Laba diena, merginos! Esu dar nelabai patyrusi šitam visam gamybos reikale, nors jau esu šį tą paprastesnio sau ir šeimynai sumakalavusi, bet labai noriu išmokti daugiau. Bėda, kad kuo daugiau skaitau, tuo daugiau painiojuosi ir klausimų vis iškyla milijonai.
Šiuo metu noriu pasigaminti apsauginius kremukus rankoms ir veidui. Mano oda mišri, bet dėl sveikatos problemų dažnai pilant karščiui, veidas prakaituoja, netenka nei drėgmės, nei riebalų. Darbe oda dar labiau kenčia - ten karšta, sausa ir garuoja ne itin geri chemikalai. Suku galvą, ką apsaugančio dėti. Aliejus, daug maž, pagal aprašymus, gal prisitaikysiu, nors, žinovių patarimai taip pat praverstų. Turiu išsivirusi pipirmėčių ir liepžiedžių hidroliatų - labai patinka vieno vėsinantis, kito raminantis poveikis, gal tiktų juos naudoti? Rankoms gundausi išbandyti kremą su kava o kaip su priedais? Galvoju apie silikoną, rankoms kremuke gal jis tiktų, o veidui? Kokie priedai dar saugo? Vit E, Q 10...?
Būčiau labai dėkinga, jei pasidalintumėte mintimis.
Šiuo metu noriu pasigaminti apsauginius kremukus rankoms ir veidui. Mano oda mišri, bet dėl sveikatos problemų dažnai pilant karščiui, veidas prakaituoja, netenka nei drėgmės, nei riebalų. Darbe oda dar labiau kenčia - ten karšta, sausa ir garuoja ne itin geri chemikalai. Suku galvą, ką apsaugančio dėti. Aliejus, daug maž, pagal aprašymus, gal prisitaikysiu, nors, žinovių patarimai taip pat praverstų. Turiu išsivirusi pipirmėčių ir liepžiedžių hidroliatų - labai patinka vieno vėsinantis, kito raminantis poveikis, gal tiktų juos naudoti? Rankoms gundausi išbandyti kremą su kava o kaip su priedais? Galvoju apie silikoną, rankoms kremuke gal jis tiktų, o veidui? Kokie priedai dar saugo? Vit E, Q 10...?
Būčiau labai dėkinga, jei pasidalintumėte mintimis.
Sveikos, naturalios kosmetikos gamintojos.
Noreciau pasitarti su Jumis!
Kadangi daugiau maisau gydomuosius kremukus, tai susiduriau su tokia problema. Po pirmo vaiko gimimo mes jau ilga laika planuojame antra, bet nesekmingai ;( Tai budavo vis kazkokios bedos, kai jau galiausia apsidziaugiau, kad viska issigydziau, vel susiduriu su problema. Kai pradedu gaminti kremukus, tokius kaip nuo sanariu, celiulito ir panasiai pajuntu skausma pilvo apacioje. Pirmiausia galvojau, kad tai yra normalu, bet viena karta nuejau pas gydytoja is karto po to ir ji pasake, kad patyriau persileidima Gal Jus kada nors susidurete su tuo? Kokiu saugumo priemoniu laiketes? O gal zinote kokiu priemoniu, kurios padetu pastoti?
Busiu labai dekinga uz informacija
Noreciau pasitarti su Jumis!
Kadangi daugiau maisau gydomuosius kremukus, tai susiduriau su tokia problema. Po pirmo vaiko gimimo mes jau ilga laika planuojame antra, bet nesekmingai ;( Tai budavo vis kazkokios bedos, kai jau galiausia apsidziaugiau, kad viska issigydziau, vel susiduriu su problema. Kai pradedu gaminti kremukus, tokius kaip nuo sanariu, celiulito ir panasiai pajuntu skausma pilvo apacioje. Pirmiausia galvojau, kad tai yra normalu, bet viena karta nuejau pas gydytoja is karto po to ir ji pasake, kad patyriau persileidima Gal Jus kada nors susidurete su tuo? Kokiu saugumo priemoniu laiketes? O gal zinote kokiu priemoniu, kurios padetu pastoti?
Busiu labai dekinga uz informacija
QUOTE(meile0409 @ 2013 07 29, 11:33)
Norint pastoti nenaudociau eteriniu alieju skatinanciu gimdos susitraukimus. Prie tokiu ea buna pazymeta, kad nenaudoti Perziurekit priedus kuriuos dedad i daromus kremus. Greiciausiai kazkas tikrai nerekomenduojama besilaukiant. Tai planuodama nestuma ju ir nenaudokit.
