Sidabražolė, BlueFire Ačiū, kad pasidalinote savo tyrimo rezultatais, kurie mane džiugina Kadangi pati tokių testų neturiu galimybės pasidaryti, tai įdomu, ko ten prisiveisia per laiką. Vadinasi galiu drąsiai naudoti Cosgard ir būti rami, kad gaminys nepakenks mano odos mikroflorai.
p.s. mane irgi sudomino timolio tirpalas, tik nežinau, kur jo galima įsigyti? Ar darotės savos gamybos?
QUOTE(zuvyte26 @ 2013 07 14, 16:39)
p.s. mane irgi sudomino timolio tirpalas, tik nežinau, kur jo galima įsigyti? Ar darotės savos gamybos?
perku gryna timoli (jis degina oda, jei reik skaldyt kristalus deduosi pirstines) is newdirectionsuk, ir darau 10% tirpala su medicininiu spiritu. konservuoja gerai, lasinu i karsta gamini kad spiritas issigaruotu. minusas - jauciasi ciobreliu kvapas
Noriu pasigaminti pastą su cinku, moliu, AHA ir eteriniais, kuri džiovina spuogus lokaliai. Remiuosi AZ receptu, kuriame - 5,5 proc. EA - ar toks proc. normalu? Nebus per daug?
QUOTE(zuvyte26 @ 2013 07 16, 13:57)
Noriu pasigaminti pastą su cinku, moliu, AHA ir eteriniais, kuri džiovina spuogus lokaliai. Remiuosi AZ receptu, kuriame - 5,5 proc. EA - ar toks proc. normalu? Nebus per daug?
manau kad ne vistiek ant spuogo tik tepsis ar ne ?
as pasidarius ta toki tepama kur i alieju eteriniu ir nemažai,tingiu eit ieskoti procentu tai man labai patinka ,spuogai greiciau pranyksta, netokie dideli pasidaro ir pan. aisku reikia labai pirstus valdyti kad prie ju nelystu
labas mergiukai ka veikiat kur įlindusios laukuose, daržuose , kur saule/goda ir ji pabego nuo musu
QUOTE(zydrem @ 2013 07 16, 13:24)
* manau kad ne vistiek ant spuogo tik tepsis ar ne ?
as pasidarius ta toki tepama kur i alieju eteriniu ir nemažai,tingiu eit ieskoti procentu tai man labai patinka ,spuogai greiciau pranyksta, netokie dideli pasidaro ir pan. aisku reikia labai pirstus valdyti kad prie ju nelystu
** labas mergiukai ka veikiat kur įlindusios laukuose, daržuose , kur saule/goda ir ji pabego nuo musu
** labas mergiukai ka veikiat kur įlindusios laukuose, daržuose , kur saule/goda ir ji pabego nuo musu
* Taip tepsiu tik ants spuogo. Ir tai juk ne kasdien, o PMS laikotarpiu p.s. ir aš tingėjau ieškotis tų procentų, kažkur turiu ir lentelę.
** Aha, tikrai. Visos dingusios kaip į vandenį Oras bent jau pas mus tai tikrai ne atostoginis Kažin, kur Aloniukas dingo?
Turbut, kad dauguma soduose ar atostogauja, tad ir forume ramu. As jau dziaugiuosi, kad oras ne per daug atostogiskas, ta proga siandien po geru 4men muila maisiau. Net muilo indai jau apdulkeje buvo
Pries kokia savaite neturejau laiko pasidaryt nakciai veido kremo, o maniskis baigesi. Tai galvoju pasitepsiu pora vakaru kur esu paakiams pasidaius su gelmakeriu. Na ir ka, pabere mane kaip paauglystej , nors alieju ten ir labai mazai, bet matyt nuo didesnio kiekio gel maker . Kai vel pasidariau iprasta kremuka pradejo gereti. Dar kaip tik gavau dovanu druskiuka (sakiau reiks vel bandyt ir paciai daryt), tai irgi padejo.
Beje viena nare sake, kad laikant kambario temp. kremuka su prolipidu atsiskyre truputis aliejaus. As irgi toki atveji turejau, tai prdejau galvoti kuris kremukas. Pasiziurejau uzrasuose - mazdaug po savaites atsiskyre pora lasiuku aliejaus tam kreme kur buvo atostogoms darytas su filtrais ir aisku kai veziausi, tai ne saldytuve laikiau. To pacio darymo saldytuve laikomas iki siol sveikas. Alieju ten 16% prolipido 5%, tai tikrai neturetu but per daug alieju.
Dar kam nors buvo atsiskyre aliejus darant su prolipidu?
