Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,24tema

QUOTE(Šarka-Li @ 2013 09 18, 10:10)
o ka dar turite omenyje - kokiu gaminimo ingridientu kas nors gali tureti atliekamu?

suprasti kaip apskaiciuoti isngridientus kremui?

na gal pas kuria like emulsiklio ,pantenolio ir pan

kam jums dabar juos skaiciuoti g.gif imat pati paprasčia recepta jau suskaičiuota ir bandote gaminti krema ,yra Rmutes receptas ir as ta kur imeciau alionuko ,tikrai nesudetingas ax.gif
visa info yra bent jau AZ prie gaminiu kiek deti jo i gamini su ko dera ir pan
as pradžiai ant buteliuku klijavau etiketes kur tirpsta,kiek procentu deti ir pan,su laiku to jau nereiks įsiminsite 4u.gif
http://www.aroma-zon...ulsifiante2.asp stai emulsiklis tas paprasciausias kur rase FB ,pas prancūzus jis nr2 ir skaitykit kas parašyta ,pries receptus yra jau parašytos formules kiek deti procentu emulsiklio,kiek alieju ir t.t. ir taip prie kiekvieno produkto surasyta yra
procentus paversti gramai ar miligramais matematinis reikalas biggrin.gif
sudaugini du žinomus skaičius istrizai,padalini is kito žinomojo
cia is AZ pirma formule
6% emulsinis vaškas 2
30% augalinis aliejus Makadamijos riešutų
63.4% vandens
0.6% Konservatorių Cosgard[/I]
-------------------------------------------
30ml kremui
30*6=180/100=1.8
1.8 emulsiklio
9 aliejus
19.02- vandens
0.18 konservanto ---apie 6 lasus
viska arba sveriat gramai arba matuoja ml
jus susirasot jums reikiama sarasa produktu ir apie jos skaitykite ,palengva per laika viskas aiskes
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2013 09 18, 13:30)
na gal pas kuria like emulsiklio ,pantenolio ir pan
kam jums dabar juos skaiciuoti  g.gif  imat pati paprasčia recepta jau suskaičiuota ir bandote gaminti krema ,yra Rmutes receptas ir as ta kur imeciau  alionuko ,tikrai nesudetingas  ax.gif 
visa info yra bent jau AZ prie gaminiu kiek deti jo i gamini su ko dera ir pan
as pradžiai ant buteliuku klijavau etiketes kur tirpsta,kiek procentu deti ir pan,su laiku to jau nereiks įsiminsite  4u.gif 
http://www.aroma-zon...ulsifiante2.asp stai emulsiklis tas paprasciausias kur rase FB ,pas prancūzus jis nr2 ir skaitykit kas parašyta ,pries receptus yra jau parašytos formules kiek deti procentu emulsiklio,kiek alieju ir t.t. ir taip prie kiekvieno produkto surasyta yra
procentus paversti gramai ar miligramais matematinis reikalas  biggrin.gif
sudaugini du žinomus skaičius  istrizai,padalini is kito žinomojo
cia is AZ pirma formule 
6% emulsinis vaškas 2
30% augalinis aliejus Makadamijos riešutų
63.4% vandens
0.6% Konservatorių Cosgard[/I]
-------------------------------------------
30ml kremui
30*6=180/100=1.8
1.8 emulsiklio
9 aliejus
19.02- vandens
0.18 konservanto ---apie 6 lasus
viska arba sveriat gramai arba matuoja ml
jus susirasot  jums  reikiama sarasa produktu ir apie jos skaitykite ,palengva per laika viskas aiskes

Ačiū ir dar kartą ačiū 4u.gif vis labiau daeina turbūt... dabar ar gerai supratau: AZ tai visai neblogas rodiklis, nes ten prie produkto, kaip ir rasete, yra receptai. Jusu duotame pvz 30ml kremui ar gerai supratau, jeigu neturiu svarstykliu, tai tas 9 aliejaus butu 9 ml?!?
O is sito AZ dazanai kazkas daro uzsakymus? tiesiog verciuosi AZ ir skaitau, na gal po truputi daeis ir man. blush2.gif doh.gif

