Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,24tema

Sveikos, ar bandėt kuri daryti salierų hidrolata? Nemažai pas mane jų auga, gal, sakau bandyti?
Atsakyti
Nebandžiau, neauginu. Man salierų kvapas ne pats mylimiausias. Aš į hirdoliatus taip žiūriu: jei augalas nenuodingas, valgomas ar vaistinis, pasitikrinu kokios jame aktyvios medžiagos yra, jei man nieko netinkamo neturi, tada bandau virti. Juk daugelis tradiciškai hidrolatams naudojamų pas mus neauga, o kas auga - dažnai neturi hidroliatų gaminimo tradicijų. Va viriau užsiaugintos daržinės gailutės su raudonėliais hidroliatą. Neteko girdėt, kad gailutes taip naudoja. Bet kodėl gi ne, jei kosmetikai jos tinka? Visai įdomiai gavosi. Tai va tiek, mano pasiūlymas būtų tik toks, kad jeigu norisi ne vien salierinio kvapo, galima įmaišyti kokių kitų kvepiančių žolių. Mišiniai gaunasi smagūs, tik kvapą bent kiek paderint reikia, kad nesipjautų, nebūtų bjauru. 4u.gif
Atsakyti
Vienoje is FB grupiu buvo snekama apie mango, avokado sviestus ir ju grynuma. Jeigu kas naudojate pasidomekite koks aliejus dar ieina i sviesto sudeti (raso, kad grynas, bet gaminant buna naudotas koksnors skystas aliejus) 4u.gif Pati irgi naudoju mango sviesta, tai reiktu pasikapstyti sita tema.

Cia vienas pasisakymas: Unfortunately you guys are incorrect about mango and avocado butter only being made from the fruit kernel. I called BB and asked them and the girl had to check. they use vegetable oil if I remember right. or it was soy. I called 5 other companies and they ALL used those oils. I use avocado oil in my soap already, I wanted to try adding a butter to see how I liked it. I was told it would be too expensive for them to use OO as the other ingredient in their butters. the web sites label it as pure mango butter and then when you call for ingredients it has the GMO-junk oil in there which I can't use.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo goccia: 09 rugsėjo 2013 - 20:43
Merginos kokie emulsikliai ar ju deriniai jums labiausiai patiko, tiko kremams saltesniems orams?
Praeita saltaji sezona bandziau montanova ir alyvuogiu apsauga. Nei vienas, nei kitas nebuvo tai kas man patiktu (jauciau vaska) ax.gif Vasko nr 2 is AZ ir lecitino derinukas uz juos labiau patiko. Bet tokia emulsija salciams gal ne pats geriausias variantas g.gif Reiketu atvirkstines emulsijos g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo goccia: 11 rugsėjo 2013 - 06:44
labas
pamenat diskutuota buvo apie tai kad nelabai gerai kartu vit B ir vit C g.gif http://www.calybeaut.....8Caly Beauty)

kuri gerai prancuziskai mokat uzklauskit prancuzaites apie tai blush2.gif

goccia as jau nepamenu koki ten ta krema buvau pasidarius doh.gif zinau kad tik su olivem apsauga tuo emulsikliu g.gif bet ar daugiau tai nieko nepamenu doh.gif ot galvele
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2013 09 11, 09:11)
labas
pamenat diskutuota buvo apie tai kad nelabai gerai kartu vit B ir vit C  g.gif  http://www.calybeaut.....8Caly Beauty)

kuri gerai prancuziskai mokat uzklauskit prancuzaites apie tai  blush2.gif 

Tik noriu pasitikslinti ar tikrai apie vit. B ir vit. C diskutuota? Nes man užsifiksavo (ir stengiuosi to klausyti), kad salicilo rūgštis su vit. B3 nedraugauja ax.gif
O gal galima nuorodą, iš kokio šaltinio toks teiginys apie derinimą, kad būtų galima rimčiau argumentuoti Caly? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(krepsyte @ 2013 09 11, 08:33)
Tik noriu pasitikslinti ar tikrai apie vit. B ir vit. C diskutuota? Nes man užsifiksavo (ir stengiuosi to klausyti), kad salicilo rūgštis su vit. B3 nedraugauja  ax.gif
O gal galima nuorodą, iš kokio šaltinio toks teiginys apie derinimą, kad būtų galima rimčiau argumentuoti Caly? blush2.gif