Pries kokia savaite neturejau laiko pasidaryt nakciai veido kremo, o maniskis baigesi. Tai galvoju pasitepsiu pora vakaru kur esu paakiams pasidaius su gelmakeriu. Na ir ka, pabere mane kaip paauglystej , nors alieju ten ir labai mazai, bet matyt nuo didesnio kiekio gel maker . Kai vel pasidariau iprasta kremuka pradejo gereti. Dar kaip tik gavau dovanu druskiuka (sakiau reiks vel bandyt ir paciai daryt), tai irgi padejo.
Beje viena nare sake, kad laikant kambario temp. kremuka su prolipidu atsiskyre truputis aliejaus. As irgi toki atveji turejau, tai prdejau galvoti kuris kremukas. Pasiziurejau uzrasuose - mazdaug po savaites atsiskyre pora lasiuku aliejaus tam kreme kur buvo atostogoms darytas su filtrais ir aisku kai veziausi, tai ne saldytuve laikiau. To pacio darymo saldytuve laikomas iki siol sveikas. Alieju ten 16% prolipido 5%, tai tikrai neturetu but per daug alieju.
QUOTE(goccia @ 2013 07 16, 15:47)
mano ir atsiskyre apsauginis su filtrais ,bet po keliones prie ezero ,o iki keliones laikant vonioje viskas buvo gerai
as tai galvoju kad mano darytiems kremams netinka keliones arba tada jau reikia deti daugiau emulsiklio kas stabilesni butu,bet bent jau as nenoriu jo deti daugiau
kazkur ir fb platybėse gal ten 30 na gal 50ml kremui rase 5 ar 7 gramus emulsiklio ,as tiek gal i kuno krema dedu bet ir jo kiekis gaunasi virs 100g
ai gi is kaimynes visa kalna medetkų parsinešiau vakare virsiu hidrolata
QUOTE(goccia @ 2013 07 16, 14:47)
Vėl tai pačiai Gaminau su 5 proc. emulsiklio ir 14 proc. aliejų. Po dienos jau ėmė skirtis aliejus. Jau nesuprantu, ką blogai darau. Viską gi pagal jūsų visų patirtį gaminau, plakiau ilgai. Ot nenori su manimi draugauti šis emulsiklis. Bet aš taip greitai nepasiduosiu
Papildyta:
QUOTE(mairux @ 2013 07 16, 16:42)
Ramutes puslapyje skaičiau, kad hidralatus verda net du ar tris kartus. Ar taip nebandėt, ar verta? Sakau, gal kremams užtektų vieną kartą garinto, o, sakykim tonikams gal bandyti 2 kartus virti? Žadu juodųjų serbentų hidtrolatą taip daryti.
Aš irgi skaičiau. Savaitgalį viriau kelių rūšių hidrolatus. Pagal aromato stiprumą tai tikrai nesinorėtų dar intensyvesnių, pvz. vaistinių šalavijų, čiobrelių, erškėtrožių, kad ir tų pačių liepų žiedų. Nors gal saldesnius, pvz. liepžiedžius ar kitus žiedus/augalus, kurių aromatas manęs neerzina būtų galima pabandyti antrą kartą distiliuoti, tiesiog iš smalsumo. Va dar medetkas reiks pabandyti dukart distiliuoti, norisi stipresnio jų poveikio, o jų kvapas man nėra labai aitrus, stiprus.
QUOTE(nodo @ 2013 07 16, 17:26)
Labas , merginos
Labai reikia pagalbos - pasidariau kondicionierių plaukams be aliejinės dalies, bet per daug privariau pieno rūgšties, ph - 3 gavosi, kiek per rugštu ar ne ? Reikia kilstelt iki 4-5 , bet kaip? Gal turit kokių minčių , kiek kelt ir kaip ?
Labai reikia pagalbos - pasidariau kondicionierių plaukams be aliejinės dalies, bet per daug privariau pieno rūgšties, ph - 3 gavosi, kiek per rugštu ar ne ? Reikia kilstelt iki 4-5 , bet kaip? Gal turit kokių minčių , kiek kelt ir kaip ?
O jūs galite parašyti receptuką? Įdomu, ką dėjote. Galima tiesiog padidinti paties kondicionieriaus kiekį
QUOTE(zuvyte26 @ 2013 07 16, 18:41)
O jūs galite parašyti receptuką? Įdomu, ką dėjote. Galima tiesiog padidinti paties kondicionieriaus kiekį
100 ml vanduo
2,5 g BTMS
2,5 g Kondic.emuls.
18ml ivairus pagerinimai
4ml rūgšties
Receptas kažkurios iš merginų, darau jau antrą kartą, labai man patiko, bet ankščiau nematavau ph... Bet jei man tiko, tai gal ir gerai tada ?
Ir aš galvojau padidint kieki, kokio glicerino porą ml įvarvint, gal dar kokio priedo