Šiurpe, o kaip kakavos sviesta, kieta, arba koki kokosu, as pamatuosiu mililitrais??
SOS! Kas nutiko.... gaminau siuos du scrub'us:
Cinamono scrub'as:
Taukmedis
Migdolu aliejus
Rudasis cukrus
Cinamono EA
Aguonu scrub'as:
Taukmedis
Migdolu aliejus
Baltasis cukrus
Aguonos
Jazminu EA
Veido netepiau. Islindau is vonios - veidas visas raudonas, isskyrus kakta. siaip zinojau, kad mano veidas jautrokas, bet to nesitikejau. dabar issitepiau tokiu kremu is vaistines kur vaikui tepdavau del dermatito.. nezinau kuom teptis ir ka daryti. aisku, praeis, bet kaip atkasti - nuo ko?? gal nuo jazmino? beje, dar dejau greipfrutu seklu ekstrakto kelis lasus ir vitamino E.
P.S Tas greipfrutu s. ekstr. - konservuojantis ar ne?? jo gal visai ir nereikejo...
O naudojot butent ta kur paraset su jazminu ea. Buna jazminu arba kvapusis aliejus arba absoliutas. Itariu, kad pas jus kvapusis aliejus. Nuo jo galejo buti alergine reakcija. Juk tai cheminis kvapas.
Jei naudojote su cinamonu ea, tai nuo eterinio. Su prieskoniniais eteriniais atsargiai - jautrina oda
Jei naudojote su cinamonu ea, tai nuo eterinio. Su prieskoniniais eteriniais atsargiai - jautrina oda
QUOTE(goccia @ 2013 09 19, 21:03)
O naudojot butent ta kur paraset su jazminu ea. Buna jazminu arba kvapusis aliejus arba absoliutas. Itariu, kad pas jus kvapusis aliejus. Nuo jo galejo buti alergine reakcija. Juk tai cheminis kvapas.
o tai koki eterini reikejo man pasirinkti, kokie ne prieskoniniai, kad taip nebutu?
nes taip buvo parasyta...
ir to jazmino as daugiau ilasinau nes kvapas menkai jautesi siaip.. bandziau abudu , kojas vienu, virsutine kuno dali kitu. tai ir likau nesupratus kas cia buvo.
Aš tai galvočiau, kad nuo cinamono e. a., piktas jis, jautriai odai gali kenkti. Geriau su nekaltesniais e.a. pradėti. pvz. levandų. Ir pirkti tik iš patikimų parduotuvių. O tokiam šveitikliui aš vietoj e.a. turbūt natūralaus cinamono įberčiau šiek tiek.
Kietuosius aliejus, sviestus arba tirpinau, arba tiesiog nardindavau į skystuosius. pvz. jojobos aliejaus reikia 4 ml, kakavos sviesto 1 ml. tai imu 5 ml šaukštelį, į jį supilu 2 po 2 ml. šaukštelius jojobos ir trupinu kakavos sviestą, kol šaukštelis užsipildo iki viršaus. :-) Taip ir skaičiuodavau.
Kietuosius aliejus, sviestus arba tirpinau, arba tiesiog nardindavau į skystuosius. pvz. jojobos aliejaus reikia 4 ml, kakavos sviesto 1 ml. tai imu 5 ml šaukštelį, į jį supilu 2 po 2 ml. šaukštelius jojobos ir trupinu kakavos sviestą, kol šaukštelis užsipildo iki viršaus. :-) Taip ir skaičiuodavau.
Aš irgi manau kad nuo cinamonų. Gali būti ir nuo jazminų, ir net nuo sviestų, bet greičiausiai cinamonai kalti.
Bet veidui, ir dar šveitikliui, kol nežinot savo odos reakcijų - pirma bandykit be eterinių. Veidui paprastai mažesnė eterinių koncentracija naudojama, švelnesni. KN puslapyje pasiskaitykit. Na, būkit truputėlį atsargesnė... Tikiuos greit praeis.
Iš tiesų reikia visus naujus EA ant alkūnės linkio testuoti. Jei nerausta, neberia, nedegina, neniežti, oda rami - tada galit naudoti. Ne viskas ir ne visiems tinka. Dėl kokybės jau parašė....
Bet veidui, ir dar šveitikliui, kol nežinot savo odos reakcijų - pirma bandykit be eterinių. Veidui paprastai mažesnė eterinių koncentracija naudojama, švelnesni. KN puslapyje pasiskaitykit. Na, būkit truputėlį atsargesnė... Tikiuos greit praeis.