Ramute gal paskaitys blush2.gif ir pakomentuos 4u.gif kazka pamenu ji rase kad nereikėtu juos kartu deti i gamini ,pamenu del to kad as gaminau ir abu dejus buvau

oi ***** biggrin.gif pamirsau skaiciuka parasyti B3 -niacinamidas su vit C nelabai gerai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydrem: 11 rugsėjo 2013 - 08:53
Nus merginos, aš tikrai dažnai pagalvoju, kad mažai kas taip giliai kapstosi. Greit radau, kai žinau kodėl jie nelabai kartu dera... Tiesiog kažkada buvo užkliuvusi šita informacija, tai įsidėmėjau. Caly dar iš šlapalą kartu naudoja, gal jis neutralizuoja tas negeras reakcijas? Negaliu komentuoti, kas kaip chemiškai jungiasi ar skyla, neišmanau. blush2.gif blush2.gif Kalbėta čia, bet buvau ir kitur panašiai skaičiusi. Įvairūs dermatologai skirtingai komentuoja, taip dažnai būna, bet čia man regis gana neblogai paaiškinta.
http://www.futureder...-used-together/
Atsakyti
Na va, šiaip ne taip ištaikiau kelias minutes tarp dviejų darbų ir brūkštelėjau Caly. Tikėkimės, kad atsakys, neįsižeis, kad nurodžiau argumentuotą anglišką šaltinį (esu panašių čiūdų prisiskaičiusi doh.gif , kartais tos prancūzės tokios įžeidžios dėl niekų...).
Atsakyti
QUOTE(krepsyte @ 2013 09 11, 20:39)
Na va, šiaip ne taip ištaikiau kelias minutes tarp dviejų darbų ir brūkštelėjau Caly. Tikėkimės, kad atsakys, neįsižeis, kad nurodžiau argumentuotą anglišką šaltinį (esu panašių čiūdų prisiskaičiusi  doh.gif , kartais tos prancūzės tokios įžeidžios dėl niekų...).

biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
O štai ir atsakymas iš Caly:

"Bonjour Ruta et bienvenue ! Tout d’abord je trouve votre Français excellent wink.gif
Ensuite ne vous inquiétez pas je n’utilise pas d’acide ascorbique mais comme précisé dans l’INCI du sodium ascorbyl phosphate.
Ils sont couramment employés conjointement dans les cosmétiques conventionnels, une petite recherche google avec les mots clés “sodium ascorbyl phosphate and niacinamide”, vous permettra de le constater smile.gif"

Ji rašo, kad ji naudoja sodium ascorbyl phosphate (ji patikslina, kad nenaudoja askorbo rūgšties), kuris dažnai naudojamas kartu su vit. B3 įprastose kosmetikos priemonėse. Tai gali patvirtinti google paieška, įvedus frazę “sodium ascorbyl phosphate and niacinamide”...
Tai toks būtų laisvas vertimas ax.gif Na, belieka pasinaudoti google įrankiais mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(krepsyte @ 2013 09 11, 22:00)
O štai ir atsakymas iš Caly:

"Bonjour Ruta et bienvenue ! Tout d’abord je trouve votre Français excellent wink.gif
Ensuite ne vous inquiétez pas je n’utilise pas d’acide ascorbique mais comme précisé dans l’INCI du sodium ascorbyl phosphate.
Ils sont couramment employés conjointement dans les cosmétiques conventionnels, une petite recherche google avec les mots clés “sodium ascorbyl phosphate and niacinamide”, vous permettra de le constater smile.gif"

Ji rašo, kad ji naudoja sodium ascorbyl phosphate (ji patikslina, kad nenaudoja askorbo rūgšties), kuris dažnai naudojamas kartu su vit. B3 įprastose kosmetikos priemonėse. Tai gali patvirtinti google paieška, įvedus frazę “sodium ascorbyl phosphate and niacinamide”...
Tai toks būtų laisvas vertimas ax.gif Na, belieka pasinaudoti google įrankiais mirksiukas.gif

tai kaip suprantu vit C is AZ pirktas- tinkamas kartu naudoti su niacinamidu g.gif
Atsakyti