Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,24tema

Vit. E būna susintetintas arba išgautas iš natūralių medžiagų, 8 cheminių pavadinimų; keturių rūšių tokoferoliai ir keturi tokotrienoliai, nors pagal INCI galima rašyti tokopherol ir kvit. Lietuviškai Wiki nepilnas aprašymas, čia teisingiau: http://en.wikipedia.org/wiki/Vitamin_E
Oda geriau pasisavina natūralų. Neberandu kur buvau savo talmuduose užsirašiusi,kuris geriau saugo aliejus nuo oksidacijos, bet regis kad tam tikslui sintetinis net veiksmingesnis. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 07 23, 18:12)

Oda geriau pasisavina natūralų. Neberandu kur buvau savo talmuduose užsirašiusi,kuris geriau saugo aliejus nuo oksidacijos, bet regis kad tam tikslui sintetinis net veiksmingesnis. smile.gif

sintetiniu pavadinimas prasideda dl-toco..., naturaliu d-tocopherol. as irgi isskaicius kad naturalus odai geriau, bet sintetinis efektyvesnis nuo alieju oksidacijos
Atsakyti
Na, šiandien užsisakiau visus reikalingus ingridientus, kai kurie pasirodė per brangūs, tad nusipirksiu pas save darbe ax.gif dabar lauksiu. Ir vienintelis galvos skausmas bus, kaip gražiai viską išdalinti, kad nebūtų per skysta smile.gif
Atsakyti
Berods raset kad turit 100ml recepta. Tai labai lenva is 100 pasiversti i procentus. 1ml bus lygus 1%. Tada imat savo norima kieki 30ml ir skaiciuojates is procentu i mililitrus wink.gif
Jei norit issiukamo, tubeleje, tai taip reikia kad nebutu per minkstas, bet jei tepamo pirstu, tai kaip tik ziuekit, kad nebut per kietas wink.gif Jei netiks galesit pasildyti ir dadeti ko truksta. Del to ir sakiau pirma karta nedarykit daug, nes nezinot kaip gausis wink.gif

Beje lyg saket desit eterini alieju. Koki issirinkot? Nes lupom ne visi tiks...
As i lupu balzamus labai megstu benzoina. Ir kvepia skaniai (vanile primena) ir naudingas lupoms wink.gif
Papildyta:
De vit E dabar galvoju ar man labai reikalingas sintetinis, kad geriau saugotu nuo alieju oksidacijos? g.gif Turbut kad ne, nes viska darausi nedideliais kiekiais ir laikau saldytuve, tai greitai susinaudoja. Vienintelis kas ne saldytuve, tai lupu balzamas, bet irgi nedarau daug, tai neuzsistovi rolleyes.gif O naturalus irgi kazkiek saugo, tai manau uztenka
Atsakyti
Aciu labai smile.gif paprastosios matematikos deka pasiskaiciavau reikiamus kiekius thumbup.gif kaip ka ir ko pilti smile.gif tiesa, naudosiu EA, nes eco-love bloge maciau rekomenduojamu ea balzamams sarasiuka. Issirinkau saldziuju apelsinu. Citrusai skaiciau, jog fototoksiski, bet prie mano to neraso. Visur radau, kad fototoksiskas yra karciuju apelsinu EA g.gif buciau pirkus vaniles absoliuta arba kazka is kakavos, bet kad neradau niekur ax.gif siuo metu testuoju oda del eterinio aliejaus. Nors siaip man dar nepasitaike nuo naturaliu, bet buvo nuo johnsons baby aliejaus dilgeline visa isbere doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fantastique: 24 liepos 2013 - 18:32
Iš citrusų labiausiai jautrumą saulei didina bergamotės, bet būna toks EA kuriame ta dirginanti medžiaga pašalinta, vadinamas bergapten free. Bet visgi vasarą atsargiai su apelsinais; labai daug kas priklauso nuo asmeninio jautrumo.
Čia ne visos merginos skaito muilo gamybos mylėtojų feisbuko skyrelį. Ten viena mergina įdėjo įdomią nuorodą apie sviestmedį ir alergiją lateksui. Manau, kosmetiką gaminančioms tokią ionformaciją pravartu bus sužinoti: http://www.bodygoodi...-latex-allergy/
Atsakyti
Norėjau pasiklausti apie hialiurono rūgštį, kai naudojau iš AZ, tai ištirpindavau hidroliate 0,1 g haliurono 1 ml skysčio ir supildavau kremo gaminimo pabaigoje, kaip ir viskas gerai išsimaišydavo, o naudojant haliuroną iš MC, naudojant tą pačią technologiją - susidarė gumuliukai.
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 07 24, 22:45)
Čia ne visos merginos skaito muilo gamybos mylėtojų feisbuko skyrelį. Ten viena mergina įdėjo įdomią nuorodą apie sviestmedį ir alergiją lateksui. Manau, kosmetiką gaminančioms tokią ionformaciją pravartu bus sužinoti: http://www.bodygoodi...-latex-allergy/

Agne/Ramute, labai dėkoju už šią nuorodą. Perskaičiusi pasijutau tarsi indulgenciją gavusi. Mano sūnelis turi atopinį dermatitą, apėjau begales gydytojų ir visi - be išimties - siūlė tepti sviestmedžiu. Kai pasakydavau, kad jam nuo to tik blogiau, vieni patylėdavo, kiti garsiai nusistebėdavo, o aš jaučiausi tarsi kalta, kad toks nuostabus dalykas mano vaikui netinka. Išbandžiau įvairius variantus: ir gryną, ir aliejų mišiniuose, ir drėkinančiame kreme bei skystame muile. Odos reakcija buvo tokia pat. Bet man taip pat buvo sunku patikėti, kad taip garbinama medžiaga gali netikti. Vis kaltinau save, kad kažko nesuprantu ir nemoku. O alergijos tyrimai rodo stiprią alergiją lateksui. Gydytojai - taip pat ir natūralistai - tai matė, tačiau niekas šių dalykų nesusiejo. O aš daugybę mėnesių kaltinau save, kad aš kažko nesuprantu ir nemoku.
Ačiū jums ir merginai, kuri šią nuorodą įdėjo.

Beje, ar ta muilo mylėtojų grupelė atvira ar uždara? Nesu įgudusi Facebook naudotoja, tačiau per paiešką nieko panašaus neradau...
Atsakyti
QUOTE(Azuole @ 2013 07 25, 08:15)

Beje, ar ta muilo mylėtojų grupelė atvira ar uždara? Nesu įgudusi Facebook naudotoja, tačiau per paiešką nieko panašaus neradau...

https://www.facebook...63505560347493/
pasiprasykit kad priimtu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2013 07 25, 08:22)

Zydrem, jūs visuomet tokia operatyvi ir geranoriška (kaip ir visos čia bendraujančios merginos tikriausiai). Labai, labai ačiū 4u.gif
Atsakyti
Niekaip neatrenku tinkamo šampūno ir nutariau pasigaminti pati.
Susiradau gana neblogą receptą bet nerandu kur pirkti : Sodium coco-sulfate.
Kur jį perkat? Google neradau.
Atsakyti
QUOTE(palmal @ 2013 07 25, 10:59)
Niekaip neatrenku tinkamo šampūno ir nutariau pasigaminti pati.
Susiradau gana neblogą receptą bet nerandu kur pirkti : Sodium coco-sulfate.
Kur jį perkat? Google neradau.

Sveika,
Arome Zone
http://translate.goo...accueil_fra.asp
Atsakyti