Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,24tema

QUOTE(Šarka-Li @ 2013 09 21, 13:41)
issukti neislydyta?
vat man ir gavosi dabar, grudeliai, kai sustingo kremas, nors is perlydziau.
gal galite priminti ka tai reiskia?  blush2.gif  nelabai supratau  g.gif

bandysiu turbut siandien ta rimos recepta koki puse normos  4u.gif   ax.gif

Na taip, sukti neišlydytą 4u.gif
O išlaikyti porporcijas - reiškia išlaikyti santykį ( ar procentus) aliejų/vandens/emulsiklių, pav.

100 g receptas:
vasko - 5.2 g (arba 5,2%)
25 g sviestmedzio (arba 25%) ir t.t.
25 g kokoso
10 g alyvuogiu
10 g monoi ( arba morku jeigu vasara)
28 g H2O
2 g glicerino
8 l. konservantas
Jei maišysi pusę normos - 2,6 g. vaško, 12,5g sviestmedžio, 12,5 g kokoso, 5 g. alyvų aliejaus............................, 14g vandens ir t.t.

4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 21 rugsėjo 2013 - 14:51
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 09 21, 15:49)
Na taip, sukti neišlydytą  4u.gif
O išlaikyti porporcijas - reiškia išlaikyti santykį ( ar procentus) aliejų/vandens/emulsiklių, pav.

100 g receptas:
vasko - 5.2 g (arba 5,2%)
25 g sviestmedzio (arba 25%) ir t.t.
25 g kokoso
10 g alyvuogiu
10 g monoi ( arba morku jeigu vasara)
28 g H2O
2 g glicerino
8 l.  konservantas
Jei maišysi pusę normos - 2,6 g. vaško, 12,5g sviestmedžio, 12,5 g kokoso, 5 g. alyvų aliejaus............................, 14g vandens ir t.t.

4u.gif

Ačiū 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Na bandysiu dar karta 4u.gif Žodžiu išsuksiu taukmedžio al. (nebesuprantu cia tas pats kas sviestmedis?) ir jau ji issukta labai gerai desiu tirpinti su kokosu, alyvuogiu, vietoj monoj koki abrikosu kauliuku arba saldziuju migdolu desiu (tikiuosi tinka), glicerino nedesiu, nes neturiu. vandeni sildau atskiram inde. na bandysiu.
Atsakyti
Šitam receptui sukti sviestmedžio nebūtina. Sukti reikėtų gaminant šaltu būdu, be vaško ar emulsiklio.
Atsakyti
O vietoj glicerino vit E galima, ar nieko geriau is vis nedeti?
Atsakyti
Glicerino ir vit e visiskai skirtingos funkcijos. Glicerinas eina kaip humektantas. Tik jau esam senose temose snekeje, kad kai jo per daug jis is odos dregme istraukia, tai nepadauginkit. 4u.gif Neturit isvis nedekit.
Vit e dedam i kremus ir alieju misinius, kad apsaugoti aliejus nuo oksidacijos.
Kremui dar reikalingas konservantas, kuris saugos vandenine dali.

Dar kai rasiau, kad islaikytumet proporcijas imdama kazkieno recepta. Pamirsau pamineti, kad butinai ziurekit kiek jusu turimas emulsiklis gali suristi vandens ir alieju. Jeigu pagal recepta naudotas emulsiklis surisa daugiau alieju nei jusu turimas, tai mazinkit aliejine dali, kad viskas susijungtu. Jeigu maziau, nei jusu turimas didinkit aliejine dali 4u.gif
Kiek % jusu emulsiklis gali prijungti tikrinkites ten kur pirkot 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo goccia: 21 rugsėjo 2013 - 16:29
QUOTE(Šarka-Li @ 2013 09 21, 16:31)
O vietoj glicerino vit E galima, ar nieko geriau is vis nedeti?

du skirtingi dalykai 4u.gif
vietoj glicerino galima deti alavijo miltelius ,hialurono rugsti ,karbamida ,natrio laktata ir t.t. na kas drekina,dregme sulaiko ir pan----jus neturite ta ir nieko nedekite
o vit E dedamas kad apsaugotu aliejus nuo oksidacijos ir kas be ko odai labai naudingas 4u.gif
gaminant kremus keli lašiukai jo niekada nepakenks 4u.gif
Atsakyti
Brangiosios ligoniukės,
kai man ar vaikams skauda gerklytę, tai pirmas vaistas skalavimas (nepatingėkite iki 10 kartų dienoj), miros lašiukas (nors kažkaip jis man pačioj pradžioj gerai suveikia, paskui nelabai jaučiu poveikį) ir dar gerklės zoną tepu ausų uždegimui rekomenduojamu e.a.mišinuku: saro 30+didramunės 10+ citrin.eukaliptų 10. Aš pati skiedžiu iki 50proc riešutų aliejumi ir nededu citr.eukalipto - jo kvapas man nepatinka. Ir būtinai šiltai apsirišti.
Sveikite greičiau.
Atsakyti
QUOTE(Gutka @ 2013 09 21, 11:09)
eisiu bandyti recepto gerklei su arbatmedziu, neina nieko praryt nuo skausmo  verysad.gif  merginos turiu pastebejima del celiuliozes, dariau ne viena karta su ja dantu pasta, viskas buna gerai, gera konsistencija gaunasi o po paros pradeda skystet kol atsisluoksniuoja ir lieka virsuj vandenine dalis o ant dugno abrazyvai . kas per pokstai? dadedu ksantano ir viskas ok tada... ko del ji taip isskysteja ir dingsta?  g.gif

