Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,24tema

Šiurpe, o kaip kakavos sviesta, kieta, arba koki kokosu, as pamatuosiu mililitrais??

SOS! Kas nutiko.... gaminau siuos du scrub'us:

Cinamono scrub'as:
Taukmedis
Migdolu aliejus
Rudasis cukrus
Cinamono EA

Aguonu scrub'as:
Taukmedis
Migdolu aliejus
Baltasis cukrus
Aguonos
Jazminu EA

Veido netepiau. Islindau is vonios - veidas visas raudonas, isskyrus kakta. siaip zinojau, kad mano veidas jautrokas, bet to nesitikejau. dabar issitepiau tokiu kremu is vaistines kur vaikui tepdavau del dermatito.. nezinau kuom teptis ir ka daryti. aisku, praeis, bet kaip atkasti - nuo ko?? gal nuo jazmino? beje, dar dejau greipfrutu seklu ekstrakto kelis lasus ir vitamino E.
P.S Tas greipfrutu s. ekstr. - konservuojantis ar ne?? jo gal visai ir nereikejo...
Atsakyti
O naudojot butent ta kur paraset su jazminu ea. Buna jazminu arba kvapusis aliejus arba absoliutas. Itariu, kad pas jus kvapusis aliejus. Nuo jo galejo buti alergine reakcija. Juk tai cheminis kvapas.
Jei naudojote su cinamonu ea, tai nuo eterinio. Su prieskoniniais eteriniais atsargiai - jautrina oda 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2013 09 19, 21:03)
O naudojot butent ta kur paraset su jazminu ea. Buna jazminu arba kvapusis aliejus arba absoliutas. Itariu, kad pas jus kvapusis aliejus. Nuo jo galejo buti alergine reakcija. Juk tai cheminis kvapas.
Jei naudojote su cinamonu ea, tai nuo eterinio. Su prieskoniniais eteriniais atsargiai - jautrina oda 4u.gif

o tai koki eterini reikejo man pasirinkti, kokie ne prieskoniniai, kad taip nebutu?
nes taip buvo parasyta... unsure.gif
ir to jazmino as daugiau ilasinau nes kvapas menkai jautesi doh.gif siaip.. bandziau abudu , kojas vienu, virsutine kuno dali kitu. blush2.gif blush2.gif doh.gif lotuliukas.gif tai ir likau nesupratus kas cia buvo.
Atsakyti
Aš tai galvočiau, kad nuo cinamono e. a., piktas jis, jautriai odai gali kenkti. Geriau su nekaltesniais e.a. pradėti. pvz. levandų. Ir pirkti tik iš patikimų parduotuvių. O tokiam šveitikliui aš vietoj e.a. turbūt natūralaus cinamono įberčiau šiek tiek.
Kietuosius aliejus, sviestus arba tirpinau, arba tiesiog nardindavau į skystuosius. pvz. jojobos aliejaus reikia 4 ml, kakavos sviesto 1 ml. tai imu 5 ml šaukštelį, į jį supilu 2 po 2 ml. šaukštelius jojobos ir trupinu kakavos sviestą, kol šaukštelis užsipildo iki viršaus. :-) Taip ir skaičiuodavau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šiurpė: 19 rugsėjo 2013 - 20:50
Aš irgi manau kad nuo cinamonų. Gali būti ir nuo jazminų, ir net nuo sviestų, bet greičiausiai cinamonai kalti.
Bet veidui, ir dar šveitikliui, kol nežinot savo odos reakcijų - pirma bandykit be eterinių. Veidui paprastai mažesnė eterinių koncentracija naudojama, švelnesni. KN puslapyje pasiskaitykit. Na, būkit truputėlį atsargesnė... Tikiuos greit praeis. 4u.gif
Iš tiesų reikia visus naujus EA ant alkūnės linkio testuoti. Jei nerausta, neberia, nedegina, neniežti, oda rami - tada galit naudoti. Ne viskas ir ne visiems tinka. Dėl kokybės jau parašė.... smile.gif
Atsakyti
Ačiū 4u.gif šiaip sakau - veido net netepiau. su cinamoniniu tepiau kojas, o virsu - su jazmininiu. matyt, padauginau... dabar turbut stoves, bijosiu panaudoti. biggrin.gif
reikes gal kita karta pasigaminti su afrikietisku juoduoju muilu ax.gif ir apie savo odai tinkancius aliejus labiau paskaitysiu.
Atsakyti
Kažkada,kai dar neturėjau patyrimo, bandžiau pasimėgauti aromatine vonia su cinamono eteriniu, tai už kelių sekundžių iššokau kaip nuplikyta perštinčia ir paraudusia oda. O veidui gal užteko garų, arba prisiliesti rankom
Atsakyti
QUOTE(Sidabražolė @ 2013 09 20, 00:45)
Kažkada,kai dar neturėjau patyrimo, bandžiau pasimėgauti aromatine vonia su cinamono eteriniu, tai už kelių sekundžių iššokau kaip nuplikyta perštinčia ir paraudusia oda. O veidui gal užteko garų, arba prisiliesti rankom