4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Šarka-Li @ 2013 09 18, 13:52)
Ačiū ir dar kartą ačiū  4u.gif  vis labiau daeina turbūt... dabar ar gerai supratau: AZ tai visai neblogas rodiklis, nes ten prie produkto, kaip ir rasete, yra receptai. Jusu duotame pvz 30ml kremui ar gerai supratau, jeigu neturiu svarstykliu, tai tas 9 aliejaus butu 9 ml?!?
O is sito AZ dazanai kazkas daro uzsakymus? tiesiog verciuosi AZ ir skaitau, na gal po truputi daeis ir man.  blush2.gif  doh.gif

4u.gif  4u.gif  4u.gif

daeis daeis biggrin.gif 4u.gif jei tik noras bus
taip jei viska sversite tai gramais ir vanduo ir aliejus ir emulsiklis
jei matuosite ir viska ml
taip AZ puslapis yra tikrai geras ir neblogas rodiklis 4u.gif
daro merginos užsakymus kad nereiketu uz siuntima moketi ,yra tema rasom cia

Atsakyti
zydrem as pagalvojau, kad neturiu mikseriuko, ar man iseitu be jo pagaminti krema kur man nurodete? ir ar ten visu priedu reikia tikrai?? toks sudetingas atrodo biggrin.gif blush2.gif
Atsakyti
Ar gaminat su salicilo rūgštim? Kaip tirpinat? Nu taip sunkiai tirpsta...
Atsakyti
QUOTE(Šarka-Li @ 2013 09 18, 21:54)
zydrem as pagalvojau, kad neturiu mikseriuko, ar man iseitu be jo pagaminti krema kur man nurodete? ir ar ten visu priedu reikia tikrai?? toks sudetingas atrodo  biggrin.gif  blush2.gif

su mikseriuku viskas vyksta daug greiciau ,o plakant tik su suksteliu uztrunka ,pradziai bndykite tik su sauksteliu bet ji tikrai "uzsikabinsite" mikseriukas butinas
nereikia tu priedu jei neturite imkite vandeni ,alieju ir emulsikli ir bandykite matysit kas ir kaip 4u.gif konservanto ir galite nedeti ,30ml per savaite tikrai sutepsite je ne veidui tai kunui
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2013 09 18, 22:53)
su mikseriuku viskas vyksta daug greiciau ,o plakant tik su suksteliu uztrunka ,pradziai bndykite tik su sauksteliu bet ji tikrai "uzsikabinsite" mikseriukas butinas
nereikia tu priedu jei neturite imkite vandeni ,alieju ir emulsikli ir bandykite matysit kas ir kaip  4u.gif  konservanto ir galite nedeti ,30ml per savaite tikrai sutepsite je ne veidui tai kunui

g.gif kaip as tuos kremus tada naudoju? Veidui daugiau nei po 30gr net negaminu ir tai po kelis men. nesunaudoju ax.gif Jau net atsibosta tas pats biggrin.gif
Aisku kuno kremai greiciau sueina.
Pas mus greiciausiai susinaudoja sampunai ir plauku balzamasi, va situ, tai jei gaminsiu maziau nei po 150gr, tai atsibos ir gaminti

Šarka-Li tikrai nepirkit kolkas visko. Pabandykit paprasta krema susimakaluoti. Kaip jau ir rasem: distiliuotas vanduo, aliejus (galit imti ir alyvuogiu ar saulegrazu) ir emulsiklis arba jusu turimas vaskas. Pirmam kartui tikrai bus gerai wink.gif Kadangi bus be jokiu drekinanciu priedu, tai rankom, kunui sunaudosit. Taip pamatysit kaip kas vyksta ir iskart viskas bus aiskiau wink.gif Jeigu kartais nesijungtu ar atsiskirtu fazes, negaila bus sunaudotu ingridientu 4u.gif
Kazkada savo pirma krema panasiai ir dariau. Dar berods glicerino turejau, tai ilasinau. Maisiau sauksteliu (tiksliau butu pasakyti plakiau, is pradziu kaip kiausini noretum su sakute ar sauksteliu gerai suplakti, o veliau kai sutirstejo jau tik maisiau. Viskas gavosi. wink.gif Tada drasiau buvo viska susipirkti ir uzsiimti rimtesne gamyba 4u.gif
Mikseriukai tie paprasti nera brangus. Kai maniski sulauze ir verkiant reikejo mikserio, tai nulekiau ir nusipirkau. Pieno plakiklis berods vadinosi 7lt mokejau. Aisku jis nera labai geras (po to vel parsisiunciau geresni), bet veikia ir kaina juokinga. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2013 09 19, 06:06)
g.gif kaip as tuos kremus tada naudoju?