Iš tiesų reikia visus naujus EA ant alkūnės linkio testuoti. Jei nerausta, neberia, nedegina, neniežti, oda rami - tada galit naudoti. Ne viskas ir ne visiems tinka. Dėl kokybės jau parašė....
Ačiū šiaip sakau - veido net netepiau. su cinamoniniu tepiau kojas, o virsu - su jazmininiu. matyt, padauginau... dabar turbut stoves, bijosiu panaudoti.
reikes gal kita karta pasigaminti su afrikietisku juoduoju muilu ir apie savo odai tinkancius aliejus labiau paskaitysiu.
reikes gal kita karta pasigaminti su afrikietisku juoduoju muilu ir apie savo odai tinkancius aliejus labiau paskaitysiu.
QUOTE(Sidabražolė @ 2013 09 20, 00:45)
Kažkada,kai dar neturėjau patyrimo, bandžiau pasimėgauti aromatine vonia su cinamono eteriniu, tai už kelių sekundžių iššokau kaip nuplikyta perštinčia ir paraudusia oda. O veidui gal užteko garų, arba prisiliesti rankom
mano puseseria ir taip buvo
as kazkaip atsargiai su eteriniais pradejau bet zinokit koks siaubingas dalykas netekti uosles pasigavus sloga tai pora dienu nieko neužuodžiau nieko visiškai ,dar taip man nera buve ,vaikus tepu su rozalinu etriniu ,lasinu i garintuva jokio kvapo nu bet vakar vakare jau truputi užuodžiau ,vaikus tepant rozalinu eteriniu tiesiog kaifavau nuo kvapo
QUOTE(zydrem @ 2013 09 20, 07:35)
mano puseseria ir taip buvo
as kazkaip atsargiai su eteriniais pradejau bet zinokit koks siaubingas dalykas netekti uosles pasigavus sloga tai pora dienu nieko neužuodžiau nieko visiškai ,dar taip man nera buve ,vaikus tepu su rozalinu etriniu ,lasinu i garintuva jokio kvapo nu bet vakar vakare jau truputi užuodžiau ,vaikus tepant rozalinu eteriniu tiesiog kaifavau nuo kvapo
Žydre, aš visą praeitą savaitę kamavausi, nes neturėjau uoslės..siaubas kažkoks, galėjau eiti į šiukšlyną knistis, nes nieko nebūčiau užuodus:)..
uoslė tai kažkoks stebuklas aišku, kaip ir visi kiti žmogaus pojūčiai..
Sveikatos sloguojancioms mano sloga irgi jau i pabaiga..
O as ateinu su klausimu, jei galima.
Radau recepta kuno sveitikliui:
skysto afrikietisko muilo (bet turiu alepo)
taukmedis
kakavos sv.
kokoso aliejus
glicerinas (jo neturiu - ar galiu ilasinti tiesiog vit E??)
kaip suprantu nereikia cia tirpinti sviestu, gal tik kakavos patarkuoti ar papjaustyti? ir koks jo galiojimo laikas? aciu.
taukmedis
kakavos sv.
kokoso aliejus
kaip suprantu nereikia cia tirpinti sviestu, gal tik kakavos patarkuoti ar papjaustyti? ir koks jo galiojimo laikas? aciu.
QUOTE(Šarka-Li @ 2013 09 20, 16:11)
Sveikatos sloguojancioms mano sloga irgi jau i pabaiga..
taukmedis
kakavos sv.
kokoso aliejus
taukmedis
kakavos sv.
kokoso aliejus
O kuris ingridientas atlieka šveitimo funkciją?
Ir iš viso, kažkas čia su šituo "receptu" negerai. Pradžiai pasidarykit mano mėgstamiausią šveitiklį - druska+aliejus, keli lašai eterinio ir vitamino e. Jei neturit eterinių, bus gerai pradžioj ir be jų.
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2013 09 20, 16:23)
O kuris ingridientas atlieka šveitimo funkciją?
Ir iš viso, kažkas čia su šituo "receptu" negerai. Pradžiai pasidarykit mano mėgstamiausią šveitiklį - druska+aliejus, keli lašai eterinio ir vitamino e. Jei neturit eterinių, bus gerai pradžioj ir be jų.
Apie ta ingridienta, kuris atlieka sveitimo funkcija as nezinau, bet esme slypi tame, kad sita recepta radau kazkurioje is situ temu issisaugojau, bet kieno jis, nezinau
tfu.... pamirsau prie recepto pamineti cukru