Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,24tema

Nodo jei plaukams tinka, tai naudokit, nes tepant ant slapiu plauku vistiek prasiskiedzia. As kaKada buvau pasidarius kondicionieriu ph apie 4, tai man kai pateko ant kaklo odos jausmas kad griauzia buvo, tai dabar darau ph iki 4.5.
Geriausias variantas butu nedideli kieki susimakaluot papildoma ir sumaisyti wink.gif

Vadinasi su prolipidu cia ne atsitiktinumas... Nors as jau greit bus metai kaip su juo darau ir va pirmas toks atsitikimas. Galvojau, kad gal nuo karscio....Kai vaziavom i pajuri tada kaip tik karstos dienos buvo, arba kad su filtrais, tai gal sauksteliu maisant blogiau susijungia...bet kad ir kitoms atsiskyre...Tai kas cia dabar su juo? g.gif

Hidrolato as nei vieno nenorejau antra kart distiliuoti - visu kvapai intensyvus. Naudingu medziagu gal daugiau butu, bet naudojant mano nosiai tektu skiesti su vandeniu, tai ir naudos vel liktu maziau. Tad geriau tegu buna kokie yra. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2013 07 16, 19:29)
Nodo jei plaukams tinka, tai naudokit, nes tepant ant slapiu plauku vistiek prasiskiedzia. As kaKada buvau pasidarius kondicionieriu ph apie 4, tai man kai pateko ant kaklo odos jausmas kad griauzia buvo, tai dabar darau ph iki 4.5.
Geriausias variantas butu nedideli kieki susimakaluot papildoma ir sumaisyti wink.gif

Dabar kai pamatavau, tai kad ir tiktų, smegenys turbūt visokius atmetimo signalus siųstų doh.gif Šiuo metu kaip tik ir užsiimu papildomo kondicionieriaus gamyba, dėl šventos ramybės...
Atsakyti
Sakykit, o kaip Ph matuojat, su matuokliais ar juostelėm, nes juostelės kremo Ph man visiškai nematuoja. Toniko matavau - tai parodė kažką, gal ir nelabai tiksliai, o kremo tai nelabai eina suprasti.
Atsakyti
QUOTE(mairux @ 2013 07 16, 20:01)
Sakykit, o kaip Ph matuojat, su matuokliais ar juostelėm, nes juostelės kremo Ph man visiškai nematuoja. Toniko matavau - tai parodė kažką, gal ir nelabai tiksliai, o kremo tai nelabai eina suprasti.