biggrin.gif mano puseseria ir taip buvo
as kazkaip atsargiai su eteriniais pradejau g.gif bet zinokit koks siaubingas dalykas netekti uosles doh.gif pasigavus sloga doh.gif tai pora dienu nieko neužuodžiau nieko visiškai doh.gif ,dar taip man nera buve ,vaikus tepu su rozalinu etriniu ,lasinu i garintuva jokio kvapo blink.gif nu bet vakar vakare jau truputi užuodžiau ,vaikus tepant rozalinu eteriniu tiesiog kaifavau nuo kvapo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2013 09 20, 07:35)
biggrin.gif mano puseseria ir taip buvo 
as kazkaip atsargiai su eteriniais pradejau  g.gif  bet zinokit koks siaubingas dalykas netekti uosles  doh.gif  pasigavus sloga  doh.gif tai pora dienu nieko neužuodžiau nieko visiškai  doh.gif ,dar taip man nera buve ,vaikus tepu su rozalinu etriniu ,lasinu i garintuva jokio kvapo  blink.gif  nu bet  vakar vakare jau  truputi užuodžiau  ,vaikus tepant rozalinu eteriniu tiesiog kaifavau nuo kvapo  biggrin.gif

Žydre, aš visą praeitą savaitę kamavausi, nes neturėjau uoslės..siaubas kažkoks, galėjau eiti į šiukšlyną knistis, nes nieko nebūčiau užuodus:)..
uoslė tai kažkoks stebuklas smile.gif aišku, kaip ir visi kiti žmogaus pojūčiai..
Atsakyti
Sveikatos sloguojancioms 4u.gif mano sloga irgi jau i pabaiga..

O as ateinu su klausimu, jei galima.
Radau recepta kuno sveitikliui:
skysto afrikietisko muilo (bet turiu alepo)
taukmedis
kakavos sv.
kokoso aliejus
glicerinas (jo neturiu - ar galiu ilasinti tiesiog vit E??)
kaip suprantu nereikia cia tirpinti sviestu, gal tik kakavos patarkuoti ar papjaustyti? ir koks jo galiojimo laikas? aciu.
Atsakyti
QUOTE(Šarka-Li @ 2013 09 20, 16:11)
Sveikatos sloguojancioms  4u.gif  mano sloga irgi jau i pabaiga..

O as ateinu su klausimu, jei galima.
Radau recepta kuno sveitikliui:
skysto afrikietisko muilo (bet turiu alepo)
taukmedis
kakavos sv.
kokoso aliejus
glicerinas (jo neturiu - ar galiu ilasinti tiesiog vit E??)
kaip suprantu nereikia cia tirpinti sviestu, gal tik kakavos patarkuoti ar papjaustyti? ir koks jo galiojimo laikas?  aciu.

O kuris ingridientas atlieka šveitimo funkciją? smile.gif
Ir iš viso, kažkas čia su šituo "receptu" negerai. Pradžiai pasidarykit mano mėgstamiausią šveitiklį - druska+aliejus, keli lašai eterinio ir vitamino e. Jei neturit eterinių, bus gerai pradžioj ir be jų.
Atsakyti
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2013 09 20, 16:23)
O kuris ingridientas atlieka šveitimo funkciją? smile.gif
Ir iš viso, kažkas čia su šituo "receptu" negerai. Pradžiai pasidarykit mano mėgstamiausią šveitiklį - druska+aliejus, keli lašai eterinio ir vitamino e. Jei neturit eterinių, bus gerai pradžioj ir be jų.

Apie ta ingridienta, kuris atlieka sveitimo funkcija as nezinau, bet esme slypi tame, kad sita recepta radau kazkurioje is situ temu biggrin.gif ax.gif issisaugojau, bet kieno jis, nezinau schmoll.gif

tfu.... pamirsau prie recepto pamineti cukru doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šarka-Li: 20 rugsėjo 2013 - 16:23