Agne/Ramute, labai jums aciu uz atsakyma ! Su fitoliu padariau viska taip, kaip paraset, labai idomu, kas gausis, nes senai svajojau pasigaminti kazka panasaus plaukams. O jis kartais man per ilga laika neprarugs?Nes dabar tai stiklainyje jo 0.5l, tai naudosiu ji saknim greiciausiai apie metus. Ir kuom skiriasi zoliu uzpylimas brendziu? Ar tada istrauka turi kitokiu savybiu?
QUOTE(Flossy Lady @ 2013 07 02, 22:46)
Agne/Ramute, labai jums aciu uz atsakyma ! Su fitoliu padariau viska taip, kaip paraset, labai idomu, kas gausis, nes senai svajojau pasigaminti kazka panasaus plaukams. O jis kartais man per ilga laika neprarugs?Nes dabar tai stiklainyje jo 0.5l, tai naudosiu ji saknim greiciausiai apie metus. Ir kuom skiriasi zoliu uzpylimas brendziu? Ar tada istrauka turi kitokiu savybiu?
Fitolyje daugiau būna riebaluose tirpių medžiagų, brendžiu(ar bet kuo spirituotu) užpylus ištraukiamos daugiau vandenyje ir spirite tirpios, ir nesurūgs, be to plaukų neriebina. Jūs žiūrėkit kad visa žaliava būtų apsemta, pamaigykit, pamaišykit, kad oro burbuliukų neliktų. Jei neapsemia, tada šlapios žolės gali pradėt pelyti. Patys fitoliai ilgai negenda, nebent aliejus per laiką apkarsta, oksiduojasi - tada tas pasenusio aliejaus kvapas atsiranda, tokio nebereikia naudot. Fitoliams neblogai bent kiek apvytinti žoles, kad dalis vandens nugaruotų.
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 07 02, 20:20)
Fitolyje daugiau būna riebaluose tirpių medžiagų, brendžiu(ar bet kuo spirituotu) užpylus ištraukiamos daugiau vandenyje ir spirite tirpios, ir nesurūgs, be to plaukų neriebina. Jūs žiūrėkit kad visa žaliava būtų apsemta, pamaigykit, pamaišykit, kad oro burbuliukų neliktų. Jei neapsemia, tada šlapios žolės gali pradėt pelyti. Patys fitoliai ilgai negenda, nebent aliejus per laiką apkarsta, oksiduojasi - tada tas pasenusio aliejaus kvapas atsiranda, tokio nebereikia naudot. Fitoliams neblogai bent kiek apvytinti žoles, kad dalis vandens nugaruotų.
Pas mane viskas sudziovinta- tiek lapai, tiek saknys. Kazkada prisipirkau visokiu zoleliu plauku skalavimui, bet po keliu kartu supratau, kad tai ne man. Labiau megstu viska tepti ant galvos:).Plius zoliu nuovirai labai sudirgindavo veido oda, nors ir stengdavausi, kad ant jos nepatektu. O pirktiniai zoliu fitoliai tinka kuo puikiausiai, jokios alergijos nesukelia.Tikiuosi, kad ir mano pasigamintas tiks, tai nereiks daugiau pirkt, tikrai zinosiu, ka naudoju:).
Skalaukit uzvertus galva ant veido niekas nepateks
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 07 02, 21:21)
Asta-pasta, dar pamiršau, kad į makalą dėjau kiečių žolės viršūnių. Netinka nėščioms, nes turi tujono, emenogoginė žolė, netinka alergiškiems kiečiams žmonės, įspėjimus surašau. Aš ant savęs eksperimentuoju ir ieškau, kas gali suveikti. Mano slinkimas nulemtas genetiškai, hormoniniu pagrindu, slenka kaip vyrams nuo kaktos, smilkinių - ten labiausiai išretėjo. O kiečiai turi įvairių flavanoidų, kurie panašūs į estrogenus. Tikiuos - va gal man ims ir tiks tas variantas. Darysiu ir fitokio, ir tinktūros, ir hidroliato, tik gal dar palauksiu, kad žiedai imtų skleistis.
http://pubs.acs.org/....1021/jf9801264
http://pubs.acs.org/....1021/jf9801264
Va kaip čia įdomiai..pasigooglinau, kaip atrodo kietis, tai net gėda pasidarė, kad tiek metų iš patvorių ir daržo raunu ir metu lauk jį, o net nežinau, kas per augalas Savaitgalį buvau išvykoj į aromatinius žolynus, tai visi dalyvavę vieningai nutarė, kad žmonės labai mažai žino ir pažįsta juos supančius augalus. Aš tikrai esu tarp tų žmonių, deja. Na bet kaip sakant, turiu laiko mokytis:)
Dėl plaukų, tai man smilkiniuose retėja plaukai kaip ir mamai, ir patys plaukai silpnoki. Viskas iš mamos.
Ateinu pasidžiaugti, kad mano giminaitis atvyko į svečius atostogų metu ir buvo užsukęs į kaimą, kur man priskynė glėbį čiobrelių Jau nesitikėjau šiais metais gauti laukinių čiobrelių, augančių švarioje kaimo gamtoje.
Taip pat kilo klausimas - gal žinote, kur galima įsigyti Bacuri sviesto? Niekur jo nematau, kažin, kodėl išėmė jį iš pardavimo? Kokie atsiliepimai apie kombo (Pycnanthus angolensis) sviestą, jeigu kuriai teko naudoti?