QUOTE(goccia @ 2013 07 29, 15:36)
Norint pastoti nenaudociau eteriniu alieju skatinanciu gimdos susitraukimus. Prie tokiu ea buna pazymeta, kad nenaudoti Perziurekit priedus kuriuos dedad i daromus kremus. Greiciausiai kazkas tikrai nerekomenduojama besilaukiant. Tai planuodama nestuma ju ir nenaudokit.
Jei ne mano mociutes sanariu skausmai, tai turbut ir nebuciau nieko darius, bet man kosmetikos darymas yra meditacija, po iprasto streso darbe ;( bet turbut teks savo mama viska mokinti, kad ji viska darytu, o as tik priziureciau
Aciu uz patarima
meile0409 man irgi kremu gaminimas atsipalaidavimas Jei krema mociutei darot, tai manau galit pati suplakti. Tik eterinius palikit kazkam sulasint ir permaisyt bei sudet i indeli. Tai nereikes daug mokinti.
Kadangi jus jau rizikos grupeje (buvo persileidimas), tai anticeliulitinio kremo isvis nenaudociau noredama pastoti. Nes anticeliulitini poveiki turintys ea dauguma nerekomenduojami nestukems. Cia jau kaip sakant reikia nusistatyti prioritetus, ar bandymas iveikti celiulita svarbiau, ar
Isvis kol maitinau stengiausi nenaudoti ea. Tik jau gerokai veliau po lasiuka levandu i krema ilasindavau. Siaip visai skanus kvapai naminiu kremuku ir be eteriniu. Tik aisku eterinius dedam ne tik del kvapo, bet ir del poveikio. Bet budama turbut vel daryciau be eteriniu. Budama rizikos grupeje del pastojimo irgi. Paziurekit KN puslapy buvo lentele kokius eterinius galima naudoti
Šiurpe o kas per ranku kremas su kava? Koks kavos poveikis rankoms? I anticeliulitines priemones deda kavos ea, kofeina, bet kam rankoms? Man pats geriausias kremas rankoms su biciu vasku, trupuciu lanolino. Gera apsaugine plevele susidaro
Veidui turbut humektantu reiketu, antioksidantu. Ir kol dar vasara su nedideliu procentu aliejines fazes. Ji jau gaminat kremukus turbut zinot kokius aliejus megstat. Beje is vidaus pildykit oganizma vandeniu, tai maziau oda sauses.
Kadangi jus jau rizikos grupeje (buvo persileidimas), tai anticeliulitinio kremo isvis nenaudociau noredama pastoti. Nes anticeliulitini poveiki turintys ea dauguma nerekomenduojami nestukems. Cia jau kaip sakant reikia nusistatyti prioritetus, ar bandymas iveikti celiulita svarbiau, ar
Isvis kol maitinau stengiausi nenaudoti ea. Tik jau gerokai veliau po lasiuka levandu i krema ilasindavau. Siaip visai skanus kvapai naminiu kremuku ir be eteriniu. Tik aisku eterinius dedam ne tik del kvapo, bet ir del poveikio. Bet budama turbut vel daryciau be eteriniu. Budama rizikos grupeje del pastojimo irgi. Paziurekit KN puslapy buvo lentele kokius eterinius galima naudoti
Šiurpe o kas per ranku kremas su kava? Koks kavos poveikis rankoms? I anticeliulitines priemones deda kavos ea, kofeina, bet kam rankoms? Man pats geriausias kremas rankoms su biciu vasku, trupuciu lanolino. Gera apsaugine plevele susidaro
Veidui turbut humektantu reiketu, antioksidantu. Ir kol dar vasara su nedideliu procentu aliejines fazes. Ji jau gaminat kremukus turbut zinot kokius aliejus megstat. Beje is vidaus pildykit oganizma vandeniu, tai maziau oda sauses.
