikrai nepasakysim kiek galios jusu kremukas. Ne nuo vieno faktoriaus priklauso: kaip svariai gaminote (kalbu apie dezinfekavima), ar naudojote konservanta ir koki, kokiam indeli kremas (beoriuose ilgiau negenda), kaip svariai naudosit, kur laikysit ir pan.
Lupu balzamo saldytuve laikyti nereikia. Jis be vandenines dalies. Aliejams apsaugoti tiesiog naudojam vit E ir ramiai balzama nesiojames rankineje wink.gif
Atsakyti
Sakykite, o kaip su tuo AZ - jeigu kazko man reikia, tai ne taip paprasta užsisakyti, reikia klausti anoje temoje ar kas neužsako ir tiesiog laukti kol bus renkamas užsakymas? o is lietuvisku kas geriau? ziuriu, arba vienoje vietoje nera tai ko man reiketu, arba va perskaiciau vienoje ankstesnėje temoje kažkuri rašėte kad ellmuilas nelabai g.gif nors ten daugiau pasirinkimo.
Atsakyti
QUOTE(Gutka @ 2013 09 22, 08:33)
dedu papaino, bet su ksantanu viskas ok. dabar gal trecia pasta su saldymedziu, tai po truputi pradedu beda jam versti  biggrin.gif  pastos ingridientai tokie : baltas molis, kalcio karbonatas, papainas, saldymedis, glicerinas jei gerai pamenu, saltmetes ea, cukraus putos, hidrolaatas, nepamenu bet daugiau gal ir nieko...  g.gif dar ksilitolis , pamirsau visai  ax.gif

Aš vis tik papainą kaltinčiau, kiek su juo gaminau, viskas - ir kremai, ir pastos nuskystėja. Dabar gaminu purškiamas priemones po epiliacijos ir kaukes su moliu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Šarka-Li @ 2013 09 22, 22:31)
Sakykite, o kaip su tuo AZ - jeigu kazko man reikia, tai ne taip paprasta užsisakyti, reikia klausti anoje temoje ar kas neužsako ir tiesiog laukti kol bus renkamas užsakymas? o is lietuvisku kas geriau? ziuriu, arba vienoje vietoje nera tai ko man reiketu, arba va perskaiciau vienoje ankstesnėje temoje kažkuri rašėte kad ellmuilas nelabai  g.gif  nors ten daugiau pasirinkimo.

Dauguma čia rašančių merginų turbūt pradėjo nuo lietuviškos aromanatural - pradžiai ten visko daugiau nei reikia, aiškūs aprašymai.Kai perprasite, natūraliai norėsis daugiau, tuomet pradėsite į užsienius žvalgytis. AZ paskaityti naudinga, ten prie kiekvieno produkto pateikiami ir aprašymai, ir receptų pavyzdžiai su gamybos eiga, yra patarimų kas kokiai odai tinka 4u.gif
Atsakyti
Sarka-Li, as irgi nuo aromanatural pradejau. Geriausias tonikas jums siuo metu - tinkamas jusu odai hidrolatas. Veliau igusite ir praturtinsite tonika, kremus ir ne tik vis ivairesniais ingridientais. Apetitas kyla bevalgant... Ziuri, kad aromanatural produktu jau nebeuztenka biggrin.gif
Makiaza valyti tinka ir geras alyvuogiu aliejus. Isbandyta rolleyes.gif
Sekmes 4u.gif
Atsakyti
Is ellmuilo kosmetikai nepirkciau, nes kai kurios prekes is AZ tik perparduoda mazesniais kiekias ir brangiau (net nuotrauku nepakeite), o didzioji dalis is UK parduotuves, kurioje tikrai nepirkciau kosmetikai, jeigu gyvenciau UK. Muilui tinka, kosmetikai ne. Paziurejus i eteriniu kainas (UK parduotuveje), ju kokybe tikrai ne kosmetikai schmoll.gif

Taip dauguma pradejo nuo aromanatural. Ten kokybe niekas nenusivyle. wink.gif Pradziai tikrai visko rasite ir kainos per daug nesikandzioja 4u.gif
Bet jei norit is AZ, tai sekit pirkimu tema, ten parasom, kai kasnors perkam wink.gif

g.gif turbut visas mano postas turetu keliauti i pirkimu tema....
Atsakyti