Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,24tema

Radau senesnius SM pokalbius apie kaštonus čia
Atsakyti
QUOTE(zuvyte26 @ 2013 09 16, 18:57)
Radau senesnius SM pokalbius apie kaštonus čia

O aš buvau išsisaugojusi tokią info apie kaštonus http://nutraxin.com....Aesculus_02.pdf . Tik gaila, taip ir neaišku ar su žieve (ta rudąja) daryti ekstraktą g.gif Kažkur lyg ir girdėjau, kad kaštono žievė duoda spalvą (ne tas žalias kiautas, o būtent rudoji žievė), o to man visai nesinorėtų... Kita vertus, nulupinėti kiekvieną kaštoną irgi nemažas vargas ax.gif Gal vis dėlto kas nors bandėt?
Atsakyti
QUOTE(krepsyte @ 2013 09 16, 22:15)
O aš buvau išsisaugojusi tokią info apie kaštonus http://nutraxin.com....Aesculus_02.pdf . Tik gaila, taip ir neaišku ar su žieve (ta rudąja) daryti ekstraktą g.gif Kažkur lyg ir girdėjau, kad kaštono žievė duoda spalvą (ne tas žalias kiautas, o būtent rudoji žievė), o to man visai nesinorėtų... Kita vertus, nulupinėti kiekvieną kaštoną irgi nemažas vargas  ax.gif Gal vis dėlto kas nors bandėt?

Esu gaminusi spiritinę/glicerininę ištrauką iš kaštonų vaisių, su žievelėmis, nebuvo ruda, tik truputį gelsva smile.gif
Atsakyti
Sveikos. Na vakar skaičiau dar vienoj temoj apie sociasias, poli, mono, nesociasias r. nieko nesupratau. unsure.gif chemijoje visai blogai gaudausi. kazi del to, iseis man kremas kada nors? unsure.gif siaip labai noriu pasigaminti... bet kartu ir noriu suprasti, kaip ten tie skaiciavimai.... kur mairux man atsiuntet, tai nelabai supratau ka kur vesti. aisku nebent reikia labiau pasigilinti. bet gal paprasiau matematiskai paskaiciuoti kaip rašėte, pvz 30g kremui. Bet man niekaip dar nedaeina, kaip zinoti, kiek deti kokio aliejaus ar sviesto. sakau, tie skaiciavimai kuriuos vakar skaiciau.... oi, tamsus miskas. siaip namuose turiu: abrikosu kauliuku EA, kakavos sviesto, taukmedzio sv. dar to anytos biciu vasko. reikia nusipirkti gal normalaus biciu vasko pabandymui ir butinai emulsiklio. nu kitaip jauciu nepasigaminsiu nieko. nebent lupu balzama, kaip ten su jais? kazka skaiciau kad nereikia per daug skaiciuoti? ar blogai perskaiciau? kazkur turiu uzrasus is interneto kaip pasigaminti lupu balzamus, ten keletas receptu. o ar kuri nors esate bandziusi apsipirkti kosmetikosgamyba.lt puslapyje?
Atsakyti
QUOTE(Šarka-Li @ 2013 09 17, 10:41)
Sveikos. bet kartu ir noriu suprasti, kaip ten tie skaiciavimai.... kur mairux man atsiuntet, tai nelabai supratau ka kur vesti. aisku nebent reikia labiau pasigilinti. bet gal paprasiau matematiskai paskaiciuoti kaip rašėte, pvz 30g kremui. Bet man niekaip dar nedaeina, kaip zinoti, kiek deti kokio aliejaus ar sviesto.  o ar kuri nors esate bandziusi apsipirkti kosmetikosgamyba.lt puslapyje?