Aš matuoju su juostelėm, pamatavau ir kremo ( tarp 5 ir 5,5 ) ir kondicionieriaus (3-3,5) . Šiaip juostelės pamatavo kremo ph , spalvos buvo pakankami aiškios. Kadangi skirtingi parodymai kremo ir kondicionieriaus, tai manau parodė daugmaž teisingai. Bet kondicionieriaus kad ir padariau papildomai , sumaisiau, bet vis tiek pakilo tik iki 3,5, bet pabandysiu, jei plaukams patiks, tai ir gerai, o jei ne, dar bandysiu burti rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nodo: 16 liepos 2013 - 22:51
sveikos raganaites ax.gif del prolipid ir man toks sposas atsitiko, pastebejau toki dalyka, kai dariau pries tai krema buvo vesesni orai, o dabartinis kremas padarytas atejus karsciams. laikau vonioje ir dabartiniame matosi aliejaus, atsiskyre po kokios savaites nors niekur jo neveziojau smile.gif
Atsakyti
Vakar dariau juodųjų serbentų hidrolatą, didžioji dalis buvo uogų, bet dėjau ir lapų. Kvapas puikus! Antrą kartą tikrai nereikia distiliuoti. Vien iš lapų toks kvapnus nebūna.
Atsakyti
Gal kas pirkot kokosų aliejų (pakuotė su žaliu dangčiu) iš parduotuvės "Aliejus" ir gali pakomentuoti kokybę? Truputį keista, kad 400ml kaina apie 28lt. Rašo, jog pirmo spaudimo, nerafinuotas.
Atsakyti
Papasakokit apie ph matuolius, kas turit. Bandau ieškoti, radau už prieinamą kainą (100 Lt), bet žiūriu, ar kartais nereikia prie jų pirkti dar ir elektrodų, tada dar būtų apie 200 Lt. Tai jau turbūt nelabai apsimokėtų pirkti.
Atsakyti
Ka rekomenduotumete pigmentinems demems naikinti? Jos neisnyksta net per ziema g.gif Kosmetikos kabinete moteriai siulo kazkokia injekcija padaryti (neatsimenu kokia) Noriu pasiulyti isbandyti naturalia kosmetika. Pabande sviesinti su kazkokiu kremu is Avon, bet stipriai sualergizavo, nudegino oda... Oda jautri likusi.
Aciu is anksto uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
Labas, moterys. Užklydau čia patarimo. Sugalvojau namuose susimaišyti makaliuką kūno odai šveisti: cukranendrių nerafinuotas cukrus, nerafinuotas šalto spaudimo kokosų aliejus bei rozmarinų EA. Gavosi smagūs kvapnūs gumuliukai smile.gif sakykit, kiek laiko toks daiktas gali galioti? Kokiom sąlygom laikyti? g.gif nes čia konservantų visai visai nėra, todėl ir galiojimas, įtariu, nebus toks ilgas. Ar žiūrėti pagal sudedamąsias medžiagas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fantastique @ 2013 07 21, 13:31)
Labas, moterys. Užklydau čia patarimo. Sugalvojau namuose susimaišyti makaliuką kūno odai šveisti: cukranendrių nerafinuotas cukrus, nerafinuotas šalto spaudimo kokosų aliejus bei rozmarinų EA. Gavosi smagūs kvapnūs gumuliukai smile.gif sakykit, kiek laiko toks daiktas gali galioti? Kokiom sąlygom laikyti?  g.gif  nes čia konservantų visai visai nėra, todėl ir galiojimas, įtariu, nebus toks ilgas. Ar žiūrėti pagal sudedamąsias medžiagas?  g.gif

Nemanau, kad su cukrum gali sugesti.
Atsakyti
QUOTE(gtn @ 2013 07 21, 11:54)
Ka rekomenduotumete pigmentinems demems naikinti? Jos neisnyksta net per ziema  g.gif Kosmetikos kabinete moteriai siulo kazkokia injekcija padaryti (neatsimenu kokia) Noriu pasiulyti isbandyti naturalia kosmetika. Pabande sviesinti su kazkokiu kremu is Avon, bet stipriai sualergizavo, nudegino oda... Oda jautri likusi.
Aciu is anksto uz patarimus  4u.gif

Kiek man teko susidurti su pigmentinių dėmių/strazdanų šviesinimu (nelabai tikiu, kad įmanoma jas visiškai panaikinti tokiomis priemonėmis) tai naudojau petražolių ištrauką trigliceriduose (gaminausi pati), vaisių rūgštys skaistina (bet jei jautri oda, tai reikia pirma jautrumo testą atlikti), šviesina, bet negalima jokiu būdu padauginti. Agurkai ar jų ištrauka (AZ yra berods) tiktų, o šiuo metų laiku tiktų ir šviežių agurkų kaukė su šlakeliu citrinų sulčių. Vitaminas B3 tiktų. Pracaxi -stambialapio kongenio aliejus (Pentaclethra macroloba ) tiktų kremui - čia daugiau info. Iš aliejų dar kiek pamenu eršketrožių, spanguolių sėklų, andirobos - gvianinės karapos, nakvišų, simondsijų. Taip pat padėtų parinkti eteriniai aliejai (petražolių, salierų sėklų, bazilikų, citrinos, greipfrutų), tik jau reikia žiūrėti, testuoti, ar nedirgins odos. Kai jautri oda tai tikrai sudėtinga pritaikyti/pagaminti kažką. Pradžioje reikėtų viską pratestuoti ant odos, ar toleruos, nedirgins. Nors blogiau už Avon gal nebus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvyte26: 21 liepos 2013 - 13:53