Nebandžiau, neauginu. Man salierų kvapas ne pats mylimiausias. Aš į hirdoliatus taip žiūriu: jei augalas nenuodingas, valgomas ar vaistinis, pasitikrinu kokios jame aktyvios medžiagos yra, jei man nieko netinkamo neturi, tada bandau virti. Juk daugelis tradiciškai hidrolatams naudojamų pas mus neauga, o kas auga - dažnai neturi hidroliatų gaminimo tradicijų. Va viriau užsiaugintos daržinės gailutės su raudonėliais hidroliatą. Neteko girdėt, kad gailutes taip naudoja. Bet kodėl gi ne, jei kosmetikai jos tinka? Visai įdomiai gavosi. Tai va tiek, mano pasiūlymas būtų tik toks, kad jeigu norisi ne vien salierinio kvapo, galima įmaišyti kokių kitų kvepiančių žolių. Mišiniai gaunasi smagūs, tik kvapą bent kiek paderint reikia, kad nesipjautų, nebūtų bjauru.
Vienoje is FB grupiu buvo snekama apie mango, avokado sviestus ir ju grynuma. Jeigu kas naudojate pasidomekite koks aliejus dar ieina i sviesto sudeti (raso, kad grynas, bet gaminant buna naudotas koksnors skystas aliejus) Pati irgi naudoju mango sviesta, tai reiktu pasikapstyti sita tema.
Cia vienas pasisakymas: Unfortunately you guys are incorrect about mango and avocado butter only being made from the fruit kernel. I called BB and asked them and the girl had to check. they use vegetable oil if I remember right. or it was soy. I called 5 other companies and they ALL used those oils. I use avocado oil in my soap already, I wanted to try adding a butter to see how I liked it. I was told it would be too expensive for them to use OO as the other ingredient in their butters. the web sites label it as pure mango butter and then when you call for ingredients it has the GMO-junk oil in there which I can't use.
Cia vienas pasisakymas: Unfortunately you guys are incorrect about mango and avocado butter only being made from the fruit kernel. I called BB and asked them and the girl had to check. they use vegetable oil if I remember right. or it was soy. I called 5 other companies and they ALL used those oils. I use avocado oil in my soap already, I wanted to try adding a butter to see how I liked it. I was told it would be too expensive for them to use OO as the other ingredient in their butters. the web sites label it as pure mango butter and then when you call for ingredients it has the GMO-junk oil in there which I can't use.
Merginos kokie emulsikliai ar ju deriniai jums labiausiai patiko, tiko kremams saltesniems orams?
Praeita saltaji sezona bandziau montanova ir alyvuogiu apsauga. Nei vienas, nei kitas nebuvo tai kas man patiktu (jauciau vaska) Vasko nr 2 is AZ ir lecitino derinukas uz juos labiau patiko. Bet tokia emulsija salciams gal ne pats geriausias variantas Reiketu atvirkstines emulsijos
Praeita saltaji sezona bandziau montanova ir alyvuogiu apsauga. Nei vienas, nei kitas nebuvo tai kas man patiktu (jauciau vaska) Vasko nr 2 is AZ ir lecitino derinukas uz juos labiau patiko. Bet tokia emulsija salciams gal ne pats geriausias variantas Reiketu atvirkstines emulsijos
labas
pamenat diskutuota buvo apie tai kad nelabai gerai kartu vit B ir vit C http://www.calybeaut.....8Caly Beauty)
kuri gerai prancuziskai mokat uzklauskit prancuzaites apie tai
goccia as jau nepamenu koki ten ta krema buvau pasidarius zinau kad tik su olivem apsauga tuo emulsikliu bet ar daugiau tai nieko nepamenu ot galvele
pamenat diskutuota buvo apie tai kad nelabai gerai kartu vit B ir vit C http://www.calybeaut.....8Caly Beauty)
goccia as jau nepamenu koki ten ta krema buvau pasidarius zinau kad tik su olivem apsauga tuo emulsikliu bet ar daugiau tai nieko nepamenu ot galvele
QUOTE(zydrem @ 2013 09 11, 09:11)
labas
Tik noriu pasitikslinti ar tikrai apie vit. B ir vit. C diskutuota? Nes man užsifiksavo (ir stengiuosi to klausyti), kad salicilo rūgštis su vit. B3 nedraugauja
O gal galima nuorodą, iš kokio šaltinio toks teiginys apie derinimą, kad būtų galima rimčiau argumentuoti Caly?