biggrin.gif as cia turejau galvoj kad ne tik veidui bet ir kunu susiteps per savaite

va su prolipidu mano antrasis badymas labai neblogas gaunasi ,bet pagal ta recepta isena 50-60ml kremo ,tai jau tenka dalintis biggrin.gif nes ir labai ilgai naudojasi. O keleta kartu bandžiau puse normos daryti g.gif nu blin ir nesigauna taip kaip is pilno recepto biggrin.gif ,ir atrodo viska per puse padalinu ir ne pirma karta gaminu ir t.t. bet keli bandymai nesėkmingi buvo doh.gif
Atsakyti
man irgi merginos kremo 50ml veidui daugoka, atsibosta tada pradedu bet ka tept biggrin.gif o su prolipidu tai tas pats, 30ml pagamint sunkoka ir ne tas gaunasi, 50-60 ml viskas ok tai as tada dalinuosi nera ka daryt, nes su prolipidu kazkodel maziau man jo reikia, geriau drekina atrodo ir skalsesnis ax.gif
Atsakyti
Na viskas, jau baisiai rankos niežti pabandyti biggrin.gif doh.gif darysiu is to ka turiu, daug maž, svarstykliu tik laukiu - gal paskolins vyro draugas pabandymui rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(Šarka-Li @ 2013 09 18, 20:54)
zydrem as pagalvojau, kad neturiu mikseriuko, ar man iseitu be jo pagaminti krema kur man nurodete? ir ar ten visu priedu reikia tikrai?? toks sudetingas atrodo  biggrin.gif  blush2.gif

as taip ir neturiu mikseriuko ax.gif nors jau ne vieni metai gaminuos ax.gif tik nusipirkus as toki plakikli -na kaip kiausiniams palkt, tik mini varianta -man viskas puikiai issiplaka mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš irgi tokiu kiaušinių plaktuvėliu plaku. Bet dabar jau galvoju apie rimtesnį mikserį. Tik nežinau kokio man reikia. Turiu pieno putai plakti plaktuvėlį,- žinau, kad tokį daugelis naudojate, tik nelabai dar suprantu kokiems gaminiams ir kaip ten su juo plakti, kiek laiko ir pan. Ir ar nėra bėdos juos dezinfekuoti? Niekaip taupios dezinfekcijos sistemos neatrandu, vis per daug spirito, ar salicio rūgšties tam sueina cool.gif
Iš AZ plaktuvas tas , kiek atsiliepimų girdėjau - silpnokas, ar ne? Ieškočiau gal kitokio. O kokie antgaliai reikalingiausi, ar vioskius naudojate?
Ar dėl plakimo, ar dėl ko gali taip būti? Vienas iš kremų su olivem 1000 stovėjo šaldytuve. Po trijų - keturių savaičių kažkur, atsiskyrė aliejai. Apuosčiau, pašildžiau, pamaišiau šaukšteliu ir vėl geras. Dabar jau mėnesį stovi ir nesikeičia. Kame gali būti problema?
Sudėtinių dalių jokių labai naujų, nebandytų nebuvo. Iš pradžių kremas kažkoks kitokios konsistencijos pasirodė - lyg tirštesnis, su kokiais oro intarpais, ar kaip - nemoku nupasakoti, bet tepėsi ir gėrėsi maloniai.
Šarka-Li, drąsiau, bandykite. Aš taip pat neseniai pradėjau, senas temas skaitau, mokausi, makaluoju ir po truputį lyg išeina šis tas. Aš tik neseniai svarstykles įsigijau, anksčiau matavau mililitrais. Turėjau stiklinėlę ir tokius matavimo šaukštus Maximoj pirktus, dėl tikslumo. kai ką ir iš akies ir iš nuojautos dozavau, nesudėtingiems kremams visai pakako ax.gif
Atsakyti