Kadangi naudoju tik populiarius kakvos, šokoladinį kakavos, mango, tucuma, taukmedžio sviestus, tai įdomu sužinoti iš jūsų patirties, kurie egzotiniai sviestai jums pasiteisinę kurie nelabai. Iš minėtų jau atranką pasidariusi, pvz. mango sviesto gebėjimas raukšleles lyginti, manau, pervertinamas, bent jau pet daug reklamuojama, pabrėžiama ši savybė.
Dar pasidalinsiu vienos forumietės man atsiųstu straipsniuku apie kokosų aliejų - čia. Straipsnis nėra naujas, gal daug kas jau skaitė, bet aš viena iš baltų varnų, kurios jo dar neskaitė Padarėm išvadą, kad Aniros kokosų aliejus bus jau ne tas grynasis Gaila, kad AromaNatural jau nebeturi to gerojo kokosų aliejus, kur kažkada po 120 ml buvo galima įsigyti.
Taip pat kilo klausimas - gal žinote, kur galima įsigyti Bacuri sviesto? Niekur jo nematau, kažin, kodėl išėmė jį iš pardavimo? Kokie atsiliepimai apie kombo (Pycnanthus angolensis) sviestą, jeigu kuriai teko naudoti?
Kadangi naudoju tik populiarius kakvos, šokoladinį kakavos, mango, tucuma, taukmedžio sviestus, tai įdomu sužinoti iš jūsų patirties, kurie egzotiniai sviestai jums pasiteisinę kurie nelabai. Iš minėtų jau atranką pasidariusi, pvz. mango sviesto gebėjimas raukšleles lyginti, manau, pervertinamas, bent jau pet daug reklamuojama, pabrėžiama ši savybė.
Dar pasidalinsiu vienos forumietės man atsiųstu straipsniuku apie kokosų aliejų - čia. Straipsnis nėra naujas, gal daug kas jau skaitė, bet aš viena iš baltų varnų, kurios jo dar neskaitė Padarėm išvadą, kad Aniros kokosų aliejus bus jau ne tas grynasis Gaila, kad AromaNatural jau nebeturi to gerojo kokosų aliejus, kur kažkada po 120 ml buvo galima įsigyti.
Labas rytas merginos,
susiduriau su tokia problema. Darausi sau sampuna ir kondicionieriu, aisku, kas kazkiek laiko as keiciu ju sudeti, bet pastaruoju metu atsitinka, kad net po plovimo plaukai lieka riebaluoti.
Net nezinau kad tokio darau, kad taip atsitinka
Gal kam taip buvo buve?
Labai aciu uz patarimus
susiduriau su tokia problema. Darausi sau sampuna ir kondicionieriu, aisku, kas kazkiek laiko as keiciu ju sudeti, bet pastaruoju metu atsitinka, kad net po plovimo plaukai lieka riebaluoti.
Gal kam taip buvo buve?
Labai aciu uz patarimus
QUOTE(meile0409 @ 2013 07 04, 09:15)
Labas rytas merginos,
Gal kam taip buvo buve?
Labai aciu uz patarimus
Gal kam taip buvo buve?
Labai aciu uz patarimus
as tai galvočiau kas alieju per daug arba jie per sunkus plaukams nera sudėties sunku ka ir pasakyti
QUOTE(zydrem @ 2013 07 04, 11:12)
as tai galvočiau kas alieju per daug arba jie per sunkus plaukams nera sudėties sunku ka ir pasakyti
Viena as tokiu bandziau Morku sampuna riebiems plaukams is Alioniuko blog'o
morkų fitolis 2ml (savo gamybos)
neutrali šampūno bazė* 45ml
riebalinio sluoksnio atstatytojas** 1ml
distiliuotas vanduo 50ml
glicerinas 3ml
pieno rūgštis 0,5ml
fitokeratinai 2g
morkų CO2 6lašai
ksantanas 1,5ml
ekokonservantas 15lašų
Bet net tas netiko ;(
As manyciau, kad ne sampune per daug aliejaus, o kondicionieriuje.
QUOTE(goccia @ 2013 07 04, 15:04)
As manyciau, kad ne sampune per daug aliejaus, o kondicionieriuje.
apie toki sampuna negaliu nieko pasakyti nes nesu darius sau,pagaminus tik zuikiams skysta sau darau arba kieta arba kaip kabinama šaukštu bet,karta sliukstelejau i sampuna vos ne dvigubai aliejaus nors plaukai neatrodė kad neišplauti bet to tokio "girgždesio"plauku nebuvo tik isplovus ir aisku greiciau riebalavosi
o kita karta i kondicionieriu ir padauginau aliejaus tai jau matesi kad kazkas ne taip pridejau priedu ir sunaudojau kaip kauke pries plovima labai patiko plaukams
Vienam is pirmuju kondicionieriu as irgi buvau per daug aliejines fazes idejus. Irgi plaukai iskart nelabai kokie budavo ir jau kita diena isvis kaip pries 5d. plauti budavo. Todel ir parasiau, kad itarciau kondicionieriu. Jis juk lieka ant plauku. Nuplaunam, bet vistiek su vandeniu neisplausi visko, jei per daug aliejaus
Ir dar kai pabandziau ideti coco silikono lygiai tas pats buvo.
meile0409 perziurekit savo gaminamo kondicionieriaus sudeti ir bandykit pakeist.
o kad suzinot ar sampunas gerai isplauna - issiplaukit be kondicionieriaus ir matysit kokie tada plaukai
Ir dar kai pabandziau ideti coco silikono lygiai tas pats buvo.
meile0409 perziurekit savo gaminamo kondicionieriaus sudeti ir bandykit pakeist.
o kad suzinot ar sampunas gerai isplauna - issiplaukit be kondicionieriaus ir matysit kokie tada plaukai