Pirmoje dalyje rasote aliejine dali ir vaska ar emulsikli, antroje dalyje - vandenine dalis, trecioje - aktyvus priedai. Kai turesit koki receptuka, atsiuskit el. pastu, uzpildysiu ir paaiskinsiu, ka kur surasyti, taip bus lengviau. Siaip, tai man labai faina ta lentele, visada ja naudojaus. Pradzioj susiraskit koki paprasta receptuka, su paprastu alijejum, paprastu distiliuotu vandeniu.
Jei norit riebaus kremo - alieju apie 30 proc., tada kokie 5 - 7 proc. emulsiklio, vitamino E - 0.6 proc., eteriniu alieju - 0.6, gal dar kokiu priedu, sakykim, kokie 10 proc., like procentai bus vanduo. Pataisykit, jei ne taip ka parasiau.
Atsakyti
QUOTE(Šarka-Li @ 2013 09 17, 10:41)
Sveikos. Na vakar skaičiau dar vienoj temoj apie sociasias, poli, mono, nesociasias r. nieko nesupratau.  unsure.gif  chemijoje visai blogai gaudausi. kazi del to, iseis man kremas kada nors?  unsure.gif siaip labai noriu pasigaminti... bet kartu ir noriu suprasti, kaip ten tie skaiciavimai.... kur mairux man atsiuntet, tai nelabai supratau ka kur vesti. aisku nebent reikia labiau pasigilinti. bet gal paprasiau matematiskai paskaiciuoti kaip rašėte, pvz 30g kremui. Bet man niekaip dar nedaeina, kaip zinoti, kiek deti kokio aliejaus ar sviesto. sakau, tie skaiciavimai kuriuos vakar skaiciau.... oi, tamsus miskas. siaip namuose turiu: abrikosu kauliuku EA, kakavos sviesto, taukmedzio sv. dar to anytos biciu vasko. reikia nusipirkti gal normalaus biciu vasko pabandymui ir butinai emulsiklio. nu kitaip jauciu nepasigaminsiu nieko. nebent lupu balzama, kaip ten su jais? kazka skaiciau kad nereikia per daug skaiciuoti? ar blogai perskaiciau? kazkur turiu uzrasus is interneto kaip pasigaminti lupu balzamus, ten keletas receptu.  o ar kuri nors esate bandziusi apsipirkti kosmetikosgamyba.lt puslapyje?

Nera reikalo nuvertinti anytos biciu vaska wink.gif
Atsakyti
QUOTE(mairux @ 2013 09 17, 10:53)
Pirmoje dalyje rasote aliejine dali ir vaska ar emulsikli, antroje dalyje - vandenine dalis, trecioje - aktyvus priedai. Kai turesit koki receptuka, atsiuskit el. pastu, uzpildysiu ir paaiskinsiu, ka kur surasyti, taip bus lengviau. Siaip, tai man labai faina ta lentele, visada ja naudojaus. Pradzioj susiraskit koki paprasta receptuka, su paprastu alijejum, paprastu distiliuotu vandeniu.
Jei norit riebaus kremo - alieju apie 30 proc., tada kokie 5 - 7 proc. emulsiklio, vitamino E - 0.6 proc., eteriniu alieju - 0.6, gal dar kokiu priedu, sakykim, kokie 10 proc., like procentai bus vanduo. 

Gerai,butinai paprasysiu pagalbos skaiciuojant kai tik turesiu reioiamus priedus. Aciu 4u.gif dar reikia man kazkokiu poros indeliu (viena namie tikrai turiu) -sildymui. O temperaturai matuoti irgi butinai reikia termometro ar galima be jo apseiti? Ir dar klausimas- turiu elektronines svarstykles,bet jos matuoja aisku ir gramus,taciau nematuoja po kablelio. Tiks sitos kazin ar ne?

QUOTE(Taskuotas_vabalas @ 2013 09 17, 11:27)
Nera reikalo nuvertinti anytos biciu vaska wink.gif

4u.gif neismesiu biggrin.gif o ji galeciau panaudoti lupu balzamo gamyboje?
Atsakyti
Šarka-Li biciu vasko tikrai nepirksciau. Jei turit naturalu jis tikrai geras. Tik veidui biciu vaskas nelabai tinka, todel zydre ir rase, kad vistiek reiktu emulsinio vasko, o sita sunaudosit ranku kremams ir lupu balzamams wink.gif
Kosmetikosgamyboj as esu pirkus (kol jie man netoli namu buvo) kai kuriuos priedus (Titano dioksida ir pan.) alieju, hidrolatu nesu bandzius. Bet kurioj Lietuvos parduotuveje bus tikrai brangiau nei parsisiusti 4u.gif

