Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,24tema

Pamatavau- maždaug 100g sausų augalų 1 litras vandens (prispaudus ranka ir apsemiant).
Tai manau bus neblogai, jei 100g+1 litras ir išvarvinsiu iki 0,5 litro smile.gif
Ir dar puikios arbatėlės liks thumbup.gif

Atsakyti
Sveikos,
sakykit, ar levandų hidrolatas daroma tik iš žiedų, ar galima ir iš lapelių?
Atsakyti
Kiek žinau, iš žiedų/žiedynų su koteliais. Šiemet susivėlinau, nužydėjo mano levandos... Bet jei labai trumpai nupjausit, su lapais, gali paskui augalėlis nunykti, man atrodo joms neptinka kai lapai šienaujami. Bet labai tiksliai nežinau. smile.gif
Atsakyti
Noriu pasidaryti kremą su DHA, vienur raso, kad reikia dėti sodos, kitur - kad pieno rūgšties. Kazin, ką reiketų naudoti? O gal taip rekėtų Ph reguliuoti su soda arba su rūgštim?
Papildyta:
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 08 09, 11:06)
Kiek žinau, iš žiedų/žiedynų su koteliais. Šiemet susivėlinau, nužydėjo mano levandos... Bet jei labai trumpai nupjausit, su lapais, gali paskui augalėlis nunykti, man atrodo joms neptinka kai lapai šienaujami. Bet labai tiksliai nežinau. smile.gif

Dėkui, aš irgi taip manau. Gaila, žiedų mažai, nelabai kas išeis.
Atsakyti
Aš kai kremą dariau su DHA tai nedejjau jokios rūgšties, dariau kaip ir paprasta kremą tik dadėjau DHA ir viskas.
Atsakyti
Is levandu ziedu,tai gausite ir eterinio aliejaus ir hidrolata.man isvarvejo net puse litro eterinio.O is roziu tik pavirsiui plaukiojo labai mazai eterinio.
Noriu paprasyti,gal turite koki recepta lupu blizgesio,tiesiog bendram supratimiui kas ten dedasi.Busiu dekinga.
Jeigu planuojat siustis is AZ as prisijungciau.

QUOTE(mairux @ 2013 08 08, 08:53)
Sveikos,
sakykit, ar levandų hidrolatas daroma tik iš žiedų, ar galima ir iš lapelių?

Atsakyti
QUOTE(brenda mama @ 2013 08 14, 00:51)
Is levandu ziedu,tai gausite ir eterinio aliejaus ir hidrolata.man isvarvejo net  puse litro eterinio.O is roziu tik pavirsiui plaukiojo labai mazai eterinio.
Noriu paprasyti,gal turite koki recepta lupu blizgesio,tiesiog bendram supratimiui kas ten dedasi.Busiu dekinga.

blink.gif puse litro eteriniu ,o levanos jusu augintos ar pirktos g.gif
as sias metais nelieciu ju blush2.gif noriu kad "uzsiveistu"daugiau biggrin.gif

yra pirkiniu tema ten parašykit kad prisijungtumėt prie AZ uzsakymuko mirksiukas.gif
stai kaip tik vien mergina perka http://www.supermama...;#entry63575261
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydrem: 14 rugpjūčio 2013 - 07:57
QUOTE(brenda mama @ 2013 08 14, 00:51)
Is levandu ziedu,tai gausite ir eterinio aliejaus ir hidrolata.man isvarvejo net  puse litro eterinio.O is roziu tik pavirsiui plaukiojo labai mazai eterinio.

Pusė litro??? blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
Man irgi kažkaipkeistai, abejoju, ar iš viso namų sąlygom galima eterinių aliejų išsivarvinti. Įkelkit savo garintuvo nuotrauką, būtų įdomu pasižiūrėti. Man vyras sumeistravojo garintuvą, bet neįsivaizduoju, kaip iš jo gali eteriniai bėgti.
Atsakyti
Taip puse litro. Levandos yra mano augintos.Naudojau tik sviezius ziedelius,zaliavos buvo tikrai labai daug.
Mano alembikas pirktas kvapu namuose.

O vat is slamuciu ir roziu neisvarvejo nei laso eterinio verysad.gif

QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2013 08 14, 08:12)
Pusė litro???  blink.gif  blink.gif  blink.gif

Atsakyti
mano vyras ir man sukonstravo hidrolato virimo aparatą, verdu įvairiausių žiedų hidrolatus, bet eterinio aliejaus beveik nėra, tik ramunėlių daugiau buvo, o levandų išvis nebuvo nieko, tai labai keista ir man kaip galejo tiek daug gautis. Neįtikėtina verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(brenda mama @ 2013 08 14, 11:47)
Taip puse litro. Levandos yra mano augintos.Naudojau tik sviezius ziedelius,zaliavos buvo tikrai labai daug.
Mano alembikas pirktas kvapu namuose.

O vat is slamuciu ir roziu neisvarvejo nei laso eterinio  verysad.gif

Tai gal hidrolato pusė litro? Nu niekaip nesuvokiu pusės litro eterinio blink.gif
Šiaip dėl įdomumo radau, kad norint išgauti 3 kg eterinio, reikia 100-300 kg levandų žiedų. Tai pas jus plius minus turėjo būti 17-50 kg žiedų.

Atsakyti