Keista, man su celiulioze neskystėja pastos. Skystėdavo su bet kuriuo gelio tirštikliu, kai dėdavau papaino į pastas, dabar nebededu ir neskystėja. Pasižiūrėk, gal recepte yra kas nors, kas skystina smile.gif
Atsakyti
dedu papaino, bet su ksantanu viskas ok. dabar gal trecia pasta su saldymedziu, tai po truputi pradedu beda jam versti biggrin.gif pastos ingridientai tokie : baltas molis, kalcio karbonatas, papainas, saldymedis, glicerinas jei gerai pamenu, saltmetes ea, cukraus putos, hidrolaatas, nepamenu bet daugiau gal ir nieko... g.gif dar ksilitolis , pamirsau visai ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gutka: 22 rugsėjo 2013 - 07:35
sveikos
mano gerkle jau žymiai geriau , paklausiau Inesos patarimo ir skalavau

česnakų sriuba g.gif

26 skilteles česnako (neskustas)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai (1/4 lazdelės) ekologiškas sviestas (žolės šeriami)
1/2 šaukštelio Juodieji miltelių -----kas cia gal galite pasakyti ,pipirai g.gif blush2.gif
1/2 puodelio šviežio imbiero
2 1/4 stiklinės pjaustytų svogūnai
1 1/2 šaukštelių smulkintų šviežių čiobrelių
26 skilteles česnako, nuluptos
1/2 puodelio kokoso pieno
3 1/2 puodeliai organinių daržovių sultinio
4 citrinos skiltelėmis
Atsakyti
Čia kajeno paprikų milteliai:
http://sveikatossalt...ikatai-568.html

Na ir sriuba - tikra bomba, aštrumėlis turėtų būti. Papasakok, jei pabandysi.
Atsakyti
Laba diena. Na ką, ateinu pasakyti, kad vakar man pavyko. smile.gif na aš taip manau... Dariau tą žieminį kūno kremą kur rekomendavote, ir jau bemaišant supratau, kad šitas kremas tikrai jau nepavirs mažais gabaliukais. Laimės - iki ausų biggrin.gif Tik dabar liko neaišku - ar jį laikyti šaldytuve, ar galiu ir nelaikyti? kiek daug maž jis man galioja? vietoj monoi dėjau saldžiųjų migdolų al.
Ir dar klausimas - jeigu pamenate, gaminau aną kartą lūpų balzamą. Įdėjus jį į šaldytuvą, jis tampa kietas (jis supiltas nuo kremo indelyje), o jeigu nededu į šaldytuvą, jis minkštas. Tokio balzamo jau negalima būtų į tūbelę dėti nes jis minkštas ir neturi formos iš vis. bet aš čia dariau pagal internete rastus kelis receptus, berods straipsnis "Ji24" buvo. Tai kas sukietina tuos balzamus, kurie yra išsukami ir galima nešiotis rankinėje?
Na ir dar biggrin.gif Goccia, aš viską skaitau atrodo, ką visos patariat ir rašot, ir net kartais kelis kartus, kad susidėčiau į galvą. Bet turbūt praslysta... dar ne kartą turbūt reikės informaciją skaityti. Ačiū visoms, kad padedat 4u.gif

Noriu sužinoti, kaip darote Jūs: ar turite kažkokius nusistovėjusius receptus, pvz kremo veidui ar kokį kitą, pagal kuriuos gaminat dažniausiai, ar nuolat keičiat? Nes aš galvoju, kad dabar jau noriu pabandyti pasigaminti kremą veidui (savo normaliai/sausai/jautrokai odai), gal ta alionos, kur su agurkų ekst. g.gif tik aišku ne viską aš turiu, tai nežinau - jeigu nusipirkčiau kažką ko reikia pvz tam kremui, tai aš manau kad tikrai ne kartą jį gaminčiau (jeigu man tiks), kad nebūtų veltui nusipirkta kiti papildomi ingridientai. nežinau, ar supratot mano klausimą g.gif unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šarka-Li: 22 rugsėjo 2013 - 10:54