QUOTE(krepsyte @ 2013 09 11, 08:33)
Tik noriu pasitikslinti ar tikrai apie vit. B ir vit. C diskutuota? Nes man užsifiksavo (ir stengiuosi to klausyti), kad salicilo rūgštis su vit. B3 nedraugauja
O gal galima nuorodą, iš kokio šaltinio toks teiginys apie derinimą, kad būtų galima rimčiau argumentuoti Caly?
Ramute gal paskaitys ir pakomentuos kazka pamenu ji rase kad nereikėtu juos kartu deti i gamini ,pamenu del to kad as gaminau ir abu dejus buvau
oi ***** pamirsau skaiciuka parasyti B3 -niacinamidas su vit C nelabai gerai
Nus merginos, aš tikrai dažnai pagalvoju, kad mažai kas taip giliai kapstosi. Greit radau, kai žinau kodėl jie nelabai kartu dera... Tiesiog kažkada buvo užkliuvusi šita informacija, tai įsidėmėjau. Caly dar iš šlapalą kartu naudoja, gal jis neutralizuoja tas negeras reakcijas? Negaliu komentuoti, kas kaip chemiškai jungiasi ar skyla, neišmanau. Kalbėta čia, bet buvau ir kitur panašiai skaičiusi. Įvairūs dermatologai skirtingai komentuoja, taip dažnai būna, bet čia man regis gana neblogai paaiškinta.
http://www.futureder...-used-together/
http://www.futureder...-used-together/
QUOTE(krepsyte @ 2013 09 11, 20:39)
Na va, šiaip ne taip ištaikiau kelias minutes tarp dviejų darbų ir brūkštelėjau Caly. Tikėkimės, kad atsakys, neįsižeis, kad nurodžiau argumentuotą anglišką šaltinį (esu panašių čiūdų prisiskaičiusi , kartais tos prancūzės tokios įžeidžios dėl niekų...).
O štai ir atsakymas iš Caly:
"Bonjour Ruta et bienvenue ! Tout dabord je trouve votre Français excellent
Ensuite ne vous inquiétez pas je nutilise pas dacide ascorbique mais comme précisé dans lINCI du sodium ascorbyl phosphate.
Ils sont couramment employés conjointement dans les cosmétiques conventionnels, une petite recherche google avec les mots clés sodium ascorbyl phosphate and niacinamide, vous permettra de le constater "
Ji rašo, kad ji naudoja sodium ascorbyl phosphate (ji patikslina, kad nenaudoja askorbo rūgšties), kuris dažnai naudojamas kartu su vit. B3 įprastose kosmetikos priemonėse. Tai gali patvirtinti google paieška, įvedus frazę sodium ascorbyl phosphate and niacinamide...
Tai toks būtų laisvas vertimas Na, belieka pasinaudoti google įrankiais
Ensuite ne vous inquiétez pas je nutilise pas dacide ascorbique mais comme précisé dans lINCI du sodium ascorbyl phosphate.
Ils sont couramment employés conjointement dans les cosmétiques conventionnels, une petite recherche google avec les mots clés sodium ascorbyl phosphate and niacinamide, vous permettra de le constater "
Ji rašo, kad ji naudoja sodium ascorbyl phosphate (ji patikslina, kad nenaudoja askorbo rūgšties), kuris dažnai naudojamas kartu su vit. B3 įprastose kosmetikos priemonėse. Tai gali patvirtinti google paieška, įvedus frazę sodium ascorbyl phosphate and niacinamide...
QUOTE(krepsyte @ 2013 09 11, 22:00)
O štai ir atsakymas iš Caly:
tai kaip suprantu vit C is AZ pirktas- tinkamas kartu naudoti su niacinamidu