Jeigu turit sviesta, alieju, biciu vaska. Pasiimkit distiliuoto vandens (visas butelis kapeikas kainuoja) ir bandykit sumaisyti paprasta kremuka. Pirmam bandymui bus gerai wink.gif Be didesniu islaidu pamatysit kaip kas vyksta. Ar patinka pats procesas wink.gif Tik su biciu vasku aliejine dalis turi buti didesne nei vandenine 4u.gif Rankom, kojom tiks toks kremukas.
Lupu balzamui as nelabai ka skaiciuoju. Dedu is akies vasko, sviesto, alieju. Viska istirpinu. Pabaigoj pantenolio, eteriniu al. Buna daug geresnis uz pirktinius wink.gif
Papildyta:
Svarstykles geriau butu tikslenes, nes mazais kiekiais gaminant, po nedaug visko ir desit wink.gif

Papildyta:
Termometra as turiu, bet labai retai issitraukiu, tai nemanau, kad jis yra butiniausias prietaisas. Tiesiog abi fazes sildau vienoje vandens voneleje, tai temperaturos buna daugmaz vienodos
Atsakyti
goccia labai aciu 4u.gif

as tai supratau viena dalyka lotuliukas.gif kad neprisipirksi visokiu alieju, kad ir paprastam surastam kremui doh.gif nes kad ir paprastas, as kazko neturiu doh.gif
Bet baisiai noriu pasigirti, nu laaabaiii.... bigsmile.gif biggrin.gif kad pasidariau lupu balzama thumbup.gif pirma, paprasta, kokosini.... wub.gif buvo skysta mase (rasysiu ukiskai), zodziu aliejine, paskui maisau maisau, ziuriu, tirsteja, ir supyliau i induka. ax.gif
Atsakyti
Turbūt jau buvo kalbėta, bet gal kuri žinote, kur būtų galima nusipirkti eletronines svarstykles? Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Šarka-Li @ 2013 09 18, 09:24)
Turbūt jau buvo kalbėta, bet gal kuri žinote, kur būtų galima nusipirkti eletronines svarstykles? Ačiū.

http://www.buyincoin...l-Scale_72.html galima is cia pirkti 4u.gif siulau ziureti nuo 0,01g
jus galite cia parasyti ko jums reiketu is priemoniu,tikrai manau yra merginu kurios buvo pradeje gamint, bet jau negamina ir turi atliekamu priedu ax.gif gal net ir svarstykles ar mikseriuka jis tikrai yra butinas kaip ir svarstykles
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydrem: 18 rugsėjo 2013 - 08:51
QUOTE(zydrem @ 2013 09 18, 09:49)
http://www.buyincoin...l-Scale_72.html galima is cia pirkti  4u.gif siulau ziureti nuo 0,01g 
jus galite cia parasyti ko jums reiketu is priemoniu,tikrai manau yra merginu kurios buvo pradeje gamint, bet jau negamina ir turi atliekamu priedu  ax.gif gal net ir svarstykles ar mikseriuka   jis tikrai yra butinas kaip ir svarstykles

Dėkoju 4u.gif Parašysiu ten del svarstykliu. o ka dar turite omenyje - kokiu gaminimo ingridientu kas nors gali tureti atliekamu?

Beje, as dar turiu klausima. as jau isivaizduoju, kad ka nors turbut uzknisau su klausimais, bet labai atsiprasau ir prasau nepykti... 4u.gif pasakykite jeigu kas galite, ar as skaitydama anas temas tikrai rasiu ko ieskau - suprasti kaip apskaiciuoti isngridientus kremui? ar turiu skaityti "tarp eiluciu"?ačiū 4u.gif
tiesa, o vitaminas E is kapsules (dezute turiu kazkur namie) tinka ar ne?
Atsakyti