Na, aš ir sakau, kad patyrimo dar neturiu Kava tai tik todėl, kad mėgstu kavą, jos kvapą, prisikaičiau, kad su ja merginos mėgino kremus daryti ir pagalvojau pabandyti rankoms, gal koks nors saugantis kofeino poveikis, maniau, vis tik kava šioks toks antioksidantas. goccia Labai ačiū už pastabas, supratau, kad geriau dėti ką nors riebesnio ir saugančio. O vandeninei daliai gal hamamelio hidroliatas tiktų? Bičių vaško turiu, lanolino dar ne. Man labai sunku atsirinkti, kai paskaitau apie aliejus - visi geri, visi tinka, o kuris geriau dar nesu atradusi, tik išbėrę dar nuo nei vieno nėra . Mano bėda, kad vis neatsispiriu pagundai ir primaišau per daug, o paskui nebežinau kuris kaip veikia Rankoms galvoju kakavos sviestą dėti pagrindiniu, dar rinksiuos tarp sviestmedžio ir mango, nenoriu primaišyti daug aliejų, kad pagaliau poveikį pajausčiau. Ir iš skystųjų ką nors, dar skaitinėjuosi kas tiktų. Jei dar turite kokių pastabų, rašykite, labai padėsite
Raset, kad jau esat makalvus, tai pagalvojau, kad jau turit kazka savo megstamo...Jei ne tai pasiziurekit merginu blogus;) alioniuko bloge receptai is nedaug sudedamuju daliu, tikslus, isbandyti, parasyta koks kokiai odai buvo darytas. Gal kazka sau prisitaikysit
Ranku krema as asmeniskai darau su buciu vasku, kvieciu gliukozidu vasku ir cetilo alkoholiu. Kazkada panasus receptas cia buvo detas. Rankom ypatingu alieju nededu. Ziuriu ka turiu. Paskutiniame is alieju sviestmedis, avokadai, alyvuoges. Ir vandeni pildavau. Dabar kai savu hidrolatu prisiviriau negaila bus
O veidui sunkiau prisitaikyti. Man patinka ivairiu uogyciu aliejai- gervuogiu, braskiu, spanguoliu. Dar keli is daznai naudojamu - zalios kavos, lazdyno riesutu, acai. Ir sviestmedis. Nesenai apie sviestmedi buvo nuoroda deta. Paskaitykit. kitu alieju (linu semenu, agurkles, ersketroziu ir kt.), jei naudoju tai labai mazai, kiek prireikia islyginti rugsiu skaiciukus.
Paskutiniu laiku visada aliejus pasiskaiciuoju pagal rugcsiu skaiciuokle. Tad ir pakeitus koki alieju kreme, naudojant ji nebuna nemaloniu siurprizu (paberimu, riebinimo ir pan.)
I veido krea tikrai deciau hialurono rugsties, drekinanti kompleksa, keramidu. Edelweis ekstraktas stiprus antioksidantas. Q10 gal geriau i vidu pavartoti. Nezinau ko turit, jei viska susipirkti, tai pradines islaidos nemazos gaunasi...
Gal kas is merginu parasys turincios panasia oda
Ranku krema as asmeniskai darau su buciu vasku, kvieciu gliukozidu vasku ir cetilo alkoholiu. Kazkada panasus receptas cia buvo detas. Rankom ypatingu alieju nededu. Ziuriu ka turiu. Paskutiniame is alieju sviestmedis, avokadai, alyvuoges. Ir vandeni pildavau. Dabar kai savu hidrolatu prisiviriau negaila bus
O veidui sunkiau prisitaikyti. Man patinka ivairiu uogyciu aliejai- gervuogiu, braskiu, spanguoliu. Dar keli is daznai naudojamu - zalios kavos, lazdyno riesutu, acai. Ir sviestmedis. Nesenai apie sviestmedi buvo nuoroda deta. Paskaitykit. kitu alieju (linu semenu, agurkles, ersketroziu ir kt.), jei naudoju tai labai mazai, kiek prireikia islyginti rugsiu skaiciukus.
Paskutiniu laiku visada aliejus pasiskaiciuoju pagal rugcsiu skaiciuokle. Tad ir pakeitus koki alieju kreme, naudojant ji nebuna nemaloniu siurprizu (paberimu, riebinimo ir pan.)
I veido krea tikrai deciau hialurono rugsties, drekinanti kompleksa, keramidu. Edelweis ekstraktas stiprus antioksidantas. Q10 gal geriau i vidu pavartoti. Nezinau ko turit, jei viska susipirkti, tai pradines islaidos nemazos gaunasi...
Gal kas is merginu parasys turincios panasia oda
QUOTE(meile0409 @ 2013 07 29, 12:43)
Jei ne mano mociutes sanariu skausmai, tai turbut ir nebuciau nieko darius, bet man kosmetikos darymas yra meditacija, po iprasto streso darbe ;( bet turbut teks savo mama viska mokinti, kad ji viska darytu, o as tik priziureciau
Aciu uz patarima
Aciu uz patarima
KN puslapy jei neklystu yra sarasas eteriniu alieju, tinkanciu maziems vaikams ir . as pati 3 metus be pertraukos buvau arba nescia arba maitinau, visa ta laika viriau kremukus ir dovanoms, ir draugems - bet pati sau ea naudojau minimaliai, tik ekologiskus (vaikams dabar irgi tik tuos) ir kaip konservanta tik GSE.
QUOTE(goccia @ 2013 07 29, 21:56)
Apie sviestmedį nuorodą mačiau, ačiū
Oi, receptukus iš blogų tai aš studijuoju išsijuosusi, tik nenoriu aklai beždžioniauti, kūryba traukia, nors ir žinau, kad galiu nusimakaluot į lankas Be to ir visų dalių dažniausiai neturiu, tai improvizuoju.
Su rankų kremu, jau kaip ir aišku, tik dėl silikono dar - tai jis tiktų ar netiktų? Dėl veido sunkiau Ikišioliniai paprasti tie mano bandymai. Kviečių gliukozidų vašką veidui esu dėjusi vieną ir dar derinusi su ksantanu, šitas kremukas itin pavyko, tik laikėsi trumpokai, nors naudojau cosgard. Dabar noriu pabandyti su olivem 1000.
Veidui jokių uogų aliejų nesu bandžiusi Ir neturiu, turiu tik acai miltelių, gal tiktų į kurį nors kremą? Pagrindinius veidui erškėtrožių ir makadamijų naudojau, dar abrikosų dėdavau visur, jojobos ir šaltalankių šiek tiek. Turiu dabar sezamų aliejaus nemažai, galvoju kur geriau tiktų. Iš priedų tai turiu ir Q10 ir haliurono, reiks įdėti. dar miltukų visokių atrinksiu, proteinų... Alijošiaus gelis gal dar padrėkintų ? Mano oda, be viso kito dar ir brandi, be to paveldęjau visai neelastingą odą, kuri dabar glemba ne dienom, o valandom, nors raukšlių nelabai daug, bet yra. Su Q10, erškėtrožių aliejumi, ciberžolių ir dar keliais lašais kitokių e.a. esu maišius priemonę paakiams, nors naudojau visam veidui, patiko, tik kvepėjo ne itin skaniai
Rūgščių skaičiuoklė man turbūt tamsus miškas sudomino, ieškau dabar kur, bet nerandu. Gal po ranka nuorodą kas nors turite? Nudojausi ph juostelėmis, tik , jei dažančio kažko įdedu, tai kažin kaip ten jos rodo
Tai va, kad susipirkti viską tai bėda, atrodo nemažai jau turiu, bet vis trūksta ir trūksta drėkinamasis kompleksas, edelveisų extraktas jau parūpo, vis galvojau apie relax riders, gal tiktų man Nebegaliu pirkti visko iš eilės, teks, kažkaip atsirinkti. Nenoriu iš jūsų visų paslapčių, ilgu bandymų keliu įgytų, išpešti, bet viliuosi, gal kas panašių savybių odai dar ką patars
Mergaites, kokiomis proporcijomis darote glicerinine-spiritine istrauka? Tinka naudoti siai istraukai sviezios zoleles? Aciu is anksto
QUOTE(Šiurpė @ 2013 07 30, 11:13)
Nebegaliu pirkti visko iš eilės, teks, kažkaip atsirinkti. Nenoriu iš jūsų visų paslapčių, ilgu bandymų keliu įgytų, išpešti, bet viliuosi, gal kas panašių savybių odai dar ką patars
Siurpe, kad visos tos paslaptys visos pusiau viesos, informacijos internete tikrai daug, reik daug skaityt ir paciai daryti. kiekviena oda kitokia, su savais poreikiais, ir be primakaluotu ir sugadintu kremu kazin ar atsitaikysi is karto tinkama savo veido odai.
as megstu eksperimentuoti su nedideliu veido kremo kiekiu, nes sitam neisejus ar jei netinka veidui, vis tiek susitepa ant ranku, koju ir kitu kuno vietu